Eşimle sorunlarımızı çözmek için ne yapmam gerekiyor?

sizin adınıza üzüldüm... 2 senedir böyle olması çok üzücü

benim eşimde acayip sinirli kavgacı gergin bir insandır. ama kendi hayatında böyledir. çevresindekiler konuşmaya bile çekinir. ama bana karşı evde sesi bile yükselmez.
ilk başlarda biri iki çıkış yapmıştı.
bende bu durumun benim psikolojimi bozcağını asla ne sebeple olursa olsun benim yanımda bağırmaması gerektiğini söyledim. eğer yaparım dersen varım. yoksa gidiyorum dedim.
sizde restinizi çekin.
bence sizi gidemez sanıyor. ona muhtaç sanıyor. benden iyisini bulamaz diye düşünüyor herhalde.
maddi olarak isteklerinizi karşılamıyor ise söyleyin. sadece kendime harçlık çıkarabiliceğim bir işe giricem diye. size ne kadar saygı duyduğunu? ne kadar önemli olduğunuzu? sizi hastalık sahibi yaptığında ne kadar üzülceğini sorun...
ne cvplar vericek bakalım.
çok sabredip uğraşmışsınız. ama sizi yalnız bulup tepenize çıkmış. nazını kaprisini siz çekmek zorunda değilsiniz.

Ben bu soruları çok sordum kabul etmiyor ki yaptıklarını. İşe girmem konusunda karşı çıkmayacaktır iş araştırdığımı biliyor.

sakın geri adım atmayın. işinizi bulun. kendinize cildinize iyi bakın.
özen gösterin herşeyinize.
adam olsun size de adam gibi davransın.
eşim iki gün üstüsüte eve alkollü gelmişti. taşkınlığı olmaz ama şeker hastası olduğu için rahatsızlanıyor. kızdım ve ona 'serseri mi olucaksın kocam mı olucaksın karar ver.çekemem hiç dedim' alkol yok artık. kendine dikkat ediyor. bazen sert çıkmak iyidir.

Tebrik ederim sizi. Tepkileriniz sonuç vermiş. Ben de tepki verdim ama sanırım yeterinde sert değildim. Umarım eşiniz size karşı hep dikkatli olur.

canım öncelikle rabbim yardımcın olsun...neden herşeyi kadınlar çekmek zorunda ya bende bunu anlamadım ve halada anlayamayacağımmafoldumbenailesinede sana davrandığı gibi davransa eşinin karakteri böyle diyecem ama canım sana farklı ailene farklı davranıyor hayret bişey ya senin suçun ne peki?ona eş olmak mı,yemeğini yapmak mı,ütüsünü yapmak mı vs canım sende biraz tavrını koy ya o sanıyorki eşim benim nazımı böyle çeker sesini çıkarmaz diye düşünüyor...sen hemen bir iş bul canım sakın geri adım atma hepte alttan alma yeri gerince tavrını koy...rabbim yardımcın olsun canım eşinide ıslah etsin güzel ahlak versin yüce rabbim...

Zehracım merhaba teşekküre derim öncelikle, bu saate kadar bakamadım hastanede kontrolüm vardı oradaydım. Eşim sabahın köründe kalkmış kapıları çarpıyordu ben de uyandım kızdım ne kadar saygısızsın ya uyuyorum görmüyor musun dedim, ne yapim uyuyosan dedi çekti gitti işine. Bir saat sonra zil çaldı geldi kapıda diyor ki hastaneye kaçta gideceksin bende geleyim, senin gelmeni istemiyorum dedim. Bana sarılmaya çalıştı kusura bakma işler çok stresli zaten sen de bana bişey söyleyince dayanamıyorum dedi. Hiç oralı olmadım ben senin sinir topun değilim, seni kim sinirlendiriyorsa git ona sor hesabını bu saatten sonra senin ne dayanağını ne bağırmanı çekemem bunu aklına iyice sok adam gibi davranacaksan davran dedim. Haklı olduğumu iddia etmiyorum zaten dedi gitti.

Bundan sonra geri adam adım atacak durumum yok, iş başvuruları yapıyorum internetten umarım bir sonuc alırım. Eğer kendisi bişeyleri değiştirmek istiyorsa kendi uğraşsın. Güzel dilekleriniz için herkese teşekkür e derim.

