• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle sorunlarımızı sakince çözemiyoruz

Evet haklısınız aslında ama eşimin saçma inadı bir şekilde devam ettirmesi beni de itiyor normalde böyle değilken şu an yaptığı şey için özür dilememesine bir sebep bulamıyorum sonuçta ortada bir hata var özür dilemeyi hiç bilmeyen birisi olsa tamam derim ama öyle de değil
sen sakinligini koru o inat ediyorsa sen inatlaşma kendi haline bırak sakinlesince hatasını anlar ama asla yatağını ayırma

sen sakinligini koru o inat ediyorsa sen inatlaşma kendi haline bırak sakinlesince hatasını anlar ama asla yatağını ayırma
Bundan sonra kesinlikle daha dikkatli olacağım gerekirse kulaklığımı takıp oturacağım onun konuşmasını duymamak için ona uymamak için ama onu dinleyip cevap verip haksız konumuna ben düşmek ya da gerginlik yaşamak istemiyorum

Evliliğin başlarında böyle durumlar oluyor bence, karşılıklı iletişim problemleri. Biraz zaman geçince evlilik oturursa bunlar geçiyor, olmazsa da zaten yollar ayrılıyor. Bende öfke kontrolü olan bir insan değildim, biraz kişisel gelişim kitabı biraz kendi kendimi törpüleme ile aştım bunları :) Sana şöyle bir tavsiye verebilirim, erkekler ve kadınlar yapı olarak bedenen ruhen birbirinden çok farklı varlıklar. Benim sorunum, tartışma anında konuşmaya çalışmaktı. Erkekler bunu istemiyor, hatta diyelim ki tartıştınız siz kenarda sinirden kendinizi yiyip bitirirken onlar telefonla ilgileniyor tv izliyor vs. bu da daha da rahatsız edici bir durum oluyor bizim için :) En azından benim için öyleydi, sonra okuduğum kitaplardan şunu farkettim, erkekler kavga anında o ortamdan uzaklaşmak hiçbir şey düşünmemek kafalarını boşaltmak için ilgilerini farklı şeylere veriyorlar, bu sizi umursamadığı anlamına gelmiyor. O an uzaklaşmak istiyor sadece, sonra yavaş yavaş tartışma anlarında kendimi çekmeye başladım. Sustum, başka bir odaya gidip oturdum, kitap okudum, telefona baktım ilgimi başka şeylere verip kafamı dağıtmaya çalıştım. Sonrasında yine tribi attım o hatalıysa, konuşmadım vs. ama bunu anlamasını bekledim. Gelip konuşanın o olmasını, hatasını farketmesini bekledim. Kadınlarda şöyle bir şey var hatalıysa karşı taraf bunu sürekli gözüne sokmaya çalışıyoruz, hatalı sensin diyoruz sürekli, beni anlamıyorsun, benimle ilgilenmiyorsun vs. vs. o da diyor ki haklısın ben hatalıyım, ama bunu sırf konu kapansın ve biz susalım diye söylüyorlar :) hatalarını kendi kendilerine anlamadıkları sürece de aslında hata olduğunun bilincinde olmuyorlar. Biraz uzun oldu kusura bakma, bence ufak şeylerde evlilik hemen bitirilmemeli, evlenmek zor bir karar ama boşanmak daha zor bir karar gibi geliyor bana. Çok iyi ölçüp tartıp değerlendirilmeli.
Aslında bizde durum tam aksi ne zaman tartışma konusu olsa ben odayı terkeden olurum eşim tam aksi konuşur üsteler bu durum beni daha fazla boğuyor belki kendisi bir on dakika sussa ya da yanıma gelmese ben zaten tekrardan yanına giderim öper hatam varsa özürümü dilerim ama o tabiri caiz ise tam aksi kadın gibi davranır... Umarım dediğiniz gibi sadece evliliğin oturma sürecidir yoksa ne boşanmak isteyeceğim bir adam ne sevmekten usanacağım ama kendi saygımı onun saygısını da zedelemekten korkuyorum

Aslında bizde durum tam aksi ne zaman tartışma konusu olsa ben odayı terkeden olurum eşim tam aksi konuşur üsteler bu durum beni daha fazla boğuyor belki kendisi bir on dakika sussa ya da yanıma gelmese ben zaten tekrardan yanına giderim öper hatam varsa özürümü dilerim ama o tabiri caiz ise tam aksi kadın gibi davranır... Umarım dediğiniz gibi sadece evliliğin oturma sürecidir yoksa ne boşanmak isteyeceğim bir adam ne sevmekten usanacağım ama kendi saygımı onun saygısını da zedelemekten korkuyorum
Bir de kişisel gelişim kitabı olarak bir öneriniz var mı ❤️

Back
X