- Konu Sahibi lugluglulu
-
hmmm....anladim canim...evet o zaman haklisin bende bu durumun benzerini yasamistim...evet yuz bulunca sen dolaninca daha berbat oluyorlar....ben burnunu surttum...is ciddiye binince anlamisti...hep dilimdeydi yapmiyordum...esimde bunu basima kalkip daha cok tepeme cikmisti birde tokat olunca cektim resti oglum icin sabrediyordum ama ortada mutluluk yoktu....sonra özurdiledi etrafdaki insanlarin acisini benden cikarttigini bir daha yapmayacagini falan bir sans daha verdim bosanma kararini vermistim...ailemde karari bana birakmisti....sonra evime tekrar döndum...esim degismisti...ama hemen degil...yine en ufak birseyde elini kaldirdi....vurmadi vurmak icin kaldirdi...ben bu sefer yaptiginda isin ciddiyetini anlattim....polis olayini gerceklestirecegimi söyledim...sonra ondan sonra elini kaldiramadi....benim kararliligimi gordu birseyler anlatabildim ins....sen zaten zeki bir kadinsin belli oluyor bu arada pa tedavisi bende gördum....iste böyle....Gitmiştim ama geri döndüm, Öncelikle zekiyim merhaba tabiki her insan işsiz kalabilir ancak kimse 2 çocuğu varken son derece sağlıklı iken hiç bir iş yapmadan sadece babası ve abisinden para alarak çapkınlık yapmıyor. Eşini aldatmıyor...Eşimin fiziksel şiddeti son 7 aydır sona erdi konuşmalarım sonucunda bu sefrde sinirlerine hakim olamıyor bağırıyor. Tekrar gelmemin sebebi arkadaşlar 2 yıllık evliyim eşim nadir çiçek almıştır.Ben iş bulma ve ayrılık konusunda kararlıyım ancak kendisine hemen söylemiyeceğim davranışlarımdan anlamalı.. Biraz önce geldi elinde çiçekle, hiç bişey olmamış gibi birbirimize iyi davranalım dedi. Şaşırdım ama çokta bişey değişmedi bende. Çünkü o kadar çok kırdı ki sanırım oda olacakları açıkça görüyor. Eğer şimdi gülersem ve yanına gidersem yine kaybeden ben olacağım..İki gün sonra bağıracak bu yüzden de teşekkür ederim dedim başka tepki vermedim.
Sağol Zehra nerden geldiyse aklına çiçek almak...Normalde almaz yani. Umarım psikolojisi düzelir ve yanında ben olsam da olmasam da normale döner..Gittiğimiz dr un dediği gibi eşiniz için değil kendiniz için tedavi olmalısınız demişti doktor eşime.
Herkese merhaba, dün biraz erken yattım çok kötü durumdaydım dinlendim. Eşimle ayrı yatıyoruz son 3 aydır dün gece bu yine değişmedi. Çiçek alması güzeldi ama ona olan yaklaşımım çok yumuşamadı. Canım cicim olmadım yani. Sabaha karşı baktım yanıma gelmiş uyuyor, kalk kendi yatağına yat demedim. Daha sonra bana dokunmak istedi ama benim canım hiç istemedi eğer onla birlikte olursam herşeyi beni kırdığını üzdüğünü yaptığı haksızlıkları unutacağını düşündüm ve isteğini kabul etmedim. Israr etti sen bana dokunmadıkça ben sinirli oluyorum beni sev dedi. İnanamadım bana bağırırken gözleri dönen adam yavru kedi gibi bakıyordu bana beni sev diyordu. Eğer seni seversem yine bağırırsın bana dedim. Bu beklemediği bir cümle oldu yanılıyorsun beni seversen sana bağırmam ben bişeye sinirlendiğimde sen bana destek olursan sana bağırmam dedi. Sen bana yaptıklarını ailenden yada çevrenden kime yaptın hayatın boyunca dedim kimseye dedi, peki yapsaydın seni affederler miydi dedim sanmam biLmiyorum dedi. Bana zaman ver dedim..Yataktan kalktım kahvaltı hazırladım. Kahvaltıdan sonra ben hasta bir arkadaşıma ziyarete gitti o da annesigile gitti. Öğleden sonra buluştuk pazara gittik sonrada eve geldik. Ben bugun kendimden çok matahariyi düşündüm ve merak ettim.
