eşimle tartışmamız

Korundugunuz halde olduysa esinin tavri yanlis.. Seni suclarcasina davranmiyordur umarim.. Ama hazir degilse birden şoke olmus olabilir; sonucta buyuk sorumluluk.. Bence direkt kavga etme, guzelce konus..
Eşim beni suçlamıyor tabi ki, bu resmen hakaret olurdu. Olan olmuş, ama çok erken diye düşünüyor.

Yazmislar ve yazacaklar bebek bebek diye olenler var diye onlardan biri de benim hikayemi yazmicam kimine gore uzun kimine gore kisa... bu saatte pazar gunu onu uyutabilmek icin ayaktayim ve bu bir saattir boyle sadece buradan anla...
evet suanda size bahsedilen sey bu dunyanin hatta tum evrenin en guzel seyi ama amasi var en zor seyi. Esiniz bu zorlugu kabullenemeyecek kadar bencil ve olgunlasmamis.
Gebeligin sagliksiz olup olmadigini bilemem kendi durumum dahil olmaz denen pek cok seyle karsilastim o nedenle eger bu gebelik saglikli ise sizi ilk 6 7 ay zor bir surec bekliyor sonra o mucizenin hareketleri disaridan belli olmaya basliyor iste bu esnada esinizin verecegi tavir babaliginin gostergesi olacak.
Yazan olmustur kadinlarin cogu anne olarak dunyaya geliyor babalar ise evlatlarini kucagina alinca baba oluyor bunu kabullenin. Eger bu gebelik devam ederse esinizle bu durumu konusun ve cozmeye calisin gerekirse destek alin ama yapacaginiz en son sey aileleri ise karistirmak olsun .eger kurtaj ile sonuclanacaksa korunma yonteminizi eger saglik probleminiz yoksa kondoma cevirin ve sorumlulugu ona birakin. Hem daha saglikli hem de en etkili yontem. Ve ister bu gebeligi isteyin isterseniz istemeyin kurtajin yasatacagi travma sizi cokkk uzun sure etkileyecek ayrica bu gebelik kotu sonuclanirsa esinizi hep suclayacaksiniz bunun icin bile olsa destege ve esinizle bu sorunu cozmeye ihtiyaciniz var.
Bence dr unuzla gorusunceye kadar esinizle bu konuyu konusmayin hatta siz de kendinizi dinleyin evlilik ben bunaldim taksiyle biyerlere gideyim denilmeyecek kadar sorumluluk ve olgunluk gerektiren bir kurum oncelikle esinizin bunu kabullenmesini saglayin.
Sizin hakkinizda ne hayirliysa o olsun.

Son düzenleme:
Ben size katılmıyorum, burada bir haklı suçlu durumu yok ki. Eşim de beni suçlamıyor. Ben haplarımı aynı ay içerisinde birkaç kez unutmadım. Kullanmaya başladığımdan beri birkaç kez unuttum. Eşim daha çok tamam olmuş olabilir, ama çok erken diye düşünüyor. Beni kızdıran da zaten bebeğin mecburi kürtaj ihtimali olması. Resmen olursa sevinecek gibi.

Yalnız esinde biraz bencil belki o kendini hazir hissettiginde olmuyacak ozaman sen onu suclayacaksin bunu hiç düşünmüş mu bir sor istersen kendisine. yaslariniz kac bu arada

kuzeninize kimse bir sey demiyormu bi aile buyugu onlari uyarmuyormu yazik ya o cocuga cok üzüldum

çocuk bakmak büyük sorumluluk ister o yüzden kusursuz bakamayacağını düşünüp çocuk istememek normal bir durum. size tavsiyem daha iyi düşünün, aşırı tepki vermeyin, eşinizle konuşun tam olarak neden istemediğini öğrenin. eeğr bakamayacağı için istemiyorsa anlayış gösterin. kürtaj konusu ise çok ayrı bir konu hiç girmek istemiyorum, bu durumu önceden düşünüp daha iyi korunmanız gerekiyordu.

