eşimle yemeğe çağırıldık (sorun asosyal ben)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanışmanızı sormuştum ben. Eşinizle kimyanız tutmuş demek ki ama şeyi anlamadım kimseyle konuşmak istemez, arkadaşlık kavramını yapay bulurken nasıl birisiyle tanışıp görüşebildiniz?
Adam konu sahibiyle tanışıp görüşmüş gibi duruyor burdan. Kendi seçmemiş, kocası seçmiş onunla olmayı.
 
Belki sadece çekingensiniz belki de sosyal fobi gibi patolojik bir durumdan muzdaripsiniz bunu bilemem ama her koşulda bir uzmandan yardım almanızı öneriyorum. Söylediğinizin aksine halinizden çok memnun olduğunuzu düşünmüyorum ve olmamalısınız da zaten. İnsanlar konuşa konuşa anlaşırlar en temel becerimiz bu :) bu noktada problem yaşıyorsanız kendinize ve çevrenize sıkıntınızı aklamak adına çeşitli argümanlar sunmaya çalışmak yerine yüzleşmeniz çok daha sağlıklı olacaktır. Sizin durumunuz iletişim noktasında sıkıntı yaşamayıp, gayet iyi konuşup, konuşmayı tercih etmeseydiniz yani sessizliği seçseydiniz normal olurdu ve kimse bir şey diyemezdi. Ama konuşmayı tercih etmemek ve konuşamamak bambaşka şeyler.
 
Evet maalesef çocuklarda dediğiniz gibiler, iki büyük kız selam dahi vermeye utanıyorlardı, 2 yıldır yeni konuşuyorlar, biri 18 biri 19 yaşında, karşılarında çatlamamak elde değil. Bir düğüne gitmezler, bir kermese katılmazlar, kızımla arkadaşlar, o bile diyorki diğer arkadaşlarım olduğunda onların olması beni yoruyor, çünkü sürekli onlarla ayrıca ilgilenmem gerekiyor konuşsunlar diye , küs gibi oturuyorlar, diğerleriyle şen şakrak sohbet ediyoruz onlar tepki bile vermiyor, şaka sahi yapamıyoruz
 
Adam konu sahibiyle tanışıp görüşmüş gibi duruyor burdan. Kendi seçmemiş, kocası seçmiş onunla olmayı.
benim tek mi seçmem gerekiyordu birbirimizi seçtik ama ya şimdi ne üzüldüm, eşim beni olduğum gibi, kendi benliğimle seçip evlendiği için
 
benim tek mi seçmem gerekiyordu birbirimizi seçtik ama ya şimdi ne üzüldüm, eşim beni olduğum gibi, kendi benliğimle seçip evlendiği için
Evet bi sizin eşiniz sizi olduğunuz gibi kabullendi. Dünyadaki bütün kadınları eşleri beğenmiyor değiştiriyor. Ne büyük başarı yarebbim.

Birbirinizi seçmemişsiniz, sizin seçeneğiniz yokmuş çünkü. Sizinle iletişim kurabilen tek erkek cinsiyle neyse ki anlaşabilip bir ilişki yaşamışsınız.

Yazarken bile sizinle anlaşmak çok zor, yüzyüze konuşurken karşınızdaki insanları nasıl zorladığınızı hayal edebiliyorum. Muhtemelen tavırlarınızdan rahatsız olup laf söylüyorlardır sessizliğinize.
 
Tanışmanızı sormuştum ben. Eşinizle kimyanız tutmuş demek ki ama şeyi anlamadım kimseyle konuşmak istemez, arkadaşlık kavramını yapay bulurken nasıl birisiyle tanışıp görüşebildiniz?
eşimden önce de çok kişiyle tanışmıştım üniversite ortamı tanışmak isteyen çok oluyordu. ama diğerleri ile aynı elektrik olmadı. hem bazıları diyordu uzaktan göründüğü gibi değilsin sessizsin tarzı şeyler. (övünmek gibi olmasın güzel bir kızdım ve uzaktan havalı bir tarzım vardı giyim vs.)
bazılarının beklentisi farklıydı rahat takılmak, eğlenmek vs. bende öyle biri değilim.

sonra eşimle tanıştık. benim çekingenliğim o gün resmen gitti, sürekli yüzüne baktım, eşimse aksine başını öne eğiyordu, utandı. konuşmalarına dikkat ediyodu nazik konuşacağım diye. böyle yakışıklı, nazik, beyefendi ve yaşına göre çok olgun gelmişti. daha önce hiç öyle biriyle tanışmadım.
sonra ertesi gün tekrar görüşmek istedi. bir anda ilerledi. konuşmalarımız yapımız herşey uyumluydu. telefonda saatlerce, buluşunca saatlerce konuşuyorduk. oldu bu şekilde
 
o benimle neden iletişim kurabilmiş ki benden habersiz mi olmuş.
 
