Eşimle ve ailesiyle sıkıntılarımız var

Tttt27

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2022
42
22
38
Sevgili arkadaşlarım evliliğimi bitirme noktasına geldim ama son bir şansımız olabilir mi bilemediğim için sizlere danışmak istedim. Eşimle 8 sene önce biri vasıtasıyla tanışıp evlendik ikimizde sınıf öğretmeniyiz ben evlendiğimde daha atanmış değildim, eşim bunu sorun etmedi evlendik ve ben atandım ama sonrasında bazı sorunlar olmaya başladı ilk üzücü olayım kaynıma mersinde ev aldılar ve eşimi okuttuklarını öne sürdüler çok incindik ne yani bu adamın suçu okumak mıydı dedim ama kaynımı çok sevdiğim saydığım için onu üzmemek adına içime attım kapattım sonrasında biz kendimiz ev aldık bu sene ve asla Bir ihtiyacınız var mı demediler ev hediyesi namına bardak bile almadılar bunlara sanırım takılma sebebim ailemde böyle görmemiş olmam biz ailecek her zaman birbirimize destek olduk ve birbirimize hep bağlıyız. Ama eşimin ailesi torunlarını görüntülü aramaz normal aramaz kırk yılda bir arar evladını bile ve sorsan evlatları için canlarını verirler her neyse orda da değilim o da kendi evlatlarına verdikleri değeri gösteriyor ama dün artık katlanmaktan yorulduğumu anladım. Eşim araba araştırmayı almayı değiştirmeyi çok sever biz 8 yıldır araba borcu ödemediğimiz bir sene geçirmedik dolayısıyla ben çoğu hayalimi gezmemi erteledim ve dün en son değiştirdiği arabamız 66 bin masraf çıkardı serviste. O arabayı değiştirme sebebi evimizin kredisini öderken zorlamamak içindi sözde ama şu an korkunç bir rakam ve ben bununla kalmayacağını düşünüyorum. Bekar halimle öğretmen olarak daha mutlu bir hayat süreceğimi düşünüyorum. Bir tane de oğlumuz var elimi kolumu o bağlıyor ama keşke okuyanın kıymetini bilmeyen bu aileye gelin olmasaydım çünkü o kadar kendini yetiştirmemiş bir aile ki maalesef eşim de çok iyi bir insan olmasına rağmen bu ailede görgü görmediği için kötü bir eş. Fikirlerinize ihtiyacım var. Sürçi lisan ettiysem affola amacım kimseyi küçümsemek değil. Sadece neden çoğu nazik insana bu yapılıyor hiçbir zaman burnum havada bir insan olmamaya gayret ettim ama görüyorum ki saygı sevgi nazik insanlara verilmiyor

Evlat ayrımı hiç hoş bir şey değil ama buna takılması gereken ve konuşması gereken kişi siz değilsiniz, eşiniz...
Eşinizin her sene sizi bir borca sokması, sizin kendi planlarınızı ertelemeniz de bilmiyorum bana göre çok yorucu. Karşı tarafı memnun etmek için kendi hayatınızı ertelemeyin.
Siz hayatınızın kalanını nasıl yaşamak istiyorsunuz bence oturup ciddi ciddi bunu düşünüp karar verin kendiniz için

Çok haklısınız ama eşim bu konuda da sesini çıkarmıyor 8 senedir gayet bunu kabullenmiş bir şekilde devam ediyor. Pasif olduğunu düşünüyorum eşimin çoğu konuda

8 yildir araba degisitirip borc ödemeniz de mi ailesinin suçu anlamadim arabanizi da mi degistirsinler. Aile ayrimcilik yapmis ya da kendince pozitif ayrimcilik yapmiş olabilir buna bozulacak olan eşiniz olur sizi ilgilendirmiyor adamin ailesinin malı. Siz eşinizin gelirine göre gecim yapacaksiniz aileden devamli beklentiyle degil.
Şunu almadilar bunu almadilar diye boşanmakta ne oluyorsa...

Sizinle bi alakası yok konuyu kişiselleştirmeyin tamam eşinizin ailesi bu konularda iyi olmayabilirler ama bunu konuşması gereken kişi eşiniz. Sizi ilgilendiren bir durum yok. Siz ailenizden böyle görmemiş olabilirsiniz ama kimse size destek olmak zorunda değil. Bizde evlenirkende bir şey yaparkende ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden destek bekledik. Aramıyorlarsa da eşinizin sorunu bu tepki verip vermemek kendisine kalmış. Önemli olan eşinizle aranız iyi mi saçma sapan kavgalarınız var mı birbirinize olan sevginiz saygınız hala devam ediyor mu. Eğer sizin aranız iyiyse bunlar boşanmak için bir neden değil.

