• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle maaş kartı sorunu

Haklisiniz burda çoğu zaman okuyoruz evliliğinde küçük bir sorun olsa bile hemen herkes boşan yazıyor bu sayfaya bakılırsa ülkede evli insan kalmaz zaten. Restimi çekeceğim bakalım ne olacak boşanmaya giderse de gitsin ne yapayım ailelerimiz ayni köyden ve boşanma gibi bir durumu olursa çok sorun yaşarım bunun gibi bir çok korktuğum şey var ama kocasizlktan korkmuyorum hakanları örnek vermemin sebebi de yalnız kimsesiz ölmek istemiyorum diyeydi.

Heh şöyle, bu tavrı bekliyoruz hepimiz zaten, ezdirmeyin kendinizi derdimiz bu. Siz kendisine çözüm yolu sunacaksiniz zaten, buna rağmen yok illa benim dediğim olacak diye tutturursa huzurunuzu kacmasinin ya da boşanmanizin sebebi eşiniz olacak siz değil. Siz yeter ki dimdik durun

Karti verince sizin özel harcama bütçeniz ne kadar olacak?
paranin nereye gittiginin hesabını verecek mi?
O inatci o yuzden aman inadina gitmeyin ama siz kendi ozunuzden uzaklasin
Sizin inat etme hakkiniz yok
Sizin kendi maas kartınız hakkında karar verme hakkiniz da yok, maazallah kendi fikriniz olsa bile saygi duyulmuyor zaten.
Evli arkadaslara sormak isterim, saygi olmayan evlilik olur mu? Ben çoğu erkegi saygisiz oldugu icin elemisimdir.

Herkese iyi akşamlar. Eşimle ikimiz de memuruz ben yeni atandım ve eşim benim maaş kartimin da onda durması gerektiğini söylüyor diğer türlü karı koca değil ev arkadaşı gibi olacağımızı söylüyor ben istemiyorum bu yüzden çok kavga ediyoruz ama onda durmasını istemiyorum ben bunun için 15 16 sene okul okumadım ne yapmaliyim bu durumda anlatıyorum rest cekiyorum ama anlamıyor
Restinde anlamıyorsa biter bu iş de. Ne demek onda duracak. Manyak mı o?

bazı konu sahipleri şu kknın kıymetini anlamıyosunuz valla. konu dışı olcak ama dayanamıcam yazıcam.

gidip derdini en yakın arkadaşına anlatsan, o bile aman başım kıçım diyip yarım kulakla dinler. burda birbirini hiç tanımayan kadınlar hiçbir çıkarı olmadığı halde konu sahiplerini uyarmaya çalışıyorlar, "burda her şeye boşan diyolar" diyosun. kalbımı basarım hiçbir arkadaşın akraban seninle buradakiler kadar empati kurmaz çünkü sorumluluk almaktan kaçar, aman başıma kalır diye korkar. burdaki insanlar ise sadece ve sadece seni düşündüğü için yazıyor.

yaşadığının normal bir durum olmadığını bildiğin için buraya yazıyorsun zaten, sen de her şeyin farkındasın. ama burdakiler diyince batıyor ne hikmetse.

yangın bacımın daha önce bir konuda dediği çok güzel bir laf vardı:
biz bu konuyu kapayınca gidip aşkı memnu izlicez :KK53: nihayetinde bunu çeken sensin konu sahibi. biz burda eşine kızsak da seni silkelemeye çalışsak da en fazla 15 dakka sinirleniriz sonra unuturuz.

bazı konu sahipleri şu kknın kıymetini anlamıyosunuz valla. konu dışı olcak ama dayanamıcam yazıcam.

gidip derdini en yakın arkadaşına anlatsan, o bile aman başım kıçım diyip yarım kulakla dinler. burda birbirini hiç tanımayan kadınlar hiçbir çıkarı olmadığı halde konu sahiplerini uyarmaya çalışıyorlar, "burda her şeye boşan diyolar" diyosun. kalbımı basarım hiçbir arkadaşın akraban seninle buradakiler kadar empati kurmaz çünkü sorumluluk almaktan kaçar, aman başıma kalır diye korkar. burdaki insanlar ise sadece ve sadece seni düşündüğü için yazıyor.

