eşimle tartışmamız

Doktor sonrasını bekleyin, gebeliğin gidişinin kürtaj yönünde olup olmayacağı bi belli olsun önce.
Ardından isteklerin doğrultusunda tavrını koyarsın eşine.

Anne - baba olarak eşit karar hakkına sahip olunduğunu düşünmüyorum gebelik durumunda.
Son karar anne adayınındır, siz doğurmak istediğiniz sürece bırakın asık suratıyla sizi sabote etmeye çalışsın.
Riskli bir gebelik ile baş etmeye çalışırken yıpranan sinirlerinizi hesaba katmadan, şımarık bir ergen gibi -istemem hazır değilim- diyerek ekstradan sizi yoran bir eşten bahsediyorsak, esas bencilin kim olduğunu görebiliyorsun değil mi?

Sizin değil, eşinizin yaptığı şeyin adı bencillik ferah olun. Madem ki "genel olarak" bebek istemiyordu, korunma işini sizin üstünüze yıkmayacaktı en başında, kendisi de alacaktı önlemini. Hatta evliliğinizin en başında söyleyecekti bu "genel olarak bebek istemediği" durumu, kaldı ki eşinin çalkalantılı psikolojisini bile idrak edemiyor kendi rahatını düşünmek yüzünden.

Pinkycim çok sinirlendim eşine çook...

Biz ne kadar hazırdık bebeğimize? Herkes ne kadar hazırdı? "Allah Kerim" dedik.
Burada onlarca örnek sıralayabilirim ailemizde - arkadaşlarım arasında bebeği istemeyip sonradan çocuğuna aşık olan babalar kategorisinde... Aynı şekilde çocuğunu çocuktan saymayan adamlar da var, görüyoruz, okuyoruz. Eşini en iyi sen bilir sen tahlil edersin.

Senin yerinde olsam, onun yaptığı şeyin aynısını ona yapardım:
Bencil olduğunu, kendinin de korunması gerektiğini, istemiyorsa aldırabileceğini, vücudunu - gireceğin psikolojiyi onun istekleri doğrultusunda hiçe saymaya çalışacağını vb. söyler söyler. Günlerce ben de ruh gibi, ölü gibi gezerim. Bütün yaşam enerjimi soğurduğunu ona hissettirir, beni ittiği hali başına kakarım. Yemeğimle oynar, boş boş bakar, dalaaaar giderim. Tıpkı eşinin, senin suçluluk duygun üzerine oynadığı gibi, ben de eşimin suçluluk duygusuna oynar, ajitenin dibine vurur, nabzını yoklardım.

Yani böyle...
Hakkınızda hayırlısı ne ise, o olsun...

Ya ama pink hanım bu size de haksızlık değil mi? O baba olmak istemiyor ama siz de anne olmak isteyebilirsiniz. Hanginizin isteği daha yüce olmalı? Şu an kocanız kendininkini öne çıkarıyor. Destek olmaya çalışıyor falan demişsiniz de kendince küserek, surat asarak zaten istediğinin ne olduğunu gayet belli ediyor. Sizi de bu halleriyle etkiliyor farkında mısınız?
Üstelik sorunlu bir dönemden geçiyorsunuz, o bebek sağlıklı mı belli değilken böyle davranması çok bencilce. Bu süreci normal çiftler beraber atlatır benim bildiğim. Oysa o sizi yalnız bırakıyor, hem de ne yaparsan yap tavrıyla.
Hem eşiniz sizi baştan kandırmış bir gün yaparız sinyali vererek. Kandırılmış ve haklı olan taraf sizsiniz.
Bence siz değil, eşiniz size nasıl davranacağını düşünmeli. Hassas olan, ilgiye muhtaç olan sizsiziniz. Çünkü hamile olan sizsiniz, o değil!
Vücudunda değişimler olacak, doğumu yapacak, doğumdan sonra hem bebeğe hem yeni hayatına alışacak olan, birinci dereceden etkilenecek olan sizken ona ne oluyor?
Bilemiyorum ama ben eşinizi haksız buldum.

ben şuan hamile olsam eşinzden beter olurum ..Çünkü beynimde suan için asla 2.çocuk diyorum..4 ay önce 3 gün gecikmeli hasta oldum ağladım ya hamileysem bittim ben hayatım bitti die..Ki ben bir kadınım düşünün hatta anneyim..
yani bu durum tamamıyle psikolojik olarak kendini şartlandırma..Ben zor bi hamilelik geçrdm erken dogum yaptım kimse yoktu gurbette tek basıma buyutuyorum tekrar aynı şeyleri yaşayacagım korkusu ve kpss ye hazırlanıyorum 2.cocuk olursa bıter hayallerım dıe tamamen kafamda suan ıcın bıtırdım belki eşinizinde aklında olan planları vardr onları gercekleştirmek istiyodur..