Güzel bir gelişme olmuş.Tebrikler
Haklı olduğunu iddia etmiyorsa gücünün yettiğine haksızlık yapmasın
Eşinizin ailesine gücü yetmediği için acısını en güçsüz kişiden çıkartıyor.
Belkide bir yerde bir sürü şeyi göze aldınız diye herşeyi kabulleneceğinizide düşünüp bu şekilde davranıyordur
Benim babamda dışarda herkese sinirlenir parasını kaptırır gelir bizimle kavga eder.
O da bilir ki kendisini bizden başka kimse çekmez bizde ona mecbur kalıyoruz annem yüzünden o da bildiğini yapıyor
Biz çok çektik bi yerde babadır dedik ama eş tamamen farklı ne atam diye saygı duyma zorunluluğun var ne de ömür boyu atsan atılmaz diye katlanmak
Bende sırf bu korkular yüzünden evlilikten korkuyorum
Hakkını savun bak mesleğinde varmış.KPSS ye çalış devlete girsen çok rahat yaşarsın

Dediğin doğru ne ailesine ne de herhangi bir başkasına gücü yetemez çünkü onların yanında sinirlense bile kendini tutuyormuş, zaten ailesindekiler onun üzerine gelmezlermiş, hep böyle söyler. Tam ters herkes başına vurur ekmeğini alır, bu çalışır kardeşleri yer, babasının bi bakışı ile yerin dibine girer ama galiba beyni algılamıyor. Dediğim gibi bundan sonra kendi uğraşsın evde huzursuzluk çıkaran kendisi. Ben yine eve ait işleri üstüme düşenleri yapıyorum.Ama onun yanında oturmuyor eve ait konular dışında konuşmuyorum. Kpss ye çalışmak istedim ama evde huzurlu bir ortam olmadığı için yarıda kaldı. Evlenmekten korkma inan her erkek aynı değil. Evliliğinde çok şanslı, mutlu olan ağzının içine bakılan kadınlarda var benim çevremde. Allah herşeyin hayırlısını versin hepimize.

Sevgili İskender83

Eşinizin aşağılık komplexi olduğunu düşündürdü bana yazdıklarınız...
Bu durumda sizin yapabileceğiniz tek şey psikoljik destek için onu ve kendinizi gönüllendirmek..Birlikte bir uzmana görünmelisiniz.
Ancak bu yolla problemlerinizi birlikte çözümlemiş olursunuz..
Bunları evliliğinizi kurtarmak istediğinizi hissettiğim için söylüyorum..

Bunun yanısıra ayrılmayı düşünürsenizde korkunuz olmasın..Güzel bir mesleğiniz var..
Kalabalık bir iş hayatı insanın tüm benliği sarar üzülmeye vaktin kalmaz.Tabi kalan vaktini bir süreliğine güvendiğin bir uzmana danışarak geçirmende de fayda var..
Umarım her şey gönlünce olur..

Çok teşekkür ederim yorumunuz. Ben de aşağılık kompleksi konusunda katılıyorum size, evlendiğimizden beri bir çok kez ben sana yetmiyorum beni beğenmiyorsun (cinsellik anlamında) cümlelerini duydum hem de ben onu her konuda desteklerken. Dediğiniz çok doğru çalışınca başımı kaşımaya vaktim kalmayacak benim iş alanımda çok yoğun bir tempo ile çalışmak gerekiyor. Fakat benim iş saham daha çok İstanbul ve İzmit' te. Ankara da iş bulmam biraz zaman alabilir. Haziran ayında bir uzmana gittik, bize bir takım testler yapıldı. Eşimde güdü bozukluğu-öfke kontrolü problemi çıktı. Daha başka şeyler de çıkmış ancak dr. açıklamadı. Ancak eşim bir sonraki aşama olan tedaviye geçiş sürecini kabul etmedi..Bana da sen benim üzerime gelmezsen seni üzmem dedi. Tedavi olmadan düzelmeyeceğini biliyorum.

Ayrıca gittiğimiz uzman eşimden gizli olarak bana eşimin hiç büyümemiş bir çocuk olduğunu söyledi. Oysa o çok olgun durur dışardan bakılınca, benden büyük olduğunu sık sık hatırlatır bana.

Sizinle uzmana gelmesi güzel bir adım..Her ne kadar davamını getirmesede...
Bu aşamadan sonra tavrınızı asla bozmayın...
Uzmana gitmediği tedavi olmayı reddettiği takdirde bu evliliğin çıkmaza gireceğini bir şekilde kavgaya dökmeden izah edin..
Sizi kaybetmek istemiyorsa mutlaka tedaviyi kabul edecektir..

