Eşimle son 1 haftadır sürekli tartışıyoruz

turuncupipet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2016
657
497
103
36
Son 1 haftadır nerdeyse her gün küs yatıyoruz kendime evlenmeden önce bir söz vermiştim yatağa asla küs girmicem diye yok cidden yok yani küçük büyük her şeyden tartışır olduk. Sussam trip atıyorum diye sinirleniyor. Yaptığını söylesem benimle küsüyor yemek yemiyor vicdan yaptırıyor. Oturup konuşuyoruz da olmuyor.Uzaklaşmak istiyorum bir süre sizce ailemin yanına gitmem biraz bizi rahatlatır mı

Hangi konularda tartışıyorsunuz? Çözüm yolunda sıkıntı var belli ama misal hangi sebepten çıkıyor tartışma? Belki eşiniz hiç yoktan tartıştığınızı düşünüp ne trip atmanızı ne de ne sıkıntı olduğunu anlatmanızı istemiyordur.

yeni evlisiniz anladığım kadarıyla ve şu aralar zor zamanlardan geçiyosunuz ve sanırım bu durum ikinizi de yıpratmış, biraz sabır ve anlayış ilişkinize iyi gelir ancak ailenin evine gitme sakın, iyice uzak düşersiniz

Sen küsmek.istemesen bile malesef inatçı kocalar küsmek konusunda hiç taviz vermiyor en nefret ettiğim.şey ya insan gibi konuş çöz küsmek nedir yav çocuk gibi bence biraz zaman tanıyın birbirinize aranız bu kadar kötüyken ailenizin yanına gitmek iyi bir fikir gibi gelmedi belki arkadaşlarınızla falan daha fazla vakit geçirebilirsiniz iyi gelebilir

Erkeğin küseni de hiç çekilmez. Hele tavır alıp yemek yememesi..
Cözüm ne yazıkki onda,konuşmadan hiçbişey halledilmez

İnanın kavga sebeplerini sorsanız doğru düzgün hatırlamıyorum bile. Bir hafta önce kürtaj oldum çok alınganım bu aralar eşimin söylediği her şey kalbimi kırıyor. Eşim çok ana kuzusu bir konuda benim fikrimi almadan önce annesiyle konuşuyor sonra bana söylüyor. Öncelikle benimşe konuşması lazım çünkü konu ikimizi ilgilendiryor ve ya eşim sürekli bana erkek kim belli değil diyır halbuki ben saygısızlık yapmıyorum sadece fikrimi beyan ediyırum. Kv günahını almayım ama sanki o dolduruyor çünkü bir kaç defa eşime demiş eşine söz geçir bize karşı çok iyi ama sana hep karşı geliypr diye

Kısacası beni hep bastırmaya çaluşıyor napicami bilmiyorum çünkü ben ona bazı şeylerde cevap vermezsem böyle devam ediceğini bildiğim için ona cevap verip fikrimi söylüyorum

Kısacası beni hep bastırmaya çaluşıyor napicami bilmiyorum çünkü ben ona bazı şeylerde cevap vermezsem böyle devam ediceğini bildiğim için ona cevap verip fikrimi söylüyorum

Son bir haftadır diyorsunuz ama bahsettiğiniz şey bütün evlilikte kavga sebebi. Ne kadardır evlisiniz? Nişanlılık süresince nasıldı?

Son bir haftadır diyorsunuz ama bahsettiğiniz şey bütün evlilikte kavga sebebi. Ne kadardır evlisiniz? Nişanlılık süresince nasıldı?
Çok nadir oluyordu bu aralar çok sıklaştı 6 aylık bir evliliğimiz var nişanlılık sürecim çok mükemmel değildi çokta kötü değildi

birincisi sizin eviniz ayrı bir yuva ne demek hala sınıf öğretmeni gibi annesinden akıl alması
evlendıysenız aklınız yettiği için evlendiniz artık ihtiyaç yoktur

ikincisi küsen erkek çok zor
ben bu yüzden boşanıyorum
benim eşim 21 gün küsmüştü sonrası araya soğukluk girdi bir daha toparlanamadı

bence asla şu evrede çocuk yapmayın
benim amcam da çok küsek bir adammış
evlendiklerinde yengem de çok eli maşalıdır
amcam gelmiş barıştım ben demiş yengem de bu sefer ben küstüm deyip arkasını dönüp tam o kadar gün küsmüş

tam yazayım mı bilemedim ama eşiniz karı koca ilişkisine çok düşkün biri değilse küslüğü uzatabilir
genelde öyle erkekler küsek olup uzatıyor çünkü
burnunuzdan kıl aldırmayın başka insanlarla konuşurken çok enerji dolu olun
hiç olmadığınız kadar bakımlı olun

Çok nadir oluyordu bu aralar çok sıklaştı 6 aylık bir evliliğimiz var nişanlılık sürecim çok mükemmel değildi çokta kötü değildi

Öncelikle bence bir şeyleri oturtmadan bebek fikrini erteleyin. Nacizane fikrim.

