- 5 Şubat 2024
- 99
- 12
- 8
- 26
- Konu Sahibi parla kusu
-
Kızlar merhaba lütfen bana bir akıl verin çok kötüyüm biraz uzun olacak . Öncelikle eşimin ailesinin evinde son 2 haftamız kendi evimize geçiyoruz artık dün akşam eşimle dışarıya çıktım biraz gezmek dolaşmak için aramız o kadar iyiydiki sarmaş dolaş yürümeler sohbet etmeler gülüp eğlenmeler her şey çok güzeldi öncesinde de bir sorun yoktu zaten, evimizle taşınma işleriyle alakalı konuşuyorduk benim eşim bazı konular da biraz pimpirikli yani eşyalara bir zarar gelmesine bir hata olmasına çok dikkat eder benim de halım bambu bir halı annemin halısıyla aynı annem daha önce yıkamaya gönderdiğinde halıları kuruturken iz vermişler ve halıda katlanma izi olmuş bunun bambu olmasından kaynaklı olduğunu söylediler şimdi bende yeni eve geçmeden önce halılarımı yıkamak istiyorum ama eşim daha önce göndermek istemediğini anneninki gibi olursa kötü olur gibi şeyler söyledi neyse bu konu dün gece de açıldı eşim ben halıları göndermek istemiyorum dedi bende ben istiyorum dedim oda ben göndermiyorum ne yapacaksın dedi ben gönderirim görürsün dedim biz ilk önce şakayla karışık böyle zıtlaştık o bana zıt gidiyor ben ona zıt ama arada gülüyoruz eşim şakanın suyunu bayağı çıkardı göndermiyorum etmiyorum gibisinden bende hiç altta kalmadım çünkü beni artık çok zorladı bende o eve girmeden o halıyı göndermezsem görürsün dedim eşim şakaya biraz daha devam ettikten sonra bir anda ciddileşti bana birden hırçınlaştı sen benim onayım olmadan kendi kendine nasıl karar verirsin gibi şeyler söyledi bende ona ben senin işlerine karışmıyorum bu evin temizliği bana ait ben karar veririm halıyı yıkatmak için neden senden onay bekliyorum dedim biz böyle bir süre zıtlaştıktan sonra 1 saat öncesinde sanki biz o kadar iyi değilmişiz gibi bir anda düşman gibi olduk ne ben alttan aldım ne o birbirimize bu saçma sapan girdik benim ağlamaktan gözlerim balon gibi oldu sonra kayınvalidemin evine geri döndük ne ben konuştum ne o konuştu kayınvalidem tabi benden anladı bir şey olduğunu bu arada bu tartışmadan önce ben eşime hafta sonu evi toplamaya gidelim demiştim eşimde bu hafta sonu gitmek yerine hafta içi akşamları gidelim hafta sonu hep beraber yazlığa gideriz dedi bende ona neden biz bu haftayı boş geçirelim işlerimizi bitirelim dedim biz birde bunun için zıtlaştık yani eşim sanki dün akşam can sıkıntısından bana sardı ama tartışma içerisindeyken bana burnundan kış aldırmayacak şekilde ılımlı olmaya da çalıştı ama bana tamamen saçmaladığını kabul etmediği için ne söylese boş geldi kalbimi kırdı beni saçma sapan bir şey için hamileyim ağrılarım oluyorum nefes darlığı yaşıyorum bilmiyorum o kadar kötüyüm ki şimdi size iki şey soracağım
- Bugün ben ona hiç bir şey söylemeden tek başıma dışarı çıkıp tek kalmak istiyorum ( ama eşimle bu güne kadar bir defa bile birbirimize haber vermeden bir şey yapmadık böyle bir şey yaparken kendim haksız duruma düşer miyim)
- Beni bu olayda haksız gördüğünüz bir durum var mı çünkü ben ne olursa olsun asla konuşmak istemiyorum o bana adım atmadan
Şöyle biz hemen hemen her hafta sonu yazlığa gidiyoruz zaten yakın yerde ben taşınmamıza 2 hafta var bu 2 haftayı yazlığa gitmek yerine eve ayıralım dedim eşim de hafta sonu yazlıkta olalım hafta içi akşamları eve gider toplarız dedi eşim ev işlerine ilk zamanlar daha çok müdahale ediyordu bir yıl içinde bayağı bir azalma oldu ama bu halı konusuna taktı halıyı kirli bulmuyor kendince ve yıkatmak istemiyorBen halı konusunda sizi haklı buldum, yazlık konusunda da şöyle anladım; siz haftasonu işleri halledelim 1 hafta yazlıkta olalım dediniz, eşiniz ise haftasonu iş yapmayalım hafta içi akşamları gidelim dedi(böylece yazlıkta geçirilecek zaman azalacak) yanlış mı anladım, orayı düzgün anlatamamışsınız. Anladığım gibiyse yazlık konusunda da sizi haklı buldum. Eşiniz ev işlerine neden bu kadar karışıyor? Yani ne var ki halıyı yıkatmak istemenizde? Hamile eş bu sebepten ağlatılır mı?
