- 26 Ağustos 2011
- 806
- 320
- 108
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
canım o zaman alın xbox oradaki dans oyunlarıyla başlayın ufaktan,aynen bende hiç beceremem benimki hep ister dans kursuna gidelim diye, ben rezil olurum millete diye istemem
çok doğru söylüyorsun : )chess, dans etmeyi bilen biri neden baslangıc seviyesindeki bir kursa/gruba katılsın?
oradaki herkes en az sizin kadar buna yabancı olacak,
eger eşinin içinden geliyorsa ve senin de hevesin olup da sırf rezil olurum vb digerlerinin dusunceleri nedeniyle geri adım atıyorsan bence gidin...
insanlar ne der diye ortak yapabileceginiz bir aktiviteden neden geri durasınız ki,
zaten o alelem hic bitmiyor, bugun dans yarın koşu.
mesela kursta karsılastıgım bir cift olsanız cok hosuma giderdi, ayhh sunlara bak hic de yapamıyorlar demezdim.
sonucta profosyonel danscı olmak gibi bir hedefiniz yok,
onemli olan ne kadar yapabildiginiz degil, beraber yapmayı istiyor olmanız bence.
o zaman alıyorum tavsiyenleKesinlikle tavsiye ederim eğer genel kültür ile ilgili yarışmaları seviyorsanız.
Bazı sorular çok zor ama bir sürü şey öğreniyorsunuz
Üniversite çağındaki gençler ve yetişkinler için uygun. :)
bu kişi eşiniz degil de herhangi bir arkadasınız olsaydı nasıl vakit gecirmeyi dusunurdunuz?
ve tek basınıza kalan zamanlarınızı nasıl degerlendiriyorsunuz? ilgi alanlarınız neler? (ikiniz icin de ayrı ayrı soruyorum )
siz keyif aldıgınız seyleri belirleyin, sonrasında da bir kısımını ortaklastırmaya bir kısmını da beraber kesfetmeye calısabilirsiniz.
ALTIN TOP
Zengin bir ailenin fakir bir komşusu varmış. Evlerindeki saadetin dalgalanmaları, zengin ailenin duvarlarını aşarak kulaklarına kadar ulaşırmış. Akşam olunca , fakir ailenin evindeki gülme ve saadeti duyunca zengin komşu gıpta edermiş. bir gün karısına demiş ki:
- Biz bu kadar zengin olduğumuz halde neden neşemiz yok? Sen yarın fakir komşunun hanımından sor bakalım, saadetlerinin sebebi ne ise, biz de onlar gibi saadete nail olmaya çalışalım.
Kadın sabah olunca fakir komşuyu ziyarete giderek, konuşma sırasında evlerindeki saadetin sebebinden sual açmış, fakir komşunun hanımı demiş ki:
- Bizim küçük bir altın topumuz var. Akşam olunca ben efendime o da bana altın topu atarak oynar eğleniriz.
Akşam olunca zenginin karısı meseleyi kocasına nakletmiş. Adam ertesi gün bir kuyumcuya giderek altın bir top sipariş etmiş. Topu aldığı günün akşamı karısı ile karşı karşıya oturup, altın topu birbirlerine atmaya başlamışlarsa da, hayal ettikleri neşe bir türlü doğmamış... Hatta madeni topun ağırlığı sebebeiyle canları yanmış; sert atışlar yüzünden topun isabet ettiği vücutları, yer yer morarmış. Sabah olur olmaz zenginin karısı, alelacele fakirin ailesinden sual etti:
- Biz senin dediğin altın topu yaptırdık, fakat neşelenemedik, dedi. Fakir komşu:
- A komşum, o bildiğin gibi top değil. Sarı saçlı masum bakışlı bir yavrumuz var. biz ona "altın top" diyoruz. akşam olunca kah benim kucağıma, kah babasına koşar ve bizi eğlendirir. Onunla meşgul olurken yorgunluğumuzu unutur, neşeleniriz, cevabını verdi.
Binaya konulan harç, nasıl tuğlaları birbirine kaynaştırır ise, evlat da karı ve kocayı birbirine bağlar.