Şimdi sorun ne tam ben anlamadım.
Asosyallikten memnunum demişsin ama baslıkta sorun ben yazıyor...memnunsan gitmezain kimseyle gorusmez kukumav kuşu gibi evde oturur sadece eşle yetinirsin
 

Biz de devamli misafirliğe giden, misafir agirlayan insanlar değiliz. Arada bir arkadaslarla disarda gorusuruz, nadiren ev oturmasi yapariz. Eşinizin arkadaslariyla veya iş için gidilen yemekte illa "yakin samimi" ilişkiler kurmaniz gerekmiyor.
Çoğu insan beni soğuk bulur mesela ama ortamda kenara geçip susmam yine de gidiyorsam konuşurum. İlla cok samimiyet gerekmemeli

Hem davete, yemeğe katilip hemde sus pus olunursa bu cidden karşi tarafi da rahatsiz hissettiren bir şey. Eşiniz takmiyormuş bir şey diyemem ama ne zamana kadar takmayacak bu durumu bilemedim. Ben eşimi iş yemegine gotursem veya arkadaslarimla ayni ortama soksam ve eşim iki kelime konuşamasa mahcup olurdum. Hoş gorunmuyor.
 

zaten bunun normal olmadığını biliyorum yazmışım. iki kelime de konuşuyorum ama dedim ya ortamlarda konuşsam da sessizsin deniyor illa ki
 
bende zaten çaba beklemiyorum, bu ilk tanışmada bitebilir. ama niye sessizsin, konuş gibi kalabalık bir ortamda okların bana döndürülmesini alaycı ve kaba buluyorum
Ama bu mutlaka soylenir,ben soylemem de bir baskasi soyler ama konu olur yani.
O yuzden joker konulariniz olsun.
Havadan sudan konusmak diye bir deyim var ya.
Onun gibi genel gecer konu basliklariniz olsun cepte.
Bildiginiz iyi dolgu yapan dis doktoru var mi diye bile konu acabilirsiniz.Sessizlik cig gibidir,gitgide buyur,bu defa konustugunuzda bomba patlamis gibi bakislar size doner,sessizligin buyumesine izin vermeyin❤Azat olmus gibi hissedeceksiniz kendinizi:)
 
Şimdi sorun ne tam ben anlamadım.
Asosyallikten memnunum demişsin ama baslıkta sorun ben yazıyor...memnunsan gitmezain kimseyle gorusmez kukumav kuşu gibi evde oturur sadece eşle yetinirsin
ben kendimi açıkça ifade ettim çevrem yok diye bundan rahatsız olmuyorum. yakınlık olmasına gerek yok. ama illa ki dışarda zaman zaman ortam olacak. o zaman normal değil biliyorum diye kendim de söyledim.
 
Cidden sizinle anlaşmak çok zor. Eşinizi tebrik ediyorum, zoru başarmış. Azimli adammış.
siz nasıl anlaşıyorsunuz. gerçekten her derdini anlatana eleştiri ile mi yaklaşıyorsunuz. yapıcı yönünüz yok mu?
mesela diyor musunuz bir insanın yüzüne seninle tek iletişim kuran erkekle evlenmişsin diye.
ne demek istediğiniz ortada. insanı yermeye çalışmaktan başka yaptığınız bişey yok. burda bazı sizi tanıyanlar da beğeniyor. çünkü insanları güldürüyorsunuz. böyle şeyleri severler, ilgi çeker.
 
zaten bunun normal olmadığını biliyorum yazmışım. iki kelime de konuşuyorum ama dedim ya ortamlarda konuşsam da sessizsin deniyor illa ki

Herkes ayni şeyi soyluyorsa sessiz kaliyorsunuz demektir. İki kelimeden kastim gercekten 2 kelime edip susmak değil biraz sohbet edebilmek.

Bazi yorumlarinizda devamli "yakinlik samimiyet" yazmaniz dikkatimi çekti. Her iletisime gececeginiz insanda bunlari aramayi birakin bence.
Bir araya geldigimiz herkesle yakin ilişki kurma veya sevgi besleme zorundaligimiz yok.
Ben eşimin arkadaslariyla normalde bire bir iletişim kurmuyorum mesela sevmedigimden değil oyle gelişti, konuşmayiz ama eşim dolayisiyla arkadaslariyla bir araya geldigimizde gayet sohbet ilerliyor.
Oyle cana yakin sicak kanli biri de degilim. Çok şey beklemeyin karşi taraftan, kendinizden de çok şey beklemeyin illa yakinlik olacak vs diye. Sadece o anlik sohbete girin gitsin.
 
Gidip kendiniz olun ya ... yapım boyle dersiniz karakteriniz neyse o
 
Valla çok güzel anlaşıyorum. Evet her şeyi dimdik söylerim genelde çevremdeki insanlara da. O yüzden sevilirim genelde, arkadaşlarım öyle söylüyor en azından. Gerçeği yüzümüze çarpıp soğuk duş etkisi yaratacağını bildiğimiz halde yediğimiz her haltı gelip sana anlatabiliyoruz diyorlar.

Evet sizi biraz örseledim, bilerek yaptım kendinize dışardan bir gözle bakabilirsiniz belki diye. Olmadı, kısmet. Her insan kendini yargılayıp sorunlarını çözmeye yanaşmaz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…