Şöyle biz hemen hemen her hafta sonu yazlığa gidiyoruz zaten yakın yerde ben taşınmamıza 2 hafta var bu 2 haftayı yazlığa gitmek yerine eve ayıralım dedim eşim de hafta sonu yazlıkta olalım hafta içi akşamları eve gider toplarız dedi eşim ev işlerine ilk zamanlar daha çok müdahale ediyordu bir yıl içinde bayağı bir azalma oldu ama bu halı konusuna taktı halıyı kirli bulmuyor kendince ve yıkatmak istemiyor
Bende dinlenmek istiyorum inanın ama ev işlerini hafta içi 2 3 saat yapmakla hafta sonu daha çok zamanda daha çok iş yapıp sonra dinlemek bana daha mantıklı geliyorYazlık konusunda da eşinizi haklı buldum. Belli ki haftasonu dinlenmek istiyor, bunalmış olabilir. Neden inatlaştınız ki bu konuda onunla
Evet bu kadar basit bir konu için bu kadar tartışma çıkması çok canımı sıktı eşim şuan kendi evimde de olmadığım için kendimi daha da kötü hissediyorum halıları yıkamaya vereceğimKonu bir ceviz kabuğunu doldurmayacak mevzu. Yani eşin halı konusunda öncesinde tecrübeli olduğu için uyarmış seni. Sen de iyice diretmişsin. Halıları gönderme ne olacak diyeceğim ama hamilesin. Kendin yıkardın banyo da.
Eşinin de bir halıya sebep böyle püskürmesi ve evin işine karismasi çok saçma. Bir erkeği ne ilgilendirir kadın nereye ne verecek . Erkeklerin ev işlerine karışması çok sinir bozucu.
Sonuç olarak halıları yıkamaya verecek misin ?
Bende dinlenmek istiyorum inanın ama ev işlerini hafta içi 2 3 saat yapmakla hafta sonu daha çok zamanda daha çok iş yapıp sonra dinlemek bana daha mantıklı geliyor
O zaman eşin kendini sahil kenarinda boşuna yırtmış olduEvet bu kadar basit bir konu için bu kadar tartışma çıkması çok canımı sıktı eşim şuan kendi evimde de olmadığım için kendimi daha da kötü hissediyorum halıları yıkamaya vereceğim
İkimiz de konuşmuyoruz yazlıkta kaldı zaten birde yazlık konusunda zıtlaştık ama sonrasında ben ona sen ailenle git ben evi toparlıycam dedim o konu öyle kapanıp gitmişti bugün dışarı çıkmak istiyorum tek kalmak için ama eşime bildirmek hiç içimden gelmiyorAma birinizden biri feragat etmezse iki taraf da illa benim istediğim olacak derse nasıl orta yol bulunacak ki? Bence halılar konusunda sizin dediğiniz olsun, yazlık konusunda da eşinizin. Adamın haftasonu yazlıkta dinlenmeye, mekân değişikliğine ihtiyacı var demek ki, anlayış gösterin
Erkekler acaba neyin hormon değişikliğini yaşıyorlar anlamadımCevızı gectım çekirdek kabuğunu doldurmaz şu sebeb .
