Bir kez lafı açılır gibi oldu bekledik gelip torun görmenizi dedim biz nasıl gelelim yol uzak dedi(500 km). İnsanlar yurt dışından gelip torun görüyor dedim üstlerine alinmadilar,onlar da öyle bir huy var işlerine gelmeyen cümleleri duymamış gibi davranıyorlar. Diğer meseleler için de konuşamadım çünkü ben kırıcı olmaktan korktum eşim konuşursa kendi cocuklari daha iyi konuşur diye düşündüm ama o da hiç lafı i açmadı ailesine.Peki iletişim kurup ne hissettiğinizi anlattınız mı eş ailesine? Ben şu zamanlarda sizin desteğinizi bekledim ama siz bana destek olmadınız dediniz mi?
nasıl bir beklenti. sadece gelmenizi istiyorlarsa gidin... gittiğinizde burnunuzdan geliyorsa o ayrı tabi... sorun olmuyorsa gelmesinler daha iyi.. bazıları uzakta olması daha hayırlı boşverin.Benim gururuma dokunan da bizim hiçbir özel animizda yanımızda olmamalarına rağmen(kaç kez taşındık, kaç kez ihtiyacımız oldu ailelerimize birçok şey oldu, benim çok ciddi sağlık.problemlerim.oldu hastanede aylarca tedavi gördüm vs.) bunların hiçbirinde yanimizda yoklardi buna rağmen kendilerinin beklenti içinde olmaları. Ben eşime senin ailen görmek istersin git diyorum ama ben çocuğumu alıp gitmek istemiyorum ve tavrimi da görsünler istiyorum.Siz gider miydiniz?
Bir kez lafı açılır gibi oldu bekledik gelip torun görmenizi dedim biz nasıl gelelim yol uzak dedi(500 km). İnsanlar yurt dışından gelip torun görüyor dedim üstlerine alinmadilar,onlar da öyle bir huy var işlerine gelmeyen cümleleri duymamış gibi davranıyorlar. Diğer meseleler için de konuşamadım çünkü ben kırıcı olmaktan korktum eşim konuşursa kendi cocuklari daha iyi konuşur diye düşündüm ama o da hiç lafı i açmadı ailesine.
Bende dün eşimle böyle bir konusma yaptım bana dediği sen farkında değilsin ama içli dışlı olmaman senin için öyle bir nimetki sen bunu anlamıyorsun dedi ve ben şok oldum bırak dedi kafan rahat kimse karsimiyor etmiyor dedi sonra anladim yani diyeceğim şu ki masefe iyiMerhaba hanımlar size kafamı karıştıran bir konuda fikir danışmak istiyorum. 5 yillik evliyim ve 2 yaşında bir çocuğum var. Eşimin ailesiyle farkli sehirlerdeyiz. Kendileri pek sorumluluk almayı bilmeyen ebeveyn modelinden. Şöyle ki evlendiğimizde düğünu onlar yapmıştı, eşyaları kendimiz aldık düğünden sonra düğün parasıni eşimden istediler kaldı ki ben,eşim ve ailem düğün olsun diye bir istekte bile bulunmadık kendileri istediler.Onu bir şekilde atlattık böyle ufak tefek sorumsuzluklari hep vardı.5 yıl oldu sadece bir kez annesi evimize geldi, babası kardeşi gelmedi. Biz bayramlarda gidiyorduk. Benim patlama noktam ise çocuğumun dogumuna gelmemeleri oldu. O günden sonra mesafe koydum ama yine de üstüne bir kez evlerine biz torun göstermeye gittik resmen ve gittiğimizde o kadar komik bir hediye verdiler ki cocuguma burda yazmaya utanıyorum onlar adina.Deprem bölgesinde yasiyolardi evlerinde bir sıkıntı yoktu ama o dönem hep aradım gelin ne zaman isterseniz bizde kalın dedim. Eşimse ağzını açıp bunların hiçbirini söylemiyor yani benim çocuğum oldu anne baba neden yanımda degildiniz bile demedi çok tuhaf geliyor bana bu durum benim aile anlayışıma o kadar ters ki ve şimdi de bayram yaklasiyor malum kendileri bizi davet ediyor .Can sıkan daha fazla ayrıntı var ama uzatmayacagim özetle bu.Siz olsanız gider misiniz?Ben gururuma yediremiyorum açıkçası.
