Eşin ailesi sorunu

Peki iletişim kurup ne hissettiğinizi anlattınız mı eş ailesine? Ben şu zamanlarda sizin desteğinizi bekledim ama siz bana destek olmadınız dediniz mi?
Bir kez lafı açılır gibi oldu bekledik gelip torun görmenizi dedim biz nasıl gelelim yol uzak dedi(500 km). İnsanlar yurt dışından gelip torun görüyor dedim üstlerine alinmadilar,onlar da öyle bir huy var işlerine gelmeyen cümleleri duymamış gibi davranıyorlar. Diğer meseleler için de konuşamadım çünkü ben kırıcı olmaktan korktum eşim konuşursa kendi cocuklari daha iyi konuşur diye düşündüm ama o da hiç lafı i açmadı ailesine.

nasıl bir beklenti. sadece gelmenizi istiyorlarsa gidin... gittiğinizde burnunuzdan geliyorsa o ayrı tabi... sorun olmuyorsa gelmesinler daha iyi.. bazıları uzakta olması daha hayırlı boşverin.

Belli yaşın üstünde iki insan için 500 km gerçekten uzak olabilir. Yorum yapamıyorum açıkçası. Ama siz de şu anda bebekli halinizle 500 km gitmek zorunda değilsiniz. Bunu güzel bir şekilde açıklarsınız. Eşiniz tabii ki kendi gider görür ailesini.

Görüşunu bildiren arkadaşlar çok teşekkür ederim. Farklı bakış açıları kazandırdıniz. Konu nasıl kapatılıyor forumda bilmiyorum ama daha fazla meşgul etmeyim sizleri sağolun hepiniz

Bende dün eşimle böyle bir konusma yaptım bana dediği sen farkında değilsin ama içli dışlı olmaman senin için öyle bir nimetki sen bunu anlamıyorsun dedi ve ben şok oldum bırak dedi kafan rahat kimse karsimiyor etmiyor dedi sonra anladim yani diyeceğim şu ki masefe iyi

Dogumda gelip de lohusa halimle benim tepemi attirmasjnlar diye 9 ay esimin başının etini yedim. Siz şaka mısınız ya Benimkiler de gelmiyor, 4 yildir evliyim 2 kez geldiler. Gelsinler de istemem yani

Bu bencillikle sizin yanınızda olduklarında hayatı burnunuzdan getirmekte üstlerine olmayacak. Bu insanlar bencil. Ben merkezci. Vermeyi bilmiyor, almayı biliyor. En azından almak için yakanıza yapışmıyorlar. Esin bu ailede doğduğu için alışmış onların alıcı olmasına. Bence bu durumu yani ailesinin verici olmadığıni eşinize söyleyin ama bık bık konuşmayın ki haksız konuma düşmeyin. Siz sahiplenme falan eklemişsiniz ve gördüğünüz muameleyi anlamlandirmak istediğiniz için yazdınız buraya bence. Kendi oğlunu düşünmeyen torununu düşünmesi beklenemez. Bence onlari bencil olarak kabul edin. Narsizm diyeceğim ama onun için daha fazla bilgi lazım.

Peki siz neden onların beklentilerini yerine getiriyorsunuz ki? Siz de hiç umursamayın görüşmeyin

Görüşunu bildiren arkadaşlar çok teşekkür ederim. Farklı bakış açıları kazandırdıniz. Konu nasıl kapatılıyor forumda bilmiyorum ama daha fazla meşgul etmeyim sizleri sağolun hepiniz
Yalnız arada ciddi bir kavga, kötü bir şey yoksa torunlarını görmek Hakları. Sizin beklediğiniz ilgilyi göstermese bile 2. Derece kan bağı var. Mahrum bırakarak cezalandırmamalısınız.
Çpcuk babayla gideceği yaşa gelene kadar gidin bence.

Sanki çok harika insanlar da yokluğu dert oluyor. Sorunlu sıkıntılı tiplermiş işte, şükür etmeniz lazım umursamıyorlar diye. Bi telefonla evinizin havasını değiştiren cinsten bulaşık yalaşık tiplerden olsalar daha mı iyiydi?

Bunda alınacak bir şey yok gelmesinler,siz de eşiniz zorlamiyorsa gitmeyin Bazı insanlar böyledir öyle git gel sevmez Mutlu olmanız lazım doğumda gelip,lohusa depresyonuna sokulmuş gelin konuları dolu burda.Suzden zorla her ay para istemiyorlarsa ,uzaktan kumanda ile oğullarını yonetmiyorlarsa ,ordan arayıp size ahkâm kesmiyorlarsa daha ne istiyorsunuz???! Zorla belanızı mı????????
( Sorunsalı değil sorunu diye yazdığınız için teşekkürler)

Ay gidin yiyin için oturun işte giderken de hiçbir şey götürmeyin

Ben gitmezdim yeterince adım atmışsınız zaten kıymet vermiyorlarsa ne gerek var ki. Hele ki başka sehirdelerse falan hiç gitmem

Aynı durum içindeyim. Sizin sorumsuzluk dediğiniz şeyler benim işime geliyor arayan yok soran yok bayramdan bayrama gidiyorum işim bitiyor. Tabi sizin hayatınız, siz daha iyisini bilirsiniz.

Kişisel sorun mu varda gelmiyorlar ?

Hangi sorumluluk? İki yetişkin evleniyor sonra da çocuk yapmak istiyor yapıyor, ailelerin sorumluluğu ne burada? Düğün konusunda onları değil eşinizi suçlayın. İstemediğiniz halde düğün yaptırıp sonra da parasını verin dediklerinde vermeyip kapatsaydı ağızlarını. Eşinizin anne babası bırakın hesabını o sorsun. Ama kendileri gelip gitmediği sizlerle ilgilenmediği halde aksini bekliyorlarsa da yapmayın.

Bir klasik problem daha; "ben kırıcı olmak istemiyorum eşim söylesin istiyorum" İşte belki de eşiniz rahatsız değil olan bitenden, o nedenle konuşmaya söylemeye gerek duymuyor.

Size ters gelen başkasına da mı ters gelmeli? Evet normali torun doğunca gidip hayırlı olsun denir, durumuna göre hediye verir. Ama yapmıyorlarsa da kahrolup oturulmaz. Eşimin ailesi de böyle insanlarmış demek ki der geçersin. Bizim toplumda bunun ayarı yok, ya neredeyse yatağına kadar girerler canından bezdirirler ya da böyle vurdumduymaz olurlar. Ortasına sahip olan gelinler çok şanslı. Size tavsiyem, bu hayatta değmeyene sitem etmeyin. Ha ama eşiniz sizi bir şeylere zorlamaya kalkarsa, gideceksin geleceksin aileme şunları bunları yapacaksın derse sakın ezdirmeyin kendinizi. Eşimin hatrına sustum söylemedim yapmadım etmedim... bunlar tehlike sinyali.

Ben ailede bir sorun goremedim. 500 km'den gelip de evinizde kalip size yuk olmak istememislerdir belki. Bu kadar abartmaya gerek yok bazi seyleri ya. Kirk yilda bir gidiyorsunuz, gidin ne var ki. Onlar da gelmeyerek size yuk olmuyorlar bebekli evde. Daha ne istiyorsunuz gercekten? Kendinizi bosuna kuruyorsunuz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…