eşimle tartışmamız

Bu meseleden önce iletişiminiz nasıldı? Birlikte vakit geçirmekten hoşlanan, ilgi ve sevgi dolu bir çift misiniz? Eğer öyleyse eşiniz bunları kaybetmekten korkuyor olabilir.

Bebekleri sevmiyor, kesinlikle sevmiyor. Elbet kabullenecek. Ama nolacak bilmiyorum

Evlenmek = çocuk yapmak. Bu niçin böyle görünüyor?Bende bunu anlamıyorum. Çocuk yapmak istemeyenler illa nikahsız birliktelik mi yaşamak zorundalar acaba merak ediyorum bu nasıl bir bakış açısı?
Basında aciklamami yaptim ayrıca diğer arkadaşa da yaptim isteyen istediğini anlasin umrumda değil. Benim bakış açım evlilik = çocuk yapmak olsaydi da kimseyi ilgilendirmez di.

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun..
Korunurken olmuş, düşünülmeyen gebeliklerde kadının ya da erkeğin böyle tepkiler verdiğine bir kaç kez şahit oldum.
Genelde bebek doğduktan sonra en istemeyen taraf en çok seven taraf oluyor bu arada :)
Bence eşinizi biraz kendiyle baş başa bırakın..biraz düşününce size destek olacaktır...

Eğer korunduğunuz halde hamile kaldıysanız ve hiç bir şekilde istemiyorsa biraz zamana ihtiyacı vardır cidden.
Şimdi ben de korunuyorum kalkıp hamile kalsam sevinmem yani, çocuk gibi bir sorumluluk şu an bana zulüm yani. Hazır değilse baba olmamayı isteme hakkı da var bana göre.
Ay ne bileyim ya.. Tamam kötü ihtimallerin olduğu bir gebelik zor bir süreçte destek bekliyorsunuz sizi de anlıyorum. Ama bebek de hazır olmadan istenmeden de pek sevinçli bir haber de değil eşinizi de anlıyorum. Pis durum yani ne denir napılır bilemedim.
Ama ona da kızmayın bence o da kendince haklı. Kötü bir sürpriz gibi gelir bebek istemeyene ve bu düşünce sinirini bozuyorsa sizi kırmamak için evden bir süre gitmesi falan normal bence. Suçlamadan kendi haline mi bıraksanız acaba bir süre. En azından gebeliğinizin riskli dönemi bitene kadar

Bu söylediğiniz ayrı bişey çocuk "evlenip de çocuk olmasın diyenleri anlamıyorum" demek çok farklı bişey.
İsteyince çok güzel korunur insan, hamile kalmak kolay olmadığı gibi korunurken hamile kalmak hiç kolay değildir. Çok korkan çift yöntem kullanır, çözüm çok.

Neyse uzatmayayım, polemiğe gitmesin olay.

ben sadece çocuk için evlenip hala doğuramayan kısır biriyim

gebeliğiniz hayırlı olsun sağlık olsun inşallah ,erkekler bebek doğmadan bilemezmiş babalığı öyle diyolar -bebek olunca tamamen değişeceğini düşünüyorum

siz ılımlı davranın eşinize erkekler zaten bebek

Açıkçası ben şu en bilinen hapla korunuyordum. Evlenmeden bir ay önce başladım. Düzenli olarak kullanıyordum. Sadece birkaç gün unutmuş olabilirim. Böyle bir şey beni şok etmedi. Regllerim sıkıntılıydı ve ben hissetmiştim. Çok üzgünüm eşimle bu problemimize.

Merhaba delihacığım, gebeliğin hayırlı olsun. Ben de kim böyle bir yorum yapacak diye bekliyordum.
Saol canım.ben iki bebek kaybı yaşamış biri olarak istenmeyen bebek olayı sözkonusu olunca deliriyorum.sinirim ona aslında.bebeğiniz karnınızda kötü durumdayken siZin karıkoca olarak dua etmeniz gerekli ama siz neler konuşuyorsunuz.nyse Rabbim hayırlı olanı nasip etsin banada herkesede

Kim korunuyodu ne ile korunuyodunuz sorma amacim su esiniz hamilelikte sizimi sucluyo yoksa kendinimi suclu goruyo bu tepkileri veriyor.

Kim korunuyodu ne ile korunuyodunuz sorma amacim su esiniz hamilelikte sizimi sucluyo yoksa kendinimi suclu goruyo bu tepkileri veriyor.
Suçlu görmüyor aslında, eşim erken olduğunu düşünüyor. Şimdi Baba olmak istemiyorum diyor. Yeni bir kariyer planlıyor.

Ben de hapla korunuyorum ama istemediğim için saati saatine almaya gayret ediyorum açıkçası. Korkuyorum ya ondan sanırım. 1 yıla yakındır hapla korunuyorum hiç bir sıkıntı olmadı aslında.
Hapın koruması yüksek unuttuysanız normal almayı. Hele aynı kutuda bir kaç hap.
Umarım bebek içinde sizin için de en hayırlısı olur.
Sadece eşinizi vicdansız görüp suçlamayın bence. Cidden hazır olmayan ve bebek istemeyene o haber müjde gelmez ne yazık ki.
Umarım üçünüzün de hakkında en hayırlısı olsun

Evet onu gerçekten anlıyorum, bebek sesi duymaktan nefret eder. Böyle bir tepki vermesine şaşırmadım. Şu analık içgüdüsü fenaymış yalnız

Basında aciklamami yaptim ayrıca diğer arkadaşa da yaptim isteyen istediğini anlasin umrumda değil. Benim bakış açım evlilik = çocuk yapmak olsaydi da kimseyi ilgilendirmez di.

Yazınızı okudum. Orada yazdıgınız yazı daha doğru oldu bence, Ama "Evlenip çocuk istemeyenleri anlamıyorum." cümlesi bambaşka birşey.
Tabi ki kendi tercihiniz öyle olsada/olsaydı da beni ilgilendirmiyor evet. Gerçekten sadece çocuk için evlenen birsürü insan var zaten. Burada birisi "Ben çocuk için evlendim." dese kalkıp nasıl yaparsın bunu! demezdik. Siz genele açık söyleyince aksini düşünenlerde yorumluyor haliyle ilgilendirdiğinden değil. Sağolun.

Ben de o yüzden evlensem bile hap kullanmam. Kesin unuturum çünkü, biliyorum kendimi. Riske gerek yok.

Hapın koruması için saati saatine içmek yeterli değil ne yazık ki. Bağırsak düzenindeki bir bozulma hapın koruma düzeyini düşürebilir. Hap kullanan arkadaşlara hatırlatmak istedim. Kendim güvenemiyorum da

Suçlu görmüyor aslında, eşim erken olduğunu düşünüyor. Şimdi Baba olmak istemiyorum diyor. Yeni bir kariyer planlıyor.
Planlarinin arasinda olmayinca tepkisi normal ama bu kadarda bencil davranmamali zaten bellide degilmis saglikli bir gebelik olarak devam edersede zor olsada bosverin alisir zamanla kalp atisi duydugunda tekmeleri hissettiginde.

Hap riskli bir korunma yolu aslında. Unutunca, başka ilaç kullanınca falan koruma oranı düşüyor. O yüzden asla çocuk istemiyorum dediğim dönemde çift korunma uyguluyorduk biz. Şimdi yanlışlıkla olursa olsun dediğimiz ama hala deliler gibi istemediğimiz için korunma yöntemini teke düşürdük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…