Yalnız arada ciddi bir kavga, kötü bir şey yoksa torunlarını görmek Hakları. Sizin beklediğiniz ilgilyi göstermese bile 2. Derece kan bağı var. Mahrum bırakarak cezalandırmamalısınız.Görüşunu bildiren arkadaşlar çok teşekkür ederim. Farklı bakış açıları kazandırdıniz. Konu nasıl kapatılıyor forumda bilmiyorum ama daha fazla meşgul etmeyim sizleri sağolun hepiniz
Bunda alınacak bir şey yok gelmesinler,siz de eşiniz zorlamiyorsa gitmeyin Bazı insanlar böyledir öyle git gel sevmez Mutlu olmanız lazım doğumda gelip,lohusa depresyonuna sokulmuş gelin konuları dolu burda.Suzden zorla her ay para istemiyorlarsa ,uzaktan kumanda ile oğullarını yonetmiyorlarsa ,ordan arayıp size ahkâm kesmiyorlarsa daha ne istiyorsunuz???! Zorla belanızı mı????????Merhaba hanımlar size kafamı karıştıran bir konuda fikir danışmak istiyorum. 5 yillik evliyim ve 2 yaşında bir çocuğum var. Eşimin ailesiyle farkli sehirlerdeyiz. Kendileri pek sorumluluk almayı bilmeyen ebeveyn modelinden. Şöyle ki evlendiğimizde düğünu onlar yapmıştı, eşyaları kendimiz aldık düğünden sonra düğün parasıni eşimden istediler kaldı ki ben,eşim ve ailem düğün olsun diye bir istekte bile bulunmadık kendileri istediler.Onu bir şekilde atlattık böyle ufak tefek sorumsuzluklari hep vardı.5 yıl oldu sadece bir kez annesi evimize geldi, babası kardeşi gelmedi. Biz bayramlarda gidiyorduk. Benim patlama noktam ise çocuğumun dogumuna gelmemeleri oldu. O günden sonra mesafe koydum ama yine de üstüne bir kez evlerine biz torun göstermeye gittik resmen ve gittiğimizde o kadar komik bir hediye verdiler ki cocuguma burda yazmaya utanıyorum onlar adina.Deprem bölgesinde yasiyolardi evlerinde bir sıkıntı yoktu ama o dönem hep aradım gelin ne zaman isterseniz bizde kalın dedim. Eşimse ağzını açıp bunların hiçbirini söylemiyor yani benim çocuğum oldu anne baba neden yanımda degildiniz bile demedi çok tuhaf geliyor bana bu durum benim aile anlayışıma o kadar ters ki ve şimdi de bayram yaklasiyor malum kendileri bizi davet ediyor .Can sıkan daha fazla ayrıntı var ama uzatmayacagim özetle bu.Siz olsanız gider misiniz?Ben gururuma yediremiyorum açıkçası.
Ay gidin yiyin için oturun işte giderken de hiçbir şey götürmeyinMerhaba hanımlar size kafamı karıştıran bir konuda fikir danışmak istiyorum. 5 yillik evliyim ve 2 yaşında bir çocuğum var. Eşimin ailesiyle farkli sehirlerdeyiz. Kendileri pek sorumluluk almayı bilmeyen ebeveyn modelinden. Şöyle ki evlendiğimizde düğünu onlar yapmıştı, eşyaları kendimiz aldık düğünden sonra düğün parasıni eşimden istediler kaldı ki ben,eşim ve ailem düğün olsun diye bir istekte bile bulunmadık kendileri istediler.Onu bir şekilde atlattık böyle ufak tefek sorumsuzluklari hep vardı.5 yıl oldu sadece bir kez annesi evimize geldi, babası kardeşi gelmedi. Biz bayramlarda gidiyorduk. Benim patlama noktam ise çocuğumun dogumuna gelmemeleri oldu. O günden sonra mesafe koydum ama yine de üstüne bir kez evlerine biz torun göstermeye gittik resmen ve gittiğimizde o kadar komik bir hediye verdiler ki cocuguma burda yazmaya utanıyorum onlar adina.Deprem bölgesinde yasiyolardi evlerinde bir sıkıntı yoktu ama o dönem hep aradım gelin ne zaman isterseniz bizde kalın dedim. Eşimse ağzını açıp bunların hiçbirini söylemiyor yani benim çocuğum oldu anne baba neden yanımda degildiniz bile demedi çok tuhaf geliyor bana bu durum benim aile anlayışıma o kadar ters ki ve şimdi de bayram yaklasiyor malum kendileri bizi davet ediyor .Can sıkan daha fazla ayrıntı var ama uzatmayacagim özetle bu.Siz olsanız gider misiniz?Ben gururuma yediremiyorum açıkçası.