Araba masraf çıkardı diye mi boşanıyorsunuz

Maddiyata çok fazla anlam yüklemişsiniz evlendiğimde ben daha atanmamıştım ama eşim sorun etmedi… gibi bir cümle de kurmuşsunuz saçma geldi.

Ev alın araba alın tatile gidin ailesi finanse etsin beklentiniz var galiba. Sizin aileniz neyinizi ödüyor ki böyle bir beklentiye girdiniz?

Hayır mesele şunu alıp almamaları değil zaten onların herhangi bir şeyine ihtiyacımız yok ama 8 senedir yaptıkları ayrımcılık ve göstermedikleri ilgileriyle dün de bu sorunu yaşayınca tuz biber oldu demek istiyorum mesele ailesinin mal varlığı değil öyle olsa evlenmezdim zaten. Demek istediğim çok farklı ve ben burda size anlattığımı kendileriyle hiç konuşmadım siz bize almadınız ayrımcılık yaptınız demedim zaten içime attığım için burda yazmak istedim bunaldığım için

Konunun %90 maddi sikayetler içerip sonra ben şunda degilim bunda degilim. :) O ev alinip, istediginiz diger maddi beklentiler olsa goruntulu aramamalarinin sabrinizi tasiracagini hic sanmiyorum.
Ben kendi maasimla daha rahat gecinirim diye kocayi boşama dusunen birinin bosanma sorunu nedir?
Evlenmemeniz lazimmis zaten esinizle.

Sevgili arkadaşlar bu kulübe yazarak pek doğru yapmamışım. Dilerim hiçbiriniz yaşamazsınız bu yaşadığımı. Ben kendimi anlatamadım hoşçakalın
Ay durun, lütfen, kötü bir yorum bile gelmemiş. Neden gidiyorsunuz? Bence yapmanız gereken şey, öncelikle eşinizle konuşmak. Evlat ayrımı, değersizlik gibi hisler hiç hoş değil ve ben kesinlikle doğru olmadığını düşünüyorum. Evet, kardeşi ev alındı, belki onun işi gücü yok, bir yandan bunu tolere edebiliriz buna bir şey diyemeyiz. Ama sizin evinize gelirken bir borcam dahi almadılar mı? Bazı aileler her şeyi var onlar memur, ihtiyaçları yok der, ama aslında insana değer görmek çok önemli. Bu değeri, bence eşinizle konuşarak netleştirebilirsiniz. Eğer ailenin yaptığı davranışlar sizi bunalttıysa, içinize atmayın. Yavaş yavaş, nazik ama net bir şekilde yapılan haksızlıkları dile getirin, böylece kendi içinizde de rahatlayabilirsiniz.

Gelmediler ki evimize başka şehirdeyiz diye. Yol bile onlar için bir külfet burda bir saattir bunu anlatmaya çalışıyorum hemen maddiyatçı diye linç ediyorlar.

Eşinizin ailesi ayrımcılık yapıyorsa, aramayıp sormuyorsa bile bu sizi ilgilendirmez, eşinizin alınıp tepki göstermesi gereken bir şey. Yapmıyorsa da yapmıyodur sizin çekirdek ailenizi etkilemesi gereken bir olay değil. Görüntülü arasalar ne aramasalar ne? Gelmesinler uzak dursunlar daha iyi.Siz kendi çekirdek ailenize odaklansanıza.
Hem ev hem arabaya aynı anda borç yüklenirseniz sıkışırsınız, boşanmaktan ziyade düzgün bir bütçe yönetimi öğrenmeniz lazım.

İşte eşime bunu anlatamadım arabayı değiştirme dedim güya arabayı küçülttü kredide masrafı zorlamasın diye

Gelmediler ki evimize başka şehirdeyiz diye. Yol bile onlar için bir külfet burda bir saattir bunu anlatmaya çalışıyorum hemen maddiyatçı diye linç ediyorlar.
Eee gelmesinler, çok mu lazımlar? Ailesi yüzünden eş mi boşanır, derdim maddiyat değil diyorsunuz ama yazdıklarınızı tekrar bir gözden geçirin isterseniz. Onu almadılar bunu almadılar, gözüm yok ama kardeşe ev aldılar falan. Bu sizin değil, eşinizin sorunu.

