eşin ailesi ve mesafe

Kaety

Çok Şükür, Bin Şükür..
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2012
4.121
753
248
kızlar merhabalar..
benim elle tutulut aman aman çok büyük bir sorunum yok çok şükür
yanlız hep çok merak ettiğim birşey var;
bi arkadaşta benzer bir konu açmış ama yerini işgal etmek istemedim kendi sorularımla
hep duyarız "baştan mesafeni koy" sözünü..

kayınvalidem de klasiklerden "iki ocak yanmasın,burda yemeğinizi yiyin yavrum çaya bile kalmayın hemen gidersiniz,sen yorulma,çalışıyorsun,kıyamıyorum sana kızım vs.vs. uzar gider..ve eşimin en sevdiği yemekleri yapar..
çok yardımcı olmaya çalşıyor farkındayım ama benimde yemek yapmayı geliştirmem gerek..nereye kadar başkasından beklerim!!
bende arada çağırdığında gidiyorum.bazende sırf alışmasın diye geri çevirttiriyorum eşime :) yani eşim çok yumuşak başlı biri ona gitmeyelim bugün desem tamam der.tabii anneye de kıyamaz bi yandan da

ben bu mesafe olayını bu şekilde koymakla başarılı olurmuyum bunu bilemiyorum..
yani öneriniz varmıdır..benden daha tecrübeli yaşamış, görmüş geçirmiş arkadaşlar; yaşadıklarınızdan örnekler varsa bilmek isterim
kısacası hep söylenilen "mesafeni koru" sözü neleri içeriyor

bugün baş başa yiyeceğiz eşimle dediğin gündü mesafe koyduğun gün, iyi niyetin fazlası bende şüphe ve antipati uyandırıyo nedense

bugün baş başa yiyeceğiz eşimle dediğin gündü mesafe koyduğun gün, iyi niyetin fazlası bende şüphe ve antipati uyandırıyo nedense

aynen hayatımda hep aşırı sevecen aşırı canayakın insanlardan korkmuşumdur..
helede bu kişi k.v ise! çünkü saygını korumak zorundasın..
kesinlkle fazlası art niyettir..

Anneye kıyamamak ayrı konu da...Her gün anneye gidilecekse veya annede yemek yenecekse,neden evleniliyor :)

Anne de çocuğunun evlenip yuvadan uçacağına manen kendini hazırlamış olmalı.
Sonuçta kendisi de evlenip evinden uçmuş.

Herneyse...Ben her gün annelere gitmek veya annelerde yemek meselesine karşıyım.
Bir de bu gidişler rutine binerse,asla rutini kıramazsınız.Mesela her cuma giderseniz,taş çatlasa gitmeniz gerekir.

Ama şu da bir gerçek ki,anneler yavrularını yedirip doyurmak ister.Yaptıkları yemeklerin yenmesinden mutluluk duyarlar.
Eğer oğlanı-gelini eve alıştırmak gibi başka bir niyet yoksa,yemek şevkini kırmamak için,tencere ile yemek alınabilir.
Mesela benim annem olsun,kayınvalidem olsun,sipariş yemek yapmaya bayılırlardı.
Annecim,sen çok güzel yapıyorsun,bize de yapar mısın veya ayırır mısın,uğrayıp alırız derseniz,eminim yine mutlu olur.

bu çok doğruu..
bi kere tencereyle göndermişti yemek..hatta bana hep "kızım ne yemek istiyorsanız söyle ben yaparım "der..ve yapıyım evinize götürün der..hatta misafirim geldiğinde yemek göndermek ister..
evet ortada bi yemek şevki var doğru bir nokta :) anaamm öyle desem benm k.vde de bayılır mutlu olur..
hmmmm..şimdi çok mu önyargılıyım bilemedim yaa..
tabi eve alıştırma niyeti ile iyi niyet arasında çok ince bir çizgi var..

