- 7 Ocak 2016
- 10.353
- 49.951
- 598
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
hayır 6-7 yıl sevgiliydik
Adam konu sahibiyle tanışıp görüşmüş gibi duruyor burdan. Kendi seçmemiş, kocası seçmiş onunla olmayı.Tanışmanızı sormuştum ben. Eşinizle kimyanız tutmuş demek ki ama şeyi anlamadım kimseyle konuşmak istemez, arkadaşlık kavramını yapay bulurken nasıl birisiyle tanışıp görüşebildiniz?
Evet maalesef çocuklarda dediğiniz gibiler, iki büyük kız selam dahi vermeye utanıyorlardı, 2 yıldır yeni konuşuyorlar, biri 18 biri 19 yaşında, karşılarında çatlamamak elde değil. Bir düğüne gitmezler, bir kermese katılmazlar, kızımla arkadaşlar, o bile diyorki diğer arkadaşlarım olduğunda onların olması beni yoruyor, çünkü sürekli onlarla ayrıca ilgilenmem gerekiyor konuşsunlar diye , küs gibi oturuyorlar, diğerleriyle şen şakrak sohbet ediyoruz onlar tepki bile vermiyor, şaka sahi yapamıyoruzAynen benimde cok yakın bir akrabamın eşi öyle anlattığınız arkadaş gibi. Akrabam okadar bizde kalmak istiyorken kendisi asosyal olduğu icin sürekli kalkalım gidelim diyor.
Çocuklarda kalmak istiyor oysaki ağlıyorlar “anne götürmeyin bizi evde sıkılıyoruz dört duvar arasında” diye ama yok gücümüz yetmiyor kal demeye kalkalım gidelim diye tartışıp kaldırıyor esini .
Ne esinde tat tuz kalmış ne çocuklarında nede akrabamla zaman geçirmemize izin veriyor nede başka yere gidiyor.
Çocuklarla zamanla tuhaflaşıyor konuşmuyorlar, çekingen olmuşlar .
Kendilerini ifade biçimleri bile okadar tuhafki çocukların diğer çocuklardan cok farklılar.
benim tek mi seçmem gerekiyordu birbirimizi seçtik ama ya şimdi ne üzüldüm, eşim beni olduğum gibi, kendi benliğimle seçip evlendiği içinAdam konu sahibiyle tanışıp görüşmüş gibi duruyor burdan. Kendi seçmemiş, kocası seçmiş onunla olmayı.
Çoklu kişilik bozukluğu?kendi kendimle felsefe, ekonomi, siyaset tartışmak güzel, üstelik tek bir fikre sabit kalmadan farklı düşünceleri karşılaştırmak
Evet bi sizin eşiniz sizi olduğunuz gibi kabullendi. Dünyadaki bütün kadınları eşleri beğenmiyor değiştiriyor. Ne büyük başarı yarebbim.benim tek mi seçmem gerekiyordu birbirimizi seçtik ama ya şimdi ne üzüldüm, eşim beni olduğum gibi, kendi benliğimle seçip evlendiği için
eşimden önce de çok kişiyle tanışmıştım üniversite ortamı tanışmak isteyen çok oluyordu. ama diğerleri ile aynı elektrik olmadı. hem bazıları diyordu uzaktan göründüğü gibi değilsin sessizsin tarzı şeyler. (övünmek gibi olmasın güzel bir kızdım ve uzaktan havalı bir tarzım vardı giyim vs.Tanışmanızı sormuştum ben. Eşinizle kimyanız tutmuş demek ki ama şeyi anlamadım kimseyle konuşmak istemez, arkadaşlık kavramını yapay bulurken nasıl birisiyle tanışıp görüşebildiniz?
o benimle neden iletişim kurabilmiş ki benden habersiz mi olmuş.Evet bi sizin eşiniz sizi olduğunuz gibi kabullendi. Dünyadaki bütün kadınları eşleri beğenmiyor değiştiriyor. Ne büyük başarı yarebbim.
Birbirinizi seçmemişsiniz, sizin seçeneğiniz yokmuş çünkü. Sizinle iletişim kurabilen tek erkek cinsiyle neyse ki anlaşabilip bir ilişki yaşamışsınız.
Yazarken bile sizinle anlaşmak çok zor, yüzyüze konuşurken karşınızdaki insanları nasıl zorladığınızı hayal edebiliyorum. Muhtemelen tavırlarınızdan rahatsız olup laf söylüyorlardır sessizliğinize.
Cidden sizinle anlaşmak çok zor. Eşinizi tebrik ediyorum, zoru başarmış. Azimli adammış.o benimle neden iletişim kurabilmiş ki benden habersiz mi olmuş.
ben eşim bana bunu söyledi diye hiçbir tepki vermedim. kimseyle görüşmeyelim, konuşmayalım gibi bir konuşmamız da olmadı. Sadece bu yakın ilişkilerin samimiyetsiz geldiği konusunda eşimle konuşmuştuk bu noktada anlaşıyoruz.