Erkek ev işlerine çok müdahil olmamalı ayrıca halı bambu die napacakmıs hiç yıkanmayacak mıymış ? Guvenılır bi halı yıkamacı bulunur halledilir yada atılır yeni halı alınır yıkanmadan mı yaşanacak
Hamilesiniz kendınızı stres yapmayın .
Bu arada erkekler de hamilelik döneminde hormon değişikliği yaşıyormuş . zaten hamilesiniz siz iş yapmayın bırakın oda canı ne zaman istiyorsa o zaman yapsın haftasonuna yazlıkta dinlensin . Hatta verin eline fırçayı halıyı da kendı yıkasın
Yeni bisey değilmiş zaten her işe karışıyormuş
Ne kadar kötü bir iz bu? Yani halılar zarar görüp deforme olacaksa göndermeyin yıkatmaya. Tamam öyle yapalım, sana da internetten halı silme videosu açarım, bakar bakar silersin deseydiniz. Ya da bambu halıda iz bırakmayacak bir yıkamacı bulalım ona verelim denebilirdi. Çok bilip çok iddialı konuşuyorsa düzgün bir yıkamacı bulabilirdi. Benim dediğim olacak iddiasını saçma buluyorum, alternatif sunmak lazım. Eşiniz niye istemediğini söylemiş ama nasıl yapılması gerektiğine karışmıyor. Bu halılar kendi kendine temizlenmediğine göre bir şekilde bir yöntemle temizlenecek.annem daha önce yıkamaya gönderdiğinde halıları kuruturken iz vermişler ve halıda katlanma izi olmuş bunun bambu olmasından kaynaklı olduğunu söylediler
:) zaten huyu böyleymıs ama siz demişsiniz yorumda önceden daha çok karışıyordu dieErkekler acaba neyin hormon değişikliğini yaşıyorlar anlamadımben bu kadar çok kırılmayı hak etmediğimi düşünüyorum ev işleri için bu kadar çok tartışma olmamalı beni yıpratıyor
Evim inşaatta kendi evime 2 hafta sonra geçiyorum halılarımı eve geçmeden önce yıkayıp ondan sonra eve geçmek istedim her şey temizlenecek çünkü önce de dediğim gibi yazlık konusunda ben o kadar çok iddiaya girmedim gelme o zaman sen git benim evde yapılacak işlerim var dedim zaten onun ailesiyle birlikte gidecektik halıda da katlanma izi olmuştu aynısının olmayacağını defalarca söyledim ama anlamıyor ve eşim bana tartışma sırasında şunu da söyledi ( annen halılarını yıkamaya gönderiyor diye sende gönderiyorsun eğer annen halıların temiz yıkamana gerek yok dese sende göndermek istemezsin yanı beni annemin aklıma uymakla suçluyor bende ona senin annen de bence halılar temiz yıkamayın dedi o zaman sende annenin aklına uyuyorsun dedim ama kabul etmiyor)Ne kadar kötü bir iz bu? Yani halılar zarar görüp deforme olacaksa göndermeyin yıkatmaya. Tamam öyle yapalım, sana da internetten halı silme videosu açarım, bakar bakar silersin deseydiniz. Ya da bambu halıda iz bırakmayacak bir yıkamacı bulalım ona verelim denebilirdi. Çok bilip çok iddialı konuşuyorsa düzgün bir yıkamacı bulabilirdi. Benim dediğim olacak iddiasını saçma buluyorum, alternatif sunmak lazım. Eşiniz niye istemediğini söylemiş ama nasıl yapılması gerektiğine karışmıyor. Bu halılar kendi kendine temizlenmediğine göre bir şekilde bir yöntemle temizlenecek.
Yazlık olayında sizi haksız buldum. Çalışan insan hafta sonunu dört gözle bekliyor. Kesintisiz 2 gün dinlenmeyi tatil yapmayı herkes ister. Biz görev odaklıyız, önce işleri bitirelim sonra dinlenelim kafasındayız. Hatta dinlenmesek de olur ev bizden önemli diyoruz ama adamlar yavaş yavaş ara vererek yaparız diyorlar. Benim annem de temizlik hastası biri. Ablamla ikimizin çocukluğu genç kızlığı hafta sonu olsun da bütün evi indirelim şeklinde geçti. Kendi kızlarıma bunu yapmıyorum, odanızı ne zaman temizleyeceğinize siz karar verin ama temizleyin diyorum o kadar. Ayrıca daha hamilesiniz çocuğunuz yok galiba, kendi evinizde de kalmıyormuşsunuz. Bu kadar ille de hemen yıkanacak kadar kirliler mi?
