- 19 Ağustos 2016
- 733
- 685
- 103
- 36
- Konu Sahibi ailedostu1
-
Evet eşimde yanında sesini çıkaramiyor. Yani ordayken bozuldu bir şey de diyemedi.o ayrı takıldı babam ayrı takıldı.esimde ben alaçam baban hiçbirşey beğenmiyor modunda zoruna gitti.ben kendimi yerine koyuyorm . Ben ordayken annesine patlardm sanırm.. haklısınız.esimle nasıl konusmaliyimEşiniz, babanıza hiç bir şey dememiş ki.. babanıza saygısızlık ta yapmamış gelip size babanızın kibirli olduğundan bahsetmiş. siz babanızın huyunu biliyorsunuz neden bu kadar ters cıktınız? bence bazı birikimlerin patlaması olmuş.
Zira,ben araba alacaksam, benimde hoşuma gitmez ben haricinde birinin yönlendirmesi daha iyi biliyormuş gibi bilmiş bilmiş ortada gezmesi.. fikir verirsin.. fikir alışverişi yaparsın o ayrı bir konu, ama arabayı kullanacak olan sizsiniz. Kararı siz ya da eşiniz tek vermeli. babanız ancak fikir verebilir . bence!
Benim babam bu tarz bişey yapmış olsa, benim de eşiminde zoruna gider, ayrca eşim iyi ki ev aldı sanki esir edecek bizi kiraya çıkıyoruz der o hafta boşaltırdı evi :)
Babanız ve siz, haksızsınız.
Ben genelde haksız olduğumda , akşam eşimden önce eve gittiğim için güzel bir masa hazırlarım.. Tabi oruç tutuyor olabilirsiniz.. İftar içinde yapabilirsiniz. bugün için bir programınız yok ise, güzel bir masa hazırlayın.. Eşinizle oturun ve konuşun.. Bir anlık sinirlendiğinizi aslında onu kırmak istemediğinizi anlatın. Düşününce aslında eşinizin haklı oldugunu babanızın biraz kibirli davrandığını.. Ama büyük olduğu için saygı duymanız gerektiğini söyleyin.. Ve asıl konu; orada saygısızlık yapıp babanıza birşey demediği için teşekkür edin!Evet eşimde yanında sesini çıkaramiyor. Yani ordayken bozuldu bir şey de diyemedi.o ayrı takıldı babam ayrı takıldı.esimde ben alaçam baban hiçbirşey beğenmiyor modunda zoruna gitti.ben kendimi yerine koyuyorm . Ben ordayken annesine patlardm sanırm.. haklısınız.esimle nasıl konusmaliyim
Ailesinden yana skintilari ben büyüttüm hep.hep ima edecek an yarattim. Çünkü ailem yaparken kendilerinin sormamasi zoruma gitti.ki eşim defalarca senin baban benim babamdan daha babaymis dedi.biliyor yani.ama bu şekilde yaparak aralarını ben bozmuş olacam ister istemez babamdan nefret ettirecem sanirimO anki sinirle yumusak gecis yapamadan soylemis esiniz.
Sizde biraz laf sokmaya calismissiniz, " herkes once kendi ailesine baksin " diyerek esinizi cok kirmissiniz, gidicem kelimesi o anki sinirle soylenmis, sizde sen bilirsin sakinligiyle cevap vermissiniz.
Ben esinizi hakli buldum.
Teşekkür ediyorum akşam bu şekilde konusacam.Ben genelde haksız olduğumda , akşam eşimden önce eve gittiğim için güzel bir masa hazırlarım.. Tabi oruç tutuyor olabilirsiniz.. İftar içinde yapabilirsiniz. bugün için bir programınız yok ise, güzel bir masa hazırlayın.. Eşinizle oturun ve konuşun.. Bir anlık sinirlendiğinizi aslında onu kırmak istemediğinizi anlatın. Düşününce aslında eşinizin haklı oldugunu babanızın biraz kibirli davrandığını.. Ama büyük olduğu için saygı duymanız gerektiğini söyleyin.. Ve asıl konu; orada saygısızlık yapıp babanıza birşey demediği için teşekkür edin!
Gece yattıktan sonra ise.. eşinizi biraz mutlu edebilirsiniz güzel gecelikler, hoş kokan bir ten vs.. :)
Yarın buraya barıştık yazın.. 3 gün küs kalacak bir mevzu değil..
boşuna aranıza huzursuzluk ve soğukluk sokmayın..
Konuşmalısınız. Ama ilk önce bu düşüncenizden kurtulmanız lazım, çünkü alttan alta böyle düşünürken,başka bir olayda yine esinizden aynı şeyleri bekleyip göremedikçe sorun yaşarsınız.Evet tam olarak bu şekilde düşünüyordum. O bize neler yaptı sen tek kelime edemezsin tarzında.peki nasıl konuşmaliyim konusmaliyim onunla
e siz buraya parantez içinde yazarken sıkıntı yok eşiniz söyleyince mi suç oldu? kibirli demek hakaret değil ki bir kişilik özelliği. “ulan senin baban da ne şerefsiz bi ev verdi kırk yıl lafını yapıyor” dese anca bu tepkiyi hak ederdi eşiniz. içten içe siz bile eşinize bilenmişsiniz bir anda patlamışsınız. adama çok üzüldüm hele işte eziliyorum, burda eziliyorum demesine.
