Eşin ailesi/Kendi ailem) Ayrımcılık mı oluyor ?

Niye alsin ki dizin ailenizede. Adam calisiyor kazaniyor aileside destek cikiyor diye o da ailesine cikiyor. Sizin aileniz etliye sutluye karismiyor ama siz ona yardim etsin diyorsunuz. Niye? Calisin kazanin ailenize yardim edin o zaman.

Bana düşünceniz ilginç geldi

Yani gelirim vs var ama eşim annesine aldı benim aileme almadı diye neden bozulayım

Geçen Kv ye çamaşır kurutma makinası aldık yani öyle 100-200 gibi bir rakam değil

Bende var kullanışlı ihtiyaç deyip Kv ye aldık

Anneme de yıllardır bak çok iyi oluyor al derim de ona almak aklıma gelmez ya da Kv ye aldık anneme de alalım eşitlik olsun demek hiççç aklıma gelmedi

Bu arada anneme birşey alsam bundan KV'ye de alayım diye de düşünmem

Örneğin annene babama hediye giysi vs alırım da KV'ye almam eşim kendi anasına alıyor benimkine almıyor diye bozuluyorsa da bilmem

Bu konularda eşitlik değil denklik gerekir

Herkesin ihtiyacı konumu çocuğu ile ilişkisi farklıdır

Evinizdeki birşeyi annenize verirken eşinize nasıl soruyorsunuz onu anlamadım ama

Yani geçen bir yerden zeytinyağı aldım tadına baksınlar diye yarım litre görümceme götürdüm eşime götüreyim mi diye soracak mıydım

Bunları sormayın tabii ama benim aileme neden almadın demeyin Adamın aklına bile gelmemiştir

Bence kendi ailesine alması saçma. Siz iki ayrı evsiniz sonuçta. Ne diye vicdan yapıyor ki onlar da yesin diye? Ben rahatsız olurdum sürekli böyle yapsa eşim.

Yapsa iyi olur. Ama düşünememis demekki. Aileniz muhtaç değilse lafın arasında sadece keşke birazda annemleri düşünerek fazla alsaydın mutlu olurdum deyin ama daha fazlasını ne diyin ne uzatın. O laftan sonra yapmak istiyorsa zaten yapar, yapmıyorsa kurcalamanin anlamı yok.

Bence abartiyorsunuz, kendiniz çalışırken hediye vs niyeti ile alınır ama kendi ailene aldın benimkilere de al yada niye almadın demek hoş değil, herkesin evi ayrı yolu ayrı.

Tebrik ederim okudugum en akli başında yorum

Bu ne saçmalıktır neden onlara da aynısını alıyor kendileri alsın ne alınacaksa ???!!! Böyle giderse para da birikmez

Biz nisanliyken dışarıya çıkıp birseyler yedigimiz zaman, eşim beni eve bırakırken aileme de paket yaptırırdı. Inanilmaz hoşuma giderdi mest olurdum. Ki ailemin durumu cok cok cok iyi. Ama bu jesttir, düşünmektir, inceliktir. Ailem de kat kat maddi destekte bulunur bize, 1 yasinda cocugum var her seferinde cebine 100 200 koya koya kac tane altın aldım.
Bir tatile vs gittigimiz zaman dönüşte hediyelik getireceğimiz zaman, 4 tane alınır. Biri kv kp evine. Biri benim anne babamin evine. 2 tanesi de 2 evli abim var onlarin evine. Hatta ben alma zahmet etme derim esime, o illa ki alır.
Demem o ki, bunlar içten gelen şeyler. Hesapla kitapla, bana aldi ona almadi, benim ailem onun ailesi demekle olmaz.
Evlenirken cömert insanlar seçin

Esinizin ailenizi düşünmesi gerekmez.yaptıkları sizi zor durumda bırakmıyorsa sıkıntı da olmamali.kendi ailenize siz yapın.alırken bir tane daha al bizimkilere de verelim diyebilirsiniz.karı koca arasında bu kadar da rahatlik olmalı benve

Konuya böyle kaldım.

Eşim ailesine ne alıyorsa alsın bana ne! Dün kayınvalidemdeydim, eve gelince eşim, hani ne getirdin anneden, dedi. İhtiyacımız da yok, kp alışveriş delisi aynı peynirden, kavurmadan vs bir sürü alır kayınvalidem de yeri gelir bana yeri gelir diğer eltilerime verir. Eşim de alışmış her seferinde elim dolu gelmeme -ki dün gündüz kendisi de uğramış annesine bana.

Ben aileme gittiğimde memleketten tereyağı, yöresel ürünler getirtmeme rağmen annem de veriyor. Hatta geçen gidişimde bal aldım annemden. Kv'de de bal alır bayağı, aklına gelirse verir bölüştürür gelinleri arasında. Gelmezse de hayatta bak vermedi falan demem. Çünkü benim de alma imkânım var. Memlekette ki teyzemden alıyorlar ve bize bal kalmıyor maalesef ya da ben denk gelmiyorum. Annem yengeme ablama verir her sene, bana vermezse neden bana vermedin demem. Çünkü bizim maddi imkânımızın olduğunu, istersem kendim de alabileceğimi biliyor.