Adamın ailesi hayirsizsa kusura bakma da sana ne? Evlat ayrımı yapıyorlar evet kocan dert etsin bunu. Bu sebeple mi ayrılacaksın? Maaşını adamın eline sayiyorsan bundan vazgeç, adamın ailesi için de beklentiye girme başka da bir şey diyemiyorum.

Gelmediler demişsin kafan mı iyi ya gelmesinler zaten bırak. Sana rahat batiyo galiba

Sevgili arkadaşlar bu kulübe yazarak pek doğru yapmamışım. Dilerim hiçbiriniz yaşamazsınız bu yaşadığımı. Ben kendimi anlatamadım hoşçakalın
Bir de üyelik iptali yapmış. Ne acayip insanlar var ya. Kayinaileyi yerden yere vurmadık ya ondan gitti galiba Bir de üstü kapalı beddua ediyor hiç şaşmaz

Senin ailen ne yaptı ya da yapmadı

Kayınaile malını diline dolayanlar ailesinin aldığı iki çaputu tabağı çanağı kastedip benim ailem elinden geleni yaptı diyorlar, burda bunu gördüm ben. Onların karşılığı evler arabalar bekleniyor. Madem bu kadar önemliydi, baştan şart koysaydınız.

Eşinizin ailesi ayrımcılık yapması hoş değil ama ona okul parası verdik diye kendince bir dengeleme yapmaya çalışmışlar. Sonuçta mal onların sizin bir şey deme hakkınız yok. Ev alırken destek mi oldular, tamamen evi onlar mı aldı?

Benim eşimin ailesi bir çay kaşığı bile almadılar bize. Ne evlenirken ne de taşınırken. Buna takılmak benim aklımın ucundan geçmez. Banane alsalar ne olacak almasalar ne olacak.

Eşinizin araba değiştirip borç ödüyor olmanız, ikinizin kararı. İstemiyorsanız araba değiştirmeyin. Eşinizin ailesinin ne suçu var anlamadım?

Bence derinlerde sizin kendinizle eşinizle ilgili başka sıkıntılarınız var.Bunları keşfedip çözmeye çalışın.Eş ailesinin arayıp sormaması ,maddi manevi yanınızda olmaması sizin değil eşinizin sorun etmesi gereken bir durum.Kaldı ki anlattığınız kadarıyla maddi manevi büyük imtihanlar yaşamamışsın ki yalnız bırakıldıkdiye dertlenesiniz.Araba mevzusuda eşinizin iş bilmeyişi.Ona da sizin ciddi bir sınır çekmeniz lazım.Şu anlattığınız mevzularda boşanma sebebi göremiyorum.Öyle birşey olsa buradaki yorumların %80i boşan çekme üzerine olurdu.Seni bu mevzular neden bu kadar tetikliyor onun üzerine çalış,gerekirse uzman yardımı al.

aynısı başıma geldi. biz evlendik istanbulda yaşarken evimizi kendimiz aldık ki kayınpederimin durumu vardı. kayınvalidem de biz kiradayken sürekli bize ev alınacagını ima ediyordu öyle olunca beklentim yokken de beklentiye girdim. sonra eşimin erkek kardeşi istanbulda bir üniversite kazandı ilk yıl tek başına ev tutuldu sonraki sene babası bir ev aldı kendi adına ama kaynım oturuyordu. sonra kayınvalidem ben dogum yapacagım sıra istanbula geldi kaynımın yanında kalıyordu. bizi de cagırdılar kahvaltıya gittik ve kaynım bana küfür ederek benim evimden gitsinler dedi. ev onun degil sözde ama sonra eşim 7 yıl ailesiyle görüşmedi onlar da arayıp sormadı ama suçlu ben oldum. anne babaları gerçekten anlayamıyorum bir tane evladım var ama iki tane olsaydı birine yeni kıyafet alıp kücülünce diger cocuga bile giydirmem diye düsünüyorum. sizin de hakkınızda hayırlısı olsun eşinizle sorununuz yoksa, iyi bir babaysa kayın ailenizi böyle kabul edip onlardan minnet beklemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…