Birincisi ben hamileyim bana eşim yardım etse dahi ben halı yıkayacak durumda değilim ikincisi hangi eş evde ki eşyaların kirli olup olmadığına karar verir bu konuda ki karar daha çok evde ki kadına ait değil midir eşim bana alternatif olarak temizleme seçeneği sunmadı halının temiz olduğunu yıkamaya gerek olmadığını iddia etti bu kadar ev işine karışılmaz kimse kusura bakmasın ben onun evde ki hesap kitap işlerine karışmıyorsam oda benim evde ki eşyaları ne şekilde temizleyeceğime karışamaz ayrıca tekrar söylüyorum hamileyim ve eşim bunun farkında olarak bana buna göre davranmıyor biz zaten aşırı kavga eden sürekli huzursuz olan bir çift değiliz bu kavganın yanı sıra birbirimize olan sevgimiz sonsuz ama beni bu kadar çok kırıp ağlatmaya gerek yoktu üzerime titremesi gereken süreçte burnumdan getirdibasit bir meseleyi ne kadar büyütmüşsünüz. ne sizde alttan alma var ne esinizde.
bambu hali yikanir mi yikanmaz mi ben anlamam ama yeni eve kirli hali sokacak degilsiniz. yikamaya vermek yerine diger secenek sizin elde yikamanizsa esiniz haksiz. sonucta o ameleligi siz cekeceksiniz.
ama sizin de inat etmeniz yersiz.
esinizden ayri cikip tek gezmek aranizi bozmaktan, basit bir meseleyi uzatmaktan baska ise yaramaz.
siz genc sevgililer degilsiniz ki böyle sacma seyler yapin. evli bir ciftsiniz.
ben senin yerinde olsam yapay zekaya sorardim bambu hali nasil yikanir diye, esime gosterirdim. eğer sen de bana yardim edeceksen banyoda beraber yikayalim. ama eger yardim etmeyeceksen ben tek basima yapamam, yikamaya verelim derdim
Eki Görüntüle 3604703
kendi secsin ona göre girisiriz.
herseye inat etmek yerine alternatif üretmek daha iyi bence. bizim de bazen anlasamadigimiz konu oluyor her iki taraf da kendi düşüncesinin artısını eksisini söylüyor, "benim dedigim tabii kii!!" diye inat etmeden cidden hangi yol daha iyiyse onu düşünüyoruz. misal cok basit bir örnek ikinci el koltuk ve masa sandalye takimi almistik iki sokak öteden. nakliye +1000 tlydi. bence koca koltuk, verelim gitsin bin tlyi gibi geldi. sevgilim de "iki sokak ne var bunda,biz tasiriz" diye düşündü. sonra ben "ne olacak bin tlyi neye vermiyoruz besyuz besyuz bir sey olmaz" dedim, sevgilim de "bak aslinda bir iple bağlarsak sen de sıkıca tutarsan bunlarin hepsini 4 seferde taşırız. arabaya bindirip indirmeleri ben yaparim. zaten bahce kati. tasarruf ettigimiz parayla da aksamki plak festibalinden birkac plak aliriz" dedi. bana da mantikli geldi. hakikaten de hic agir degilmis, rahat rahat tasidik bitti:)
akşam da cidden cok guzel plaklar aldik ve kendimize churros ismarladik:) simdi o plaklari ne zaman dinlesek aklimiza ön koltukta oturup dusmesin diye ipi sıkıca tuttuğum gün geliyor, anıp gülüyoruz v:)
yani zaten ayrilmayi düşünmeyen evli ciftsiniz. cok inat etmeye, kavgalari uzatacak hamleler yapip ilişkiyi yormaya hiiic gerek yok.
gecinmeye gönlünüz varsa ona göre davranin ve sirf kavga ettiniz diye tek başınıza çıkıp suyu daha da bulandirmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?