Okadar çok sinirlendim ki
Kuzeniniz v karısına.
Inşallah o çok sevdikleri 2nci bebekleri
Ellerinden kayıp gitmez de
O zaman anlarlar evlat bu,kıymetini.
Onların sorumsuzca 2 dklık zevk için
Kaza ile dunyaya gelmiş yavrucağın sucu ne...?
Evlat ayrımının hiçbir gerekçesi olamaz.
Muhtemelen yaşlanınca o istemedikleri evlat
Kapısını açacak onlara.
Diğeri evlerine bile almayacak.
Tecrübe ile sabit....

Daha neler derdim o Kuzeniniz e de neyse....

Şu anki gebeliği bir tarafa bırakın.

Siz çocuk istiyor musunuz?

Eşiniz vazektomi olmak isteyecek kadar karşı.
Bu tür şeyler evlenmeden konuşulması.

Orta noktanız var mı?

Arkadaşım üzülme biz 5 yıl uğraştık bebek için olmadı eşimde istiyodu üstelik ama sonra umudu kestik çok yıpranmıştık tedaviyi bıraktık bir yıl sonra kendiliğinden hamile kaldım çok sevindim eşimin çok mutlu olacağını düşünürken hiç öle olmadı adam şaşırdı bir tuhaf oldu suratı çok ağladım üzüldüm ilk 3 ay kabus gibiydi çok sinirliydi istemiyodu bildiğin ilk keseyi görmeye gittiğimizde burnumdan getirdi resmen kavga ettik sokakta ağlamaktan içim çıktı.Bazı erkekler bu sorumluluktan korkuyo bizden daha fazla tedirgin oluyolar baba olma fikri bir anda ağır geliyo belki bilemiyorum ama sonra düzeldi kontrollere mutlaka benle geliyo alıştı bu fikre yani şimdi çok heyecanlı sanki kendi doğurcak o derece yani düzeliyor ilerleyen aylarda o yüzden sakin ol sabret canım iyi olur inşallah

Ayyyyy icim parcalandi yaa ama neden bu sekilde hissediliyor ? Nasil oluyor aklim almiyor benim yaa ((((

Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz,inşallah sağlıkla kucağa alırsınız.
Eşiniz çocuk istemiyorsa bu derece, bunu baştan belirtmeliydi,bu çok bencilce bir davranış.
İnsan kendi canından kanından birisini nasıl istemez,ben de anlayamıyorum.Tamam erkekler havalara uçmuyormuş anneler gibi ama bu ne böyle,sanki birisi öldü.
Evet evlenenlerin tek taraflı "asla çocuk istemiyorum."demesini ben de anlayamıyorum.
Hem bebekler nasıl sevilmez ya ,onlar bu çirkin dünyanın en masum ,en saf şeyleri .
Bence normal davranın eşinize,umursayıp moralinizi bozmayın.
Çocuk doğduktan sonra sanki eşiniz daha fazla sevecek gibi geliyor bana ama bunu da belirteyim.

Bizim toplumumuzda cocuk karari genelde anneye birakilir, erkegin her zaman cinsellige, babaliga hazir oldugu varsayilir. Ama artik toplumsal roller de degisti yasam tarzimiz da. Artik kari koca calisiyoruz, bebege ayni oranda ilgi gosteriyoruz, her konuda sorumlulugu paylasiyoruz, bunlarin disinda basbasa tatiller, keyifli zamanlar gecirmek istiyoruz. Ve kabul edelim hayatimiza bir cocuk girince hayatimiz komple degisiyor. Bu degisikligi istememek en az istemek kadar dogal.
Kac yillik evlisiniz bilmiyorum ama evliligimizin ilk yillarinda boyle bir sey basimiza gelsr esim de ben de asla istemezdik eminim. Cocuk sahibi olma fikri iliskimizin 10. Evliligimizin 6. Yilinda geldi.
Eger yeni evliyseniz esiniz uzaklara dalip gitmekte hakli, eger seni suclama gibi bir yaklasimi yoksa bir sure kendi haline birakmalisin. Simdiden surekli bebekten bahsetmek onu dusunmek daha da cok bogar. Ben hamileligime bile 27 haftalikken alisabildim hic beklenmedik ve istenmeyen bir bebege bikac gunde alismasi garip olurdu zaten.

Suçlu görmüyor aslında, eşim erken olduğunu düşünüyor. Şimdi Baba olmak istemiyorum diyor. Yeni bir kariyer planlıyor.
Sanki bebege kendisi bakacak. Neyin tribinde yani.
Sonucta gercek bisey var o da bebek babalarin hayatini o kadar da degistiren bisey diil. Kariyerine fln engel olmaz, korkmasin.
Bence hic egilip bukulmeyin, ne demek siz boyle zor bi durumdayken boyle bi simarikliga girmek. Sonucta onu kandirmadiniz, sizin icin de hazir olmadiginiz zamanda gelen bi supriz. Esler boyle zor zamanlarda birbirine destek olmayacaksa ne anlami var o evliligin.
Eger esiniz bu sureci uzatirsa bir aile terapisine basvurmanizi tavsiye ederim.
Siz de cok sikmayin kendinizi, o can simdiden hissedio anneciginin sikintilarini