Ben gitmezdim yeterince adım atmışsınız zaten kıymet vermiyorlarsa ne gerek var ki. Hele ki başka sehirdelerse falan hiç gitmemMerhaba hanımlar size kafamı karıştıran bir konuda fikir danışmak istiyorum. 5 yillik evliyim ve 2 yaşında bir çocuğum var. Eşimin ailesiyle farkli sehirlerdeyiz. Kendileri pek sorumluluk almayı bilmeyen ebeveyn modelinden. Şöyle ki evlendiğimizde düğünu onlar yapmıştı, eşyaları kendimiz aldık düğünden sonra düğün parasıni eşimden istediler kaldı ki ben,eşim ve ailem düğün olsun diye bir istekte bile bulunmadık kendileri istediler.Onu bir şekilde atlattık böyle ufak tefek sorumsuzluklari hep vardı.5 yıl oldu sadece bir kez annesi evimize geldi, babası kardeşi gelmedi. Biz bayramlarda gidiyorduk. Benim patlama noktam ise çocuğumun dogumuna gelmemeleri oldu. O günden sonra mesafe koydum ama yine de üstüne bir kez evlerine biz torun göstermeye gittik resmen ve gittiğimizde o kadar komik bir hediye verdiler ki cocuguma burda yazmaya utanıyorum onlar adina.Deprem bölgesinde yasiyolardi evlerinde bir sıkıntı yoktu ama o dönem hep aradım gelin ne zaman isterseniz bizde kalın dedim. Eşimse ağzını açıp bunların hiçbirini söylemiyor yani benim çocuğum oldu anne baba neden yanımda degildiniz bile demedi çok tuhaf geliyor bana bu durum benim aile anlayışıma o kadar ters ki ve şimdi de bayram yaklasiyor malum kendileri bizi davet ediyor .Can sıkan daha fazla ayrıntı var ama uzatmayacagim özetle bu.Siz olsanız gider misiniz?Ben gururuma yediremiyorum açıkçası.
Aynı durum içindeyim. Sizin sorumsuzluk dediğiniz şeyler benim işime geliyor arayan yok soran yok bayramdan bayrama gidiyorum işim bitiyor. Tabi sizin hayatınız, siz daha iyisini bilirsiniz.Benim gururuma dokunan da bizim hiçbir özel animizda yanımızda olmamalarına rağmen(kaç kez taşındık, kaç kez ihtiyacımız oldu ailelerimize birçok şey oldu, benim çok ciddi sağlık.problemlerim.oldu hastanede aylarca tedavi gördüm vs.) bunların hiçbirinde yanimizda yoklardi buna rağmen kendilerinin beklenti içinde olmaları. Ben eşime senin ailen görmek istersin git diyorum ama ben çocuğumu alıp gitmek istemiyorum ve tavrimi da görsünler istiyorum.Siz gider miydiniz?
Kişisel sorun mu varda gelmiyorlar ?Merhaba hanımlar size kafamı karıştıran bir konuda fikir danışmak istiyorum. 5 yillik evliyim ve 2 yaşında bir çocuğum var. Eşimin ailesiyle farkli sehirlerdeyiz. Kendileri pek sorumluluk almayı bilmeyen ebeveyn modelinden. Şöyle ki evlendiğimizde düğünu onlar yapmıştı, eşyaları kendimiz aldık düğünden sonra düğün parasıni eşimden istediler kaldı ki ben,eşim ve ailem düğün olsun diye bir istekte bile bulunmadık kendileri istediler.Onu bir şekilde atlattık böyle ufak tefek sorumsuzluklari hep vardı.5 yıl oldu sadece bir kez annesi evimize geldi, babası kardeşi gelmedi. Biz bayramlarda gidiyorduk. Benim patlama noktam ise çocuğumun dogumuna gelmemeleri oldu. O günden sonra mesafe koydum ama yine de üstüne bir kez evlerine biz torun göstermeye gittik resmen ve gittiğimizde o kadar komik bir hediye verdiler ki cocuguma burda yazmaya utanıyorum onlar adina.Deprem bölgesinde yasiyolardi evlerinde bir sıkıntı yoktu ama o dönem hep aradım gelin ne zaman isterseniz bizde kalın dedim. Eşimse ağzını açıp bunların hiçbirini söylemiyor yani benim çocuğum oldu anne baba neden yanımda degildiniz bile demedi çok tuhaf geliyor bana bu durum benim aile anlayışıma o kadar ters ki ve şimdi de bayram yaklasiyor malum kendileri bizi davet ediyor .Can sıkan daha fazla ayrıntı var ama uzatmayacagim özetle bu.Siz olsanız gider misiniz?Ben gururuma yediremiyorum açıkçası.
Hangi sorumluluk? İki yetişkin evleniyor sonra da çocuk yapmak istiyor yapıyor, ailelerin sorumluluğu ne burada? Düğün konusunda onları değil eşinizi suçlayın. İstemediğiniz halde düğün yaptırıp sonra da parasını verin dediklerinde vermeyip kapatsaydı ağızlarını. Eşinizin anne babası bırakın hesabını o sorsun. Ama kendileri gelip gitmediği sizlerle ilgilenmediği halde aksini bekliyorlarsa da yapmayın.Beni sinirlendiren mesele aslinda şu kendilerinin aile olarak hiçbir sorumlulugu yerine getirmeyip bizden beklemeleri.Bu iki yüzlü tavır beni yıpratıyor. Üstüne eşim de hiçbir hatalarını söylemiyor ben kendi çapımda debeleniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?