Esimle tartistik..

ailedostu1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
733
685
103
36
Günaydınlar, eşimle 2.5 senedir evliyiz bu zamana kadarki en büyük tartismamiz yasandı.Konuyu kısaca özet geçmek istiyorum.
Eşinin ailesinden dolayı sıkıntılarımız var.daha doğrusu eşim babasiyla falan görüşmüyor.onlarin evlerinde oturuyoduk çıkardılar.bu yüzden aramız limoni. Bunu duyunca babam ev aldı sağolsun.biz de cuzi miktarda yardımcı oluyoruz ödemede.bu eve taşınınca eşim değişmeye başladı.ne ben ne ailem ona gurur yaptırmasını sevecek en ufak imada bulunmadık.ama onun ailesi hiçbirşeyde yanımızda yokken benim ailem yanimizda oldu.
Pazar günü araba bakmaya gittik.araba almayı düşünüyoruz.(babam biraz eşimi geride bıraktı.yani nasıl desem kendi başına baktı desem yeridir.babamin biraz böyle hava yapar gibi tavırları vardır.esime de sen git baba şu arabaya gel bakalım tarzinda konuş dediysem de pek faydası olmadi.
Eve geldik. Babanın bu davranışlarını sevmiyorum çok kibirli biri diyince birbirimize girdik.kim ailesine laf ettirir.her şeyin söylenme üslubu var dediysemde anlasamadik. Zaten ev bulup gidecem dedi.ben de sen bilirsin dedim.orda ediliyorum işte ediliyorum babanın yanında eziliyorum dedi.anlatmaya calisiysam da olmadi.velhasil 3 gündür konuşmuyoruz.babama uygun bir dille anlattım.o da gerekirse özür bile dileyebilcegini söyledi.yanlis anladığıni vs.kesinlikle karşı çıktm.
Erkeklik gururu denen bir şey var ama benim ne suçum var.biktim bu gidecem laflarından.cok uzun oldu farkındayım ama bana bir akıl verin ya delirecem

(babam biraz eşimi geride bıraktı.yani nasıl desem kendi başına baktı desem yeridir.babamin biraz böyle hava yapar gibi tavırları vardır.)

Neden üstüne gittiniz ki? Babamın bir huyu var senin bir huyun var. O büyük ,takılma deseydiniz. Babam öyle biri demişsiniz. Sonra savunmuşsunuz. Eşiniz haklı geldi bana...

İki tarafında bir suçu yok aslında gereksiz olmuş gibi geldi bana karşılıklı konuşarak halledilebilecek bir durum

Savundum.cunku okadar iyilik yaptıkı bize onun hakkinda boyle konuşmasını yediremedim.kabullenemedim.zoruma gitti.oyle olsa bile daha yumuşak geçişlerle söylemesi gerekemezmiydi.

İki tarafında bir suçu yok aslında gereksiz olmuş gibi geldi bana karşılıklı konuşarak halledilebilecek bir durum
Ben kesinlikle adım atmak istemiyorum bu defa genelde alttan alırım ederim giderim yanına.ama 3 gündür gidiyor yatak odasına kapatıyor kapıyı.

Savundum.cunku okadar iyilik yaptıkı bize onun hakkinda boyle konuşmasını yediremedim.kabullenemedim.zoruma gitti.oyle olsa bile daha yumuşak geçişlerle söylemesi gerekemezmiydi.
İşte EZİLMEK bu oluyor. İyilik yaptı şimdi kocanızı hiçe sayabilir mi?

Babanızı bilmem de sizi rahat buldum giderse gitsin havasındasınız. Babanız ev aldı diye mi oluştu ? Hep mi böyleydiniz ?Başka sorunlar mı var eşiniz de?
Aslında rahat değilim.hatta içim içimi yiyor.tamamen ailesinden hiçbirşey gormeyip benim ailemin yaptıklarının altında ezildigini düşünüyorum. Kendisi de bunu söyledi zaten.ben de önce herkes kendi ailesine baksın diye yüzüne vurdum o anda.ustu kapali.

Bence ortada çok büyük mesele yok. Eşinizin kendi içinde sorunları varmış üzerine babanızla yaşadığı tuz biber olmuş kaldıramamış. Bence bu sebepten yuvanızın yıkılmasına izin vermemelisiniz. Konuşarak halledebilirsiniz.

İşte EZİLMEK bu oluyor. İyilik yaptı şimdi kocanızı hiçe sayabilir mi?
Aslında yapısı bu babamın.yani ben bekarkende bir yere giderken önden giderdi beklemezdi. Eşim bunu bilmiyor tabi .bazı konularda hava yapmayı da sever.inkar etmiyorum.ama senin baban kibirli diye konuya girince nevrim dondu.cunku ben kendi ailesi e karşı hiç bu kadar keskin cümleler kurmadm

Hayır kendimiz alacaz.ama babam anlıyor diye arabalardan beraber bakiyorlardi hem internetten hem de pazarlardan
bence eşiniz haklı zaten ev aldığı için bu yükün altında ezılıyor,kendını bı işe yaramaz görüyor.kızgınlığı babanıza degıl aslında..kendine ve ailesine

Yanina gitmek istemiyorum ilk adimi atan ben olmak istemiyorum bu defa.cunku ben bu şekilde yapınca alışkanlık oluyor.her seferinde benden bekliyor

bence eşiniz haklı zaten ev aldığı için bu yükün altında ezılıyor,kendını bı işe yaramaz görüyor.kızgınlığı babanıza degıl aslında..kendine ve ailesine
Kesinlikle anlıyorum ben de bu şekilde düşünüyorum.ama o an neler söyledi.ben de tutamadm dilimi.

Onun ailesi sıkıntılı zaten. Yüzüne mi vuruyorsunuz Siz babam yaptı onlar yapmadı diye tepkilisiniz. Kocanız iyi insansa, onda sıkıntı yoksa yaptığınız hiç hoş değil
Adam gitmek istemekte haklı anlattığınız kadarı ile.

Yanina gitmek istemiyorum ilk adimi atan ben olmak istemiyorum bu defa.cunku ben bu şekilde yapınca alışkanlık oluyor.her seferinde benden bekliyor
Ama eşinizin sorunları var. Ailesi ile yaşadığı şeyi kaldıramamış. Bence evlilikte bazen gurur bir kenara konulmalı. Tabi ki burada yazdıklarınızı okuyarak yorum yapıyoruz yaşayan sizsiniz. Ancak sonrasında eşinizi bir psikologtan yardım almaya ikna ederseniz daha mutlu olursunuz gibi geldi.

Babam hakkında o şekilde konuşunca vurdum yüzüne.bu zamana kadar hiç yapmamistm. Ama gerçekten haketmedigi şeylerde söyledi.

Bunu daha önceden söylemiştim sıcak baktı yardım alma fikrine.yani uzak değil aslında.aksam konuşun mu dersiniz? Bilemiyorum ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…