Eşimle maaş kartı sorunu

Maas kartini vermek bana gore gonullu kolelik. Adam sunu demek istiyor: senin aklin yok, evi parayi idare edemezsin. Para kontrolu bende olacak. Yok ya. Senin paranla disarida baska kadinlarla bir haltlar karistirmayacagi ne malum? Soylenecek cok sey var aslinda. Senin paranla ağalık mi satacak? De ki kartimi vermem ama evin idaresine katkida elbet bulunurum. Odemeleri paylasalim. Kira faturalar sende olsun, mutfak masrafi bende. Kıcına guvenmiyorsa evlenmeseydi. Cok afedersin de. Cok sinirlendim esine. Bu nasil bir kafa ya. Sorun kart meselesi degil aslinda. Esin ipler benim elimde olsun istiyor. Bu is maas kartini vermekle baslar, gerisi de gelir.

Benim bir kuzen bu sebepten ayrıldı. Uzun süre ikisi de maaş kartını bana ver kavgası yaptı. Ikisi de birbirine vermek istemiyordu. Bu sebepten artık boşandılar. Kimi erkekler de bilerek çalışan kadın alıp oh iki maaş gelir mantığıyla evleniyorlar. Ne güzel iş. Bi anda maaşın iki katına çıkıyor. Hem de evde bedava hizmetcin oluyor yemeğini yapan, çamaşırını yıkayan, gece de koynuna giren. Günümüz erkekleri de az çakal degil.
Hiç sormayın ya tam bu zihniyette biri benimle evlenmek istemişti. Beni görmediği halde istemişti. Neyse kurtuldum bir şekilde.

Sorunu maaş kartına indirgemişsiniz ama sorununuz esasında bambaşka, hep burada da yazıldı zaten.
Mesela benim başıma böyle bir şey gelmiş olsa, ben oturur eşimin zihniyetini sorgularım. Bununla alakalı olay çıkarırım. Maaş kartımı veremem deyip köşeye çekilmem.
Hele sürekli maaş kartımı vermem için baskı yapıyorsa, oturur ciddi ciddi tekrar düşünürüm, gerekirse boşanırım.
Benim gelip buraya açacağım konu “eşim maaş kartımı almak istiyor, huzursuzluk çıkmadan onu nasıl ikna edebilirim” olmaz.
Huzursuzluk çıksın, cıngar çıksın.
Herkes haddini bilsin.
Kadınlar lütfen biraz dik durun.
Eski kadınlar yeterince ezildi, artık bunları değiştirecek olan bizleriz, çocuklarımıza eşitlikçi ve özgür bir dünya bırakmak zorundayız.
O yüzden kusura bakmayın konu sahibi, ben eşine cevaben “madem öyle o zaman senin kartın bende dursun” demeye bile çekinen sizi suçlu buluyorum.

Çok yanlış bir tutum eşinizinki , siz okadar okul okuyup emek verip mesleğinizi eline almışsınız paranızı mu yönetemeyeceksiniz? Bence vermemeye çalışın

Herkese iyi akşamlar. Eşimle ikimiz de memuruz ben yeni atandım ve eşim benim maaş kartimin da onda durması gerektiğini söylüyor diğer türlü karı koca değil ev arkadaşı gibi olacağımızı söylüyor ben istemiyorum bu yüzden çok kavga ediyoruz ama onda durmasını istemiyorum ben bunun için 15 16 sene okul okumadım ne yapmaliyim bu durumda anlatıyorum rest cekiyorum ama anlamıyor
Merhabalar 🤗 bende çalışan bir kadınım. İlk evlendigimiz zamanlarda hiç hesap kitaba karismadim. Banka kartim vs esimdeydi (irademle verdim). İnternet bankacılığından takip ettim hep ikimizin hesaplarinida. Zaten beceremeyeceginide bildiğim için ilk etapta sadece uzaktan izledim. Baktım harcamayı bilmiyor elimizde para kalmıyor. Gel hayatım bu ayda ben deneyim dedim. O zamandan bu yana tüm hesaplar bende. Tüm ödemeler eşimden yapilir. Bende eşime duruma göre para gönderirim hesabina. Tatlilikla halletmelisin.

Ooff böyle adamlar midemi bulandırıyor. Madem öyle kartlar ayrı durursa ev arkadaşlığı gibi olurmuş yuvayı dişi kuş yapar kartların ikisi de sizde dursun.
Sakin vermeyin maaş kartınızı.
Gerçi böyle bir adamcikla evlenmek de ne bileyim. 😒

Evdeki huzuru bozarak, kavga gurultu tartisma cikararak istedigini yaptirmaya calisiyor. Klasik hanzo erkek taktigi. Senin maasin yokken nasil kari kocaysaniz maastan sonra da kari koca olursunuz.
Insani memur olduguna pisman eder bu tipler

Herkese iyi akşamlar. Eşimle ikimiz de memuruz ben yeni atandım ve eşim benim maaş kartimin da onda durması gerektiğini söylüyor diğer türlü karı koca değil ev arkadaşı gibi olacağımızı söylüyor ben istemiyorum bu yüzden çok kavga ediyoruz ama onda durmasını istemiyorum ben bunun için 15 16 sene okul okumadım ne yapmaliyim bu durumda anlatıyorum rest cekiyorum ama anlamıyor
O zaman o sana versin kartını.

