Esimle tartistik..

Bunu daha çok ben yaptım.haklisiniz.kendi ailem yapınca karşıdan göremeyince ister istemez ben hissettirdim
Bu cok incitici bir davranış farkında mısınız? Kimse ailesini seçemiyor, eşiniz ailesinin yardımcı olmayisindan sorumlu değil. Kaldı ki aileler yardım etmek zorunda da değil. Evlenen çift kendi başının çaresine bakabilmeli.

Ne yapmalıyım? Eşimle nasıl konuşmaliyim? Konuyu adana kadar hatalı olduğumu dusunmuyodm. Ama şu anda gerçekten ben hataliyim

Babanızın büyüklenme huyunu bilirken eşinizin "kibirli" eleştirisi neden bu kadar zorunuza gitti? En büyük kavganızı bu sebepten yapmış olmanız çok saçma, altında farklı birikimler var belli ki.
Bence eşiniz babanızın tavrını size eleştirmekte haklı, gidip babanıza karşı saygısızlık yapmamış sonuçta, sizinle paylaşmış. Biz de bazen birbirimizin ailesini eleştiriyoruz, eğer eleştiri haklı ise kim ne diyebilir ki.

Eleştiri ile saygısızlığı birbirinden ayıralım, ailelerimizi de bu kadar korumayalım, kimse kusursuz değil.

Söz söyletmek istemedim aklımca.kendi ailesi bu kadar skintiliyken benim aileme söz soylemesini yediremedim nankörlük gibi geldi o anda.

Babanız zorunlu olmadığı halde ev alırken
Eşinizin sesi çıkmıyor ezilmiyorda
Adam iki önden gitti diye vay efendim kibirli bilmem ne
Kendi babası öyle yapsa sesi çıkmazdı
Babanızın huyu buymuş begenmiyorsa evide aldirmasaydi
Once kendi babasının evinde
Şimdi sizin babanızın aldığı evde
Kendi evini kendi alsın kimseyede katlanmasın o zaman

Yani baban ev verdi diye, karsi taraf birsey yapmadi diye böyle davranmaya hakki var öyle mi? Bence esin gayet hakli. Baban kibirli. Araba icin böyle davrandiysa, ev icin belki nasil davranmistir. Bir tek kelime etmedi diyorsun da, tavirda cok önemli.

Hangi aile ne yaparsa yapsin, kimse es kisisini ezmeye hakki yok. Sen bile "herkes kendi ailesine baksin" diye eziyorsun. Babanin esine karsi tavrindan dolayi nevrin dönmüyor "o öyle iste" diye kabul ediyorsun. Esin bir kelime ediyor, tüm gemileri yakmaya hazirsin. Bu iste bir terslik yokmu sence?

Ne yapmalıyım? Eşimle nasıl konuşmaliyim? Konuyu adana kadar hatalı olduğumu dusunmuyodm. Ama şu anda gerçekten ben hataliyim
Babamın havalı tavırları var demissiniz eşiniz babanıza bir saygısızlık yapmadan eve gelince eleştirmiş yani eleştirisinde haklılık payı var ama siz yaptıkları iyilikler dolayısıyla hiçbir laf etmesin istiyorsunuz sanırım, alttan alta buna hakkının olmadığını düşünüyorsunuz çünkü.

Yani iyilik altında ezilsin ailenize tek laf etmesin. Doğru bir bakış açısında değilsiniz. Genel tavrınız da böyleyse , ailenizin yardımlarını gözüne sokup kendi ailesini yeriyorsanız daha çok sorun yaşarsınız bu konuda
Eşiniz ailesiyle ilgili zaten üzgündür birde siz tuz biber olmayın derim. Haklı değilsiniz, alttan almalısınız bu konuda

Eşiniz, babanıza hiç bir şey dememiş ki.. babanıza saygısızlık ta yapmamış gelip size babanızın kibirli olduğundan bahsetmiş. siz babanızın huyunu biliyorsunuz neden bu kadar ters cıktınız? bence bazı birikimlerin patlaması olmuş.
Zira,ben araba alacaksam, benimde hoşuma gitmez ben haricinde birinin yönlendirmesi daha iyi biliyormuş gibi bilmiş bilmiş ortada gezmesi.. fikir verirsin.. fikir alışverişi yaparsın o ayrı bir konu, ama arabayı kullanacak olan sizsiniz. Kararı siz ya da eşiniz tek vermeli. babanız ancak fikir verebilir . bence!
Benim babam bu tarz bişey yapmış olsa, benim de eşiminde zoruna gider, ayrca eşim iyi ki ev aldı sanki esir edecek bizi kiraya çıkıyoruz der o hafta boşaltırdı evi :)
Babanız ve siz, haksızsınız.

yani eşinize babanız kötü davranmış siz de ailenizi savunmuşsunuz, garip geldi bana. bir de benim aileme laf söyleme demişsiniz. gayet -eğer böyle konuşulduysa- üslubunda da bir sorun yok ki. Bir de kendi babasıyla da arası kötü. Üzüldüm eşiniz adına

Evet tam olarak bu şekilde düşünüyordum. O bize neler yaptı sen tek kelime edemezsin tarzında.peki nasıl konuşmaliyim konusmaliyim onunla

Kimse size bsy yapmak zorunda degil saygi duysunlar guleryuz manevi destek yeterli aparsa da ezmesi gerekmiyor esiniz hakli

Söz söyletmek istemedim aklımca.kendi ailesi bu kadar skintiliyken benim aileme söz soylemesini yediremedim nankörlük gibi geldi o anda.

Belki haklısınız ama keşke babanızın yanında o kadar gerilmişken eşinizle kavga çıkaracak tarzda iletişime girmeseydiniz.
Ama bunlar hep tecrübe, bir dahaki sefere durumu nasıl yönetebileceğinizi öğrenmiş oldunuz. Üzülmeyin :)

O anki sinirle yumusak gecis yapamadan soylemis esiniz.
Sizde biraz laf sokmaya calismissiniz, " herkes once kendi ailesine baksin " diyerek esinizi cok kirmissiniz, gidicem kelimesi o anki sinirle soylenmis, sizde sen bilirsin sakinligiyle cevap vermissiniz.
Ben esinizi hakli buldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…