Evet özgüven çok önemli. Kendine çeki düzen vermesi için çaba sarfetmesi lazım.
Yoksa bir ömür çekilecek hali yok.
Aile üzülmesin diye kendinizi kahretmeyin.
Sizin acı çektiğinizi bilseler daha çok üzüleceklerdir mutlaka.
Başkalarına öfkesini kotrol edebiliyor ama size sıra gelince nasıl edemiyormuş?
İlginç!
Bence saygısını kaybetmiş ve geri getirir mi?
Zor:1no2:

öğlen okudum yazınızı birz düşündüm
sizin kıymetinizi tam bilmiyor şu an 2 yıllık evlisiniz
eşim ve benimde birbirimizin kıymetini anlamamız 3-4 yıl aldı
bende çok tecrubesizdim evlendiğimde kendimi ifade edemiyordum
yüksek sesle zamanlı zamansız konuşuyordum
sabırsızdım
eşim artık ailesinden ona en yakın kişinin benim olduğumu zor idrak etti ben 2-3 plandaydım
ama zaman içinde yaşanan şeyler le ona en yakın kişinin ilk ben olduğumu anladı
bende kardeşlerimi çok ön planda tutardım
tabi onlarda değerli benim için
ama şu an ilk önce eşim gelir onun içinde ben
ama bunu anlamak birden bire olmadı zamanla tecrubelerle
az ve öz konuşmaya çalışın çok affedici olmayın kendini düzeltmesi için zaman verin
kendi hatalarınızıda gözden geçirin
her tartışmada ailesinden bahsetmeyin işe yaramaz daha çok ailesine itmiş olursunuz

canım tam ne yapman gerektiğini yazacaktım sonlara doğru yapman gerekenleri yaptığını okudum başlardaki hatalaı yapmazsan eşin senin dik durduğunu anlayacak ve sen kazanacaksın inan doğru düşünmeye başladığını algıladım . daha çok gençsin bunlar yaşanbilir ama şiddete dikkat edin. orada herkesin durması kendini sorgulaması gerekir Kkolaylıklar ve mutluluklar diliyorum sana .

bu saaten sonra yapacak birşey yok ama şunu bilmen gerekirdi doğulu erkek çok mükemmel bir aşık ama çok kötü bir koca

psikolojik problemlerin doğulu batılı olması neyi değiştirir ki neb doğuluyum kardeşelri batılılarla evlendi sorun olmadı ama belki de bazı feodal yapılar bu önyargıyı oluşturduğu için bazen haklı olabileceğiniz örnekler olabilir tabii

iskender ben okuduklarımdan oldukça güçlü gördüm seni
o sorunlu insandan boşanırsın ve bundan sonra mutlu olursun inşallah

benim evliliğimdede hep batı-doğu çakışması oluyor.zamanında kafaya çok taksaydım şimdi bitmişti. ama artık 9-10 sene oldu alıştım kanıksadım bazı şeyleri.artık ayrılmayız gibi geliyo.
zaten benim senin kadar dirençli bir yapım yok.2 çocuğumla mutluyum işte...

Herkese teşekkür ederim yorumlarınız için sağolun. Şu anda iş bulmaya odaklandım zaten buradaki bir çok yorumcuda beni bu konuda motive etti sağolsunlar. Benim için en doğrusu önce düzgün bir iş bulup çalışmak. Zaman içinde eğer eşimde gelişme olursa bana yaklaşımında, davranışlarında bilmiyorum belki teklif ederim belki de etmem psikolog yardımı almayı. Çünkü eşim bir başkasına özel sorunlarını anlatmaktan rahatsızlık duyduğunu bir daha gitmek istemediğini, HASTA olmadığı halde dr ların ona hasta gibi yaklaştığını söyledi. Ben hasta değilim dedi en son haziran ayında gittiğimizde. Kesinlikle doğulu erkekler farklı en azından benim eşim. Çünkü aile yapısı, yetiştiriliş tarzı farklı. Batılı olsa belki daha ılımlı bakar hayata, psikoloğa gidip yardım almaya sıcak bakar. Bir sorunu olduğunu kabul eder, oysa eşim ben doğuda yetiştim sağlamım bir sorunum olamaz benim diyor. Oysa kendisi söyledi bizim oralarda babalar analarıda çocukaıda öldüresiye döver diye. Bu arada babası eğitimli mevki sahibi birisi. Ama 60 yaşında adam hala dayak atıyo kaynanama. Eşim söylemişti 3 yıl önce çok kötü dövdü annemi babama çok kızdım ama bişey yapamam ben küçükken de çok dövdü annemi. Peki dedim sen ne yapardın baban anneni döverken ben de annemle ağlardım dedi. Oysa bizim ailemizde kadınlar el üstünde tutulur. Ben bir kez bile seslerin yükseldiğini durmadım..Onlarda ise kadın konum olarak çok aşağıda. Ben nişanlıyken kaynanam başına gelenleri anlatmıştı da çook üzülmüştüm ,Hatta bana ben çektim gelinlerim çekmesin dedi. Oysa eşim ben dövünce geldiler ve kaynanam erkek tabi döver dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…