Eşimle yemek tartışmamız !

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
Bugün akşam kayınvalidemleri yemeğe davet ettim. Kv, kp ve görümcem gelecekler. Eşime söyledim annenleri yemeğe çağırdım diye. Şuan hazırlık yapıyorum eşim beni aradı x i çağırmadınmı (diğer evli görümcem) onuda çağırsana allah sana akıl fikir versin dedi. Bende onları başka bir gün çağıracağımı ve bunu kendisininde bildiğini söyledim. Yemeği şuan ki duruma göre yaptığımı söyledim. Bana kızdı öyle ayrı ayrı yemek mi olur dedi. Ara çağır dedi. Sinirim bozuldu. Ben her zaman herkesi toplu çağırmak zorundamıyım ya bide azar yedim. 5 kişiye hazırlık ayrı 10 kişiye ayrı tamam toplucada çağırılabilir ama baştan yapılır bu işler ve kv yi çağırdığımda her zaman görümcemleridemi çağıracağım yani. Aradım görümcemide çağırdım ama çok sinirliyim. Haksız mıyım ? Akşam onlar gittikten sonra eşimle konuşacağım ne diyim sizce ?

Valla ben kvdeyi cagırıyorm
Yada o caya gelcem diye gelip yemege geliyor
Yemege cagırsak sevmediğim görümcemi de pesine takıp geliyor
Bu erkek tarafı bi garip yani
Yol yordam bilmiyorlar genelde.
Siz haklısınız ama haklı olmak biseyi degistirmiyor bu cografyada

hıc bısey deme . kendı aılesını senden ıyı tanıyo yarın bırgun hakkında ne laflar edıcegını ongorup resmen korumaya almıs senı. hayır ıslemıs. bosver yemek vermek de sevap.. herzaman boyle olmucak ılla. ama sureklı her olayda zıt gıdıyormussun hıssı yaratırsan sen benım aılemı sevmıyon mu yok efendım neden sureklı pruruz cıkartıyon vs vs yagdırır. hıc gerek yok :) bazen sabırla beklemek gerek^^

Sonuçta esini dinledikten sonra ne fark eder ne yaptigin? Adam sana "allah sana akil fikir versin" diyor, seni azarliyor, insan yerine koymuyor. Hazirliklara bile yardim etmiyor.

Ve sen yine adamin pasa gönlü ne isterse yapiyorsun. Kendine verdigin deger 0. Bu esin üzerine kaçinci konun? Adam degismeyecek. Sende degismeyeceksin.

Yani yapacagin "evet beyim" "tamam beyim" "olur beyim" demek. Cünkü zaten adamin dediklerini yapiyorsun. Sonradan konusmak ile sadece kendini daha çok ezmis oluyorsun.

Ya bu konu gerçekten acayip ben de muzdaribim bu konudan ama benim ailemde de var aynısı. Mesela annem dayımla görüşmek istiyor anneannem de gidiyor hemen peşlerinden. Sonra anneannem bi dayıma kızıyor bi anneme kızıyor yani her zaman beraber olmak zorunda mısınız ? Anneannem dayıma gittiği zaman Dayım da annemi çağırıyor ısrarla. HErkesin iletişimi farklı sınuçta. Hep beraber de bir araya gelinebilir ama illa her zaman hepsini çağıracağız diye bir kaide yok daha az kişi olsa daha güzel bir şekilde ağırlanıyor bence. Aynı şey maalesef eşimin ailesinde de var biz zaten 5 kişilik bir aileyiz evde oluyoruz 15 kişi. Aşırı kalabalık oluyor zaten o kadar kişiye yemek yapmak zor oluyor bir de bitmek bilmez şunu ver şunu al şunu kaldır vs gibi şeyler oluyor ve kimse de yardım etmiyor hepsi bana kalınca mutlaka elim ayağıma dolaşıyor masa yetmiyor tabak yetmiyor çocuklar yada yetişkinlerden biri mutlaka birşey döküyor hadiii onu topla kaldır. Yani zevkle geçmesini düşündüğüm şey artık eziyete dönüşüyor . Kelin ilacı olsa başına sürermiş konuşuldu mu da sanki istemiyormuş gibi anlaşılacaksınız. Hoş istemeseniz yemeğe de davet etmezdiniz sınuçta.

