Eşimle tartıştım, kızgınım...

Kişisel borçlar ödendikten sonra harcama ortak olmalı .Yani kalan paranın kocaya verilmesi ve ondan harçlık istenmesi hiç hoş değil.Neticede üreten bir kadın niçin harçlık istesin .O zaman para sende dursun sen eşine harçlık ver :)) Bu da +40 yaş bir ablanın önerileri :)) Biraz sert olsa da bence eşine düşüncelerini söylemekle çok iyi yapmışsın.Başta nasılsa öyle gider canım unutma.Benim düşüncem bütçe ortak olmalı ve kimse kimseden para istemek zorunda olmamalı .Sevgiler...

Konuyu birşekilde siz , benim param benim, senin ki de senin olsun a getirmisşiniz, olay sizden çıkmamış ama , ilk bu cümleleri kullanan siz olmuşsunuz. Eşiniz size direk , al senin paran senin olsun, benimkide benim olsun dememiş. Siz demişsiniz, oda tamam demiş. Ve bence ancak buna tamam denirdi. Çıkıpta ben senin kocanım, tabi ki vereceksin, deseydi, asıl o sıkıntıydı bana göre.

Sizin kişisel borçlarınız dışında, bütün paranızı eşinize vermenizi bende anlayamadım. Kişisel giderleriniz için ayrı olarak kendinize para ayırabilirsiniz, devamlı eşinizden para istemeniz bana çok uygun gelmedi. Bu hem sizi, hem de eşinizi sıkar , ki sıkmışta. Hem de sizin canınız sıkılmaz devamlı para isterken.

Zaten özürde dilemiş, bence eşinizde kendince haklı, şu konuda haklı, olayı senin paran benim param boyutuna siz taşımışsınız biraz, karşılığında da istediğinizi duymamışsınız. Erkekler cümleleri direk alırlar, içinden birşey çıkarmakla uğraşmazlar. Konuyu çok ta büyütmeden, çözüme giderseniz daha iyi olur.

yani yönetim sende olursa zaten bilirsin paranızın olup olmadığını da... harcamalarınızı da ona göre düzenlemiş olursun... ne surat çekersin ne eşin ay sonunu getirememe stresi yaşar...
şimdi bende soruorum gerçi eşime daha yeni vermiştim naptın die kaydirigubbakcemile3
ama kadının sölemesiyle erkeğinki farklı oluyor tabii...

bak bu çok doğru işte

çok haklısınız valla ne diyim.
bunca yıldır niye aklıma gelmedi bu kadar basit bir yöntem bilmiyorum :kedi:
mutlaka uygulayacağım.
teşekkür ederim a.s.

cozum onerılerınde arkadaslara katılıyorum
borcumuz oldugu donemlerde bende kendı ıhtıyacım kadarını ayırdıktan sonra odemelere katkıda bulunuyordum
ama sımdıye kadar hıc tum maasımı verıp esımden ıstemedım

esın cok pıskın davranmıs
ben olsam en azından hatasını anlaması ıcın vermezdım maasımı bır sure
o senden ıstemek zorunda kaldıgında ne yapacak merak ederdım

Herkesin farklı bir düzeni var, ama bana ne erkeğe harçlık vermek ne de kadına harçlık vermek ve iki tarafında el açıp istemesi makul geliyor.Çalışıp çabalayacağım sonra eline verip hergün önünde asker edasıyla durup " şeeey kılım çıktı, ağdaya gideceğim para versene", "şey domates bitti, para versene bir kilo alayım", "donum yırtıldı, para verde 2 tane don alayım" gibi örneklemeler beni deli ediyor üleeeen.
Ayrıca zor durumlarda olabilir, eşten alınan harçlık(!)-kuzum bunlar ayrıca 25 ve üzeri yani çocuk değil ki bayramdan bayrama 3-5 atalım önlerine-bazı durumlarda yetmeyebilir, alınan para düşürülebilir, canınız o an extra bir şey-misal simit- isteyebilir.Yakınınız cüzdanını kaybetmiştir yol parası isteyebilir.Kadın ya da erkek "kusura bakma benim günlük yevmiyem 3 lira onu da harcadım" mı diyecek?
Çok çağdışı görünebilirim ama erkeğin erkek olarak kazanmasını ve evi geçindirmesini, karısının maaş kartına ya da banka hesap cüzdanına göz dikmemesi gerektiğini düşünüyorum.Ha bugünkü Türkiye şartlarında bir kişinin çalışması neye yeter o zaten başlı başına tartışılabilir ve çözümlenemez bir konu o ayrı.Ev alma projesi, araba alma ya da yenileme, bebek veya tatil için planlamalar da e bi zahmet ortaklaşa güç birliği çok gerekliyken , eşinin(kadının) maaş gününü iple çeken, eline hepsini alan, kadını inim inip inletip "sana 3 verdim", "bugün git yarın gel", "ne çok fön çektiriyorsun", "amma da bu ay x yedin , içtin" cümlelerine de dayanabilecek bir baba yiğit olacağına da inanmıyorum.
Yaşadığım ülkeyi bir an olsun düşünmeden , gönlümden geçen; kadının çalışarak hakettiği maaşı dilediğince harcaması, erkeğin ona göz dikmemesi.Yaşadığım ülkeyi bir an için hatırladığımda da; kadının maaşını gene dilediğince ama extra olarak ev, borç, ortak yatırımlar için ayrıca kendi zevki adına da harcaması gönlümden geçenlerden.

doğru söylüyorsun kuzum a.s
ama benim esas aklıma takılan, demek ki çalışmasaymışım çok problem yaşarmışız.
çok içerledim bu tavrına.
biliyorum akşam yine özür dileyecek konu açıldığında.
ama belki de konu uzamasın diye yapacak bunu.
ben de kırılmışlığımla kalacağım işte.