bu arada yorumları şaşkınlıkla okudum, neymiş çocuk istemiyorum demek büyük bencillikmiş. millet sırf sevmek için ya da evde yalnız kalmamak için çocuk yapıyor, asıl bencillik budur. bebeği doğur eşinden boşan diyen bile olmuş. boşanınca çocuk babasız büyüyecek ve belki maddi zorluklar çekecek onu düşünen yok. eğer zengin değilseniz veya çocuğa düzgün bakamayacaksanız beslenme, eğitim, anne baba sevgisi gibi temel ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamayacaksanız neden çocuk yapıyorsunuz? zar zor geçinen 5-6 çocuklu aileler var çevremde, o çocuklara acıyorum bazen aç kalıyorlar. muhtemelen iyi bir eğitim alamayacaklar düzgün okullara gidemeecekler ve anne babaları gibi rezil hayatları olacak. millet sadece kendini düşünüyor ama çocuk yapmak büyütmek büyük sorumluluk gerektirir. şahsen eşimin ısrarına rağmen ve durumumuz iyi olmasına rağmen her ihtiyacını eksiksiz karşılayamayacağım sürece çocuk yapmayı düşünmüyorum. kendi hayatımda seçme şansımın olmadığı bazı konular var. mesela küçükken düşünürdüm keşke ailem daha zengin olsaydı en iyi okullara gitseydim, daha çok imkanımız olsaydı daha iyi bir mesleğim olurdu gibi. mesleğimi seviyorum ama bazen imkanım olsaydı daha farklı daha iyi yerlere gelebilirdim diye düşünüyorum. kendi çocuğumun böyle şeyler düşünmemesi için her türlü imkanı sağlamam gerekiyor. evlendikten sonra eşime ilerde doğacak çocuklarımız için kullanacağımız bir banka hesabı açtırdım. o hesaptaki parayı sadece çocuklarımız için kullanacağız. keşke herkes çocuk yapmadan önce iyi bir hayat yaşayıp yaşamayacağını düşünse ve ona göre plan yapsa.

Bence bunları düşünme şimdiden gebeliğin sürecekse ozaman konuşmak lazım
Ama bencil olan kesinlikle sen değilsin bebek olmuş hemde riskli bir gebelik geöiriyorsun eşine düşen senin ona yaslanmana müsade etmek olmalı
İnşallah herşey istediğin gibi sonuçlanır

İlk gebeliğimde -ki 8 yıl sonra olmuştu- eşim tıpkı senin eşin gibi davrandı, hazır değilim demedi ama maddi kaygılar taşıdığını söyledi. çok çok üzüldüm, düşük oldu. düşük olunca "kına yakmasını" söyledim ve uzun bir süre eşime kırgın, mesafeli davrandım. en azından beni anladı da diğer gebeliklerimde sıkıntı yaratmadı, sevindi ya da öyle göründü.
şimdi ise kızlarımız olmadan kahvaltının, yemeğin, gezmenin, para harcamanın zevki olmadığını düşünen bir adam halime geldi. inşallah eşin seni anlar.

eşin istememekte haklı diyelim, e sen de istiyorsun er ya da geç. eşin zaman veriyor mu ne zaman çocuk istediğine dair? bir erkeği zorla baba yapmak haksızlıksa, kadını annelik hakkından mahrum etmek de haksızlık bence. üstelik yaş sınırı da var. erkek istediği yaşta baba olur ama anne öyle değil. o yüzden erkeklerin bu tavrını bencilce buluyorum.

hadi ilk anda alışamazsın, istemezsin de doğurunca nefretin devam etmesi psikolojik sorun bence. özevladı yahu nasıl iter kakar, çocuğun ne suçu var? hamile kalan doğuran o kadın. vicdansız şey!!

ya henüz buraya kadar geldim de bu mesaja istemsizce güldüm.. sanki kendisi 9 ay karnında taşıyıp lohusalık yaşayacak ..
kariyer planlıyormuş..
sanki o emzirecek, sabaha kadar bakacak :)

Eşinizin duygularını anlıyorum, ama davranışlarını anlamıyorum.

Ben de plansız bir gebelik yaşıyorum, ilk baştaki duygu durumumu anlatmam mümkün değil.
Hâla insanlar nasıl planlayarak bebek sahibi olur, nasıl bir cesaret bu der dururum.

Ama davranış noktasında çok kırıcı eşiniz.
Ne olursa olsun, ne kadar istemezse istemesin bir can taşıyorsunuz ve riskli bir durumdasınız.
Bencillik etmiş, sizi unutup kendi derdine düşmüş.

