Eşimle tartıştım, kızgınım...

efsunnnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
319
0
0
İstanbul
canım çok sıkkın. dün gece eşimle tartıştık. konu da bana göre çok çirkin.
özetlemeye çalışıcam başarabildiğim kadar.

ikimiz de çalışıyoruz. yani kısmen de olsa eşit derecede katkım oluyor eve. borçlarımız var, özellikle kapatmaya yoğunlaşmış durumdayız. ben maaşımdan, aylık giderlerimi yaptığım kredi kartıma yatırmam gereken miktarı alıp, kalanını tümüyle borcumuza yatırması için eşime veriyorum. o da beni ay sonuna kadar, kişisel ihtiyaçlarım için günlük bir miktar vererek idare ediyor. (eşimle ayrı olduğumuz dönemde bazı taksitlere girmiştim ve hala onları ödüyorum. aylık giderlerim dediğim onlar) yalnız şöyle bir şey var ki eşime yanında ne kadar olduğunu ne zaman sorsam cebinde kalan parayı direk söylemek yerine "sana şu gün şu kadar, bu gün bu kadar vermiştim" filan diyor. bu da kendimi hiç iyi hissettirmiyor. dün gece de yatmadan önce yanımda para olmadığı için "yarın kuaföre gidicem para verebilir misin" dedim. "al iki günlük çalıştığım para bu" diye surat asarak verdi. artık patladım ben de. "niye böyle tavırlı tavırlı veriyosun hiç verme böyle vereceksen" dedim. oldum olası karı koca arasında senin paran benim param muhabbetinden nefret etmişimdir. "ben içinden extra hiç bir miktar almadan kaç yıldır her ay aldığımı eline verdim ve bir gün bile demedim ki sana şu kadar verdim falan. ayıp olmuyor mu ama" diye çıkıştım. kozmetik ve kuaför giderlerim ona çok gereksiz geldiği için bana sürekli fuzuli harcama yaptığımı söylüyor. o da giyimine kuşamına almayı biliyor ama. bayağı tartıştık. peki dedim. "bundan sonra madem bana para vermek zoruna gidiyor, öyleyse artık senin kazandığın kendine benim kazandığım kendime olsun, bu suratı çekmeyi haketmiyorum" diye blöf yaptım. sinirlendi ama kabul etti. demedi ki ben senin kocanım niye sana para vermek zoruma gitsin. demek ki çalışmasam ondan para istemek eziyet olacaktı. çok ağırıma gitti.
gece arkamı döndüm yattım. geldi sarıldı özür dilerim dedi. tamam senin maaşından almam artık dedi. sanki ben bunu demek istedim. duymak istediklerimi duyamadım. yorulmuştum ve öylece uyudum.
sabahtan beri 3 defa aradı bişey yokmuş gibi aşkım bebeğim diye konuşuyor ama ben buz gibiyim.
abartıyor muyum kızlar yorumlarınıza ihtiyacım var lütfen.
uzattım kusuruma bakmayın...

canım üzülme...bence abartmıyorsun....çünkü senelerdir çalışıyosun haliyle bunalmışsın.belki biraz rahat etmek istiyorsun...eşine rahatsızlığını hissettirmen iyi olmuş.bak o da hatasını anlamış olumunekankayizsmile daha fazla büyütüp daha fazla üzülme bence...

Haklısın ama o da bunalmıştır borçtan filan. Yoksa senin paran benim param teranesi yaptığından değildir muhtemelen, hatasını da anlamış. Akşam küsme, surat yapma. Ama sakin sakin konuş. Seni rahatsız eden şeyin ne olduğunu tatlı dille anlat. Bundan sonrası için de iyi bir adım olacaktır.

özür diledi evet ama söylemesi gerekenleri söylemedi ki.
yani sizce de "ben senin eşinim, senin benim diye bişey yok, olur mu hiç senin maaşın sana benimki bana" gibi cümleler kurması gerekmez miydi? böyle sürekli sana şu kadar verdim falan demek bir erkeğe yakışır mı? bu aralar sık sık tartışıyoruz bişeylerden dolayı. o yüzden uzatmak da istemiyorum ama canım çok sıkıldı. ben bir kere bile demedim yaa aldığım parayı sana veriyorum diye. bu kadar hassas davranan bir kadına ayıp değil mi böyle yapmak?