Henüz 1 yılı doldurmadık. Ben de en az 5 sene istemem diye düşünüyordum. Şimdi çok sıkıntılı oldu

Henüz 1 yılı doldurmadık. Ben de en az 5 sene istemem diye düşünüyordum. Şimdi çok sıkıntılı oldu

Daha cok erkenmis ama olan olmus, doktor kontrolune kadar en iyisi hicbir sey yok gibi davranmak. Cunku bebek gelismediyse ve gebelik sonlandirilirsa hem boş yere birbirinizi kirmis olacaksiniz hem de bebek fikrine alisirken kaybederseniz daha buyuk yikim olacak. Eger gebelik saglikli devam edecek gibiyse yavastan alisirsiniz ikiniz de, yapacak bir sey yok.

kuzeninize kimse bir sey demiyormu bi aile buyugu onlari uyarmuyormu yazik ya o cocuga cok üzüldum

hadi ilk anda alışamazsın, istemezsin de doğurunca nefretin devam etmesi psikolojik sorun bence. özevladı yahu nasıl iter kakar, çocuğun ne suçu var? hamile kalan doğuran o kadın. vicdansız şey!!

Ayyyyy icim parcalandi yaa ama neden bu sekilde hissediliyor ? Nasil oluyor aklim almiyor benim yaa ((((

Konu benim kuzenime dönmüş. @pinkycaramel kusura bakma, sadece böyle örnekler de var demek istemiştim. Şu mesajı da yazayım sonra kapatalım bu konuyu. Sabote ettim istemeden.

İnanın ben de çok kızdım, hala kızıyorum. Öyle gözünüzde canlandırdığınız gibi bir durum yok ortada. Hani birinden kısıp diğerine yapma ya da itip kakma falan yok ama bariz sevgisiz büyüyor çocuk. İkisinin arasındaki farkı anlıyorum çok net. Çocuk da anlıyordur. Büyük olan babanın kucağına bile gitmez, anneye de mecburen katlanıyor gibi görünüyor çocuk.

Halamlar çok konuştu, içimden gelmiyor diyor kadın. Kaç kez ayrılmanın eşiğine geldiler bu sebepten. Allahtan anneanne ve babaanne yakın da çocuk onlarda mutlu oluyor.

Evet zamansız bir bebekti, daha evlilikleri oturmamıştı, ayrılsak mı yürütsek mi diye düşündükleri bir dönemdi ama yine de haklı görmüyorum. Sanırım o evliliğe mecbur bıraktığını düşünüyorlar bebeğin onları. Kesinlikle psikolojik sıkıntı var. Ama çok samimi olmadığınız insanlara da söylenmiyor ki böyle şeyler.

Eşin metresini hamile bırakmış gibi bi tavır takınmış bence çok çirkin
O böyle kaba ve terbiyesizce davrandığı için bence hiç alttan almayın
Ve hiç oralı olmayın ne hali varsa görsün

yasal olarak bir bebegin evlilik akdi olsun olmasin dogum karari annededir. baba adayinin evlilik akdi olsun, olmasin sorumluluklari yasa ile belirlenmis olup; sabittir. ve ayrica hamile esi yahut sevgiliyi terk etmenin yasal yaptirimlari vardir.

hulasa eger ki tibbi olarak hamilelik muspet bir seyir alirsa, devamliliginin yasal karari sizindir. hic kimse sizi arzu etmediginiz bir kurtaja tabii tutamaz.

bu surecte hormonlarin da etkisi ile agresiflesip, yahut mutsuzlasabilirsiniz. her iki durumda da gostereceginiz yegane tepki bakilacak yuze tukurmemek - tukureceginiz yuze bakmamak olmali. akli selim olmalisiniz @pinkycaramel

hakkinizda hayirlisi olsun.

Eşin metresini hamile bırakmış gibi bi tavır takınmış

burcu hanim bildirmek isterim ki metres dahi olsa bir kadinin hamileligi yasa ile korunmaktadir. artik bu tur asagilayici usluplari kullanmayalim lutfen. muhakkak ki siz de bir ironi ile karsilik vermek istediniz konuya, erkek gozunden bakarmiscasina ancak bizlere hem cinslerimizi ironide bile olsa yermek yakismamakta.

Yasa ile korunuyo olması gayri meşru olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesef ve gayri meşru kimsenin hoşlandığı bişey değildir bunun erkek gözüyle bakmakla hiçbi alakası yok nası bi bağlantı kurabildiniz anlamadım?Yasa ile korunabilir ama evlilik dışı sonuçta.

hukuken hicbir ayrim yok hanimefendi.
babaligin tanimi, yasal haklari evlilik akdi icerisindeki bir cocuktan bagimsiz. dilerim hakir gordugunuz seylerle sinanmazsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…