Bu kadar abartı tepkiler vermiyorum.
sadece dışarıda sessizsin diyecekler diye olan korkumdan bahsetmiştim.
Ha illa biri olsun diye o tarz bir yaklaşımım yok diye ilk açıklamayı yapmıştım konuda. çünkü bazen sessizim diyenler çevrem yok diye de yakınıyor o yüzden
Biz de devamli misafirliğe giden, misafir agirlayan insanlar değiliz. Arada bir arkadaslarla disarda gorusuruz, nadiren ev oturmasi yapariz. Eşinizin arkadaslariyla veya iş için gidilen yemekte illa "yakin samimi" ilişkiler kurmaniz gerekmiyor.
Çoğu insan beni soğuk bulur mesela ama ortamda kenara geçip susmam yine de gidiyorsam konuşurum. İlla cok samimiyet gerekmemeli
Hem davete, yemeğe katilip hemde sus pus olunursa bu cidden karşi tarafi da rahatsiz hissettiren bir şey. Eşiniz takmiyormuş bir şey diyemem ama ne zamana kadar takmayacak bu durumu bilemedim. Ben eşimi iş yemegine gotursem veya arkadaslarimla ayni ortama soksam ve eşim iki kelime konuşamasa mahcup olurdum. Hoş gorunmuyor.
Ama bu mutlaka soylenir,ben soylemem de bir baskasi soyler ama konu olur yani.bende zaten çaba beklemiyorum, bu ilk tanışmada bitebilir. ama niye sessizsin, konuş gibi kalabalık bir ortamda okların bana döndürülmesini alaycı ve kaba buluyorum
ben kendimi açıkça ifade ettim çevrem yok diye bundan rahatsız olmuyorum. yakınlık olmasına gerek yok. ama illa ki dışarda zaman zaman ortam olacak. o zaman normal değil biliyorum diye kendim de söyledim.Şimdi sorun ne tam ben anlamadım.
Asosyallikten memnunum demişsin ama baslıkta sorun ben yazıyor...memnunsan gitmezain kimseyle gorusmez kukumav kuşu gibi evde oturur sadece eşle yetinirsin
siz nasıl anlaşıyorsunuz. gerçekten her derdini anlatana eleştiri ile mi yaklaşıyorsunuz. yapıcı yönünüz yok mu?Cidden sizinle anlaşmak çok zor. Eşinizi tebrik ediyorum, zoru başarmış. Azimli adammış.
zaten bunun normal olmadığını biliyorum yazmışım. iki kelime de konuşuyorum ama dedim ya ortamlarda konuşsam da sessizsin deniyor illa ki
hadi yaa, bende diyordum bu niye böyleÇoklu kişilik bozukluğu?
Gidip kendiniz olun ya ... yapım boyle dersiniz karakteriniz neyse obu yaşta hala asosyal olmaktan vazgeçmedim ve kendi halimde olmaktan rahatsızlık duymuyorum, diğer insanlar gibi yalnızım diye arayış içinde değilim. ama söz konusu insan topluluğu olunca rahatsızlığım var bunun da normal olmadığını biliyorum.
eşimin iş arkadaşı bizi dışarda yemeğe çağırıyor, kendi eşi de gelecekmiş, bizden de bir 10 yaş kadar büyükler. zaten insan gördüğümde laf bulamayan ben yine sessiz damgası yiyeceğim niye konuşmuyorsun, sessizsin diyecekler diye korkuyorum. Çünkü zamanında bu laflardan çok bıktım.
Resmen kendi kendimin arkadaşıyım, o kadar iyi anlaşıyorum ki felsefe yapıyorum espri yapıyorum,cümlelerim gayet düzgün.ama başka insanlarda bu söz konusu değil. bir de bir tek eşimin yanında rahatım.
Valla çok güzel anlaşıyorum. Evet her şeyi dimdik söylerim genelde çevremdeki insanlara da. O yüzden sevilirim genelde, arkadaşlarım öyle söylüyor en azından. Gerçeği yüzümüze çarpıp soğuk duş etkisi yaratacağını bildiğimiz halde yediğimiz her haltı gelip sana anlatabiliyoruz diyorlar.siz nasıl anlaşıyorsunuz. gerçekten her derdini anlatana eleştiri ile mi yaklaşıyorsunuz. yapıcı yönünüz yok mu?
mesela diyor musunuz bir insanın yüzüne seninle tek iletişim kuran erkekle evlenmişsin diye.
ne demek istediğiniz ortada. insanı yermeye çalışmaktan başka yaptığınız bişey yok. burda bazı sizi tanıyanlar da beğeniyor. çünkü insanları güldürüyorsunuz. böyle şeyleri severler, ilgi çeker.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?