Eşimle sorunlarımızı çözmek için ne yapmam gerekiyor?

Ben nerden bilebilirdim çok iyi aşık kötü koca olacağını ilk evliliğim.Bilseydim yaşayacaklarımı inanın tanışmazdım bile.

Liza ben de çok dirençli değilimde gerçekten kötü şeyler üst üste geldi ard ardına yaşandı. Ve ben anladım ki bu böyle devam ederse ben hep mutsuz olacağım..Eşim görüyor ondan bazı yönlerden çok farklıyım, ailesinde bana benzeyen tek bayan yok,akrabaları hep bana uzaylı gibi baktı ki ben çok sıcakkanlı insancılımdır. Saçım, giyim tarzım, toplulukta kendimi ifade edebilmem, yemek yeme biçimim, çalışıyor olmam...Eşim farklı olduğun için senle evlendim dedi ama bir süre sonra ona da fazla geldim ezmeye başladı..Çocuğum yok benim, eşimin dengesiz davranışları,sorunları nedeni ile yapmadım. Umarım ailenle hep birlikte mutluluk içinde yaşarsın.

zamanla
bazı problemler yaşadığımızda yanlız kaldık
aileler yeri gelince kendi probleminiz dedi
ilk ailem eşim
onun içinde ben
ama hemen olmadı bu
sadece eşim ve ben başbaşa üstesinden gelmeye çalıştığımızda
zorlukları aşmaya
zorluklar karşısında tartışmamayı
zorluklara yenilmemeyi

kötü şeylermi
daha yolun başındasınız
daha çok güzel vede kötü geçen günleriniz var sizi bekleyen
umarım hepimizi güzel günler bekler
ama bunlar bir sınavdır
kimileri kaybeder kimileri kazanır

İsterse dünyanın en iyi adamı olsun, bir erkeğin eşini dövmesi kabullenilemeyecek bir şey. Eğer eşin sana şiddet uyguluyorsa bence yol yakınken dönmelisin.

Biraz önce eşim geldi, dr. kontrolünden sonra alınacak ilaçlar vardı, Eşim kayınbabamın eczanesindeydi bugun aradım ilaçları alması için üstümde para yoktu gündüz. Maalesef unutmuş çünkü teyzesine gitmiş,ilaçları almayı unutmuş. Bi de gelmiş pişmiş pişmiş teyzemde yemek yedim diyor, resmen bana kalbini de kırarım ilacını da unuturum sen de çatla demek istiyor galiba. Arkadaşlar bu adam hasta, düzelmez imkanı yok ,ne yaptığını görmüyor. ben biran önce hayırlısı ile bir iş bulacağım. Bu vakitten sonra bu adama psikolog sökmez, benim sinirlerim bozuk senin lafların bana batıyor diyor ağzımı açmadığım halde. Yapabileceğim bişey kalmadı, sabah biraz iyi gibiydi akşam yine dengesiz davranıyor. Yok kesin kararlıyım önce iş sonra boşanma...

Ve dikkat ettim sizinle de paylaşayım dedim eşim konuşurken gözleri dönüyor resmen, o gidiyor başkası geliyor sanki. Gerçekten psikolojisi çok kötü.Bu arada yineledi ailemden kimse bana karışamaz konuşamaz diye Allah Allah benmi uyduruyorum nasıl ezdikleri ortada. Kendisi nasıl idrak edemiyor anlamıyorum. Bi arkadaşımda diyor ki senin eşine büyü yapmışlar ,seni düşmanı olarak görüyor. Ben bu tür şeylere inanmam, burcumu bile şöle bi okurum ama dediği bişey doğru arkadaşımın eşim bana onun düşmanıymışım, hayatta yediği tüm kazıkları (4 defa iş batırma, önceki kız arkadaşlarına yedirdiği paralar, ailesinin ezmesi, babasında yediği dayaklar,) ben atmışım hayatındaki tüm kötülükleri ben yapmışım gibi bakıyor benimle konuşurken.

merhaba gençliğini bu insanlara admamalısın bence ancak dik durmalısın ilaçlarını keşke sen alsaydın muhtaç olduğunu biliyor kasılıyor sanki ayrıca bu insanın eğitimi ve işi nedir bu psiklojide nasıl çalışıyor sen ondan üstünmüsn yoksa bu çok önemli kabul etmemek için seni aşağı çekmek için hepsi rol olabilir bu davranışların