Alıntıdır. Herkes çocuk diyor diyince aklıma bu hikaye geldi canım :)
Tek başımayken dizi izleyip ders çalışıyorum
Eşim de fenerin eski maçlarını izliyor :)
pek aktif değiliz yani
Ama spor salonuna yazılıcaz
Bi de beraber kursa gideceğiz diye karar aldık
yarın kanaviçe işliycez beraber :))))
Neden sıkıldığınızı buldum ''çay '' içiyoruz yazmamışsınız...Çay içmeyen insanlar sıkılabilir..
Ne demişler ''Esssohbetu bila çay kessemai bila ay' Çaysız sohbet aysız gökyüzü gibi..
kanaviçeye baslamak tuhaf gelebilir ama bence cok şirin : )
ben pasta yaparken onu asistan olarak kullandıgımda mutfakta cok keyifli zaman geciriyoruz mesela.
pek aktif degiliz demissin ama belki de ilgi alanlarınızı birer hobiye donusturecek vakitsizlik, usengeclik adına ne dersen oyle bir sorun vardır.
mesela biz helikopter yapımına meraklıydık ve buna benzer birkac seye daha. yapı marketleri de keyifle gezerdik.
pazar gunleri satranc ve go vazgecilmezler arasındaydı zaten, bazen kitap uzerinden acılısları calısır veya bilindik oyunları bulmaca gibi cozmeye calısırdık.
bulmaca demisken, gazetelerdeki kare ve cengel bulmaca hala listemizde.
ikimiz benzer goruslere sahip olsak da aynı kitapları okumus degiliz. bazen gecmiste okuduklarımızı tekrarlıyor bazen yeni bir kitaba beraber baslayıp satır satır okuyup tartısıyorduk.
şiirde farklı ekolleri sever, ortak noktamız olan anlam ve ahenk uzerinden sohbet edip birbirimize dortlukler okurduk.
haftasonu beraber temizlik yapıp, yorgunluk kahvesini keyifle iceriz mesela. boylece kendimize bireysel olarak ayırabilecegimiz zamanı da arttırmıs oluyorduk.
mesela eskilerden biriyle sarkıların formunu degistirip yeni duzenlemeler yapardık.
el yapımı enstruman yapmaya ugrasır marangoz gibi calısırdık.
birbirimizin ayrı ayrı yaptıgı cizimleri birlestirir parcalarla resmi tamamlamaya calısırdık.
o yemek yapmayı ogretirken mutfakta saatlerce vakit gecmis hic farkında varmazdık. sonra yıka, ye ,tekrar yıka. tek basına fazlasıyla zaman alıyor zaten.
pek duzenli ilişki insanı degildim fakat oyle oldugunda da film izlemek dısında hoslandıgımız seyleri ortaklastırmanın yolunu hep aradım.
duzenli spor hayatından uzun suredir uzak oldugum icin oyle bir hevesim hic olmadı mesela : ) eksikligini de su an ekrana bakarkenki boyun agrımda hissediyorum aslında ; )
bazı işleri cinsiyet olarak bölmeyin yani, elbet ucundan tutup keyif alacagınız birseyler bulursunuz.
benimkiler genelde hayatımın gunluk akısındaki birer parcaydı ama sizin bireysel olarak da zamanınızı degerlendirdiginiz seyler vardır, sadece biraz daha ayrıntılı dusunmeye calısın.
mesela beraber bir cicegin bakımını yapabilir, balkonunuz varsa orayı seraya bile cevirebilirsiniz.
bulmaca olabilir :)
bu kahve işi her evde var galiba. ben de yapıcam.
tv neredeyse hiç izlemiyoruz.
maç yorumları dışında hiç açmıyoruz bile
ama internet çok zamanımızı alıyor
yaa üzüldümgeçen sene bu zamanlar eşim askerdeydi aynı sizin gibi diyordum 1 kere sarılsam yeter yanımda olsa diye....
hheehe eşinizin türkçesinin iyi olmaması sizin için iyi olmuş
misafir gelmiyor bize. belki de eksik olan budur.
en iyisi misafir çağırmak.
