Hanımefendi, bu konuyu okurken "n'olur bu telafisi mümkün bir konu olsun" beklentisi taşıyordum.
Ben şuraya takıldım (aslında takıldığım bir sürü yer var da): Sigara içmeniz evlenecek olursanız tabii ki de ikinizi bağlayacak bir mesele olmakla birlikte, eşiniz olacak kişinin "sigara içersen hakkımı helal etmem" çıkışından hoşlanmadım. Bir yıl içinde üzerinizde ne hakkı olmuş? Siz bebekken mamanızı mı yedirmiş, altınızı mı değiştirmiş? Yani ondan önce süren bir rutininiz varmış. Tamam, bir kişi için sigarayı bırakmanız güzel bir şey, en azından yaşam kalitesini arttırmış bulundunuz. Ama bu kadar sert çıkıştan sonra o adama ayak uydurmanın sonu korkuya yenik düşmektir maalesef.
Size kaplan kesiliyor, ama bebek gibi zırt pırt ailenizi arıyormuş. Aileniz ona ağzının payını verememiş mi daha önce? Korkutsalarmış onu keşke ki, bir daha aramasaymış o da. Sizi sosyal medyadan falan engellemesi zaten başlı başına hastalıklı bir tepki. Şey gibi bu, diyelim ki eve bir sokak hayvanı aldınız. Eşiniz sırf o hayvan "pireli" olduğu için bütün evi yakar. Yani ben böyle bir tip hayal edebiliyorum anlattıklarınızdan hareketle.
Özetle, kişiliği oturmamış bir bireyle evliymişsiniz. Onun dediğini yapın, dönmeyin o eve. Onun bunca fevri tavırlarını kendi ailesi bile çekemiyormuş, siz de çekmek zorunda olmayın lütfen.