Ben tutamazdm kendimi eşim kadar sabir gosteremeyebilirdmşurda kayınvalişde sizi geri bıraksaydı neler denirdi neler...
burdan pay çıkarın
yani mahçup olan taraf sırf erkek olmamalı, kız da babasının evini kullanıyor sonuçtaEşinizin babası size ev vermek zorunda değil, aynı şekilde sizin babanız da. Eşiniz sırf babası ev vermedi diye arasını bozmuş ailesiyle. Neden ailelerden bir şeyler talep ediyorsunuz? Madem paranız yok gidin kirada oturun. Kira ödeyecek durumunuz yoksa da bir şeyleri yoluna koymadan evlenmeyecektiniz. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışmıyorsanız bir zahmet iş bulun. Sonra da babanızın evinden çıkın. Aileleriniz sürekli olarak arkanızda olamazlar, olmamalılar da. Siz tek başınıza aile olamamışsınız.
Senin kocan dayak istiyor ya neyse.Günaydınlar, eşimle 2.5 senedir evliyiz bu zamana kadarki en büyük tartismamiz yasandı.Konuyu kısaca özet geçmek istiyorum.
Eşinin ailesinden dolayı sıkıntılarımız var.daha doğrusu eşim babasiyla falan görüşmüyor.onlarin evlerinde oturuyoduk çıkardılar.bu yüzden aramız limoni. Bunu duyunca babam ev aldı sağolsun.biz de cuzi miktarda yardımcı oluyoruz ödemede.bu eve taşınınca eşim değişmeye başladı.ne ben ne ailem ona gurur yaptırmasını sevecek en ufak imada bulunmadık.ama onun ailesi hiçbirşeyde yanımızda yokken benim ailem yanimizda oldu.
Pazar günü araba bakmaya gittik.araba almayı düşünüyoruz.(babam biraz eşimi geride bıraktı.yani nasıl desem kendi başına baktı desem yeridir.babamin biraz böyle hava yapar gibi tavırları vardır.esime de sen git baba şu arabaya gel bakalım tarzinda konuş dediysem de pek faydası olmadi.
Eve geldik. Babanın bu davranışlarını sevmiyorum çok kibirli biri diyince birbirimize girdik.kim ailesine laf ettirir.her şeyin söylenme üslubu var dediysemde anlasamadik. Zaten ev bulup gidecem dedi.ben de sen bilirsin dedim.orda ediliyorum işte ediliyorum babanın yanında eziliyorum dedi.anlatmaya calisiysam da olmadi.velhasil 3 gündür konuşmuyoruz.babama uygun bir dille anlattım.o da gerekirse özür bile dileyebilcegini söyledi.yanlis anladığıni vs.kesinlikle karşı çıktm.
Erkeklik gururu denen bir şey var ama benim ne suçum var.biktim bu gidecem laflarından.cok uzun oldu farkındayım ama bana bir akıl verin ya delirecem
Yaa size bir soru soracağım. Sizin anne babanız sizi kapının önüne koysa, eşinizin anne babası size kucak açsa " benim ebeveynler yapmadı onunkiler yaptı " diye kocanızın anne babasına ve kocanıza tepkili olur musunuz? Belki milyonlarca kadın aynı olaya maruz kalıyor. Bırak kayinvalide kayınpederi elti, görümce , kayınbirader bile " bizim ekmeğimizi yiyorsun " diye gelinlerin başına kakıyorlar. O zaman koca olacak şahıslar bu kadar erkekleşebiliyorlar mı karımı rahat bırakın diye? Aksine " anne babam ne yapayım idare et" veya çoğusu anne babasıyla bir olup karısını eziyor.bence eşiniz haklı zaten ev aldığı için bu yükün altında ezılıyor,kendını bı işe yaramaz görüyor.kızgınlığı babanıza degıl aslında..kendine ve ailesine
Ben son olay olayla ilgili dedım,zaten esi kendı ailesini haklı gormuyorki babasıyla konuşmyuyormuş bile ...yani erkegın ailesini yoruma katmdım bileYaa size bir soru soracağım. Sizin anne babanız sizi kapının önüne koysa, eşinizin anne babası size kucak açsa " benim ebeveynler yapmadı onunkiler yaptı " diye kocanızın anne babasına ve kocanıza tepkili olur musunuz? Belki milyonlarca kadın aynı olaya maruz kalıyor. Bırak kayinvalide kayınpederi elti, görümce , kayınbirader bile " bizim ekmeğimizi yiyorsun " diye gelinlerin başına kakıyorlar. O zaman koca olacak şahıslar bu kadar erkekleşebiliyorlar mı karımı rahat bırakın diye? Aksine " anne babam ne yapayım idare et" veya çoğusu anne babasıyla bir olup karısını eziyor.
Her şey maddiyat mı yani? Maddiyat kısmını karşıladıkları için Biz kadınların maneviyatını yok etmiyorlar mı? Konu sahibi kim bilir kayınpederin evinde nelere maruz kaldı. Onlar evden çıkarmasalar belki hala o evde oturup onların eziyetlerini çekiyordu.
Düşmez kalkmaz bir Allah. Insan yaşattığını yaşamadan ölmüyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?