Baharcım çok sağol ben düzeleceğini bilsem adım atarım ama düzelmeyeceğini biliyorum. Aynı hataları(onu affedip yaptıklarını unutup tekrar kalbimi kırınca ben niye bu kadar güçsüzüm bu adama inandım yine dememek için) tekrar edip durmanın da bir anlamı yok şu anda sadece iş araştırıp eşimin yaklaşımlarını gözlemleyip karar almak istiyorum.
ama canım böle hayat yürümezki geçmişiyle ilgili sorunu var ise bunu niye senden çıkarıyor asıl tam tersi sana sımsıkı baglanıp sana destek olması lazım dünden beri arkadaşlarda yazmış yazıyoda eşinin psikolojisi iyi deghil tedavi olmuyosa ozaman sen onun yanında pisikolojin iyice bozulmadan kendi hayatına bakıcan ozaman yanlış anlama sakın hemen ayrıl demiyorum fakat en son çare bu olarak görünüyo canım herşeye yok diyen bi insansa sen yıpranırsın ve yıllar geçtikçe sen için dahada kötü olurBaharcım eşimin sorunları benle değil kendisi ile ilgili bugun yaşadıkları ile ilgili değil geçmişi ile ilgili ben biliyorum ki bana bağırıp üzdüğü için ( onca şiddet ve sonrası benim affetmemden sonra ), beni bir damla üzmemesi gerektiğini az da olsa bildiği için birkaç gün iyi davranacak kedi olacak sonra tekrara aslana dönüşecek eğer ben ona taviz verirsem. Ben de çok isterdim onla hiç bu kadar kötüye gitmemeyi ve mutlu olmayı ama zaman geri çevrilmiyor. Benim kalbimde çok şey birikti. Keşke tedavi olsa keşke hep normal insanlar gibi davransa asgari düzeyde ama maalesef güvenmiyorum ya da kanmıyorum bu kedi hallerine. Tamam terste davranmıyorum ama eskisi gibi hemen bağışlamıyorum da. Kararımda duruyorum, ilk önceliğim iş bulmak... Eskiden olsa o hata yapar sonra keyfi yerine gelince canı isteyince gelir sarılır ben de hemen gevşerdim...Çok hatalı davrandığımı şimdi anlıyorum.
Baharcım zaten ben uzun bir süre devam etmeyi düşünmüyorum çünkü ben çok yıprandım, hasta birini iyileştirmem imkansız e o da düzelmiyor bu durumda tek çare işe girip yeni bir hayat kurmak. Ben gerçekten hem sabırlı hem dirayetli çıktım başka bi kadın olsa şimdiye kadar ya kaçmış ya çıldırmıştı ama ben keşke demek istemedim ve devam ettim. Bundan sonra da düzelmezse kendisi bilir. Zaten farkında ayrılınca kime ne olacağını çok iyi biliyor. Senin iyi niyetlerini biliyorum hemen ayrıl demediğini de biliyorum. tabiki bana yardım etmek için doğru ne ise onu söyleceksin seni asla yanlış anlamam sadece teşekkür ederim. Çünkü insan işin içindeyken tam göremiyor rahavete kapılıp devam ederim ne varki diyebiliyor. İyi ki sizler varsınız.
Bu arada Zehra sen pa tedavisi gördüm demiştin o nasıl bir tedavi ve işe yaradı mı? Çünkü eşim bana bağırdığında ya da herhangi olumsuz bir durum olduğunda benim ellerim titriyor boğazım düğümleniyor ve sürekli midem bulanıyor. Tedavi almak istiyorum ancak ilaç içmek istemiyorum.Ne yapabilirim bu konuda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?