Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay bir de iyi biliyormuş gibi konuşmak. Kurban 3'e pay edilir, 1'i dağıtılır, 1'i misafire ikram edilir 1'i evde kalır. Dini yorum olmasın ama inançlı olmadığım halde sizden iyi biliyorum ya.Gayet basit eğer gücünüz yetiyorsa ikinizibde kesmesi lazım çalışıyormuşsunuz . Birisini dağitip diğerini dolaba koyacaksınız
Aynen öyle valla millet bu sene kestiğini seneye kurbana kadar yiyor.biz allah kabul etsin bi büyükbaş keseriz her sene KVler filan 6 ayda kasaptan almaya başlıyoruz tekrar.Bir de o var yani, bu kurban işinin amacı belli, hatta payların ölçüsü gideceği yer belli. İnsanlar dolaplarına et koymak için çabalıyor, kurban diye de kendilerini kandırıyorlar.
Ne saçmalıyorsunuz acaba aynı şeye denk gelir onun oranını ayarlayacak dağıtacak büyük çoğunluğunu dolaba sokmaya çalışmayacak anladınız mı ? zaten 2 kurban kesin diyorum . Siz bana yorum yapmayın size yazmadımAy bir de iyi biliyormuş gibi konuşmak. Kurban 3'e pay edilir, 1'i dağıtılır, 1'i misafire ikram edilir 1'i evde kalır. Dini yorum olmasın ama inançlı olmadığım halde sizden iyi biliyorum ya.
1/3 ve 1/2 aynı şey diyorsunuz yani? Temel matematik eğitimi önemli.Ne saçmalıyorsunuz acaba aynı şeye denk gelir zaten 2 kurban kesin diyorum . Siz bana yorum yapmayın size yazmadım
Sizin derdiniz ne ? Onun ayarını tutturacak onuda mı ben söyleyeyim1/3 ve 1/2 aynı şey diyorsunuz yani? Temel matematik eğitimi önemli.
Bye![]()
Ay bir de iyi biliyormuş gibi konuşmak. Kurban 3'e pay edilir, 1'i dağıtılır, 1'i misafire ikram edilir 1'i evde kalır. Dini yorum olmasın ama inançlı olmadığım halde sizden iyi biliyorum ya.
Tabi hepsi dağıtılsa daha anlamlı olur muhtemelen, çünkü kesen kişinin hali vakti yerinde olduğu için çok da ihtiyacı olmasa gerek. Yörelere göre zamanla değişmiş olabilir ama temel pay bu şekilde diye biliyorum. Üçte bir. 1 tane kurban kesip bütün eti buzluğa sıkıştırmanın akılcı bir tarafını göremiyorum yani ben de...Dini konulara girmek istemiyorum ama bu mezhebe hatta yoreye göre degisiyor sanirim, benim ailemde gordugum kurban kesilir, eve sadece bir pisirimlik girer, gerisi dagitilir, yani atiyorum et 14 e bolunup 13 haneye dagitilir, 1 payi da eve getirilip ev halki yer, 36 yasindayim hic buzluga kurban eti koyuldugunu gormedim.
Hatta adak kurbaninda hic et girmez eve bizde, tamami dagitilir.
Aynen öyle kendi karar verir konu sahibi bazıları boş boş konuşsa ancak . Biz kurbanı buzluğa koymak amaçlı kesmiyoruz mesela benim evime misafir gelmiyor bi koç kestik eşim tamamını dağıttı neredeyse 3 kg et ayırmış . Önemli olan insanların ihtiyaçlarına yardımcı olmak .Dini konulara girmek istemiyorum ama bu mezhebe hatta yoreye göre degisiyor sanirim, benim ailemde gordugum kurban kesilir, eve sadece bir pisirimlik girer, gerisi dagitilir, yani atiyorum et 14 e bolunup 13 haneye dagitilir, 1 payi da eve getirilip ev halki yer, 36 yasindayim hic buzluga kurban eti koyuldugunu gormedim.
Hatta adak kurbaninda hic et girmez eve bizde, tamami dagitilir.
Tabi hepsi dağıtılsa daha anlamlı olur muhtemelen, çünkü kesen kişinin hali vakti yerinde olduğu için çok da ihtiyacı olmasa gerek. Yörelere göre zamanla değişmiş olabilir ama temel pay bu şekilde diye biliyorum. Üçte bir. 1 tane kurban kesip bütün eti buzluğa sıkıştırmanın akılcı bir tarafını göremiyorum yani ben de...
Nie böyle yapıyor anlamadımDüne kadar benim adıma kesilecek diye konuşuyorduk son dakika mesele böyle oldu yani
Eee o zaman niye garip yorum yapıyorsun ?Tabi hepsi dağıtılsa daha anlamlı olur muhtemelen, çünkü kesen kişinin hali vakti yerinde olduğu için çok da ihtiyacı olmasa gerek. Yörelere göre zamanla değişmiş olabilir ama temel pay bu şekilde diye biliyorum. Üçte bir. 1 tane kurban kesip bütün eti buzluğa sıkıştırmanın akılcı bir tarafını göremiyorum yani ben de...
Kv oğlum kendine kes demiştir adamda yan çizmiştir bence açıklama buNie böyle yapıyor anlamadım
Birden bire..
2 kurban kesin birini dolaba atınNe saçmalıyorsunuz acaba aynı şeye denk gelir onun oranını ayarlayacak dağıtacak büyük çoğunluğunu dolaba sokmaya çalışmayacak anladınız mı ? zaten 2 kurban kesin diyorum . Siz bana yorum yapmayın size yazmadım
Birisini derken oradan da dağılması Gerekeni demeye çalıştım yanlış ifade olmuş anlatabildim mi2 kurban kesin birini dolaba atın![]()
Pardon? Bir kurbanı dolaba stoklayın diyen sizsinizEee o zaman niye garip yorum yapıyorsun ?
Dağılması gerekeni dağıtın oradan da demeye çalıştımPardon? Bir kurbanı dolaba stoklayın diyen sizsiniz
Dağılması gerekeni dağıtın oradan da demeye çalıştım
Kesin yaşanmıştırBirisini dağitip diğerini dolaba koyacaksınız
Aynen öyle kendi karar verir konu sahibi bazıları boş boş konuşsa ancak . Biz kurbanı buzluğa koymak amaçlı kesmiyoruz mesela benim evime misafir gelmiyor bi koç kestik eşim tamamını dağıttı neredeyse 3 kg et ayırmış . Önemli olan insanların ihtiyaçlarına yardımcı olmak .