Anneme oradayken bazen hediye alırım eşarp, yiğenlerime alırım. Eşim bir gün olsun bana sen neden ailene aldın da benim aileme almıyorsun demedi. Ablamın maddi imkânı çok yok biliyor, çocuklarına harçlık verdin mi diye sorar çoğunlukla. Kızıma İstanbuldayken kıyafet falan aldıysam, eşim ablanın kızlarına da bir şeyler alsaydın der. Kayınvalideme iki defa eşarp almışımdır ama öyle aklıma esmiştir. Eşimin yiğenlerine kitap falan alırım. Küçüklere oyuncak bazen. Bana kimse gelip, onlara alıyorsan benimkilere de almalısın, demiyor. Saçma çünkü kıyaslama yapmak. Kaynlarım veya eşim bir şeyler alır, bazen annesi ile kardeşlerine de alır. Benim aileme neden almadın demek saçma yani.

Benimki 9 senedir evlilik ve onun öncesinde hep ailesine yedirdi icirdi annesinin evinin tüm eşyalarını baştan aşağı yeniledi karsisindaki kişiler hep nankör ne yaptın bize modunda olan insanlar .o şekilde ezik büyümüş yani bir kuruşunda olsa bize pay ediceksin şeklinde mecburmus gibi benim aileme toplasaniz bi kaç kere ekmek bir iki kola vb yani 100lira gitmiştir ama ailem bana hep destektir yeri geldi kiramı bile ödediler. Sadece şunu söyleyeceğim bence sizinkilere almasın çünkü onu 110000kere başına kalkar şunu bunu aldım diye ...sonuçmu 29 yaşında saçlarım bembeyaz günlük 70 mg antidepresanlarla umutsuz bir şekilde yaşayan insana dönustum

iki aile de uzaktaysa ayrim gibi olur ama yakin evlerse gorurler canlari ceker diye almasi normal. bende bazen yan komsuma birsey verirken tum komsulara vermem gerekir haksizlik olur diye icime dert olur. ama verecegim sey herkese yetmez. mecbur mesafe olarak en yakin kapi komsuma veririm sadece.

aile apartmani falan mi. oturduğunuz ev esinizin ailesinin mi. o acilardan da esiniz karsilik vermek istiyor olabilir. bende yaparım mesela. kardesimin falan arabasina bindigimizde baska birsekillerde ufak tefek odemeye calirim biseyleri. icim daha rahat olur o zaman.

Siz çalışsanız da çalışmasanızda ailenize de almak zorunda . Siz çalışmasanız evdeki parada hiç hakkınız olmayacak mı sanıyorsunuz acaba ?
ne alaka? es sadece esinin kiyafet ve yemeginden sorunludur... Yani tabiki kendi ailesine alcak kim baska türlü yapiyor allah askina?! Ben anneme aliyorsam o an Kvde umrunda dahi degil....kendi cocuklari düsünsün....
Konu sahibi bu ne demek oluyor kendi parani kendin kazan kimseye muhtac olma

Kim tabiki kendi ailesine alacak !!!! Kadın gidip kv ye yardım edebiliyor evini temizliyor emeğini esirgemiyor o gelin olduğu eve birşeyler yapıyor . Adamda bir zahmet gidip kadının ailesine de hediye birşeyler alsın incileri dökülmez merak etmeyin !!!

yinede almamasida normal.... kendi calışsın alsın

yinede almamasida normal.... kendi calışsın alsın
Ne alakası var ya herkes çalışacak durumda olmayabilir çalışsın alsın diye saçma birşey olamaz . Kadında dışarıda çalışmıyor diye yan gelip yatmıyor herhalde evde bir sürü şeyle bir sürü sorumlulukla ilgileniyor en önemlisi çocuk büyütüyor . Böyle olunca eve giren para sadece kocasının parası adam sadece kendi ailesine mi harcama Hakkı oluyor ilginç bir düşünce !!!

Ben cok takiğimdir bu konulara kensi ailesine aliyorsa benim ailemide düşünmesi gerekir senin maddi ozgurlugunun olmadigini biliyor sonucta onun geliri o evin ikinizin geliri sorun maddi degil orasini anladim bende o dusuncedeyim zaten onemli olan senin ailenide düşünmesi ayni anda kendi ailesine ne alirsa benmde aileme alsin diye beklemem ama arada düşünüp kendi ailesine yaltigi jestleri benim ailemede yapmasini beklerim

Yani annesinin ihtiyaçlarını karşılamak için birşeyler yapabiliyorsa benim annenizin de gönlünü alacak birşeyler yapabilmeli ihtiyacı olmasa da...hediye diye birşey var...anneler günü doğum günü vs..hediye alinabilir.benim anneme para verse ben utanırım annem de utanır ya...telefon bile etmez farklı şehirlerde yüz bayramlarda aramaz ama annem gelse biz memlekete gitsek saygıda kusur etmez yaman celiskiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…