Esimle tartistik..

Evet eşimde yanında sesini çıkaramiyor. Yani ordayken bozuldu bir şey de diyemedi.o ayrı takıldı babam ayrı takıldı.esimde ben alaçam baban hiçbirşey beğenmiyor modunda zoruna gitti.ben kendimi yerine koyuyorm . Ben ordayken annesine patlardm sanırm.. haklısınız.esimle nasıl konusmaliyim

Ben genelde haksız olduğumda , akşam eşimden önce eve gittiğim için güzel bir masa hazırlarım.. Tabi oruç tutuyor olabilirsiniz.. İftar içinde yapabilirsiniz. bugün için bir programınız yok ise, güzel bir masa hazırlayın.. Eşinizle oturun ve konuşun.. Bir anlık sinirlendiğinizi aslında onu kırmak istemediğinizi anlatın. Düşününce aslında eşinizin haklı oldugunu babanızın biraz kibirli davrandığını.. Ama büyük olduğu için saygı duymanız gerektiğini söyleyin.. Ve asıl konu; orada saygısızlık yapıp babanıza birşey demediği için teşekkür edin!
Gece yattıktan sonra ise.. eşinizi biraz mutlu edebilirsiniz güzel gecelikler, hoş kokan bir ten vs.. :)
Yarın buraya barıştık yazın.. 3 gün küs kalacak bir mevzu değil..
boşuna aranıza huzursuzluk ve soğukluk sokmayın..

Ailesinden yana skintilari ben büyüttüm hep.hep ima edecek an yarattim. Çünkü ailem yaparken kendilerinin sormamasi zoruma gitti.ki eşim defalarca senin baban benim babamdan daha babaymis dedi.biliyor yani.ama bu şekilde yaparak aralarını ben bozmuş olacam ister istemez babamdan nefret ettirecem sanirim

Allah esınıze kolaylık versın. Belkı esı ıle arası sızın yuzunuzden bozuldu ama adam aılesını sıze savunmadı tamm dedı bıttı. Ama esınız bırsey demıs kı kotu bırsey de dememıs olan huyunu soylemıs sen hemen sen babama laf soyleyemzsn demıssın acık acık dememıssın ama ıma etmıssın yardım ettıgını. Her zaman derım evlılık ıkı kısılık kız tarafı erkek tarafı gırdı mı ısın ıcıne o evlılık bıtıyor. Evlılık askı oldurmuyor aıleler katledıyor.

Teşekkür ediyorum akşam bu şekilde konusacam.

Evet tam olarak bu şekilde düşünüyordum. O bize neler yaptı sen tek kelime edemezsin tarzında.peki nasıl konuşmaliyim konusmaliyim onunla
Konuşmalısınız. Ama ilk önce bu düşüncenizden kurtulmanız lazım, çünkü alttan alta böyle düşünürken,başka bir olayda yine esinizden aynı şeyleri bekleyip göremedikçe sorun yaşarsınız.

Fazla tepki verdiğinizi babanızın arada böyle tavırları olduğunu söylersiniz konuşmanın gidişatına göre başka şeylerde eklersiniz.

Babanızın huyunu suyunu biliyorsunuz kendi agzınızla söylüyorsunuz bunu eşiniz söylediginde neden bu kadar tepki verdiniz ?
Yedi el değil dış kapının mandalı değil eşiniz sizinle aynı fikirde aynı düşüncede ama o dillendirince niye sorun oluyor ki ?
Ben sizi haksız buldum babanız sagolsun yardımcı olmus e adamın huyundada kibir varmıs arayı ortayı siz bulacaktınız

e siz buraya parantez içinde yazarken sıkıntı yok eşiniz söyleyince mi suç oldu? kibirli demek hakaret değil ki bir kişilik özelliği. “ulan senin baban da ne şerefsiz bi ev verdi kırk yıl lafını yapıyor” dese anca bu tepkiyi hak ederdi eşiniz. içten içe siz bile eşinize bilenmişsiniz bir anda patlamışsınız. adama çok üzüldüm hele işte eziliyorum, burda eziliyorum demesine.

