• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle kurban meselesi

Ben hiç anlamadım , siz kesince farklı eşiniz kesince farklı insanlara mı dağıtılıyor, biz de öyle bir ayrım yok, ortaklaşa kesiyoruz işte. İstediğimiz kişilere de dağıtıyoruz. Neyin savaşını verdiğinizi bile anlamadım.

Kv oğlum kendine kes demiştir adamda yan çizmiştir bence açıklama bu
Kayınvalidenin işi gücü yok mu , boş boş karışıo
Sinir bozucu bir durum
Bende eşime dedim sen ver vekaleti benim enerjim yok
Enerjiyle ne alaka dio sen kes :))
İyi dedim
Geçen kurban ilk kurbandı
Kimin olsun dedik
Hadi bnm oldu ilk kurbanım
Bu seferde böyle oldu

Haziranda, gecen kurbandan etimiz var diyen vardi, kayinvalidem de onlardan... hayvanin en yenmeyecek, yagli yerlerini dagitip, gerisini boler, kusbasisini, kiymasini yaptirir butun yil yerler, kimi kandirmak bu bilmiyorum ama boyleleri yuzunden kurban bayrami, et bayramina donustu, cok yazik...
Tıpkı orucun da artık sadece yapılmak için yapılması gibi. Süslü püslü ağzına kadar dolu sofralarda açılması gibi. Neyse :deli:
Kurban kesecek gücü olan kuşbaşı kıyma da alabilir herhalde ya. 1 sene kurban eti saklamak hangi vicdana sığar ki

Su an annemlerdeyim, 2 kurban kesildi, bir ogunluk et girdi eve, zaten acikmistik cocuklarla makarna yaptik yedik :KK70:
Valla et amaciyla kurban kesen varsa saflik yapiyor, bayramdan sonra baya ucuzlluyor kucukbaslar, kestirsin atsinlar buzluga, yari fiyatina....
Dün bile Migros’ta etiketler değişiyordu hep düşüyordu. Birde bazıları hayvanın kemiklerini dağıtıyor yenilmeyecek yerleri varya oraları dağıttık sanılıyor

Kayınvalidenin işi gücü yok mu , boş boş karışıo
Sinir bozucu bir durum
Bende eşime dedim sen ver vekaleti benim enerjim yok
Enerjiyle ne alaka dio sen kes :))
İyi dedim
Geçen kurban ilk kurbandı
Kimin olsun dedik
Hadi bnm oldu ilk kurbanım
Bu seferde böyle oldu
Çalışıyor musunuz :KK200:

Ailecek her sene keseriz. Ama asla şu senin adına, bu senin adına, o onun adına bilmem ne gördüm ne duydum. Zaten kurban dışında normal günlerde bana kurban kesildi ve kesilen kurbanın eti dağıldı.

Ve kurban bayramında da bizimkiler etleri bağışlar, dağıtır ihtiyacı olanlara. Yani ben şu yaşıma kadar kurbanlıkları buzlukta görmedim. Ailemde gördüklerim bunlar. Hatta tek ailem değil tüm sülalem kurbanları dağıtıyor. Ve benim de en büyük hayalim hatta abartıp iki kurban kestirip bağış yapmak.

Kv nin amacı et almaksa haram olsun :))
Kurban bu yaa, eti normaldede yiyoruz
Zaten amaç dağıtma ağırlıklı
Doğru dürüst fakir kalmadı memlekette
Ya ama birşey söylivem gelin için kesilse kv ondan almayacak mı alsın ne var

Evet :KK200:
İkimizde çalışıyoruz
Ben çalışmıyorum şuan ama ciddi altınım var arabam var bizde o yüzden bir sene bana bir sene eşime kesiyoruz . Geçen sene eşime kestik bu sene bana 35 kg çıktı 30 kilosunu dağıttık 5 kg ayırmış eşim ben eşimi dokunmadım elim kokuyor midem bulanıyor diye gidiyoruz bayramdan 2 ay filansonra et alıyoruz amaç dağıtmak dediğiniz gibi ben öyle 3 te biri ev filan hesap yapmam nasıl ayrılacak hem o hesap yani

Nie alsın Kİ
Usulen eşler kayınvalideye de kurban eti verir tmm allah kabul etsin
Ama etten uzun süre yararlanması çok anormal durum
Kasaptan alsın Bayram dışında yesin
Ne kadar alacaksa işte ha oğlu kesiyor ha gelin aradaki fark nede oğlanı fitliyor onu anlayamadım

Benim bildiğim bu altın meselesi zekat konusunda geçerli. Altınlarınız varsa ve bu altınlara bir yıldan uzun süredir sahipseniz bir kereye mahsus olmak üzere kırkta birini zekat verirsiniz. Kurban konusunun altınlarınızla bir ilgisi yok diye biliyorum. (Yanlışım varsa düzeltiniz.)

Kurban konusuna hakim değilim ama karı-koca bütçesi ortak degil midir ?

19 yıllık evliyim, hiç bnim adıma kesilsin demedim , aklıma bile gelmedi. Ailemin kurbanı diye düşündüm,

Kurban konusuna hakim değilim ama karı-koca bütçesi ortak degil midir ?
Ortak aslında bir sen bi ben meselesi sadece psikolojik birşey öyle daha güzel oluyor gibi düşünüyoruz biz evde

O senin hayat arkadaşin. Sevap işlerken bile sen ben hesaplarına girilir mi allasen. Ortak bir para verin kesin beraber

Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. Biz her yıl bir tane keseriz (gücümüz buna yeter) şimdiye kadar hiç kimin adına olacak diye konuşmadık.
Böyle bir şeyin var mı bende merak ettim simdi

Kurban küçük başsa bir kişi adına kesilir. Biz kestik ikimize sayılsın denmez.

Konu sahibi sizin olayınız Allah rızasını geçmiş. Yazık diyorum sadece.

Benim bildiğim bu altın meselesi zekat konusunda geçerli. Altınlarınız varsa ve bu altınlara bir yıldan uzun süredir sahipseniz bir kereye mahsus olmak üzere kırkta birini zekat verirsiniz. Kurban konusunun altınlarınızla bir ilgisi yok diye biliyorum. (Yanlışım varsa düzeltiniz.)
Bir defaya mahsus olmak üzere verilmez, o miktar yani altın elinizde bulunduğu müddetçe her sene zekatını vermeniz gerekir, bulunan altın yahut diğer malların oranı 80gr altın yahut ona eşdeğer mal varlığıdır.80 grama denk gelen para mal mülk altın elinizde herhangi bir şey varsa zekat vermek üzerinize farz olur.
Kurbanda da fakiri de zengini de isteyen kesebilir ancak üzerine vacip olmak durumu o altın yahut mal varlığıyla belirlenir. Elde 80 gr altın veya eşdeğeri mal varsa kurban kesmek o kişinin üzerine vacip olur.

Son düzenleme:
Back
X