Tek kelime ile bravo diyorum size sadece nasıl anlatılır konusunu ben de bilmiyorum. Bir de mesela hani misafir geldiğinde layıkıyla ağırlamak istiyorum ama yemeğe geleceğinden haberim yoksa kendimize göre yemek yapıyorum ve 2-3 günlük yemek yapmam ben . Öyle olunca kimseye yetmiyor ve kendimi kötü hissediyorum. 2 bardak pirinçten pilav yapan birisi 3 yada 4 bardaktan da yapabilir hiç sorun değil ama şu hazırlıksız yakalanmak yıllardır aşamadığım bir konudur maalesef :/

Valla ben de asamadım 7 senedir
Simdi cocık da var
Kendimize yemek zor buluyorz
Saat 17.00 de haber veriyorlar aksm caya gelcz diye
Nasıl oluyosa yemege dönüyr o is herseferinde
Bence sorun eslerimizde
Bu misafirler nasıl agırlanacak diyen yok

Yeni mi evlisiniz

Erkekler ayrı aile kavramını anlamıyor

Onları çağırmazsa ayıp olacak sanıyor hepsini bir görüyor

Herkesin ayrı aile olduğunu bir süre sonra anlıyor ama hayır demen bunu hissettirmen lazım

Oğlum 6-7 yaşındayken eşimin kuzenin bebeği oldu

Görümcelerim Bebek görmeye gitti

Neyse bir kaç hafta sonra biz gitmedik ya ayıp olmuştur beklerler dedi

Neden dedim onlar ayrı biz ayrı

Onlar bize geldi mi gelmedi bırak gidip gelmeyi uzun yıllardır telefonda dahi konuşmadığın kişiye sırf ablan gitti diye neden gidelim

Düşündü ve makul buldu

Konuşun konuşun

Gerekirse bir dahaki sefere sadece görümceyi çağırın

Anneyi daha sonra çağırın vs

Hem belki görümce ve eşi de istemez cümbür cemaat

Hem ailesini hem eşini memnun etmeye çalış sonra da aldıgın cevap Allah akıl fikir versin olsun. Bence bundan sonra böyle şeylerle ugrasmayın uğraşsanız da teşekkür eden yok sizin göreviniz sanmış bunları.

Eşim tarafında da ayni problem var..
Kayinvalideyi cagirsam elti geliyo görümce geliyo kayınvalidenin kızkardeşi geliyo top tüfek..
Bi kere o hataya düştüm sonra hiç çağırmadım..
Şimdide uzaktayız çok şükür rahatım

Devamli olursa kafayi yedirecek bi durum..
Eşinin tavrida cok sınır bozucu..
Yardim bekliyorum o zaman senden de..

Ben adamı haklı buldum ama benim aile yapım böyle olduğu için. Bi ablamı çağırsam, diğerini çağırmasam hatta üstüne abimi de çağırmasam iyi hissetmem. İlla herkes bir arada olacak. O yüzden eşimin ailesine de aynı şekilde davranıyorum. Bir görümcemi çağırırsam diğerlerini de çağırıyorum yetmiyor bizimkileri de çağırıyorum. Cümbür cemaat yemek yiyoruz. Bana göre 4 kişiye yemek yapmakla 10 kişiye yemek yapmak arasında çok büyük bir fark yok. Çeşit aynı miktar fazla oluyor sadece.

Bu akşam abimlere gideceğiz mesela, sanırım 18-20 kişi falan oluruz. Bence çok eğlenceli.

Kadın tarafı, erkek tarafı olayını biraz da bizler mi yapıyoruz? Farkettiniz mi, genelde kadınlar da kabul etmiş bu durumu; evlenince her iki tarafa eşit davranılmıyor ve biz de bunu normalleştiriyoruz. Değişim biz de başlar. Eğer eşit olmasını istiyorsanız her iki tarafa da eşit davranabilirsiniz. Tamam eşiniz istiyorsa, tüm sülalesini aynı anda çağırın ama gelirken, her birinden bir şey rica edebilirsiniz. Biri meyve veya tatlı yapar getirir, diğeri salata veya kurabiye. Aynı şekilde kendi ailenizi de çağırın. Kızımızın evine gitmeyelim, rahatsız etmeyelim diye çekinmesinler. Benim fikrim her iki tarafın da saygılı olması, sınırlara hürmet etmesi.

Bu arada söylemeden edemedim ama eşinizin sizinle hitap biçimi hiç hoş değil. Saygısızca.

