Eşimle tartıştım, kızgınım...

efsuncumm çok şirin şeyler yazmışsın çok tşk ederim...o senin güzelliğin...yanlız burdaki bi çok yoruma katılmıyorum...onuda belirtiyim..her problemin heleki karı koca arasındaki sorunların yumuşak bi şekilde halledilmesi taraftarıyım..birbirinizi anlamanız gerek..
inan bende çok kırılıyorum bu yüzden çok hassasım çok kırılganım çok alınganım...
ama benim çok üzüldüğüm o konuyu bakıyorum ki eşim hiç bişi olmamış gibi üstünü örtebiliyo...
galiba bunu zamanla anlıyoruz canım..

yani adamın ödemeye gücü yoksa bunu söylemek te biraz haksızlık oluyor bence... borçları yaparken birlikte öderiz diye hesaplanıyor herşey sonuçta...

şimdi aradı konuştuk.
daha doğrusu tartıştık.
aynen senin söylediklerini söyledi.
"özür diledim, söylediğini de kabul ettim" dedi. telefonu fırlatacaktım nerdeyse.
"peki hala kırgın olduğumun farkında değil misin" dedim. farkındaymış, konu uzamasın diye de açmamış. "sevdiğini iddia ettiğin insan ortak bir problemden ötürü kırgın, bunu farkettin ve aman kafam şişmesin diye de dokunmayım dağınık kalsın dedin yani öyle mi" dedim tıkandı. tıkanınca sinirlendi. bıktım artık filan demeye kalktı ben de kendime hakim olamadım kapattım telefonu öylece.
ilk defa geri aramadı. ben bu "seviyorum" deyip de herhangi bir sıkıntıda rahat rahat sevdiği insanın kırgınlığını zamana bırakma işini hiç anlayamadım. halbuki bir iki doğru cümleyle aşabilirdik.
ben evlilik yürütebilecek kadar güçlü değilim galiba. boğazım düğüm düğüm...

ah canım...
kaç senelik evlisin peki??
ama sölediğim gibi çok şey beklememek lazım...herkezin bi yapısı var...şuan çok gergin olduğunu biliyorum onun kendini affettirememesi yada konuyla senin umduğun gibi ilgilenmemesi canını çok yakıyo olabilir...ama sakin olmalısın...nereye kadar uzatmayı düşünüyosun peki...yediremiyo gurur yapıyoda olabilirsin kendincede mutlaka haklısındır..sakinleşmeye çalış canım:1hug:

Yanlış anlamayın ama eşinizden tam olarak ne bekliyorsunuz?
Özür dilemiş, gelmiş sarılmış, ne yapması gerekiyordu mesela, sizin beklentiniz ne?

ben o blöfü bana para verirken tavırlı yaklaşmasına karşılık yapmıştım. "ben senin eşinim. tabii ki senin ihtiyaçlarını karşılarım, sonuçta sen de ailemize katkıda bulunuyorsun ama şu şu şu sebepten ötürü tavır yaptım" gibi cümleler bekledim. o sanki "ben sana para vermekten hoşlanmıyorum, evet sen en iyisi kendi masraflarını karşıla" der gibi kabul etti sakince.

yani adamın ödemeye gücü yoksa bunu söylemek te biraz haksızlık oluyor bence... borçları yaparken birlikte öderiz diye hesaplanıyor herşey sonuçta...

üni kredi borcumun geri ödemesi olan 5 milyar parayı ben sonra sana ödedim deyip, salon ve yemek odası takımını bana aldırdı. ikimizde aynı maaşı alıyoruz evimize 4,5 milyar para giriyo. altınlarımın hepsini satıp borsaya girdi. iki parça hatıra kunyeyi bile ağlatarak sattı. borsadan altınların yarı parasını batırıp çıktı. iki senedir aldığım bulaşık leğenine bile laf ediyo, kusura bakmayın ama çok enayi yerine kondum.borçları yaparken beraber ama ödemeye gelince benim suyumu sıkıp çıkarıyo. tam gün çalışıyorum, okuyorum. bide ev işleri hep benim üstümde, eve iş getirecekmiş beyfendi bana bunu kabul etmedim diye işitmediğim laf kalmadı. borçlara beraber girmedik o girdi ben hep altında ezildim. ikinci ev istemedim o istedi diye girildi ama bende ödemek zorunda kaldım. üstelik evleneli iki yıl olmadı. bu kadar eli boldu ikinci eve girmek istedide beni niye balayına götürmedi. takılarımın parasını niye vermiyo, hadi onu geçtim neden öğrenim kredimi hala ben ödüyorum ????

