Eşin ailesi/Kendi ailem) Ayrımcılık mı oluyor ?

Ben niyetle alakalı olduğunu düşünüyorum. Eşinizi siz tanıyorsunuz sonuçta sadece tek bir açıdan drgerlendirmeyin. Hele ki burda onu tanımayan insanalrdan yardım istemeyin çünkü kimse içindeki niyeti bilemez. Belki alışveriş de aklına gelmiyordur ama baska konularda sizin ailenize düşünceli davranıyordur bilemeyiz. Bi de şu var ne kadar sevsenizde hiç bir zaman eşinizin ailesi kendi aileniz gibi olmaz. Ha saygı gosterirsinix ama sevgi açısından eşit tutamazsiniz. Bu nedenle kötü niyetli olmazsanız bile bazen bazı davranışları yapmak aklınıza gelmeyebilir. Hemen kötü dusunmeyin. Tek bı davranışa gore yargılamayın çerçeveye daha geniş açıdan bakın bence

Ben konuyu eşine açanlardanım Aynı şey bizdede oluyordu. Benim ailemin durumu iyi ama haksızlık yapılıyormuş gibi gördüm yani sürekli onun ailesine yapılıp edilirken ben birşey yapamadığım için zoruma gitti. Çalışırken tabi evlenmeden önce anneme ve yiğenlerime ufak tefek şeyler yapabiliyordum ve kendimi iyi hissediyordum. Evlendikten sonra çalışmadım maddi durumumuzda iyi çok şükür.
Konuya çalışmak istediğimle girdim. Tabi çalışmamı istemediğini biliyorum. Bende çalışmak istememin nedeninin aileme birşeyler yapmak istediğimden olduğunu söyledim. Ben çalışıyorum o para seninde ne istersen yap dedi. Konuyu çözdük. Kendisine söyledikten sonra mesela annem arayamadım kontörüm yoktu dedi istediğinden değildi tabi dışarı çıkmadığından alamamış. Eşim konuşmamızdan sonra yapması gerektiğinin bilincine vardı anneme kontör yükledi. Aynısını birkaç gün sonra annesi dedi onada aldı. Hem ben mutlu oldum hem anneler.
Sonuç erkekler bizim kadar ince düşünemiyor bazen. Hatırlatmak yada jetonun düşmesi için hafif sallamak gerekiyor. Bence konuşarak çözebilirsiniz sizde bu durumu.

Benim eşim de ailesine bazen bir şeyler alır veya maddi yardımda bulunur ama ben hiç benim aileme de göndersin veya bizimkilere de para versin diye düşünmedim. Ama şöyle, bazen bizimkilerin de bir şeye ihtiyacı olur eşim sağolsun alır. hatta paraya sıkışmış lardı eşim çekti bankadan verdi Bir daha da lafını bile etmedi borç vermiş gibi görünmemek için. Bu tamamen sizin aranızdaki iletişim ile alakalı. Yani benim eşim, kendi ailene bunları yapıyorsun benim aileme de yap tarzında düşündürmedi beni öyle bir psikolojiye sokmadı. Çünkü biliyorum istesem yapar veya alır her neyse. Bu yüzden dert etmedim yani hiç.

Siz istediğinizde laf çeviriyorsa belki tepki vermek de haklı olabilirsiniz.

Ama siz ailenizin ihtiyacı olduğu için değil de o kendi ailesine alıyor benim aileme de alsın o zaman psikolojisiyle düşünürseniz bence yanlış yaparsınız...

Ne var canım ne alıyorsa üç tane al annenlere de verelim de çok direnemeden teke düşer

" Çalışınca aileme istediğimi alabiliyorum " diyen kişiler çalışınca para sizin mi oluyor, ortak olmuyor mu ?

Evlilik içinde paranız kadar mi lafinizin olduğunu düşünüyorsunuz ? Öyleyse sizler hayat arkadaşı değilsiniz.
....