yaşadığının normal bir durum olmadığını bildiğin için buraya yazıyorsun zaten, sen de her şeyin farkındasın. ama burdakiler diyince batıyor ne hikmetse.

biz bu konuyu kapayınca gidip aşkı memnu izlicez :KK53: nihayetinde bunu çeken sensin konu sahibi. biz burda eşine kızsak da seni silkelemeye çalışsak da en fazla 15 dakka sinirleniriz sonra unuturuz.
Ayakta alkışlıyorum 👏

Haklısınız arkadaşlar eşim dediğim dedik biri ve çok inat daha 1 yıllık evliyiz. Evlenmeden önce böyle değildi. Bazen boşanmayı düşündüğüm anlar oluyor 33 yaşındayım bu saatdan sonra düzenimi bozmaktan yalnız kalmaktan korkuyorum sanırım elbette herkes evlenmek zorunda değil ama 2 tane halam hiç evlenmediler ve 50nin ustundeler onları görünce üzülüyorum birdaha birinin olmaması beni korkutuyor yasim ilerliyor anne olmak istiyorum tabiki ben rest çektim diye hemen bosanacak değiliz ama ne bileyim
Asıl mesele para değil istersen çalışma ben evimi gecindiririm ama çalışacaksan da kart bende dursun diyor
Asıl mesele ben erkegim ve bir kadindan üstünüm bunu da kabul et ve maas kartini ver yoksa egom incinir, ezik hissederim o yuzden baskin olabilmem icin benim her dediğimi yapman lazim dusuncesinde bir erkek!
Aman bacım ağzının tadi kacmasin adam bosar falan sonra halanlar gibi yalnız kaliverirsin önemli olan yuvanin huzuru bunun kocanin inadi yerine suyuna gitmen gerek. Ver kartını kurtul. Nasilsa senin okumuslugunun bir kiymeti yok belki adam acir haline de 100 lira verir aylik harclik olarak...
Ha bir de cocuk dogur ama 2 aylıkken ise dön kocan belki o zamana kadar borca girer adamin kredisi ödensin maksat.

Yalnız şunu da göz ardı etmemek lazım. Buradan boşan yazmak da çok kolay. Sorumluluk yok, sonucu ne olacak derdi yok. Hemen yazıveriyoruz boşan diye. Bu da gerçekçi yorum olmaktan çıkıyor maalesef.

Sakın böyle bişiy yapma sakın sakın. Hayatını birleştirdiğin insan, eşin, hayat müşterek, sen de maddi olarak sorumluluk alacaksın hepsi tamam. Ancak, çalışan kadının maaş kartını alma kafası başka hesaplara çıkıyor. Ben de eski eşime vermiştim, ben kuaföre Bi kaş aldırmaya Bile gidemeyip, yediğinden içtiğimde kısarken, arkadaslarım öğle yemeğine çıkıp, ben sırf masraf olmasın borç ödüyoruz diye düşünürken, adam benim maaşımla kendi ablalarına yardım ediyordu. Haram zıkkım zift olsun o konu başka da. Bak tecrübeyle sabit sakın verme.

En kızdığım şeylerden biridir kocanın karta göz koymasi,baskıyla olmadığını görünce duygu sömürüsü filan yapar sakin öyle Bir hata yapma.

Benim bir arkadaşım 9 yıldır evli kartı en başta bir kaptırdı yıllarca alamadı.kontorsuz geziyordu,üst baş alamıyordu,beş kurussuz kalıyordu hep,eşi sürekli kredi ödüyoruz para yok diyormuş.kv yanlarindaydi,kadın kendi emekli maaşına dokunmuyordu,sürekli eve yiyecek içecek masrafı çıkartıyordu,1000 liralık alışveriş yaptırıyormus tek seferde.Neyse bir gün kavga gürültü ile kartı zorla almış eşinden ve masrafları ev arkadaşı gibi ikiye bolmek istediğini söylemiş.Diyordu ki her ay en az 800 liram kalıyor bu paraları nereye veriyordu bu adam ? Kv ve çocuklari yemislerdir ne olabilir ki...