Son düzenleme:

işte tamda söylediğim gibi sonuçta erkek bunlar hayatım doğasında var...sen sanıyomusunki erkeklerin çoğu senin beklediğin gibi allı pullu sözler sarfediyo..o konuyu halletmiş canım..içinde pişmanlığını yaşıyo zaten..

ışte tam burada biraz yanılıyorsunuz bence. Çoğu kez aynı hatayı yapmış biri olarak yazıyorum.

Birkere karşıdakine birşey söylerken, duymak istediklerimizi duyamayabiliriz ve buna hazırlıklı olmalıyız. Çünkü karşıdaki olaya cümle olarak bakıyor, duygu olarak değil. Siz bu cümleyi kurduğunuzda, eşinizinde ohh be artık benden de para istemeyecek rahatladım, kendi masraflarını kendin karşıla ,dediğini hiç sanmıyorum. Siz duymak istedikleriniz duymadığınız için, böyle algılıyorsunuz. Çıkıp size çok kolay, ya ne demek, vereceksin tabi, senin paranda ne demek senin paranmış,diye tepki gösterebilirdi. Ama sizi kırmamak için evet, tamam demiş. Aynısını benim eşimde yapar. Ben başka şeyler beklerim, ama o benim onu istediğimi düşünerek tamam der. Halbuki ben ondan başka birşey duymak isterim.

Bütün bunların sonucunda öğrendim ki, isteklerimi direk söylemeliyim, deneme tahtasına çevirmemeliyim. Çünkü karşıdaki benim o söylediğimi, istediğimi düşünebiliyor. Halbuki direk istesem, biliyorum ki yapacak.

Eşiniz zaten sizinle savaşmadan, tamam bunu mu istiyorsun, o zaman tamam, böyle olsun demiş, gelmiş özür dilemiş. Ve konuyu çözmüş saymış kendini. Çünkü siz ona bir çözüm yolu sunmuşsunuz ( senin paran senin benim ki benim), oda kabul etmiş, sorun bitmiş. Ama siz hala duymak istediğinizi duymadığınız için sıkıntı sizin için sıkıntı, eşiniz için değil. O sıkıntısını size tamam diyerek, özür dileyerek , geçirdi.

Hangi eşe bu telefonda söylediklerinizi söyleseniz, aynı tepkiyi alırsınız. Böyle uzattığım konuların hepsinde, mutlaka tartışmışızdır, karşıdaki de ister istemez sinirleniyor.

Sonuç olarak benim düşüncem tabi, eşiniz sizi kırmak için , senin paran senin benimki de benim olsun dememiş bence, siz istediğiniz için demiş. Eğer siz deseydiniz ki, bak artık kendime bu kadar ayıracağım, sana da şu kadar vereceğim deseydiniz, büyük ihtimal yine evet diyecekti. Deneme olayı bu anlamda çözüm olmuyor.

Son düzenleme:
yazdıklarınızı okudum ama şu an hem gerçekten öfkeliyim hem de acilen çıkmam gerekiyor.
bu yüzden kafamı toparlayamıyorum.
yarın tek tek cevap yazacağım.
çok teşekkür ederim desteğiniz için.
umarım kavgasız gürültüsüz hallolur bu akşam.
ayrılmayı bile düşünüyorum şu an, sinir hastası olucam "bu sebepten de bitirilir mi evlilik" diye düşündüğüm tek tek bakınca ufak tefek ama birleşince büyüyen sorunlar yüzünden.

öyle düşünme... biz kadınlar daha hassasız her konuda... küslük oldu mu daha tahammülsüz oluyoruz... kırıldığımızdada öyle... erkekler kırılsa bile o gün akşama kadar konuşmadan durabiliyorlar, hatt ayeri geliyor günlerce... ama biz, 1 gün bile dayanamayız, kendi kendimizi yeriz akşama kadar... durulmak yerine içimizdeki siniri büyütürüz her saat geçişinde...
bence sende biraz sakin ol... belki de telefonda filan bunu konuşmanın anlamsız olduğunu düşünmüştür... yanyana gelince daha farklı olacaktır eminim tepkisi de... hem hatasını anlamış... kırıldığını söylerken de kavga ederek tartışarak yapma, üzüldüğünü görsün... ben öyle yaparım... surat asıp kavga etmem, ama o anlar keyfimin olmadığını... bu sefer vicdan azabı çeker beni üzdüğü için... ama kavga etsem haklıyken haksız duruma düşücem belki de...