şurda kayınvalişde sizi geri bıraksaydı neler denirdi neler...

burdan pay çıkarın
Ben tutamazdm kendimi eşim kadar sabir gosteremeyebilirdm

Eşinizin babası size ev vermek zorunda değil, aynı şekilde sizin babanız da. Eşiniz sırf babası ev vermedi diye arasını bozmuş ailesiyle. Neden ailelerden bir şeyler talep ediyorsunuz? Madem paranız yok gidin kirada oturun. Kira ödeyecek durumunuz yoksa da bir şeyleri yoluna koymadan evlenmeyecektiniz. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışmıyorsanız bir zahmet iş bulun. Sonra da babanızın evinden çıkın. Aileleriniz sürekli olarak arkanızda olamazlar, olmamalılar da. Siz tek başınıza aile olamamışsınız.

yani mahçup olan taraf sırf erkek olmamalı, kız da babasının evini kullanıyor sonuçta
ama bu tek geçinme olayını çok anlamlandıramıyorum eğer ortada maddi durumu iyi olan biri varsa tabi ki diğerine destek çıkacak. Maalesef erkek tarafının babasının evinde oturan gelin ve damat için çok bir şey denmez ama kız tarafının babasının evinde oturulunca hep bir eksiklik, başaramamışlık, ekonomik özgürlüğü alamamışlık olur.

siz daha aile olmayı bilmiyorsunuz.
eşinin seninle paylaştığı şeyi gidip babanıza yetiştirmişsiniz. eşiniz bilse ne kadar incinir.
eziliyorum dediğini de söylediniz mi babanıza? üstüne tuz da ektiniz mi?

eşiniz haklı maalesef..
babanıza çok ezdirmişsiniz..
orta yolu bulmalıydınız..

Senin kocan dayak istiyor ya neyse.

Tatlım eğer mutlu olmak istiyorsan sana bir taktik vereyim. Çok çok çok etkili bir yöntem. Ama uygulaması biraz zor.
Kocan sana " babanın bu davranışlarını sevmiyorum " demiş ya sakın ama sakın savunmaya geçme. Sen savunma yaptıkça o iyice babana lâf söyleyecek. Aksine " haklısın canım yaaa babamın bu hareketlerini ben de sevmiyorum. Sana haksızlık yapıyor. En kısa zamanda ev bulup çıkalım kendi yuvamıza bakalım" şeklinde gaz ver hatta sen babana daha çok lâf söyle. Bu sefer de kocan " ben biraz abarttım galiba. Baban çok iyi bir insan. Sen üzme canını" falan diyecek emin ol. Bakacak ki karım benden taraf. O yüzden babanın yaptıkları ona tuhaf gelmeyecek.

Empati yap. Kayinvalide sana herhangi bir şey yapsa eşin senden taraf olsa, sen kayınvalidenin yaptıklarına takar mısın? Takmazsın, nasıl olsa kocam arkamda dersin. Ama sürekli annesini savunsa sen haklı çıkmak ve eşine göstermek için kayınvalidenin her hareketine gıcık olursun.

Sizin de üslubunuz hiç hoş değil bence. Eşiniz haklı gibi geldi. Ayrıca biraz tutarsızsınız. Hem asla hissettirmedik. Hem babamın hava atar gibi halleri vardır diyorsunuz. Eşinizde öyle hissetmekte haklı. Aradaki dengeyi korumak lazım ama eşinizin yanında olmalıydınız. Ne kadar kötü hissetmiştir

bence eşiniz haklı zaten ev aldığı için bu yükün altında ezılıyor,kendını bı işe yaramaz görüyor.kızgınlığı babanıza degıl aslında..kendine ve ailesine
Yaa size bir soru soracağım. Sizin anne babanız sizi kapının önüne koysa, eşinizin anne babası size kucak açsa " benim ebeveynler yapmadı onunkiler yaptı " diye kocanızın anne babasına ve kocanıza tepkili olur musunuz? Belki milyonlarca kadın aynı olaya maruz kalıyor. Bırak kayinvalide kayınpederi elti, görümce , kayınbirader bile " bizim ekmeğimizi yiyorsun " diye gelinlerin başına kakıyorlar. O zaman koca olacak şahıslar bu kadar erkekleşebiliyorlar mı karımı rahat bırakın diye? Aksine " anne babam ne yapayım idare et" veya çoğusu anne babasıyla bir olup karısını eziyor.

Her şey maddiyat mı yani? Maddiyat kısmını karşıladıkları için Biz kadınların maneviyatını yok etmiyorlar mı? Konu sahibi kim bilir kayınpederin evinde nelere maruz kaldı. Onlar evden çıkarmasalar belki hala o evde oturup onların eziyetlerini çekiyordu.

Düşmez kalkmaz bir Allah. Insan yaşattığını yaşamadan ölmüyor işte.

Ben son olay olayla ilgili dedım,zaten esi kendı ailesini haklı gormuyorki babasıyla konuşmyuyormuş bile ...yani erkegın ailesini yoruma katmdım bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…