• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle kurban meselesi

Gayet basit eğer gücünüz yetiyorsa ikinizibde kesmesi lazım çalışıyormuşsunuz . Birisini dağitip diğerini dolaba koyacaksınız

Gayet basit eğer gücünüz yetiyorsa ikinizibde kesmesi lazım çalışıyormuşsunuz . Birisini dağitip diğerini dolaba koyacaksınız
Ay bir de iyi biliyormuş gibi konuşmak. Kurban 3'e pay edilir, 1'i dağıtılır, 1'i misafire ikram edilir 1'i evde kalır. Dini yorum olmasın ama inançlı olmadığım halde sizden iyi biliyorum ya.

Bir de o var yani, bu kurban işinin amacı belli, hatta payların ölçüsü gideceği yer belli. İnsanlar dolaplarına et koymak için çabalıyor, kurban diye de kendilerini kandırıyorlar.
Aynen öyle valla millet bu sene kestiğini seneye kurbana kadar yiyor.biz allah kabul etsin bi büyükbaş keseriz her sene KVler filan 6 ayda kasaptan almaya başlıyoruz tekrar.

Ay bir de iyi biliyormuş gibi konuşmak. Kurban 3'e pay edilir, 1'i dağıtılır, 1'i misafire ikram edilir 1'i evde kalır. Dini yorum olmasın ama inançlı olmadığım halde sizden iyi biliyorum ya.
Ne saçmalıyorsunuz acaba aynı şeye denk gelir onun oranını ayarlayacak dağıtacak büyük çoğunluğunu dolaba sokmaya çalışmayacak anladınız mı ? zaten 2 kurban kesin diyorum . Siz bana yorum yapmayın size yazmadım

Dini konulara girmek istemiyorum ama bu mezhebe hatta yoreye göre degisiyor sanirim, benim ailemde gordugum kurban kesilir, eve sadece bir pisirimlik girer, gerisi dagitilir, yani atiyorum et 14 e bolunup 13 haneye dagitilir, 1 payi da eve getirilip ev halki yer, 36 yasindayim hic buzluga kurban eti koyuldugunu gormedim.
Hatta adak kurbaninda hic et girmez eve bizde, tamami dagitilir.

Dini konulara girmek istemiyorum ama bu mezhebe hatta yoreye göre degisiyor sanirim, benim ailemde gordugum kurban kesilir, eve sadece bir pisirimlik girer, gerisi dagitilir, yani atiyorum et 14 e bolunup 13 haneye dagitilir, 1 payi da eve getirilip ev halki yer, 36 yasindayim hic buzluga kurban eti koyuldugunu gormedim.
Tabi hepsi dağıtılsa daha anlamlı olur muhtemelen, çünkü kesen kişinin hali vakti yerinde olduğu için çok da ihtiyacı olmasa gerek. Yörelere göre zamanla değişmiş olabilir ama temel pay bu şekilde diye biliyorum. Üçte bir. 1 tane kurban kesip bütün eti buzluğa sıkıştırmanın akılcı bir tarafını göremiyorum yani ben de...

Aynen öyle kendi karar verir konu sahibi bazıları boş boş konuşsa ancak . Biz kurbanı buzluğa koymak amaçlı kesmiyoruz mesela benim evime misafir gelmiyor bi koç kestik eşim tamamını dağıttı neredeyse 3 kg et ayırmış . Önemli olan insanların ihtiyaçlarına yardımcı olmak .

Tabi hepsi dağıtılsa daha anlamlı olur muhtemelen, çünkü kesen kişinin hali vakti yerinde olduğu için çok da ihtiyacı olmasa gerek. Yörelere göre zamanla değişmiş olabilir ama temel pay bu şekilde diye biliyorum. Üçte bir. 1 tane kurban kesip bütün eti buzluğa sıkıştırmanın akılcı bir tarafını göremiyorum yani ben de...

Haziranda, gecen kurbandan etimiz var diyen vardi, kayinvalidem de onlardan... hayvanin en yenmeyecek, yagli yerlerini dagitip, gerisini boler, kusbasisini, kiymasini yaptirir butun yil yerler, kimi kandirmak bu bilmiyorum ama boyleleri yuzunden kurban bayrami, et bayramina donustu, cok yazik...

Eee o zaman niye garip yorum yapıyorsun ?

Bu düşüncelerle ibadetinizi zedelemeyin verecekse versin anası babası sonuçta tabi müdahale edilmesi hoş olmamış kızgınşığınız bu yüzden anlıyorum da ibadetiniz yerini bulsun önemli olan
Birde kaç yıllık evliyim hiç bana kesilmedi zaten üzerime bişeyimde yok ev araba hep eşimin üzerine oldu üstelik bjnları birlikte çalışarak aldık ay şuan bende kendimi kazıklanmış hissettim

Aynen öyle kendi karar verir konu sahibi bazıları boş boş konuşsa ancak . Biz kurbanı buzluğa koymak amaçlı kesmiyoruz mesela benim evime misafir gelmiyor bi koç kestik eşim tamamını dağıttı neredeyse 3 kg et ayırmış . Önemli olan insanların ihtiyaçlarına yardımcı olmak .

Su an annemlerdeyim, 2 kurban kesildi, bir ogunluk et girdi eve, zaten acikmistik cocuklarla makarna yaptik yedik :KK70:
Valla et amaciyla kurban kesen varsa saflik yapiyor, bayramdan sonra baya ucuzlluyor kucukbaslar, kestirsin atsinlar buzluga, yari fiyatina....

Back
X