Doğru söylüyorsun. Ama işte ben de diyorum ki art niyet varmış gibi durmuyor anlattıklarından çıkan sonuca göre. O yüzden beklediğin sözcüklerin onlar olduğunu ve nedenini sakince güleryüzle anlatırsan doğru bir iletişim kurmuş olursunuz.

teşekkür ederim canım. ama ben hatasını anladığını düşünmüyorum. yoksa "tamam senin paran sana kalsın" der miydi? ben blöf yapıyorum, karşı çıkacak "olur mu öyle şey" diyecek sanıyorum o kalkıp bütçeyi ayırmayı kabul ediyor! üstelik sabahtan beri soğuk konuşuyorum o sanki dün geceyi yaşamamışız gibi yaklaşıyor :gitme:

erkekelr bizler gibi farklı düşünceye sahip degiller ki
biz ne bekleriz onlar ne yaparlar yada ne söylerler
zıt kutup gibi işte...

teşekkür ederim.
biliyorum mantıklı olan aynen senin söylediğin gibi davranmak. ama 5.5 yıllık bir evlilikte bunu tartışır hale gelmek gerçekten yaraladı beni. bilmiyorum sakin konuşabilir miyim. ah ben erkek olmalıydım yaa..

Tabi sen daha iyi tanırsın eşini. Ama bana sinirle verilmiş bir tepki gibi geldi blöfüne karşılık vermesi. bugün de hiçbirşey yokmuş gibi davranarak yok saymak istiyor belli ki. Sen ona doğru düzgün özür dilemeden, bu konuda birbirinizi iyice anlamadan konunun kapanmayacağını anlat akşam. Ama dediğim gibi hırgürle değil de normal bir sohbet ses tonuyla.

teşekkür ederim. ama bi kere kafasına vursam olmaz mı :CüvCüv: napim çok sinirlendim

bana göre evlilikte senin paran benim param diye birşey olmaz , olmamalı da zaten ...

sizin ne demek istediğinizi çok iyi anladım , ama sanırım eşinizin işine gelmiyor anlamak sakın bana kızmayın... erkekler hep onlara hep onlara yapılsın edilsin ister ...

tepkinizde haklısınız !

ama bütçeleriniz ayrı olacaksa evli kalmanın da manası yok bana göre ...

eşinizle güzelce konuşun onun anlayacağı dilde... sorun bakalım eğer siz çalışmasaydınız o nasıl başa çıkardı bütün borçlarla bütün gelirlerle...

bizde çok şükür öyle durum olmadı... ortak hesabımız var ( aylardır oraya para girmedi o ayrı ) bir kısmını oraya yatırıp geri kalanı da yine evde ortak bir yerimiz var oraya koyup ordan alıp harcıyoruz...

şimdiye kadar birbirimize hesap verme gibi durumumuz da olmadı , ama olmayacak diye birşey yok...

umarım aynen böyle devam edersiniz.
ben 5.5 yıldır her seferinde olmasa bile çokça maruz kaldım bu duruma.
yani para lazım olur, gider rica ederim bi bakarım yüzü düşmüş, yok bu benim bilmem kaç günlük kazancım filan.
hiç söylememiştim ama dün gece gerçekten çok sinirlendim tavrına.
"bir erkek olarak kendine bunu nasıl yakıştırıyorsun" dedim.
gerçekten düşünüyorum da çalışmasam onun eline kalsam demek ki sürekli onurumu kıracak.
haksızlık ama bu ben tek kelime etmeyip eline verirken.
şimdi yine aradı yine buz gibi konuştum hala sorun yokmuş gibi davranıyor ve öfkem artıyor.
akşama kavga var galiba kaydirigubbakcemile3

acaba blöfü gerçeğe çevirip gerçekten de maaşımı vermesem mi?
illa ki sıkışacak bir gün :))
ama işte yüz göz de olmak istemiyorum...

bende para yönetimini sen eline almalısın biran önce... biz de iki kişi çalışıoruz eşim maaşını alır bana getirir... bende yatırılacakları ayırırım borçlara, kalanı bankaya koyarım... o bana sorar neyimiz var neyimiz yok diye... bende bakarım o ayki durumumuza göre kısmamız gerekse kısarım, gerekmiosa kısmam...
erkekler biraz da savurgan oluyorlar para konusunda da... o yüzden bence kadında olmalı bu görev...
tabi ki senin paran benim param muhabbeti çok yanlış bi evlilikte tasvip etmem... kazanılan da ortak, harcanan da...
sizin de acaba sıkışık zamanlarınızda eşinize anlayış göstermemiş olabilir misiniz öyle davranmasına sebep olacak?