Son düzenleme:
eski konumdanda hatırlarsın belki bu konudan ne kadar muzdarip olduğumu son bir haftadır teşebbüsü yk artık anlamaya başladı sanırım her defasında hayır cevabını aldığı için. Güzellikle hayır diyorum hiçbirinde ay ayıp oluyo gidiyim bari demedim, sanki herkes haftanın 2-3 günü başka yeremi gidiyor yemeğe var yemeğim deyip Teşekkür ederim.

tencereyle yemek yapıp gondermek :)
ısı yok kayınvalıdenın ugrasmı arıyo nedır bılemedım

hatırlıyorum canım..
işte bende öyle yapıyorum ama içim içimi yiyor bi yandan da ay oğludur özlüyor ne yapsın diye..
hayır diyorum hep ama vicdanım rahat etmiyor bu seferinde..

benim k.v apartmanda ki tüm komuşlarmla tanışıyo..geçenlerde benim komşulardan biri "kıııızz kaynanan niye gelmiyor hiç görmüyoruz" dedi..
bende geliyor ama çalışıyoruz ya falan dedim..yani bu salak laflar hep var.. size ne yani!
sende eşinle sorun yaşamayacaksan sürekli gitmemekle en iyisini yapıyorsun..
herşey eş de bitiyor ama

tencereyle yemek yapıp gondermek :)
ısı yok kayınvalıdenın ugrasmı arıyo nedır bılemedım

yaa canım benm sen ne diyosun işi yok tabii..
gel gezelim de 7/24 gezer seninle yok demez..
birde hamarat mantılar tatlılar aklına ne gelirse..sürekli yapar ve yapmaktan büyük mutluluk duyuyo..
eee böyle işi olmayanlarda çevresindekilere sarma ihtiyacı hissediyor işte

arada yapsın o zaman sız ugrayıp alın evınıze gıdın ama sonra ,
yemek yapınca mutlu oluyordur belkı
ama alıskanlık halıne getırıp sureklı yapması kotu olur

Bence siz böyle yaparak bir mesafe koymuşsunuz zaten oraya her çağırdığında giderseniz mesafe yok oluyor bi de kv ile asla içli dışlı olma taraftarı değilim hep bi saygı çizgisi olmalı olmayınca ilişkiler laçkalaşıyor. Allahtan eşiniz sizin dediğine uyuyor pek anası dediğim dedik değil. aranızdaki dengeyi bu şekilde korumaya devam ederse birşey olacağını zannetmiyorum. Haftanın 2 gününden fazla yemeğe gitmeyin istemiyorsanız. ama pat diyede 2 güne indirmeyin her gün gidiyorsanız.
şimdi 5 güne düşebilir. sonraki hafta yada bir sonraki hafta 4 güne düşe böyle yavaş yavaş arayı uzatırsanız daha iyi olur

Son düzenleme:
arada yapsın o zaman sız ugrayıp alın evınıze gıdın ama sonra ,
yemek yapınca mutlu oluyordur belkı
ama alıskanlık halıne getırıp sureklı yapması kotu olur

kesinliklee.. bende mutlu oluyorum ama benide düşünsün..
ben sadece makarna bilen bi insandım..şimdi eşime bişeyler yapmak için çabam var..hazıra alışmamam gerek
nereye kadar o bana yemek yapacak..

öylede ben rahat edemiyorum yiyin gidin diyo ama gidincede çay koyuyum mu diye soruyor..
sonra yiyip içip kalkmış gibi olacaz diye çayıda bekliyorum..
amaaannn şimdiden bıktım ya

Son düzenleme:

benim kv e sürekli diyorlarmış oda çalışıyo boş vakti olursa gelir demiş.eşime dert yandım geçen gün her gün arıyor sürekli psikolojik baskı altındayım kırmak da istemiyorum ama evimiz özlüyorum daha çok yeniyiz ve yoruluyorumda duşumu alıp dinlenmek istiyrm demiştim.galiba annesine çıtlattı . gerçekten iş eşte bitiyor. Dediğin gibi insan vijdan azabı duyuyor kimi zaman ama benim eşim hergün ben işteyken görüyor zaten annesini. Hem ilerde iyice yüzgöz olup sorun yaşamaktansa şimdiden sınırı belli etmek daha iyi. Ama eşime ne zaman sert çıksam hep ben kaybettim hem huzurum bozuldu hem de onun dediği oldu. Şimdi annesinin hep iyilik yapmak istediğinden giriyorum konuya kötülemeden o zaman eşim ikna oluyor.2 haftadır gitmiyoruz çarşamba günü ben çağırıcam buyrun gelin diye daha fazla uzatmıyım ki kantarın topuzu kaçmasın :)

benim tecrübelerim bana bunu öğretti: arasıra gitmek iyi oluyor da her gün gidip k.validegilde yenirse emin ol bununla ilgili birgün herhangi birinden seni az ya da çok üzecek bir laf duyabilirsin...