Haklısınız arkadaşlar eşim dediğim dedik biri ve çok inat daha 1 yıllık evliyiz. Evlenmeden önce böyle değildi. Bazen boşanmayı düşündüğüm anlar oluyor 33 yaşındayım bu saatdan sonra düzenimi bozmaktan yalnız kalmaktan korkuyorum sanırım elbette herkes evlenmek zorunda değil ama 2 tane halam hiç evlenmediler ve 50nin ustundeler onları görünce üzülüyorum birdaha birinin olmaması beni korkutuyor yasim ilerliyor anne olmak istiyorum tabiki ben rest çektim diye hemen bosanacak değiliz ama ne bileyim

Benim eşim de böyleydi artık pes ettim verdim kartı ona😒😒

Bu konu karşınızdaki kişiye göre çok değişir. Amacına göre değişir... Yani konu güç mücadelesiyse, bunu sezersem asla vermem.

Bizde durum şu. Maaşlar yatar, bütün ödemeler yapılır, kalan para eşimin hesabında durur. Bunu o istediği için yapmam ama. Kendim istediğim için yaparım. Eşim yatırımdan anlar, ben anlamam. O sebeple para biriktirme, değerlendirme işleri ondadır.

Bunun haricinde ödemelerden sonra elimde ne kadar para kaldığını, kendime ne kadar ayırdığımı söylerim. Eğer kendime ayırdığımı az bulursa kendi maaşından takviye yapar, ekstra bişey çıkar da biterse yine isterim ondan, gönderir.

Ancak dediğim gibi, amaç burda parayı kim daha iyi değerlendirecekse onda durması. Beni bununla kontrol etmeye çalıştığını, ezmeye çalıştığını hissedersem o zaman olay çıkar ve zaten ortada evlilik falan kalmaz.

Haklısınız arkadaşlar eşim dediğim dedik biri ve çok inat daha 1 yıllık evliyiz. Evlenmeden önce böyle değildi. Bazen boşanmayı düşündüğüm anlar oluyor 33 yaşındayım bu saatdan sonra düzenimi bozmaktan yalnız kalmaktan korkuyorum sanırım elbette herkes evlenmek zorunda değil ama 2 tane halam hiç evlenmediler ve 50nin ustundeler onları görünce üzülüyorum birdaha birinin olmaması beni korkutuyor yasim ilerliyor anne olmak istiyorum tabiki ben rest çektim diye hemen bosanacak değiliz ama ne bileyim
Aradaki konuşmaları okumadım belki yazmışsınızdır, neden sizden maaş kartınızı istediğinizi düşünüyorsunuz? Sizi kontrol etmek için mi, üstünlük kurmak için mi, ego tatmini için mi, ya da sadece para tek elde toplansın mantığı mı?

Eğer maksat sadece parayı daha kolay yönetmekse, ödemelerden sonra kendinize para ayırıp kalanı ona gönderme teklifinde bulunabilirsiniz. Bu durumda en mantıklısı bu.

Ancak sizi ezmeye çalışıyorsa o zaman inanın yalnız kalmak daha evla.

Siz de haklısınız.
Evli çocuklu parasız ve mutsuz olmak, kendi paranızla gezip tozmaktan daha kötü olmalı.

18 senelik öğretmen ve 16 senelik evli bir ablan olarak diyorum ki sakın kartını verme.Ailenin seni nasıl okuttuğubu düşün..Ehliyetim yok,panik atak yüzünden araba kullanamıyorum daha doğrusu denemedim bile.Evimizi arabamızı her şeyi ortak aldık..Eşim arabamızla işe gider ben minibüsle.Nöbet günlerimde lütfedip bırakır..En son araba değiştirirken memurlar için krediler daha uygun aşkım dedi..' Asla' dedim.Yine paramız ortak giderlerimiz çok zaten.Ama maaş kartım bendedir.O kartı kaptırırsan kendini 10 lira harçlık isterken bulacaksın.Ona çalışacağına git ailene çalış güzelce bak onlara.
Çok güzel bir yorum olmuş

Valla benim babam hem emekli maaşını hem de normal maaşını annemin eline verir olduğu gibi, annem de ona harçlık verir.
Eşimle bizim maaşlarımız kendi hesaplarımızda durur. herkes kendi kartını öder, eşim kirayı ve faturaları, ben de mutfak harcamalarını yaparım. gayette karı kocayız. birimizde para kalmazsa diğeri destek olur. yatırımlarımızı da birlikte karar vererek yaparız.

Yani yeterki evli statüsünde olayim diyorsun, ne olursa olsun. Evlilik çok üst mertebe bir olay degil. Önemli olan huzur ve mutluluk. Bu adam ikisinide saglamiyor. Seni sadece bir banka hesabi olarak görüyor.

Sende korktugun için, kendini ezdirdigin için, adam bunu saklamiyor bile. Maas kartini ona vermeni normal olarak görüyor. Sen korkarken, adam zerre kadar korkmuyor. Evliligi yok saymaya hazir, sirf para için.

Bu adamdan çocuk yapma. Cocuklarda zorlaniyor bosanmada. Sen bosanirsin, ama onlar babalarindan bosanamazlar. Su an karar senin. Ya güçlü duracaksin, asla kendini ezdirmeyeceksen, ne olursa olsun.

Yada kendini mutsuz bir evlilige mahkum edeceksin, esinin her dedigine evet deyip, anne olunca hir gür tartismalar ile büyüteceksin. Esin sana zerre yardim etmeden.

Seçenek senin.. :KK14:

Neden onlari gorunce uzuluyorsunuz?bi kovalari yok diye mi gercekten meraktan soruyorum

Back
X