Yanımda yeterince para yoktu bu yüzden ondan istedim. Kimse kimseden üstün değilim ama onun çevresindeki insanlardan çok farklıyım. Eşim üniversite mezunu ama mesleğini yapmak yerine babasının kendisine kurduğu 5. işi yürütmeye çalıyor. Sinirli olduğu için müdür yada patron olan biyerde çalışamayacağını söylemişti bana. Yani ekonomik olarak bağımsız değil. Rol mü bilmiyorum ama aşağılık kompleks taşıyor bana ve tüm aileme karşı. Bu bir kriter değil ama ailemdeki herkes üniversite mezunu onun ailesinde ise sadece babası ve kendisi okumuş buna rağmen bana benim ailem okumuş çok kültürlü seninkileri sollar der. Ama ben cevap vermem çünkü neyin ne olduğu 2 aile yan yana gelince ortaya çıkmıştı. Ailelerde görüşmüyor son 1 senedir. Çok ciddi kültür farkı var. Onlarda kadın adeta bir hizmetçi- ev işlerinde yardım eder eşim o ayrı konu.

Bana her baktığında kendisinin doğulu-kültürsüz-kaba-yetersiz-baba parası ile iş yapan-cahil-beceriksiz olduğunu hissediyomuş, bu nasıl bir psikoloji..

Canım eşin kendince senin burnunu sürtmeye çalışıyor. Seni istediği hale getirmek için uğraşıyor. Peki kendisi senin için bir şey yapıyor mu, senin istediğin gibi davranabiliyor mu? Ben erkeklerin eşlerinden çaba bekleyip kendilerinde hiç hata görmemelerine çok kızıyorum. Senin yapman gereken kendine şunları sormak: Ben bu adamı seviyor muyum? Ayrılmak istiyor muyum gerçekten? Ayrılmazsam hayat boyu bu davranışları çekebilir miyim,yoksa zamanla orta noktada buluşabilir miyiz? Eşim benim çaba göstermeme, fedakarlık yapmama değer mi? Bu soruları mutlaka sor kendine. Dürüstçe cevap ver önce kendine, ondan sonra ne yapman gerektiğini bulursun zaten.

İş bulmak istediğini yazmışsın. Biliyorsundur, ben de aynı durumdayım. Eşimden ayrılıyorum ama işim yok ve iş arıyorum. Sürekli kariyer sitelerinden başvuru yapıyorum, şu an en büyük amacım bu. Maddi şartlarını sağladıktan sonra ayrılmak istemeni çok iyi anlıyorum. Ama iş bulmak çok zaman alabiliyor, malesef mesleğin olsa bile ne kadar nitelikli bir insan olsan da (ki çok güzel bir mesleğin var bence) bu piyasa şartlarında aylar sürebiliyor iyi bir işe girmek. Eşin muhtemelen çalışıyordur, sen iş bulana kadar sana maddi destek sağlamak zorunda. Tüm haklarını alırsın ondan merak etme. Yani ayrıldığınızda henüz iş bulamadıysan bile kendini toplayana kadar idare edecek bir gelirin olur.

Bu arada şunu merak ettim, eşinle hiç ayrılma konusunu konuştun mu? Onun tepkisi nasıl olur senin ayrılmak istemene?

Son düzenleme:

içim karadı yazdıklarınızı okurken bi evliliiği yıkma süreci gerçekten zor ve acı verici bi süreç olsa da geçicidir diye tahmin ediyorum ömür boyu böyle bi adamı psikiyatra götürmeye uğraşıp didinip hep hakaret duyacağınıza yolun başındayken ve henüz çocuk yokken bence cezaretli olmalısınız iş olayı ayrıldıktan sonra da olabilir
çavresinden gördüğü kötülükleri çektiği acıları size gücü yettiği için sizden çıkartmaya çalışıyor ama size de yazık genç yaşta elin adamı için uğraşmaya değmez bence

Belki başka biri-değerimi anlayacak - biri için değerdi sabır etmek dayanmak amabu adam için sanmam değmez. Dengesiz,tutarsız, kendisine faydası yok.