Daha sonra bu kürtaj olayından sonraki duygu durumlarınızı düzelip, hormonlarınız stabil bir hale geçtikten sonra bu konuyu enine boyuna konuşun. Sorunlarınız ne ise çözmeye çalışın. Artık bir aile olduğunuzu ve bazı kararları birlikte almanız gerektiğini, evliliğin kadını erkeği olmadığını, bu evde erkek kim belli değil gibi seksist söylemlerden hoşlanmadığınız belirtin. Bu tip konuşmaların nişanlılık döneminde yapılması taraftarıyım ben. Bu şekilde kırmızı çizgiler ortaya çıkar ve kadın erkek rolleri ile ilgili çağ dışı fikirleri olan biri ile ömrünüzü geçirmek zorunda kalmazsınız.

Öyle çok küsen biri değil bir gün bile sürmez sırf bana vicdan yaptırmak için yapar bunu. Ama eşim annesine cidden çok düşkğn ve sırf bu yüzden evliliğimizin uzun süreceğini zannetmiyorum çünkü ben dik başlıyım bu tarz şeyleri kabullenemem

Aslında bana bu şekilde davranmasının sebeplerinden biri benim üni mezunu olmam onun olmaması çok büyük tartışmalarda bunu söylediği çok oldu halbu ki ben bu durumu ona asla hissettirmedim hissettirmem. Şu an doğudayız batıya geçince ben çalışmaya başlarsam bunu kaldırabileceğini sanmıyorum

işte eşinizde bir boşluk var ve bunu annesi dolduruyor
sizde inceden işleyen bir kadın olsaydınız çoktan hallolurdu bu mesele ama mizacınız gereği mert birisiniz belli
annesine Allah akıl fikir versin insan evladının mutsuz olması için elinden geleni yapar mı
bıde bize karşı iyi demiş sizin için
yani bu durumda kv ın yaptıgı nankorluk oluyor biraz

bunu şöyle değiştirin o zaman
ben onları sevıp sayıyorum birşey demiyorum
ama annen böyle dediğine göre o benı sevmiyormuş öğrenmiş oldum diyip çıkın odadan

O kadar tipik şeylerden bahsediyorsunuz ki? Eğitim durumunuzdaki farklılığı kaldırabilecek erkek var bunu kaldıramayacak olan erkek var. Ve bu durumda kendinize iki kere sormalıydınız benim evleneceğim erkek bunlardan hangisi diye. Sizin çalışmanızı bile kaldıramayacaksa, bundan eminseniz bu evliliği devam ettirmek konusunda iki kere düşünün. Çünkü çözüm eşinizde bitiyor ve o çözüm istemiyor.

hiçbir evlilik hayal edildiği gibi olmaz hayaller başkadır hayat bambaşka bunları aşmak için ilk önce realist bir yaklaşım şart bir evde iki farklı insanın bir hayatı paylaşırken tartışmaması sizce olası mı ? değil. burda dikkat edilmesi gereken tartışmaların boyutu ve devamlılığı. sürdürebileceğinize inanıyorsanız devam edin
bu sürece lütfen kimseyi alet etmeyin özelliklede masum bir yavruyu
ve evlilikte ilk 5 6 yılın en zoru olduğuna inanıyorum

Reactions: Yeu
Destek alsanız aile terapistinden vs, eşinizi ikna edebilir misiniz ? Evden gidip kafa dinleme fikri bir seçenek olarak kullanılmasa daha iyi, araya daha fazla soğukluk sokmak beklenenin tersi bir etki yaratabilir...

Dolunay haftası olduğundan biraz gerginiz..
Ben de son 1 haftadır olmadık şeylere gider yapıyorum.. Dün de ağlama krizim tuttu.. En güzeli ağlamak bence..
Ağlayınca rahatlıyorsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…