Eşimle maaş kartı sorunu

Herkese iyi akşamlar. Eşimle ikimiz de memuruz ben yeni atandım ve eşim benim maaş kartimin da onda durması gerektiğini söylüyor diğer türlü karı koca değil ev arkadaşı gibi olacağımızı söylüyor ben istemiyorum bu yüzden çok kavga ediyoruz ama onda durmasını istemiyorum ben bunun için 15 16 sene okul okumadım ne yapmaliyim bu durumda anlatıyorum rest cekiyorum ama anlamıyor

Merhabalar, size iki aileden örnek vereceğim. İlki öğretmen emeklisi ablamın hayatından. Maaş kartını evlenince eşine teslim edip yıllarca harçlık istedi çoğunluk evin giderlerine bile para harcamak istemeyen enişte yüzünden evin bahçesinde sebze yetiştirdi, tavuk besledi, annem hayattayken hep destek oldu. Giden kart geri gelmez. Özgürlüğünüzde o kartla birlikte gider. İkincisi öğretmenimin hayatından. Öğretmenim evlenince eşine ev kirası, elektrik, su mutfak masrafı benden erkek olarak tüm bunlar benim sorumluluğumda eve ekstra bir şey istersen alırsın seninde benimde hesabımız ayrı kimse kimsenin harcadığına karışmaz dedi hepimizin yanında söylemişti bunu. Sonra ev aldı hiç eşinden maddi beklentiye girmeden kredi çekip aldı ödedi. Sadece üç ay önce yazlık için arsa aldılar ilk kez ortak aldılar. Kadının arabası öğretmenimin arabasından daha lükstür. Ama evde iki araba var mı var. Para böyle daha bereketli..

Erkekler harcama işinden hiç anlamıyor. Kabul etmezler ama. Annemde bizim evin bankasıydı.... Naçizane bana düşmez ama tavsiyem ortak harcamaya ortak para koyun herkesin kartı parası kendinde dursun... Bunca yıl okuyup köle olmak Atatürk'ün dünyada çoğu ülkeden önce bizlere hediye ettiği hakların değerini bilmemek olur.... Sevgiyle kalın...

Back