DIY projelerini de buradan çok öneren oldu mutlaka yapıcam. eşim de yardım eder bence. sever öyle şeyleri.
cilt bakımı iyiymiş.
eşim bana masaj yapıyor da ben ona hiçbişey yapmıyorum, zor geliyor
deniycem önerilerinizi.
niye tuğçe
hayırdır?
yaa demeyin öyle
çocuktan sonra hayatımız değişti mi diyorsunuz?
ama işim bitiyor iş yerinde boş boş oturamam ki
bazen işimiz oluyor o zaman kalıyorum
bazen haftasonları da çalışıyorum
bu aklımızda
çok istiyoruz ikimiz de
2. el bi tane alabiliriz belki. eminim eğlenceli olur.
hangisi peki sizce?
wii mi ps mi?
araba vardı önceden
ne diye hep evde oturmuşuz ki gezeceğimize
heheh olsun ya ondan sonra da çıkar yürürüz artık.
biz bayağı fakiriz demek
bunu hiç bilmiyorum araştırıcam, teşekkürler
di mi yaa romantizm lazım bence de
eskiden müzik eşliğinde sarılıp dans ederdik. yine yapmak lazım.
heheh ben kütük gibiyim onu napcazz
eşim bence iyi becerir ama bende esneklik, ritmik hareketler sıfır yaa
owwww 2 saat miii
biz bişeyleri yanlış yapıyoruz galiba millet
Friends'i ben izledim ama eşim de severse beraber izleyebiliriz.
yaa herkesler çocuk diyor
biz de sürekli ev araba bakıyoruz sanki alabilecekmişiz gibi. ama eğlenceli oluyor haklısınız.
kahve yi kesin hayatımıza sokucam.
hatta türk kahvesi yapıp fal bile bakarım belki
ne güzel canlandınız gözümde polyannacık
di mi ne güzel bi konu oldu.
ben bi sürü fikirle doldum
tv sorun değil zaten izlemiyoruz
ama bilgisayarlar için çok haklısınız.
kesinlikle bilgisayarın olmadığı bi zaman dilimi oluşturmak lazım.
ne güzelmiş günleriniz...
biz de son zamanlarda tam da yapmıyoruz dediğinizi yapmışız
o maç ben kk
ama buna bi son vericemm
çocuk pek düşünmediğimizden uzun yıllar yapacak aktiviteler biriktirdim bu konudan.
herkesin yazan parmaklarına sağlık...
vay arkadaş ne güzel işler yapmışsınız :)
eşim şiirle ilgilenirdi son 2-3 yıldır kalmadı öyle bir ilgisi.
yoksa çok güzel şiir okurdu ahh ahh beni aşık edince bitti şiirler falan :)
ben kanaviçe işine merak saldım.
eşime de ipleri ayarlama, iğneye ip geçirme gibi işler vericem. bana yardımcı olmaktan hoşlanır kendisi
Selamlar arkadaşlar,
Ben 5'te işten çıkıyorum. Eşimle eve gidiyoruz, beraber yemek yapıyoruz. Daha doğrusu o yapıyor genelde. Ben de o sırada bulaşıkları yerleştiriyorum, çamaşırları topluyorum, sofrayı kuruyorum falan.
7 gibi sofradan kalkıyoruz.
ve yapacak bişey bulamıyoruz.
Tv'de maç varsa maç izliyoruz, ben kk ya takılıyorum telefondan.
Biraz sohbet ediyoruz sonra yine sıkılıyoruz. BOŞ GEÇİYOR YANİ SON 2 AYDIR BÖYLE. (Yazın çıkıp geziyorduk)
Bu durumu çözmek için yaptıklarım:
1) Ben 1000 parçalık puzzle aldım beraber yapıyoruz ama eşim sıkılıyor uğraşırken, hiç de yapamıyor :)
2) Org'um var onu çalmaya çalıştım bi süre, ama eşim yine sıkılıyor çünkü tek başıma çalışıyorum.
3) Dizi ya da TV izlemiyoruz. Yabancı dizi izliyorduk beraber ama izlediğimiz diziler bitti. Başka diziler denedik ikimizin izlediği ortak bi tarz bulamadık.
4) Kitap okuyoruz bi süre. Ama bu defa da konuşmadan geçiyor zaten bütün gün görüşmemişiz..
Başka ne yapabiliriz evde, SİZ NELER YAPIYORSUNUZ? ÖNERİSİ OLAN?
Not: Aracımız yok, maddi durumumuz da sıkıntılı.
Ben 'yemeği genelde eşim yapıyor' kısmına takılı kaldım. Vallahi tebrik ediyorum.
Evcil hayvan falan mı edinseniz acaba, ne kadar sıkıntınızı giderir bilemedim ama aklıma ilk bu geldi.. Yabancı dizilerden true blood var izlemediyseniz tavsiye ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?