Eşimle sorunlarımızı çözmek için ne yapmam gerekiyor?

canım valla ne desem şaştım kaldım. senin bir kere kendine güvenmen lazım. kendine güven ki, ayaklarının üstüne basabilesin. eşin ailesine bağlı, sen de eşine bağlı olmuşsun. yaptıklarını kendin anlatıyorsun. bence eşinle ciddi konuşman lazım. eve gelmemek olur mu ? al karşına konuş. mesleğin var mı ?

Biraz önce ev telefonu çaldı, arayan eşim.Bana haber vermek için aramış ama meşgulmuşum kimle konuşuyor muşum? Ki ben kimse ile konuşmuyordum, babası çağırmış işleri varmış. Ya öyle mi iyi dedim hiç tepki vermeden ne zaman geleceksin diye sormadan kapattım.

Özür dilemesi gerekiyorsa da, bunu siz talep edecek haliniz yok tabi ki.
Eşinizin size karşı hiç bir saygısı kalmamış, sevgisi var mı orası da muallak.
Bunlar her evlilikte olur diyemeyeceğim ben.
Kendini düzeltmeye niyeti yoksa eşinizin, ömür boyu da çekin diyemeyeceğim.
Hele bu herkese karşı iyi, özellikle de ailesine çok iyi,
ama eşine gelince eziyet eden insanlardan nefret ediyorum.
Evdeki her derdini çeken kadını böyle ezmelerine hak veremem.
Her sıkıntı konuşalarak çözülmeli, çözülemiyorsa,
hep siz zararla, dayakla, bağırmayla çıkıyorsanız bu işin içinden,
kendinize yazık etmeyin, net tavrınızı koyun bence.

yazını okudum canım ve senin adına gerçekten üzüldüm.insanın ailesinden uzakta olup gurbette olmasıda bu seni dahada hassas yapıyodur eminim.eşinin sana şiddet uygulamasını çok yanlış buldum.şidetle hiçbirşey halledilmez.eşin küçükken görmüş butür olayları öyle yazmışsın tam tersi seni el üstündetutması şiddet yapmaması gerekiyor.hayatını seninle birleştirmişse sana deger vermesi ailelere sorunların yansıtılmaması gerekiyor.seni dışlayıp ailesine önem vermesi hiç hoş bir durum degil.ve nasıl eve gelmiyo seni yanlız bırakıyor nasıl bi insan bu? bilmiyormu senin yanlız gurbette oldugunu.kusura bakmada kendini üzme aklını başına topla sana deger vermesini istemen çok çok dogal.anormal olan vrsa oda eşin.seni neolursa olsun yanlız bırakmaması lazım.bide aileye çok düşkün ana kzusu olan erkektende pek hayır gelmez.iyi düşün kendini ezdirme ve üzülme lütfen eşin sorumsuz biri anladıgıum kadarıyla.ciddi bi şekilde otur konuş bu şekilde sürekli senin fedakarlık yapmanla hayat geçmez üzülen sen olursun.sevgide saygıda herşeyde karşılıklıdır arkadaşım.boyun egersen o şidettin ve sorumsuzlugun devamı hep gelir.kendini strese sokmadan mantıklı düşün kararını ver derimboshayallersmile

Zaten aramız iyi değildi, bazen ilgili bazen ilgisiz davranıyordu. Düşünün pazar akşamı gelip özür diliyor haklısın bağırmıcam diyor ertesi sabah yine aynı hatayı yapıyor. İş bulup boşanmayı düşünüyordum son 1 aydır artık bu düşüncem iyice ciddileşti.

canım bunu düşünebilmen için öncelikle tek başına evinde kalabileceğine inanman, hasta babanı düşünerek kendini yıpratmaktan vazgeçmen yani kendini manevi olarak iyice hazırlaman gerek.eşine kusura bakma ama yeterince kendini ezdirmişsin birde boşanacağım diyip geri vazgeçersen seni daha fena ezer.dikkatli adım atmalısın

Ben böyle pişkinlik görmedim, biraz evvel geldi. Kapıyı açtım konuşmadım, çok yorgunum dedi gitti salona yattı. Ben kimle konuşuyor muşum telefonda hala bunu soruyor, cevap vermedim.