hiç bir zaman (yemek konusu dahi olsa) birine muhtaç olma derim, ne olursa olsun evinde yemek yapmanı geliştir ve kimselere mahçup ve muhtaç olma...evinde çoğu zaman yemeğin olsun ki, kimse laf edemesin...

hem senin hem de eşinin artık psikolojik olarak evli olduğunuzu anlamanız için, başkaların da sizin bağımsız olduğunuzu anlamaları için kendi evinizde yemek pişirmeniz şart bence...

hatta boş günlerinde pişir sen onları davet et...inan çok daha saygı duyacaksın...

bence birileri sizin bağımsız olmanızı istemiyor :)

yook hergün hiç gitmedim evlediğimizden beri.. 2 aylık evliyim bu arada..
çok şükür eşim dediğimden çıkmaz..üzmekten hep korkmuştur..ama bana tamam diyip belki içinden üzülüyordur diye tereddütlerim oluyor..
ve ilerde aksi olmaz inşallah..
ve düşünsenize aralarını bozmak en son isteyeceğim şey olur :18:

çok konuştum sanırım..inşallah hep böyle devam edebilirim..ve sennde durumlar istediğin gibi olur inşallah arkadaşım..yanyana oturmakla asıl sıkıntı sende olmuş çünkü..

Son düzenleme:
tabı kı hergun gıtmenıze gerek yok.haftada bır yeterlı.arada sıze yemek yapıp gondernek ustemesı buyuk jest.sahsen benım kayınvalıdem uzakta.senede 1-2 tabak yemegını anca yerım.keske yakında olsa da bıraz uzerımden yuklerı alsa dıye dusundugum oluyor.ne de benım esımde onun da evladı.kendı annem bana nasıl yardımcı olmak ısterse o da ısterdı dıye dusunuyorum.

Ama eşime ne zaman sert çıksam hep ben kaybettim hem huzurum bozuldu hem de onun dediği oldu. Şimdi annesinin hep iyilik yapmak istediğinden giriyorum konuya kötülemeden o zaman eşim ikna oluyor.2 haftadır gitmiyoruz çarşamba günü ben çağırıcam buyrun gelin diye daha fazla uzatmıyım ki kantarın topuzu kaçmasın :)[/QUOTE]

sovr86;
evet çok doğru tesbit..sert çıkmak huzur bozar..bazen insan fevri oluyor,sert olmaktan alıkoyamıyor kendini..
çok şükür ben hiç sert çıkmadım ama kendini tutmak zor bişey..umarım bundan sonrada çıkmam..
ay evet baya uzatmışssın ama canım ya bence haftada iki gün ideal sanırım..
birde hafiften yalakalık yapmak gerek evet.. karşı tarafın iyilik yapmak istemesnden konuya girmek gibi

Son düzenleme:

çok doğru yeri gelir kalkar yük elbette..
ama fazlası sinir bozucu..
boşver seninkinin uzak olması en güzeli

eğer öyle tereddütlerin varsa emin ol eşin şimdi söylemiyorsa bile yakın zamanda söyler. daha çok yolun başındasınız. eşinizin ailesi daha sizin evli olduğunuzu tam idrak edememişlerdir. o örnekti mesala haftada 3 gün sizi çağırıyorsa 2 gün gitmeyin ama üçüncü çağırışına gidin.
inşallah hep böyle olursunuz ve sorun olmaz
inşallah benim durumumun düzelmesi o evden çıkmam ile olur sadece ona da eşim yanaşmıyor şu an bakalım kısmet artık

bana göre mesafeli olmak sorun çıkabilecek konulara hiç bulaşmamak
eşin konuşacak eşin cevabını verecek
ben bu şekilde hallettim
zaten kv hiç bi sorunum yok böyle daha iyi oldu
bizde hafta da bi yemeğe gidiyoruz hem görüşmüş oluyoruz hemde yemek derdim olmuyor
eşinle konuş çalıştığın için evinde vakit geçirmek , evinde yemek yapmak istediği
insan çalışınca evini özlüyor bu şekilde konuşursan eşinde sorun çıkarmaz
hiç bi şekilde sürekli gitmek zorunda mıyız ne işimiz var hergün hergün bizimde evimiz var gibi konuşma
eşin inatlaşır sonra
bi sefer eşin anladı mı gerisi de gelir sana bile sormadan hayır demeyi öğrenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…