Eşimle sorunlarımızı çözmek için ne yapmam gerekiyor?

Cryptic ben bu tür şeyler hiç söylemedim hiç o kadar saygısızca yaklaşmadım eşime kızgız olduğum zamanlarda hep kendi kendime yaptım, onu hep seviyeli bir uslupla uyardım. Bunları kendisi hayatı boyunca hissetmiş sonra beni görüp aşık olmuş ve bunları unutmuş sonra aynı hisleri tekrar yaşamaya başlamış. Arkadaşların dediği gibi çocukluktan gelen sıkıntıları var. Çocuk hiç düşünmedim, eşimin o konuda da sıkıntısı var onu da çözmedi..Zehracım ben de aynen senin gibi düşünüyorum önce iş bulacağım.Ben zaten eşimden çok hep babasına kızdım şimdiye kadar adam 60 yaşında hala dövüyor. Hepinize çok teşekkür ederim, ben konuyu açarken ilglenen olmaz sanmıştım ama ne kadar duyarlıymışsınız gördüm , çok sağolun ben burda konuları okurken hep olumlu gitmesi için dua ediyorum herkes için. Sonuçta herkes mutlu bir yuvam olsun diye evleniyor.

Sağol Zehra nerden geldiyse aklına çiçek almak...Normalde almaz yani. Umarım psikolojisi düzelir ve yanında ben olsam da olmasam da normale döner..Gittiğimiz dr un dediği gibi eşiniz için değil kendiniz için tedavi olmalısınız demişti doktor eşime.

hmmm....anladim canim...evet o zaman haklisin bende bu durumun benzerini yasamistim...evet yuz bulunca sen dolaninca daha berbat oluyorlar....ben burnunu surttum...is ciddiye binince anlamisti...hep dilimdeydi yapmiyordum...esimde bunu basima kalkip daha cok tepeme cikmisti birde tokat olunca cektim resti oglum icin sabrediyordum ama ortada mutluluk yoktu....sonra özurdiledi etrafdaki insanlarin acisini benden cikarttigini bir daha yapmayacagini falan bir sans daha verdim bosanma kararini vermistim...ailemde karari bana birakmisti....sonra evime tekrar döndum...esim degismisti...ama hemen degil...yine en ufak birseyde elini kaldirdi....vurmadi vurmak icin kaldirdi...ben bu sefer yaptiginda isin ciddiyetini anlattim....polis olayini gerceklestirecegimi söyledim...sonra ondan sonra elini kaldiramadi....benim kararliligimi gordu birseyler anlatabildim ins....sen zaten zeki bir kadinsin belli oluyor bu arada pa tedavisi bende gördum....iste böyle....

inşallah iş işten geçmeden düzelir canım ya sonuçta hiçbirimiz mutsuz olmak için evlenmiyoruz mutlu bir yuvamız çocuklarımız olsun istiyoruz...peki canım doktor öyle deyince eşin ne cevap verdi tepkisi ne oldu?

Zekiyim ben evden ayrılmadım, dayak olayı olduktan sonra bağırıp çağırmadım da hep anlattım ne hissettiğimi neden yanlış olduğunu yapmaması gerektiğini, hep kabul etti hatasını yalvardı gitme diye. Sonra unuttu verdiği sözleri . ancak 7 ay önce bitirdi dayak olayını. Zehracım dr öyle söyleyince eşim haklısınız geleceğim dedi ama kapıdan dışarı çıkınca bana dönüp gitmicem dedi.Dr u aradım eşim gelmek istemiyor onu nasıl ikna edebilirim dedim..Dr. siz ikna edemezsiniz kendisi istemeli sizin için 2 kere gelir 3. de bırakır dedi. O konuda öyle kapandı.

Ben panik atak tedavisi görmedim nasıl bir tedavi şekli yararını gördünüz mü? Arkadaşlar ben dün gece hiç uyumadım, herkese teşekkür ederim. bir duş alıp duamı edip yatacağım. Hayırlı geceler. Sevgiler...

hımm anladım canım benim ya rabbim verir inşallah şifasını ne diyeyimki...peki sen ailene hiç açtın mı bu konuyu canım haberleri var mı?

yatta dinlen canım hayatta hiçbişey sağlığından önemli değildir bunu sakın unutma ve kendine dikkat et oldu mu....hayırlı geceler sana canımvereliniortak

