Eşimle monoton akşamlarımıza çözüm...

ALTIN TOP

Zengin bir ailenin fakir bir komşusu varmış. Evlerindeki saadetin dalgalanmaları, zengin ailenin duvarlarını aşarak kulaklarına kadar ulaşırmış. Akşam olunca , fakir ailenin evindeki gülme ve saadeti duyunca zengin komşu gıpta edermiş. bir gün karısına demiş ki:
- Biz bu kadar zengin olduğumuz halde neden neşemiz yok? Sen yarın fakir komşunun hanımından sor bakalım, saadetlerinin sebebi ne ise, biz de onlar gibi saadete nail olmaya çalışalım.
Kadın sabah olunca fakir komşuyu ziyarete giderek, konuşma sırasında evlerindeki saadetin sebebinden sual açmış, fakir komşunun hanımı demiş ki:
- Bizim küçük bir altın topumuz var. Akşam olunca ben efendime o da bana altın topu atarak oynar eğleniriz.
Akşam olunca zenginin karısı meseleyi kocasına nakletmiş. Adam ertesi gün bir kuyumcuya giderek altın bir top sipariş etmiş. Topu aldığı günün akşamı karısı ile karşı karşıya oturup, altın topu birbirlerine atmaya başlamışlarsa da, hayal ettikleri neşe bir türlü doğmamış... Hatta madeni topun ağırlığı sebebeiyle canları yanmış; sert atışlar yüzünden topun isabet ettiği vücutları, yer yer morarmış. Sabah olur olmaz zenginin karısı, alelacele fakirin ailesinden sual etti:
- Biz senin dediğin altın topu yaptırdık, fakat neşelenemedik, dedi. Fakir komşu:
- A komşum, o bildiğin gibi top değil. Sarı saçlı masum bakışlı bir yavrumuz var. biz ona "altın top" diyoruz. akşam olunca kah benim kucağıma, kah babasına koşar ve bizi eğlendirir. Onunla meşgul olurken yorgunluğumuzu unutur, neşeleniriz, cevabını verdi.

Binaya konulan harç, nasıl tuğlaları birbirine kaynaştırır ise, evlat da karı ve kocayı birbirine bağlar.

Alıntıdır. Herkes çocuk diyor diyince aklıma bu hikaye geldi canım :)

canım o zaman alın xbox oradaki dans oyunlarıyla başlayın ufaktan, aynen bende hiç beceremem benimki hep ister dans kursuna gidelim diye, ben rezil olurum millete diye istemem

chess, dans etmeyi bilen biri neden baslangıc seviyesindeki bir kursa/gruba katılsın?
oradaki herkes en az sizin kadar buna yabancı olacak,
eger eşinin içinden geliyorsa ve senin de hevesin olup da sırf rezil olurum vb digerlerinin dusunceleri nedeniyle geri adım atıyorsan bence gidin...

insanlar ne der diye ortak yapabileceginiz bir aktiviteden neden geri durasınız ki,
zaten o alelem hic bitmiyor, bugun dans yarın koşu.

mesela kursta karsılastıgım bir cift olsanız cok hosuma giderdi, ayhh sunlara bak hic de yapamıyorlar demezdim.
sonucta profosyonel danscı olmak gibi bir hedefiniz yok,
onemli olan ne kadar yapabildiginiz degil, beraber yapmayı istiyor olmanız bence.

çok doğru söylüyorsun : )

Tek başımayken dizi izleyip ders çalışıyorum
Eşim de fenerin eski maçlarını izliyor :)
pek aktif değiliz yani

Ama spor salonuna yazılıcaz
Bi de beraber kursa gideceğiz diye karar aldık
yarın kanaviçe işliycez beraber :))))

Cuk oturdu valla :)
Ama geçen eşimle konuştuk bu konuyu belki de hiç çocuk sahibi olmayabiliriz diye Allah bilir tabi ama kısa vadede altın top yok gibi görünüyor :)