Ben böyle pişkinlik görmedim, biraz evvel geldi. Kapıyı açtım konuşmadım, çok yorgunum dedi gitti salona yattı. Ben kimle konuşuyor muşum telefonda hala bunu soruyor, cevap vermedim.

evlilikte güvende gerekiyor neden sana güvenmiyor böle herşeyden nem kapması iyi degil Allah yardımcın olsun...

Haklısın mirka hem ekonomik hemde manevi anlamda kendimi hazırlamam gerekli. Ama iş bulunca ondan nasıl boşanacağımı ilk adımı nasıl atmam gerektiğini bilmiyorum, eve gelince eve mi almıcam oturup yüz yüze konuşacak mıyım yoksa hiç bi şey belli etmeden avukata mı gitmeliyim? Bir de onunla hala aynı evdeyken güçlü olduğumu ona nasıl gösterebilirim? Büyük olasılıkla o benim ondan asla ayrılamıyacağımı, konuşmasam bile bi kaç içinde yumuşayıp eski halime döneceğimi sanıyordur. Çünkü hep böyle oldu ama artık yumuşamak yok. Bıktım çünkü ben bile bu kadar dayanabilirim.

ayrılmaya karar verecegin zaman yanlızken söyleme çünkü şiddet gösterenden herşey beklenir.ailene gidersin önce onların yanına sıgınırsın bi şekilde ayrılmak istedini açıklar mahkemeye verirsin.kendini strese sokma öncelikle kendine deger ver.

canım ona güçlü olduğunu göstermen değil gerçekten güçlü olman lazım.ve açıkyüreklilikle söylemeliyimki bu yolda çok çaba ve emek vermelisin.kendine güvenini sağlarsan ve ayaklarının üstünde durursan hayatını düzene sokabilirsin.eşini değil kendini değiştir ve eşinin üstüne gitme yoksa şu durumda seni daha çok kırabilir.beklentilerini en aza indirmek zorundasın gibi görünüyor çünkü eşinle ilgili anlattıkların ne yazıkki pek düzelecek biri olduğunu göstermiyor.dediğim gibi kendini değiştir bak hayatın nasıl düzene girecek

Eşimle nişanlandığımda bir ilaç kullanıyordu. Bu nedir diye sorduğumda uykusuzluk sorunum var demişti. Evlendikten sonra o ilacın cinsel hayatımıza olan olumsuz etkileri nedeni ile bıraktı. O ilaç antidepresanmış ilaç alırken adeta bir prensti ben de o prense kandım. Psikolojisinin iyi durumda olmadığını gittiğimiz uzmanda söyledi,öfke ve güdü bozukluğu olduğunu mutlaka tedaviye başlamasını önerdi. Ben tedavisine tam destek verdim, bunu da aşarız dedim. Ancak eşim kabul etmedi. Şimdi içerde yatıyor.
İş bulur ve başlarsam ailemin yanına dönemem, Uzun zamandır elini kaldırmıyor sözle şiddeti devam ediyor. Boşanmak istediğimde sanırım o da ayrılmak ister. Mademki bişey yapmıyor düzeltmek için hatalarını nedir bunu sonu bilmez mi 36 yaşındaki adam, bilir. Bilir de işine gelmiyor hatalı olduğunu kabul etmek. Benim ondan boşanamayacağımı düşünüyor olmalı. Allah bana sabır versin.

Teşekkürler Mirka gerçekten büyük destek verdin bana bu akşam, Allah senden razı olsun. İlk işim bir iş bulmak olacak. Bu yaşadıklarım beni güçsüzleştirdi ben bile kendimi tanıyamaz oldum. Ancak çalışırsam kendimi toparlamaya başlayabilir, kendime yeni bir hayat kurmak için adımlar atabilirim.

Açıkçası düzeleceğini sanmıyorum. Yaşı benden büyük ama idrak edemiyor olayları. Haklı-haksız kim , ben ne yapıyorum diye sorgulayamıyor, zayıf karakterli. Adeta çocuk gibi. Bana hep seni kaybedersem çok büyük bir depresyona girerim derdi, şu anda da bunalımlı gibi davranıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…