Herkese merhaba, dün biraz erken yattım çok kötü durumdaydım dinlendim. Eşimle ayrı yatıyoruz son 3 aydır dün gece bu yine değişmedi. Çiçek alması güzeldi ama ona olan yaklaşımım çok yumuşamadı. Canım cicim olmadım yani. Sabaha karşı baktım yanıma gelmiş uyuyor, kalk kendi yatağına yat demedim. Daha sonra bana dokunmak istedi ama benim canım hiç istemedi eğer onla birlikte olursam herşeyi beni kırdığını üzdüğünü yaptığı haksızlıkları unutacağını düşündüm ve isteğini kabul etmedim. Israr etti sen bana dokunmadıkça ben sinirli oluyorum beni sev dedi. İnanamadım bana bağırırken gözleri dönen adam yavru kedi gibi bakıyordu bana beni sev diyordu. Eğer seni seversem yine bağırırsın bana dedim. Bu beklemediği bir cümle oldu yanılıyorsun beni seversen sana bağırmam ben bişeye sinirlendiğimde sen bana destek olursan sana bağırmam dedi. Sen bana yaptıklarını ailenden yada çevrenden kime yaptın hayatın boyunca dedim kimseye dedi, peki yapsaydın seni affederler miydi dedim sanmam biLmiyorum dedi. Bana zaman ver dedim..Yataktan kalktım kahvaltı hazırladım. Kahvaltıdan sonra ben hasta bir arkadaşıma ziyarete gitti o da annesigile gitti. Öğleden sonra buluştuk pazara gittik sonrada eve geldik. Ben bugun kendimden çok matahariyi düşündüm ve merak ettim.

Bu arada Zehra sen pa tedavisi gördüm demiştin o nasıl bir tedavi ve işe yaradı mı? Çünkü eşim bana bağırdığında ya da herhangi olumsuz bir durum olduğunda benim ellerim titriyor boğazım düğümleniyor ve sürekli midem bulanıyor. Tedavi almak istiyorum ancak ilaç içmek istemiyorum.Ne yapabilirim bu konuda?

merhaba canım valla üzülmeni istemem karar senin arkadaşım sen o insanla yanlız kalıyosun sen o evde yaşıyorsun kalbini ve mantıgını dinle derim

Baharcım çok sağol ben düzeleceğini bilsem adım atarım ama düzelmeyeceğini biliyorum. Aynı hataları(onu affedip yaptıklarını unutup tekrar kalbimi kırınca ben niye bu kadar güçsüzüm bu adama inandım yine dememek için) tekrar edip durmanın da bir anlamı yok şu anda sadece iş araştırıp eşimin yaklaşımlarını gözlemleyip karar almak istiyorum.

sende sagol canım inşllh hakkında hayırlısı olur dedigim gibi ümitsizlige kapılma güçlü ol.ben çevremdede kendimdede gördügüm kadarıyla insanların huyu degişmiyor işine gelmiyosa sen mutlugunuarıcaksın mutlu olmaya bakıcaksın hep fedakarlık yapan sen olursan üzülen sen olursun

Baharcım eşimin sorunları benle değil kendisi ile ilgili bugun yaşadıkları ile ilgili değil geçmişi ile ilgili ben biliyorum ki bana bağırıp üzdüğü için ( onca şiddet ve sonrası benim affetmemden sonra ), beni bir damla üzmemesi gerektiğini az da olsa bildiği için birkaç gün iyi davranacak kedi olacak sonra tekrara aslana dönüşecek eğer ben ona taviz verirsem. Ben de çok isterdim onla hiç bu kadar kötüye gitmemeyi ve mutlu olmayı ama zaman geri çevrilmiyor. Benim kalbimde çok şey birikti. Keşke tedavi olsa keşke hep normal insanlar gibi davransa asgari düzeyde ama maalesef güvenmiyorum ya da kanmıyorum bu kedi hallerine. Tamam terste davranmıyorum ama eskisi gibi hemen bağışlamıyorum da. Kararımda duruyorum, ilk önceliğim iş bulmak... Eskiden olsa o hata yapar sonra keyfi yerine gelince canı isteyince gelir sarılır ben de hemen gevşerdim...Çok hatalı davrandığımı şimdi anlıyorum.

ama canım böle hayat yürümezki geçmişiyle ilgili sorunu var ise bunu niye senden çıkarıyor asıl tam tersi sana sımsıkı baglanıp sana destek olması lazım dünden beri arkadaşlarda yazmış yazıyoda eşinin psikolojisi iyi deghil tedavi olmuyosa ozaman sen onun yanında pisikolojin iyice bozulmadan kendi hayatına bakıcan ozaman yanlış anlama sakın hemen ayrıl demiyorum fakat en son çare bu olarak görünüyo canım herşeye yok diyen bi insansa sen yıpranırsın ve yıllar geçtikçe sen için dahada kötü olur