Ama bu senin için böyle, herkes için degil. Diyelim esin tüm hazirliklari yapiyor ve kalabaligi sevmiyor, yapamiyor iste. Mecburmu simdi sirf sen istiyorsun diye herkesi davet etmeyi? Hele ki sen hiçbirseye el sürmezsen? Bu onu kötü yada saygisizmi yapar? Ki adam daha öncede biliyordu evli görümcenin çagirilmadigini, niye sadece günün kendisinde olay çikartiyor?

Bana mesela 18-20 kisilik davetler kabus gibi. Kabile hayati gibi. Asla yapamazdim. Ama bu demek degil ki sende yapma. Yani buna empati deniliyor. Hani açikçasi bu konuda esini azarlayan bir adami hakli bulman beni sok etti.

Ya bide görümcemleri kahvaltıya çağıracaktım eşim bana ne dese iyi siz kahvaltı yaparsınız bizde x le beraber dışarı çıkar piknik yaparız (görümcemin eşi). Madem toplu olmayı bu kadar çok seviyor o zaman niye böyle yapıyor

ya aklıma yasadıgım bırsey geldı
sımdı esım 3 erkek kardes hepsı evlı ve hepımızın cocugu var
bır araya geldıgımızde 11 kısı oluyoruz bır kaynım var sureklı bır arada olmak ısteyen mesela sadece kendılerını cagırıyorum ama annesınıde getırıyor falan

eltıme bır gun dedım kı 5 yıllık evlıyım bıktım ordek aılesı gıbı cumhur cemaat olmaktan valla ne yedıgımden ne konustugumdan hıc bırsey anlamıyorum kalabalık olunca sadece servısle gecıyor senınle oturup bır gıybet yapamıyorum dedım o da bana haklısın dedı ,

yıne gunlerden bırgun kaynım pesınde baskalarını takmak ısteyınce eltım uyarmıs kız bunaldı haklı olarak , cagırmak ıstese cagırırdı bız bıze olmak ıstıyor dıye mudahale etmıste cok sukur o gunden sonra rahatladım

ayrı ayrı da gorusulur hep bırlıktede hepsını yerı ve zamanı var , zaten dıger gorumcenız baska zaman cagıracagınızı bılıyormus huzursuzluk cıkaracak tıplerde degılse esınızın ısrarı ve uslubu cok yersız olmus

esınızle aynı dedıgım gıbı konusabılırsınız ordek aılesımıyız bız dıyebılırsınız her gorusmede hep bırlıkte olmak zorunda degıl kımse herkesın bırbırıyle bıle ıletısımı farklı mesela bır eltımle gıybetın dıbıne vururuz cok dalga gecerız dıgerını de severım ama mesafelı durusumuz vardır onunla sohbetım ayrı dıgerıyle ayrı, zaten kayınvalıdemde 2 haftada bır toplanıyoruz arada bırbırımızı de hep bırlıklte cagırıyoruz senede 30 kere hep bırlıkte gorusmesek de olur bunu anlayabılmek gerekır

Bunu kabul etmeyen, benimle birlikte ailelerin bir araya gelmesinden zevk almayan biriyle evlenmezdim zaten. Burda hep söylüyorum benim için aile çok önemli. Bunu kabus olarak algılayan adamla evlilik bana kabus olur. O yüzden uyum sağlayamayacağınız evlilikler yapmayın diyorum.

Adam evde değil anladığım kadarıyla nasıl yardım etsin? En fazla işten gelirken tatlı falan alır.

Ama evde degilse, kimin gelecegine karisamaz ki. O sadece tatli alsin, ama konu sahibi tüm derdi çeksin.
Herkes ayni sekilde becerikli degil. Yani mesela senin için diyorsun ya "ha 4 ha 10 kisi gelmis". Ben mesela becerikli degilim. 4 kisiyi agarlasam kendim ile gurur duyarim. Kalmis 10 kisiyi. Ben kasilirim, yapamam.

Konu sahibide böyle olabilir. Bir es isen, hayat partneri isen baze seyleri kabul etmen lazim. Yardimci olman lazim. Bu konuda mesela konu sahibin esi, konu sahibin görüsünü biliyor dimi?

O halde yavas yavas yardim etmesi lazim. Konu sahibi ile bu konuyu güzel bir sekilde konusmasi lazim. Ailenin gelecegi gün izin alip, konu sahibi ile herseyi beraber yapabilir. Sik sik iltifat verebilir, konu sahibine cesaret verebilir,..

Yani evet birçok konuda hemfikir olunmali es olarak. Evlilik konusunda çok önemli. Ancak bazen orta yolu bulmakta önemli çünkü her konuda ayni görüsü paylasan birini bulmak zor olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…