Aaa bir de TRIVIAL PURSUIT diye bi oyun var.Genel kültür ve bilgi oyunu.Bir başladın mı en az 2 saat sürüyor ve süper bi oyun.Biz erkek arkadaşımla sabahlara kadar oynadığımızı biliyorum :)

Neden sıkıldığınızı buldum ''çay '' içiyoruz yazmamışsınız...Çay içmeyen insanlar sıkılabilir..
Ne demişler ''Esssohbetu bila çay kessemai bila ay' Çaysız sohbet aysız gökyüzü gibi..

kanaviçeye baslamak tuhaf gelebilir ama bence cok şirin : )
ben pasta yaparken onu asistan olarak kullandıgımda mutfakta cok keyifli zaman geciriyoruz mesela.

pek aktif degiliz demissin ama belki de ilgi alanlarınızı birer hobiye donusturecek vakitsizlik, usengeclik adına ne dersen oyle bir sorun vardır.

mesela biz helikopter yapımına meraklıydık ve buna benzer birkac seye daha. yapı marketleri de keyifle gezerdik.
pazar gunleri satranc ve go vazgecilmezler arasındaydı zaten, bazen kitap uzerinden acılısları calısır veya bilindik oyunları bulmaca gibi cozmeye calısırdık.
bulmaca demisken, gazetelerdeki kare ve cengel bulmaca hala listemizde.
ikimiz benzer goruslere sahip olsak da aynı kitapları okumus degiliz. bazen gecmiste okuduklarımızı tekrarlıyor bazen yeni bir kitaba beraber baslayıp satır satır okuyup tartısıyorduk.
şiirde farklı ekolleri sever, ortak noktamız olan anlam ve ahenk uzerinden sohbet edip birbirimize dortlukler okurduk.
haftasonu beraber temizlik yapıp, yorgunluk kahvesini keyifle iceriz mesela. boylece kendimize bireysel olarak ayırabilecegimiz zamanı da arttırmıs oluyorduk.

mesela eskilerden biriyle sarkıların formunu degistirip yeni duzenlemeler yapardık.
el yapımı enstruman yapmaya ugrasır marangoz gibi calısırdık.
birbirimizin ayrı ayrı yaptıgı cizimleri birlestirir parcalarla resmi tamamlamaya calısırdık.
o yemek yapmayı ogretirken mutfakta saatlerce vakit gecmis hic farkında varmazdık. sonra yıka, ye ,tekrar yıka. tek basına fazlasıyla zaman alıyor zaten.

pek duzenli ilişki insanı degildim fakat oyle oldugunda da film izlemek dısında hoslandıgımız seyleri ortaklastırmanın yolunu hep aradım.
duzenli spor hayatından uzun suredir uzak oldugum icin oyle bir hevesim hic olmadı mesela : ) eksikligini de su an ekrana bakarkenki boyun agrımda hissediyorum aslında ; )

bazı işleri cinsiyet olarak bölmeyin yani, elbet ucundan tutup keyif alacagınız birseyler bulursunuz.
benimkiler genelde hayatımın gunluk akısındaki birer parcaydı ama sizin bireysel olarak da zamanınızı degerlendirdiginiz seyler vardır, sadece biraz daha ayrıntılı dusunmeye calısın.
mesela beraber bir cicegin bakımını yapabilir, balkonunuz varsa orayı seraya bile cevirebilirsiniz.

EVET! Biz çay içmiyoruz :)
Ben yıllarca çaydan nefret ettim. Yeni yeni içmeye başladım. O yüzden akşamları da demlemem :) demek eksiğimiz bu :)

vay arkadaş ne güzel işler yapmışsınız :)
eşim şiirle ilgilenirdi son 2-3 yıldır kalmadı öyle bir ilgisi.
yoksa çok güzel şiir okurdu ahh ahh beni aşık edince bitti şiirler falan :)
ben kanaviçe işine merak saldım.
eşime de ipleri ayarlama, iğneye ip geçirme gibi işler vericem. bana yardımcı olmaktan hoşlanır kendisi