Baharcım zaten ben uzun bir süre devam etmeyi düşünmüyorum çünkü ben çok yıprandım, hasta birini iyileştirmem imkansız e o da düzelmiyor bu durumda tek çare işe girip yeni bir hayat kurmak. Ben gerçekten hem sabırlı hem dirayetli çıktım başka bi kadın olsa şimdiye kadar ya kaçmış ya çıldırmıştı ama ben keşke demek istemedim ve devam ettim. Bundan sonra da düzelmezse kendisi bilir. Zaten farkında ayrılınca kime ne olacağını çok iyi biliyor. Senin iyi niyetlerini biliyorum hemen ayrıl demediğini de biliyorum. tabiki bana yardım etmek için doğru ne ise onu söyleceksin seni asla yanlış anlamam sadece teşekkür ederim. Çünkü insan işin içindeyken tam göremiyor rahavete kapılıp devam ederim ne varki diyebiliyor. İyi ki sizler varsınız.

yardımcı olabildimse sevinirim tabiki.rica ederim nedemek insanların sıkıntılarını paylaşıp fikir vermek güzel şeyler sen orda yanlızsın bunalımdasın tabiki kararsız olup kafanın karışması çok dogal.seni anlıyorum canım Allah kimsenin yuvasını bozmasın huzursuzta etmesin inşllh güzel haberlerini alırız iyiki sende varsın üzme kendini

canım bana diyorsan ben tedavi görmedim ama çevremde senin eşin gibi olanlar var onları kastetmiştim tedavi görüyorlar ilaç alıyorlar ama yine aynı hemen hemen sana özelden msj attım canım eklersen grş inşallah...

anlattıklarını o kadar iyi anlıyorum ki ..bende batılıyım eşim doğulu eşim sinirli ben sakin...aynı şeyleri bende yaşıyorum evliliğimizin 4. yılındayız...eskiye nazaran evliliğimiz iyi gidiyor çünkü ben eşimi çözdüm ve onu anlamayı öğrendim
aslında eşin kötü biri diil seni farkında olmadan kırıyor ama daha sonra çok pişman oluyo...bir tek nazı sana geçior çünkü dışarıda başka insanlara rahat davranamıyor bir nevi eşinde aşağılık kompleksi var bu geçmişinde yaşadığı ailevi sorunlara dayanıyor....kötü bir çocukluğu var bunun etkilerini de üzerinden atamamış...malesef bazı şeyler biz istemesekte bilinçaltımıza yerleşiyor...senin desteğin olmadan bu durumun üstesinden gelemez...
nacizane tavsiyem gurur yapma o seni kıracak davranışlarda bulunduğunda mutlaka tepkini belli et kırıldığını bilsin ama ona küsme aynı yatakta yatmıyoruz diorsun bu sorunlarınızı çözmez daha kötü gitmesini sağlar sadece...onu cezalandırmak istiorsun anlıyorum ama onu cezalandırırken kendinide cezalandırıyorsun ikinizede yazık ediorsun..
evlilik fazla duyguallığı kaldırmaz evlilik hiç kolay bişi diil bekarkenki hayallerimizle kesinlikle uyuşmuyor..evliliğinde sadece sorun yaşayan sen diilsin dışarıdan mutlu gözüken bi çok insanında sorunları var....hayat bir imtihan zorluklarla başa çıkabilmek çok önemli kaçmak yerine mücadele etmelisin..eşini anlamaya onu çözmeye çalışmalısın erkekler çocuk gibidir heleki senin eşin çocukluğunu yaşayamaış hala büyüyememiş bir çocuk gururunu bir tarafa bırakıp kendinden fedakarlıklar edip yuvanı daha yaşanılır hale getirmek senin elinde....
ben inanyıyorum ki sevgiyle herşey çözülür...sen ona bi kucak aç görüceksin zamanla sorunların bir bir üstesinden geliceksiniz...

ben de beyazlaleye hak veriyorum ancak kararın verileceği anlar önemlidir. o zamanı dikkatli seçersek en doğru olan bizim için odur kanatimce yaşanabilir hale getirmek hayatımızı bizm elimizde mücadele fikri çok önmli kolaylıklar diliyorum bu yolda sizlere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…