Neden maaşınızın tamamını eşinize verip daha sonra ondan harçlık alıyorsunuz ki....
Maaşınızı aldığınız gün kredi kartı borcunuzu ve o aki gereksiniminiz kadar bir miktar parayı kendinize ayırıp borca yatırması için geri kalanını verin, böylece eşinizden harçlık istemek zorunda kalmazsınız....
Mesela 1000 tl mi alıyorsun 200ü kart taksidi için olsun 300ünü kendine ayır 500ünü eşine ver borça yatırsın....
800 verip o 200-300ü takit taksit geri isteyip onun eline bakmaktan suratını çekmekten iyidir....

Bu çalışan kadınların maaşlarını kocalarına verip sonra harçlık alma muhabbetini de hiç anlamam yani.. Ne münasebet kocadan harçlık alıcam ki, hem de çalışıp alnımın terini kazandığım halde niye adamın eline bakayım...
Taam senin paran benim param olmaz evlilikte.. Borç varsa beraber ödenir, eşler birbirine destek olur...
Ama sizinki benim param senin paran senin paran gene senin paran gibi olmuş...
ışine gelirse 3-5 size veriyor gelmezseverdiğini burnunuzdan getiriyor...
Nasıl bi mantık bu yaaa..
Sinir oldum...

Ben de çalışıyorum... Şu an kredi kartları dışında bi borcumuz yok.. kredi kartı ödemelerimiz de aylık alışverişlerimizin ödemeleri yani.. Borç kapatmaya çalışmıoruz...
Ama evliliğimizin ilk ylı biz de borç ödedik..
Onun maaşını benim maaşımı altalta topladık....
Masraflarımızı altalta topladık....
Masrafları düştükten sonra makul bir miktarı bankadan çekip mesela 2 kişilik bir ailein aylık mutfak masrafı ne kadar olur diyelim 250 tl....
250 tlyi mutfak masraı için çektik...
Bireysel harcamalarımız da diyelim kişi başı 200er lira çekip herkes kendi cüzdanına koydu...
Bankada kalan parayı da biriktirdik.... Şimdi ev kredisi ödüyoruz oraya gidiyor....

Böylece kimse kimseden para istemek zorunda kalmıyor, kimse kimsenin eline bakıp surat çekmşyor....

lovelinya ve denizbarış.
gerçekten ikinizin söyledikleri benzer ve çok da mantıklı şeyler.
bu ikisini de mutlaka uygulamak istiyorum.
demek ki yeni bir düzenlemenin getirilmesi gerekiyordu.
kendini kötü hissetmesin diye bu güne kadar buna benzer bir öneride bulunmamıştım.
ama evet artık böyle olmalı bence de.
çok teşekkür ederim...

Sen çalışan bir bayansın ve aldığın maaşı da eşinin eline sayıyorsun .

Bana saçma geldi bu kusura bakma ama.

Ben çalışan bir bayan olsam ve borçlarım olsa,aldığım maaştan borçlarım için olanı yatırırım bankaya mı nereye yatırcaksam artık,geri kalandan kendi harcamalarım için alırım bir miktar,geriye de ne kalıyorsa veririm eşime.

Olması gereken de budur bence...Senin onun suratını görerek ondan para istemeden iyidir bu şekilde olması.Hem zoruna gitmez bu kadar hem de rahat olursunuz ikiniz de.

Hem paranı veriyorsun hem de beş karış surat çekiyorsun anlamadım valla ben.En iyisi dediğim gibi yapman.

ayda bir defa boya yaptırma lüksümüz de olsun yani.
çalışan bir insanım sonuçta bakımlı olmam gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…