Coolpeople , ailesine ne alırsa sizin ailenize de almanızı doğru değil. Böyle iş rutine biner , saçma bir hal alır.

Ailenize almak istediğiniz bir şey varsa eşinizle bunu paylaşın.

Bu aldığı her neyse , " birazda bizimkilere paylastirayim diyebilirsiniz çok istiyorsanız.

Kıyaslama yapmayın. Ailesi azda olsa destekte bulunuyormuş.

Sizin aileniz hiç destekte bulunmamasina rağmen yemek ismarliyorsunuz. Yemekte masraflı bir iştir. Kıyaslama yaparsanız ekside olan siz oluyorsunuz.

Bence ayda yılda bır sızın aılenıze sen yapabılırsın ama esınden ıstemen dogru gelmez bana oncelık onlarn gıbı dusunurum. Mesela sen calıssan belkı kendı aılene yardm yaparsn ala su vazıyette zaten senın aılene alsa esın zorlanmaz mı. Ayrıca aılesı ek yardm yapıyormus onu yapmazsa sen esının aılesınede almasına cok buyuk laf edersın abın veya kardesın varsa aılene o alabılır sende ıhtıyac halınde yanlarnda olabılırsın

Sızle aynı dusunuyorum. Ben yılda bır ıkı gıderız aıleme uzakta elımız bos gıtmeyız benden once esım alır. Ama esım aılesı her zaman benım ıcınde oncelıklı boyle olursa zaten proplem olmuyor.

Benm eşimde ole ailesine gderken sunu alsakmı bunu alsakmı der ama benm aile gelirken eli boş gelir hatta ben aileme gttigimde paran bttimi napdın dıe sorar cok aşırı sinrlenirim ki ben memurum paramı kazanıyorum ama erkkler boyle canı. Malesef sen takma al ondan parayı aileme de alcaz de

Sizin ailenize herhangi bir şey almıyor mu? Veya siz alınca surat ediyor mu? Benim eşim de almaz ama abartmadigim sürece aldığıma da bir şey demez. Bence biraz abartmışsınız. Siz çalışsanız aldığınız her şeyden eşinizin ailesine alır mıydınız? Şahsen benim pek aklıma gelmezdi.

Ailene almak zorunda değil. Ama alsa iyi olur senin gönlün olurdu en azından.

Yo hayır sizin ailenize almak zorunda değil .Çoğu kişi almalı demiş ama ben öyle düşünmüyorum.
Şimdi siz buraya ben çalışıyorum eşim ailesine bir şeyler alıyor deseydiniz kıyamet kopardı burada senin paranla bunu nasıl yapar diye.E eşinin yaptığı da tam da böyle bir şey. Kadına tanınan insiyatifler erkeklere tanınmıyor burada.
Vurmayın tamam, kaçıyorum.

Ayrımcılık oluyor tabiki. Benim esimde durumlari iyi oldugu halde sürekli harclik olsun diye annesine para veriyor,hatta cogu zaman ben söylüyorum annene harclik unutma vermeyi diye. Sonra dusundum 4 senedir evliyim, ailem uzaktan yanima geliyor kalmaya ,kaynanamlardan daha cok faydalari var ama daha 50 tl harclik vermisligim yok. Geçenlerde aklima düştü canim sıkıldı . Esime soyledim ,surekli ailene harclik verirken benim annemin neyi eksik diye. Haklisin dedi, annen geldigi zaman maasa denk gelmiyor felan dedi.. yani birde ayni yerdeyse aileler hic ayrim olmamali. Dile getirin kibarca bunda utunilcak bisi yok

Aileleri ayirmasi dogru degil ama sizin ailenizle esinizin iliskisi nasil bilmiyoruz. Mesela sık gorusuluyor mu? Gelme gitme oluyor mu?
Esinizle konusun bu konuyu belki aklina gelmiyordur

sizin ailenize alma gibi bir zorunluluğu yok bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…