Seph çocuğa nasıl üzüldüm anlatamam ya
Hiçbiri onun suçu değilken, sırf ana babasının sorumsuzluğu yüzünden sevgisiz bir dünyaya göz açmış. Çok vicdansızlarmış, öteki doğanın ne farkı var altından falan mı? Onu da yapan onlar, ötekini de yapan onlar. Çok kötü bir gerekçe seçmişler, bir çocuğu sevmemek için. Ben olsam asla affetmezdim onları son nefeslerine kadar. Ki benim anne babam yapmasa da babamın ailesi ben kız, kardeşim erkek olduğu için hep kayırırlardı. Babaannem kardeşime bir tabaklık özel yemekler pişirirdi, 1 tane meyve varsa onu kardeşime verirdi. Abur cuburları hep kardeşime saklardı. Kardeşim hep paşa oldu, prense oldu benle ilgilenen olmazdı hiç. Öyle ki doğumhanenin kapısında bekleyen sevgili akrabalarım kız olduğumu duyunca hemen kaçmışlar. Tabi bu durum kardeşimle ilişkimi çok etkiledi, çok kıskandım. Gelir gelmez yatağımı bile almıştı pis bebek, hatırlıyorum da. :)
Sonra doğuştan kronik hastalıkları falan vardı, yine hep ilgi onun üzerinde oldu. Ben ilkokulu bitirene kadar hep annemle babam hastane hastane kardeşimle gezdiler. Bir ara hasta olan ben olsam benle de ilgilenirler miydi diye düşünmüştüm biliyor musun? Sonra bir okul dönemi kadar amcamlarda kalmak zorunda kaldım. Kardeşimin ameliyatı gereği, evi kapatmışlardı annemler. Annem hastaneden ayrılamadığı, ben de hastaneye alınmadığım için o kadar süre annemi görememiştim. O zaman sadece 9 yaşındaydım. Sonuç olarak hep kendine yeten, babaya buz dolabı, anneye ise ne kadar sevse de asla kardeşi kadar yakın olamayan biri oldum. Kız olan benim fakat anneme kardeşim daha yakın. Çeşitli mecburiyetler ve de evlat değil torun ayrımcılığı bile insanı çok etkiliyor. O yüzden yazını görünce gözlerim doldu valla.

Konu sahibi pink hanım, adınıza üzüldüm. Ama çocuk istemiyorduysa, yani bu da çok kesindi ise bunun tedbirlerini -yani prezervatif, hap vs. değil daha kesin ve kalıcı çözümlerden bahsediyorum- almalıydı. evlenmeden önce de çocuk istemiyorum hiç demeliydi, dedi mi? Heh dediyse bile gidip neresini bağlatması gerekiyorsa bağlatacaktı. Öyle önlem almayıp da sonradan sızlanmak hiç sorumlu bir davranış değil. Eğer o çocuk cidden sağlıksız olup da kürtaj olursanız çok yazık olur diyorum. Ben olsam ben istemedim de ondan mı gitti derdim kocanızın yerinde olsam.

bebişim eşin seni 30 binlik 2.balayına götürecek kadar maddiyatı iyi demekki sorun maddiyat değil tamamen psikolojık hazır değil

Bu kadar kati düşünen bir erkek korunma sorumluluğunu üzerine almalı !

Bu yoruma da katılıyorum.. Öncesinde tuhaf karşılıyordum fakat evlilikler artık çocukların hatırı için bile yürüyemiyor..

bence eşine bir kürtaj videosu izlet belki ne kadar korkunç birşey olduğunu anlar ve kıyamaz kendinden olan bir cana...

Evliyken hiç böyle bir şey konuşmadık. Sadece ikimiz de uzun süre gezeceğiz eğleneceğiz işte bilirsiniz çoğu gencin hayali ondan sonra çocuk diye konustuk. Evlendikten sonra bir boşanma davamda kadının üreme yetisini kaybetmiş bir beye dava açması sırasında eşim ben de vazektomi olmak istiyorum dedi. O zaman şok olmuştum tabi

@pinkycaramel mesajları okudum ama göremedim soran olmuş mu, evlenmeden önde eşinizle çocuk meselesini konuştunuz mu? İstemediğini biliyor muydunuz? Eğer biliyorsanız bu yaptığınız haksızlık. Ben de çok aşık olduğum biriyle evliyim,ve asla çocuk istemiyorum bunu konuştuk eşim bana bırakmıştı seçimi, şimdi kalkıp bana çocuk yapıcaz dese açıkça ondan soğurum deli gibi aşık olduğum halde. Eşimle inanılmaz iyi vakit geçiriyoruz, iyi anlaşıyoruz tüm bunların sonu gibi gelir çocuk olayı ve eşimi gözüm görmez. Bunları eşinizin duygularını anlayın diye yazdım. Çocuk kendi isteğinizle yapılabilecek bisi değil. Ve bu forumda çok konuşuldu ben de hayattan da gözlemledim ki istenmeyen çocukların hayatı zor geçiyor, ya da zor bi insan oluyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…