Sakin verme,sakin

Yalnız şunu da göz ardı etmemek lazım. Buradan boşan yazmak da çok kolay. Sorumluluk yok, sonucu ne olacak derdi yok. Hemen yazıveriyoruz boşan diye. Bu da gerçekçi yorum olmaktan çıkıyor maalesef.
Kimse konu sahibine "boşan " demedi! Eğer tüm maaşını senin elinden alamayınca "seni bosayacak" bir kocan varsa bunu ne kadar erken fark etsen o kadar kârli olursun dendi

Herkese iyi akşamlar. Eşimle ikimiz de memuruz ben yeni atandım ve eşim benim maaş kartimin da onda durması gerektiğini söylüyor diğer türlü karı koca değil ev arkadaşı gibi olacağımızı söylüyor ben istemiyorum bu yüzden çok kavga ediyoruz ama onda durmasını istemiyorum ben bunun için 15 16 sene okul okumadım ne yapmaliyim bu durumda anlatıyorum rest cekiyorum ama anlamıyor
Aranızd çocuk yoksa topla çantanı çık git bence

Meslek ne bilmiyorum ama yatarak para kazanmayacaksınızdır, her koşulda sabah erkenden işinize gidip akşama kadar çalışacaksınız, eve dönüp yemek, bulaşık, ev temizliği İle yorulacaksınız, bu tempoya da sadece maaşınızı aldığınızda katlanacaksınız.
Bütün ay hem iş yerinde hem evde amelelik yap ve maaşını kendin alamama, okurken verdiğiniz emekleriniz için size haksızlık, kimseye muhtaç olmayın diye sizi emek emek okutan ailenize haksızlık , sizi sömürmesine izin vermeyin, geri dönüşü olmayacak

Herkese tek tek cevap vermek zor olduğu için buradan yazıyorum. Evet haklısınız bende vermek istemiyorum ama bu sorun yuzunden evde hiç huzur kalmadı hergun tartışma. Bazıları boşanma sebebi demiş ama eşimle bundan başka bir sorunum yok boşanmayı düşünmüyorum o yüzden. Kartların ikisininde bende durmasına şiddetle karşı çıkacaktır

Madem buradan gelecek önerilere kapalısın, neden konun açtın ki?

Ben arkadaşın yorumuna binaen söyledim.
Dogrudur canım.Konu sahibi arkadaşımız eşine maaş kartını vermezse yuvasının huzurunu bozan ,evliliğini yikan kendisi olacakmış gibi algılıyor..bu yanlış algi da bana dert olmuş olacak ki kim kime yorum yapmış ayırt etmeden herkese yazıyorum :confused:

ev arkadaşlığı anlayışı da evlilik anlayışı da garipmiş eşinizin.
bana göre ha maaş kartını vermişsiniz ha çalışmayıp kocanızın layık bulduğu harçlığa razı gelmişsiniz..
onca eğitiminizin, emeğinizin değeri olmalı. insanlar aile olmak için evleniyor, birbirinin maaşı için değil.

Haklisiniz burda çoğu zaman okuyoruz evliliğinde küçük bir sorun olsa bile hemen herkes boşan yazıyor bu sayfaya bakılırsa ülkede evli insan kalmaz zaten. Restimi çekeceğim bakalım ne olacak boşanmaya giderse de gitsin ne yapayım ailelerimiz ayni köyden ve boşanma gibi bir durumu olursa çok sorun yaşarım bunun gibi bir çok korktuğum şey var ama kocasizlktan korkmuyorum hakanları örnek vermemin sebebi de yalnız kimsesiz ölmek istemiyorum diyeydi.
Eser gürler ama boşanmaz merak etmeyin bu devirde maaş kartlı bir eş bulmak kolay mı vermeyin kartınızı iki gün sonra kendinizi kocanızdan harçlık isterken bulursunuz Vermeyin eşinizin gözünde değerli olun bi kart deyip geçmeyin kadınlar ödün vermeye ilk önce maddi özgürlüğü kısıtlanarak başlıyor

Back
X