sakın böyle bi sebepten ötürü ayrılmanın lafını etme eşine... gerçekten gerektiğinde kullan o lafı...

evt okudum sağlam bir evliliğe benzemiyor açıkçası..efsunun sindiremediği ve içinde biriktirdiği bi çok şey olmalı...yoksa bu sorun abarttığı kadar çözümlenilmicek gibi değil...hayırlısı olsun hakkında ne diyelim biz burdan anca sıkıntısına çare arayabilir üzüntüsünü paylaşabiliriz...inş hayırlı haberlerle döner yarın

efsunun evliligi saglama benzemiyor demek kimsenin haddine degil cunku ortada pis bir sey yok sadece dusuncesizlik ve monotonluk var.. Valla efsunn bunu konusarak istemlerini dile getirerek hal edebilirsin.. Benim dustugum bir hata vardi hep neden boyle soylemedi neden bekledigim cevabi vermedi diye sinir olurdum.. Beklemekle olmaz hatirlatacaksin ve kabul ettireceksin yoksa erkeklerin odunluklari vardir yontmadan bir hale girmezler.. "senden bunu bunu beklerdim, ama yanildim biraz kirginim sana" diye sitem et..

çalışan bir kadın eşinden harçlık mı alırmış?
çok saçma!
hiçbir kadın hele ki çalışan kadın kendini bu duruma düşürmemeli

eşimin dün çok sinirlenip yüzüne telefon kapatma saygısızlığımdan sonra :) beni 2 saat kadar hiç aramadı. herkes çok kızar eminim ama eşimin bu konuda extra bir antipatisi vardır. o yüzden geri arayıp mutlaka bana bağırıp çağırır diye düşünmüştüm. ama 2 saat sonra yine hiç birşey olmamış gibi aradı. ama aşkım bebeğim yok bu kez tabi :) demek ki suçunu biliyormuş yani. "naber nasılsın" dedi ben yine buz. eve gelene kadar bir iki kez daha aradı sonra geldi. yemek yedi. "ben yatıyorum" diye kalktım ama o konuşmak istediğini söyledi. oturdum tekrar. ama tabi bende bi tavır bi artistlik, sormayın. çocuk gibi oluyorum bazen :)) başladı konuşmaya.
"ne desen haklısın, hata tamamen bende, seni seviyorum kırmak ister miyim hiç, ama işte yanlış davrandım farkında olmayarak, lütfen uzatmayalım, bütün gün canım çok sıkkın oluyor seninle tartıştığımızda. zaten bir sen bir oğlumuz var bu hayatta bana tek iyi gelen, bu yüzden aramız bozuk olunca çok tatsız oluyorum. sen ne şekilde istersen söyle, ben uyacağım söz" dedi. tabi bende yelkenler indi ama çaktırmıyorum. bazen küçük emrah bakışıyla ajitasyon yapıyorum bazen de aliye rona oluyorum konuşmanın gidişatına göre :)
o konuştu bitirdi, ben kırgınlığımın sebeplerini anlattım. "yakışmadı bize bu konuda tartışmak" dedim, başıyla onayladı. sonra yanıma geldi oturdu. sımsıkı sarıldık, barıştııııık. mutlu son :)
artık bir kutuya koyacağız kazandıklarımızı ve birbirimize haber vererek gerektiği kadar alıp gereken harcamaları o şekilde yapacağız. yani para isteme devri bitti. yapıcı bir konuşma oldu ilişkimiz için. umarım her sorunu böyle aşabiliriz.
dün gerçekten canım çok sıkkındı. yazdıklarıyla bana destek veren ve önerilerde bulunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. iyi ki varsınız.
umarım sizin için de her sorun en az bu kadar kolayca hallolur. bir programın daha sonuna geldik. kah güldük kah ağladık. emeği geçen herkese teşekkür eder, iyi günler dilerim efem :)))

kafa yorduğun ve destek verdiğin için teşekkür ederim canım. bak üstte yazdım hayırlı haberleri :)

yorumlarınızı takip ediyorum. hiç mantıktan uzak bir saptamanın içinde görmedim sizi. umarım gerek kalmaz ama açtığım konularda bu sağlıklı yorumları esirgemezseniz çok sevinirim. emeğiniz için çok teşekkürler. eşinizle ve sevdiklerinizle mutlu bir yaşam dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…