Bu durumda borçlar onun maaşıyla ödensin sen hergün harçlık ver eşine.
Ekstra istediğinde sende sana yaptığı gibi yap ona.

hepinize gerçekten çok teşekkür ederim.
bu konuyu paylaşmasaydım büyük ihtimalle akşam sadece kavga edecektik :)))
şimdi önce kavga edip içimi dökücem sonra da ortamı yumuşatıp bu önerileri birleştirdiğim bir yöntemi uygulamaya sokacağım :))

çalışan bir kadın olarak eşinizden harçlık almanız çok ters. borçlar bellidir, aşağı yukarı özel masraflarınız da bellidir ve bu miktarları sizin belirleyip ödemeleri yapmanız en güzeli. öncelikle harçlık alma işini kaldırın ortadan.maaşınızı alır almaz ne kadar masrafınız var ise o miktarı hemen ayırın kenaraalkisalkisalkis

canım...eşinde mutlaka sorumluluk sahibi bi insandır..ve senin onun eşin olduğunu ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olduğunu biliyodur...ama seninde söylediğin gibi bazı borçların ödenmesinde sıkıntı çekiyor yada borçlardan dolayı bunalmış olabilir...onuda anlamak gerekir...
biz kadınlar olaylara çok duygusal yaklaşıyoruz..ama yükün daha fazlası erkeklerde oldukları içinde onlar hep bi hesap peşindedirler ki böle bi sıkışık zamanda normal karşılamak lazım...
eminimki hatasını anlamıştır...zaten seni araması ve gönlünü almasıda suçunu anlayıp kendini affettirmek istemesine işaret..
yanlız şuda varki erkekler gerçekten bizim kadar ince düşünemiyolar...ağızdan çıkan lafların nereye gittiğini hesap edemiyolar..biz kadınların eşimizin söylediği bazı şeylere çok üzülüp içerleyebiliyoruz...fakat onlar sölediklerinin bizi nekadar kırdığının farkına bile varamayabiliyolar...sonuçta biz kadınız ve daha duygusalız...
yani lafın kısası eşin hatasını anlamış..bu arada erkeklere özür dilemekte zor gelir...biz onlardan kuru bi özür yerine daha süslü püslü gönlümüze hitap eden sözcükler bekleriz fakat olmuyo işte...bu sadece senin eşinle alakalı değil canım...erkeklerin genelinde var...
onu anlamaya çalış canım inan onunda omuzlarında büyük bi yük vardır bunaldığını anlayabiliyorum en azından..kendisini daha fazla zorunlu hissettiğinden eminim...
sende boşver üstüne gitme...oluruna bırak....
affediver kocişini...opuyorumnanaktan

çok güzel yazmışsın gülümsettin beni.

az önce mesaj yazdım eşime "neden birşey yokmuş gibi davranıyorsun" diye
"ben dün gece hallettiğimizi düşünmüştüm" cevabı geldi.
halbuki halledilen bir mesele taraflardan birinin bile canını sıkmamalı öyle değil mi?
soğuk konuştuğumu fark etmemesi imkansız.
ama halletmişiz diyor.
gerçekten sinirimden ağlayacağım neredeyse bu nasıl bir mantık ki!

bence haklısın ve tam zamanında müdehale ettin.ilerde maaşını kendi parası gibi görmeye başlardı,sorumsuzluklar başlardı,maaş kartını falan alırdı daha bi ton şey...

bundan sonra bitti zaten. hayatta ondan para filan istemem. çok zor durumda kalsam bile.

canımm inş sorununuzu birbirinizi çok hırpalamadan halledebilirsiniz...erkekler böle işte..hala çok kırıldığının farkına bile varmamış demekki....herneyse herşey gönlünce olsun

seninki sana benimki banayı kabul etmeside bi şey bence. ben iki yıldır aynı şekilde borçlara verdim, herşeyimden kıstım. sonra baktım olmuyo iki senedir bi fön bile çektirememişim, artık yapmaya başladım. zoruna gitti seninki sana benimki bana dedim. borçları beraber ödemiyceksek evli olmanın ne anlamı var o zaman dedi.

erkekler kadınlar gibi değiller, akşam onu konuştu bi karara bağladı ya o konu bitti diye düşünürler... soğukluğunu farketseler bile kendi kendine geçmesini beklerler... o da tamam kırdım ama özür diledim, sölediği şartı da kabul ettim daha ne yapayım die düşünüyordur muhtemelen... seni asıl neyin kırdığını ona söylemelisin... yoksa sırf para için bu tavrı yaptığını bile düşünebilir ki hiç hoş olmaz eşler arasında...

Gelirler bir araya getirilip giderler yerini bulmalı. . Kalan parada ortada kalmalıdır. Atın kumbaraya lazım oldukça alın. kimsenin canı sıkılmasın

Yanlış anlamayın ama eşinizden tam olarak ne bekliyorsunuz?
Özür dilemiş, gelmiş sarılmış, ne yapması gerekiyordu mesela, sizin beklentiniz ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…