Bir de şu var ben annesi değilim babası değilim çocuğummuş gibi düzelmeye dr a götürmeye çalıştım hep. Babasına bahsetmiştim ilk evlendiğimizde eşimin psikolojisi hakkında konuşmuştum gidin dr a bana ne demişti sağ olsun..

Şunu da belirteyim, olay aslında doğu-batı mevzusu değil. Bende de benzer bir durum var, ben İzmirli'yim, çok modern ve eğitimli bir ailem var. Dedem bile üniversite mezunu. Eşimin ailesi ise doğulu ve eğitimsiz. Çok da muhafazakar bir aile, benim ailem ise hiç değildir. Ama yine de ailelerinde kadınlara değer verilir, dayak gibi olaylar asla olmaz. Yani doğu-batı farkından ziyade ailelerin yapısı da önemli. Mesela İzmirli'yim dedim ama İzmir'de de eşini döven, kadını küçük gören insanlar mutlaka vardır. Veya doğulu olup kadına çok değer veren insanlar da vardır. Eşin başka şeyleri kompleks yapmış gibi; babasının desteğiyle çalışmasını, senin eğitimli ve kendi ayakları üstünde durabilecek bir bayan olmanı kafaya takmış.

Bende de aile farklılığına karşı çok önyargı vardı başlangıçta, hala eşimin ailesinin yanında çok rahat değilim. Ama belli önyargıları aşmak gerek. Ben ailelerimiz arasında farklılıkları çok yakından yaşamış görmüş bir insan olarak pek çok konuda zorlandım ama ailelerdense, eşinin memleketindense eşinin karakteri önemli. Bu adam batılı olsa da, çok iyi eğitimli olsa da karakterinde sorun varsa sen çekersin. İstanbul'da eşlerini döven profesörler olmuyor mu? Bu tamamen adamın kişiliğiyle alakalı. Sen belli ki akıllı, kendine güvenen bir kadınsın, mutlaka kendini korumalısın. Sakın eşine ezdirme kendini.

Son düzenleme:
burada herkes gerçekleri olabilecekleri konuşuyor ancak daha çok kafa karışıyor gibi geldi bana bence arkadaşımız olayın ciddeyitnin farkında ama bulubduğu yaşadığı şartlaın daha kötü olmaması için ne yapabileceğini bilemiyor .yani ayrılınca rahatmı edecek yoksa evliyken geçici olabilecek bir durum mu yaşıyor bunları tartmak şu an çok zor .Bizim algıladığımız boyutta ciddi bir sorun da olabilir olmayabilir de biz de zaman zaman karşımızdaki kişini her leyini sağlıksız bulabiliyoruz bazen sevgili iskende 83 arkadaş biraz sakin olamalı ve kendi kafanı dinlemek için kendini kollamalısın karaın en doğrusunu sen vereceksi iyi yada kötü onu yaşayınca alayacaksı gersiini bilmek gerçekten zor ben öleceğimi sandığım günlergeçirdim ama o an öyleydi şimdi öyle değilmiş. kısacası bu tanrı yardımcın olsun ayrıca eğitim ve kültür seviyen ve hislerin seni doğruya götğrecektir bundan emin olabilirsin

Fapeons inan bana ilk olay olduğunda yazmadım ben dayanamayacğımı anladığım ve son noktaya geldiğim için yazıyorum buraya. Bu ilk değil ve ben devam edersem uzun süreçte son olmayacak.

Fapeons inan bana ilk olay olduğunda yazmadım ben dayanamayacğımı anladığım ve son noktaya geldiğim için yazıyorum buraya. Bu ilk değil ve ben devam edersem uzun süreçte son olmayacak.

canım sende biliyosun eşinin degişmiyecegini.hadi sinirli olup ses tonuyla yüksek konuşsa neyse tamam dicem.ama şiddet dayak olayı çok farklı bişey ve bunun arkasıda gelir.huylu huyundan vazgeçmez.insanlar nasıl yetişmişse öylede gider.bu böyledir.benim okudugum ve hisettiklerim kadarıyla bu insandan iyi bi eş olmaz.yarın bigün çocuk oldu diyelim.o çocugun psikolojisinide bozar bu adam ozaman sorun birken 2 olur karar senin ama hayatını zindana çevirmeden aydınlıga çık.Allah herzaman dogrunun yanında unutma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…