Eşin ailesi/Kendi ailem) Ayrımcılık mı oluyor ?

Ben gerçekten kurnazlaştım önceden konularımı bilseydiniz ne kadar pısırık konuşamayan biriydim.
Zamanla bende büyüdüm işte
Bugün ki konunu eşime okudum az önce sessiz kalmayı tercih etti

Kimse kimseye bir şey almak zorunda değil. Adam iki çocuğu arasında ayrım yapmış sanki gibi konuşmak komik. Zorunda morunda muhabbeti yapacaksak sizinkiler de sizlere maddi yardım yapmak zorunda karşılık görmek için diyelim, tam olsun.

İçinden gelmiş, kendi anasına babasına almış. Siz de kendi ailenize alırsınız çok istiyorsanız. Sanırım eşiniz size para veriyordur.
Kaldı ki o taraf da bir şeyler veriyormuş. Demek ki onlarda var bu alışkanlık. Üzerinde çok düşünüp kurmaya gerek yok.

Şimdi şöyle benim annem kendisini 3-5 kilo birşey alsa bana da verir keza kayınvalidem de öyle.. Bilemiyorum

Burdan tüm eşlere ayar verdim
Yatırımlık 1+1 ev var bana ekran görüntüsü atmış . Seneye bakıp biraz daha bileziklerin üzerine ekleyip biriktirip alsak mı dedi . Bende olur zaten kendi evimizden de o zamana kira alırız dedi. Oda doğru valla alırız dedi kirayı ailesine bırakmayacak herhalde

Hadi hayırlısı olsun inşallah bırakmaz

Bence siz çalışmadığınız için , böyle birşeyi beklemeniz çok doğru değil . Her ne kadar karı-koca arasında ayrım olmaz dense de mesele ‘aile’ ‘para’ olunca bal gibi ‘sen’’ben’ giriyor araya ...
Kendi düşünse iyi olur tabi ama bence sizin ailenize de almaya ‘mecbur’değil açıkçası ... yeri geliyor biz gelinlerde eşimizin ailesine kendi ailemiz gibi davranmıyoruz sonuçta
Tabii bu benim fikrim .. herkesin doğrusu -yanlışı kendine .

Bu hesaplara girmek, bunlari dillendirmek bana çok doğru gelmiyor.
Ailenize gidecekken 100 lira fazla isteyin eşinizden, neyse alın.
Ben arada yemeğe çıkarırım demişsiniz e 3-4 kişinin yemek yemesi zaten 100 liranın üstünde.
Yemek yerine almak istediğiniz neyse bir iki alın madem..

Tam tersini yaşıyorum ama eşimin hiç böyle bir şey düşündüğünü sanmıyorum.
Aileme alışveriş yaparım, anneme sık sık kıyafet ya da kozmetik alışverişi yaptığım olur ama kendi aileme yaptıklarımı eşimin ailesine yapmadığım için haksızlık yapıyormuşum gibi de hissetmedim. Oğulları da onlara yapsın.
Gerçi çalışmadığınızı belirtmişsiniz ama eşinizin getirdiklerinden bir kısmını ailenize vereceğinizi söyleyin bakalım, belki bu şekilde sizin hislerinizi anlar.

Almaması bana cok normal geldi.Ara sıra alsa onları da sevindirse hos olur ama önce kendi ailesi gelir.Bu kayırmaktan ziyade alıskanlık,olması gereken bir sey diyebiliriz.Calısmamanızla alakası yok yani,siz calıssanız önce siz de kendi ailenizi dusunurdunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…