- 14 Ekim 2014
- 3.265
- 3.578
- 168
- Konu Sahibi uzgun duygusal
-
Sen bunları bilerek ve kabul ederek evlenmişsin ki neye şaşırıp üzülüyorsun bu kadar, senin için süpriz bir durum mu ? Geçen gün bir üye, doğu batı kültür ve görüş farkı çoktur batılı ile doğulu evlenipte anlaşanı görmedim dedim diye benimle tartışmaya girdi, saçmaladığımı söyledi, ben öyle bir örnek görmedim dedi. İstisnalar tabiki kaideyi bozmaz ama genel durum bu.. Bahsettiğim senin durumundan farklı değildi, okur inşallah konunu.. Doğu erkeklerinin görüşlerini bilirim, benimde antepli bir erkek arkadaşım olmuştu. Senin eşinle aynıydı hemen hemen görüşleri. Bende çok aşıktım katlanmaya çalıştım ama evli olmamama rağmen yıldım, kültür farkı denen şeyle bu şkilde tanıştım. Sen ne yaparsan yap, diyorsun ya öyle görmüşler babalarından diye, haklısın öyle görmüşler ve değiştiremezsin. Sana yada bana ters gelebilir ama onların doğrusu da bu. Erkektir onlar, herşeyi yapabilirler ama kadın olrak senin onu yapmaya hakkın yoktur, erkeği kısıtlamaya da.. Ben evlenince yapamayacağımı gördüm ayrıldım, sen hoşgörüyle yaklaşıp evlenmişsin. Şimdi kalkıp neden dediğinde, bilmiyor muydun, tanımıyor muydun, benim doğrum bu derse ne diyeceksin.. Konuşup anlayış beklemekten başka yolun yok ne yazıkki.. İnşallah değişir ama ne yazıkki umudum yok benim..merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve paylaşıcak kimsem olmadığı için buraya yazmaya karar verdim.Yeni evliyim 5 ay oldu evleneli eşimle sürekli tartışıyoruz.Yani daha 5 aylık evli olmamıza rağmen o arkadaşlarıyla gezmek vakit geçirmek istiyor.Birde kardeşide kendisinden 1 yaşküçük olduğu için neredeyse hergün konuşuyorlar ve sürekli buluşalım gezelim diyor.Kardeşide evli o pek eviyle eşiyle ilgilenmiyor açıkçası yani eşimin tarafı doğulu ve babalarından gördüklerini uyguluyolar bence yani kadınlar fazla ses çıkarmayacak erkekler ne derse o olacak tartışmada hep erkek haklı olacak erkeğe saygı duyulacak ben gereğince saygı duyuyorum fakat bana göre saygı karşılıklı olur..Eşimle tartışıyoruz özellikle bu arkadaşlarıyla kardeşiyle dışarı çıkma isteği konusunda bende diyorum daha 5 aylık eliyiz benimle dışarı çıkmıyosun gezmiyosun arkadaşlarınla kardeşinle çıkmak istiyosun ben insanm diyo erkeğim çıkıp gezicem diyo benm burda bi çevrem bile yok ben insan değilmiyim diyorm konuyu çarpıtıyo ben erkeğim evde kapalımı kalıcm diyo çok bunaldım işin içinden çıkamıyorum sürekli ağlıyorum üzülüyorum onun umrunda bile olmuyor umursamıyor geçiyo başka bi odaya uyuyor umursanmamak çok üzüyor bu gidişle ben kendimi hasta edicem lütfen yardım edin!!(
Sen bunları bilerek ve kabul ederek evlenmişsin ki neye şaşırıp üzülüyorsun bu kadar, senin için süpriz bir durum mu ? Geçen gün bir üye, doğu batı kültür ve görüş farkı çoktur batılı ile doğulu evlenipte anlaşanı görmedim dedim diye benimle tartışmaya girdi, saçmaladığımı söyledi, ben öyle bir örnek görmedim dedi. İstisnalar tabiki kaideyi bozmaz ama genel durum bu.. Bahsettiğim senin durumundan farklı değildi, okur inşallah konunu.. Doğu erkeklerinin görüşlerini bilirim, benimde antepli bir erkek arkadaşım olmuştu. Senin eşinle aynıydı hemen hemen görüşleri. Bende çok aşıktım katlanmaya çalıştım ama evli olmamama rağmen yıldım, kültür farkı denen şeyle bu şkilde tanıştım. Sen ne yaparsan yap, diyorsun ya öyle görmüşler babalarından diye, haklısın öyle görmüşler ve değiştiremezsin. Sana yada bana ters gelebilir ama onların doğrusu da bu. Erkektir onlar, herşeyi yapabilirler ama kadın olrak senin onu yapmaya hakkın yoktur, erkeği kısıtlamaya da.. Ben evlenince yapamayacağımı gördüm ayrıldım, sen hoşgörüyle yaklaşıp evlenmişsin. Şimdi kalkıp neden dediğinde, bilmiyor muydun, tanımıyor muydun, benim doğrum bu derse ne diyeceksin.. Konuşup anlayış beklemekten başka yolun yok ne yazıkki.. İnşallah değişir ama ne yazıkki umudum yok benim..
Doğulu insanlar hakkında genelleme yapıp ırkçılık sayılabilecek yorumlardan kaçınınız lütfen, ırkçı söylemler yasaktır.
Kendilerini eleştiriyorlarsa yine kendileri bilir, erkekler aynı şeyi yaptığında üzülmesinler o vakitMune hanım, cinsiyetçi söylemler de yasak mı acaba? Şu* konuda kadınlarımız cinsiyetçi yorumlarda bulunup kendi kendilerini aşağılıyor da.
*http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kocam-evi-terk-edip-baba-evine-gitti.767123/
ya saat takıntım yok fakat gündüz gezebiliceğimiz yere niye günü öldürelim o uyuyo ben sıkılıyorum uyanana kadar oturup onun uyanmasını bekliyorum saatlerdir haftada bigün haliyle gündüz gözüyle bi çıkıp gezmek istiyorum akşama kadar hatta gece yarısına kadar
9sayfaya bakamadım yaşınızı yaşmış mıydınız? eğer eşiniz bekarken gezmediyse evliyken bile bekar hayatı sürmek istiyo olabilir... 5aylık gelin yalnız bırakılıp hep gezmeye mi çıkılır..
tazecik gelin :)
biraz sabır ilk zamanlarda bazı evliliklerde oluyor böyle şeler. kişiside göre de değişiyor kimi evden çıkmaz kimi eve girmez
düzeniniz olur zamanla ikinizde alışma evresindesiniz ki bide bu dönemler hep kavga gürültü 1 yıllık evliyim ve düzenmiz yeni oldu diyebilirim allah yardımcın olsun zamanla aşarsınız..
O uyurken süslen püslen,giyinip hazırlan.Uyandığı zaman seni öyle görsün,hatta çekinme uyandır.
O kadar heveslenmiş eşini kös kös evde bırakmaz herhalde.
Hatta arkadaşlarıyla çıkacağını anladığın zaman aynı şeyi yapabilirsin.
Güzelce hazırlan,kapıya çıkıp ben de geliyorum de.Çok sıkıldım,ev bastı,bu gidişle depresyona gireceğim,duvarlar üzerime geliyor gibi duygu sömürüleri eşliğinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?