Eşimle saçma bi tartışma

Bilgee_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2020
744
399
33
Kızlar eşimle sadece etttiğimiz tek tartışma diyebilirim buna. Ev işlerinde veya yemekte yardım etmesini istediğimde yardım ediyor ama bi gerginlik bi stres bi istemeden yapma tavrını anlayabiliyorum ve bu yüzden yapmasa benim için daha iyi diyorum çünkü bende geriliyorum öyle olunca. İşde olduğu günler okey herşeyi ben yaparım ama evde olduğu günlerde oda yapsın istiyorum çünkü zatn bu dönemde sadece ev işi yemekle uğraş ve evdesin sürekli o yüzden çok sıkıldım tek yapmktan bişeyleri. Hakkını yiyemem ağrım sızım varken yapar ama ben iyiyken beraber mutfakta ne biliyim pasta yapmayı yemeğimizi birlikte yapmayı istiyorum ama ne zaman gel yapalım desem yaparken bi söylenmeler falan. Artık yeter dedim ben eşimden geç uyanıyorum mesela bazı şeyleride ben söyleden yap kahvaltıyı hazırla mesela dedim. Çok şükür bin şükür Rabbime bu o kadar büyük bişey değil Allahım daha büyük sıkıntılar vermesin en büyük derdimiz bu olsun ce hemen çözülsün inşallah amin . Lütfen bunun için mi falan mı filanmı demeden fikir verin. Sırf bunun için iki gündür konuşmuyoruz. Halimize çoookk şükür Allahım

Canım tam okumadın mı? İşteyken sıkıntı yok ama zatn pandemi yüzünden haftanın 3-4 günü evde o günlerden bahsediyorum ben.
Yok canım okudum. Yani geniş kapsamlı yazayım o zaman. İş stresinden kafaları yorgun evde kaldığı vakitler dinlensin falan bu tür düşüncelere sahibim.

Çok şükür böyle ağır bi işi yok canım
Anladım cnm bilemiyorum tabi. Bnmki stresli bi işte. Problemleriniz de yokmuş bazı şeyleri görmezden gelebilirsiniz çok büyük bi mesele de değil. Hoşlanmıyor demekki. İçinden gelmeyene yaptıramayız diye düşünüyorum.

Çok sinirlenirim Böyle yapcaksan bırak derim eşimde napıyorumda yapıyorum ya işte yapcam bırakmam der Sanki o tavırları ben yapmışım gibi. Rabbim yar ve yardımcımız olsuunn

Annnesi ağzına sokuyor resmen. Yetiştirilme tarzı etkili bence. Aile yapısına göre bakarsak çook bile iş yapıyorr eşim

Annnesi ağzına sokuyor resmen. Yetiştirilme tarzı etkili bence. Aile yapısına göre bakarsak çook bile iş yapıyorr eşim
Sokma akıl 2 adım gider der anacağım. Benim ki de herşeye elini atar içinden geliyor. Bende elinden alırım genelde. bi işle meşgül olurken bi bakarım oda başka bişey yapıyor. Tamamen iç güdüsel canım bunlar. İlla yapmasını istiyorsanız surat yapmasını görmezden geleceksiniz yaptıracaksınız. Ama çekemiyorum diyorsanız hiç yanaştırmayacaksınız. Başka çaresi yok gibi.

Doğru dedin canım. Ama daha önce tek yaşıyordu iş dolayısıyla ve herşeyi kendi yapıyordu yapabiliyor yani. Bence ben biraz herşeyi yaptıgım için oda herşeyi benden bekliyor ama ben yapıyorum ve yanımda oda yapsın istiyorum. Bence ne kadar alttan alırsan o kadr üste çıkıyor gibime geliyor

Benim erkek arkadasım bizde kaldığında ben de ona sürekli yardım etmesi için bunu karıştırır mısın, ceviz ekler misin, gücüm yetmiyor kabak rendeler misin diyorum Evde çok anneci bir yapısı yok yani kadının 3 oğlu olduğu için her birine yetemez, yemekleri yapar bırakır ama benim erkek arkadaşımın sanırım içinde yok böyle şeyler yapmak. Ben de tatlı dille yaptırıyorum, gücüm yetmiyo falan deyince alttan alttan onun güçlü olduğunu vurguluyorum hoşuna gidiyor Bir de öyle dene

Canım mesela kahvaltı hazırlamanın güçlükle ne ilgisi olabilir

cok az erkegin fitratinda var bu isleri zevkle yapmak, kendi istegiyle yapmak.. hemen hemen cogu erkek afrali tafrali yapiyor bu isleri cunku anasi egitmemis vakti zamaninda. kendi de gerek gorup ogrenmemis yetiskin olunca. siz simdi egitir gibi davraniyorsunuz bu da hosuna gitmiyor muhtemelen. siz birlikte yemek yapmayi zevk alacak bir aktivite olarak goruruken, beraber paylasim yapmak olarak gorurken o bundan zevk almiyor.. niye zevk almiyorsun diye de zorlanmaz bir insan. ihtiyac halinde yapiyormus. bence zorlamayin. ben zorlamam.. arada rica ederim. edince firlar hemen yapar gelir. ustune gitseydim ihtiyac halinde bile yapmazdi eminim. kumasi da cok onemli erkegin. icinden gelmiyorsa kavga dovus olmuyor o is.

Af edersiniz ama fıtratında yok diyede tek yapmaktan sııkılmak zorundamıyız canım..

Canım mesela kahvaltı hazırlamanın güçlükle ne ilgisi olabilir
Ona da başka bişey uydur kız Zaten 1-2 söyleyince yapıyordu artık benimki, ay çok yoruldum belim koptu işler bitse de otursak dizi izlesek ağlamaklı bir ses de işe yarıyordu ya da benimkini kandırmak çok kolay

Af edersiniz ama fıtratında yok diyede tek yapmaktan sııkılmak zorundamıyız canım..
bana miydi cevabiniz alintilamamissiniz anlayamadim? o zaman evlenmeyecektiniz. evliligi ne zannediyorsunuz ev arkadasligi mi? ev arkadasliginda her seyi yuzde elli yuzde elli bolusursun. esiniz de sizin icin bir seyleri fazla yapiyordur, fedakarligi vardir. siz de baska bir seyleri onun icin fazladan yapiyor olursunuz. ev isinden bunalan ya calisacak parasiyla yardimci tutacak ya da evliligin bir parcasi bir evin sorumlulugu.. evlenmeyip baba evinde oturacaksin.

Bende nişanlıyım bazen söylüyorum yardım eder misin diye net cevap hayır

Lütfen eleştiri yapacaklar konudan uzaklaşsın. Sizin gibi görüşü olanlar yüzünden evde yemek ve temizlik kadının yapmak zorunda olduğu görevmiş gibi benimseniyor. Görev değil. Herşey ortak yapılıyorsa bununda ortak yapılması gerektiği anlayışında gelişen bireyler olmak daha iyi olacak galiba. Lütfen daha fazla yorum yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…