Bu arada dün akşam KAHVE yaptım
Falına da baktım, gerçekten iyi oluyormuş. mutfakta kahve keyfi yaptık.
sonra muhabbet kuşlarımızla oynadık

bizde yok canım
halamın kızından aklıma geldi
o sıkıldıkça bakıyormuş

şiirden keyif alıyorsa hala okumaya devam edebilir, zaten okudukca da insan paylasma ihtiyacı duyuyor, ogrendigi kelimeyi cumle icinde kullanma gayreti gibi : ))

evli olmasaydınız hayatınız ders calısmak veya onunki mac izlemekten ibaret olmayacaktı muhtemelen.
kendinizi rahatlattıgınız alanlarda ufak katkılar sunarak gayet guzel paylasımlarda bulunabilirsiniz,
kanaviçe bence cok guzel bir baslangıc, sizinle aynı zevki almasa bile en son bittiginde onun da emegi oldugunu bilmesi ortaya cıkan urune cocugunuz gibi farklı bir anlam yuklenmesine neden olabiliyor.

bir yorumdaki altın top un sizi oyalaması ve tum birikiminizi aktarmak uzere adeta canlı bir bas yapıt dunyaya getirmek illa cocuk vasıtasıyla olmak zorunda degil, bir kere cocuk o sekilde karar verilecek birsey de degil.
mesela christo ve jeanne claude'un calısmalarına baktıgınızda aşkları da, yapıtları da büyülü bir iz bırakıyor dunyada.

slm canım beni hatırladınmı :)
eee askerlik de bitince malum monoton hayat devam ediyo dimi :) hepimiz öyle canım yaa, inan akşamları eşiyle aktif geçiren binde bir kişi ya çıkar ya çıkmaz.. zaten sürekli öyle aktif olmak da iyi olmaz ki...
nadir olmalı ki tadı olsun :)
yabancı dizileri bitirdik demişsin, sen yaz bakayım bana izlediklerinizi, tarzınıza göre bir dizi bulurum ben size :)
yabancı filme odaklanın biraz.. bu aralar filme sardım ben mesela..
puzzle da güzel bir etkinlik ama inan ben bile sıkılıyorum ondan :)
kitap okuruz bizde genelde ufaklık uyuduğunda ama dediğin gibi çok vakit alıyor ve uyku saatine kadar evde çıt çıkmıyor..
karşılıkı yapılabilen hobile çok az canım yaa, hani sadece kendin için sormuş olsan bişeyler söylerim de, mesela saksı içeği yetişti çok eğlenceli bişey... çeşitli kaktüsler menekşeler...
veya örgü örebilirsin eşine kendine kazak atkı bere vs.. terapi gibi oluyor gerçekten...
org da dediğin gibi sana hitaben olunca bi manası yok...
bilemedimi canım valla.. ama sanma ki herkes aktif...hiç öyle değil, herkes işten gelip yemek çay faslı derken yatağı zor buluyor :)
benim en büyük zevkim koca bir kupa dolusu kahve ile yabancı film-dizi izlemek...zaten izlerken uyku basıyor :)
oyun alsan nasıl olur..?
mesela screable, monopoli jenga gibi eşli oyunlardan... herzaman oynanmasa bile.. haftada bir akşam farklı olur.. yanında kahve çerez vs...

haftada bir gun disarda yiyin yemeginizi. bir gun sinemaya gidin.
evde, birlikte izleyebileceginiz surukleyici bir dizi (yabanci dizilerden, internetten indirerek) izleyin.
kaliteli, kult film izleme aksami yapin.
bir aksam, film, dizi hic bir sey izlemeden sadece sohbet aksami yapin, kahve sohbet, anilar, soru cevap vs..
bir gunu de musadee edin ki herkes kafasina gore keyfine gore gecirsin.

valla ne güzel eşiniz yapıyormuş ben 7 de eve geliyorum ve tüümm ev işleri bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…