Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kayınvalidenin işi gücü yok mu , boş boş karışıoKv oğlum kendine kes demiştir adamda yan çizmiştir bence açıklama bu
Evet uzatmayın yazdık işte canın ne istiyorsa anlaKesin yaşanmıştır
Neyse konuyu uzatmayın lütfen
Tıpkı orucun da artık sadece yapılmak için yapılması gibi. Süslü püslü ağzına kadar dolu sofralarda açılması gibi. NeyseHaziranda, gecen kurbandan etimiz var diyen vardi, kayinvalidem de onlardan... hayvanin en yenmeyecek, yagli yerlerini dagitip, gerisini boler, kusbasisini, kiymasini yaptirir butun yil yerler, kimi kandirmak bu bilmiyorum ama boyleleri yuzunden kurban bayrami, et bayramina donustu, cok yazik...
Dün bile Migros’ta etiketler değişiyordu hep düşüyordu. Birde bazıları hayvanın kemiklerini dağıtıyor yenilmeyecek yerleri varya oraları dağıttık sanılıyorSu an annemlerdeyim, 2 kurban kesildi, bir ogunluk et girdi eve, zaten acikmistik cocuklarla makarna yaptik yedik
Valla et amaciyla kurban kesen varsa saflik yapiyor, bayramdan sonra baya ucuzlluyor kucukbaslar, kestirsin atsinlar buzluga, yari fiyatina....
Çalışıyor musunuzKayınvalidenin işi gücü yok mu , boş boş karışıo
Sinir bozucu bir durum
Bende eşime dedim sen ver vekaleti benim enerjim yok
Enerjiyle ne alaka dio sen kes :))
İyi dedim
Geçen kurban ilk kurbandı
Kimin olsun dedik
Hadi bnm oldu ilk kurbanım
Bu seferde böyle oldu
Kv nin amacı et almaksa haram olsun :))Kv oğlum kendine kes demiştir adamda yan çizmiştir bence açıklama bu
Ya ama birşey söylivem gelin için kesilse kv ondan almayacak mı alsın ne varKv nin amacı et almaksa haram olsun :))
Kurban bu yaa, eti normaldede yiyoruz
Zaten amaç dağıtma ağırlıklı
Doğru dürüst fakir kalmadı memlekette
Nie alsın KİYa ama birşey söylivem gelin için kesilse kv ondan almayacak mı alsın ne var
Ben çalışmıyorum şuan ama ciddi altınım var arabam var bizde o yüzden bir sene bana bir sene eşime kesiyoruz . Geçen sene eşime kestik bu sene bana 35 kg çıktı 30 kilosunu dağıttık 5 kg ayırmış eşim ben eşimi dokunmadım elim kokuyor midem bulanıyor diye gidiyoruz bayramdan 2 ay filansonra et alıyoruz amaç dağıtmak dediğiniz gibi ben öyle 3 te biri ev filan hesap yapmam nasıl ayrılacak hem o hesap yaniEvet
İkimizde çalışıyoruz
Ne kadar alacaksa işte ha oğlu kesiyor ha gelin aradaki fark nede oğlanı fitliyor onu anlayamadımNie alsın Kİ
Usulen eşler kayınvalideye de kurban eti verir tmm allah kabul etsin
Ama etten uzun süre yararlanması çok anormal durum
Kasaptan alsın Bayram dışında yesin
Ortak aslında bir sen bi ben meselesi sadece psikolojik birşey öyle daha güzel oluyor gibi düşünüyoruz biz evdeKurban konusuna hakim değilim ama karı-koca bütçesi ortak degil midir ?
Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. Biz her yıl bir tane keseriz (gücümüz buna yeter) şimdiye kadar hiç kimin adına olacak diye konuşmadık.
Böyle bir şeyin var mı bende merak ettim simdi
Bir defaya mahsus olmak üzere verilmez, o miktar yani altın elinizde bulunduğu müddetçe her sene zekatını vermeniz gerekir, bulunan altın yahut diğer malların oranı 80gr altın yahut ona eşdeğer mal varlığıdır.80 grama denk gelen para mal mülk altın elinizde herhangi bir şey varsa zekat vermek üzerinize farz olur.Benim bildiğim bu altın meselesi zekat konusunda geçerli. Altınlarınız varsa ve bu altınlara bir yıldan uzun süredir sahipseniz bir kereye mahsus olmak üzere kırkta birini zekat verirsiniz. Kurban konusunun altınlarınızla bir ilgisi yok diye biliyorum. (Yanlışım varsa düzeltiniz.)