eşin ailesi ve mesafe

Güzel bir başlık olmuş tamtatam ben de merakla okuyorum cevap geldikçe.
Henüz ufukta evlilik görünmese de bu konularda fikir sahibi olmama çok yardımcı oluyor kk.

Bılıyomusun kayınvalıdenın en guzel yemegı senın evınde yaptıgın makarnadan guzel olamaz
sen kendın yap bence kımın ne dedıgınıde onemseme senın evın orası ve artık aıle oldgunuzu herkes anlamalı bence

eveeeet arkadaşım çok doğru söylüyorsun..
muhtaç olmamak çok haklısın
k.v mi yıllardır tanımıyorum neticede bazen aklıma geliyor benmde..
"bana muhtaç olsunlar,her zaman benim desteğime ihtiyaç duysun" şeklinde düşünceye sahip insanlar çok çevremizde..
kendilerini işe yarar görmek amaçları..
tabii genel söylüyorum..topu topu 10 aydır falan tanıyorum k.v mi
dediğin gibi yapmak istiyorum..beni tercüme ettin :)

yemege gıdıyorsunuz sonra cay fasla meyve faslı baslıyor ee evınızde ne zaman oturacaksınız ?

dimi ama..eşimle yapıyoruz genelde buda mutlu ediyor beni..
neden gidip hergün yemek bekleyeyeim..
haklısın arkadaşım

Güzel bir başlık olmuş tamtatam ben de merakla okuyorum cevap geldikçe.
Henüz ufukta evlilik görünmese de bu konularda fikir sahibi olmama çok yardımcı oluyor kk.

dimi amaa..yok diyorsun ya bir anda karşına çıkıveriyo,hiç beklemediğin anda..
bilgilenmek en güzeli

Kayınvalide olarak bakmayın insan olarak bakın.. Belki gerçekten iyi niyetle düşünüyordur, siz çalıştığınız için..

Samimiyetine inandığınızı fakat zaten kendi annenizinde sürekli yemek yapıp önünüze getirdiğini örnek vererek şu an bu yüzden çok yemek deneyiminiz olmadığından ve artık evlendiğiniz için deneme yanılma yöntemi ile öğrenmek istediğinizden bahsedin

Hafta 1 ya da 2 herneyse eşinizle gün belirleyin, kayınvalidenize de haber verin ki hergün sizi de düşünerek fazladan yemek yapmasın.. Hatta yeni yemeklerinizden beğendiklerinizi sizde kayınvalidenize ikram edebilirsiniz müsait olduğunuzda..

Böyle böyle hem yemek yapmaya alışırsınız hemde istediğiniz mesafeyi koyarsınız gidip gelme konusunda..

Son düzenleme:

kesinlikle öyle çok başındayız..daha çok yeni olduğumuz için mi diyede düşünüyorum..
eşim tuaf bi insan kimseyi kırmamaya çalşan bi yapıda..ama hep böyle devam eder mi bilemem tabiki..
gelecek gösterecek ama en azından şu mesafe işini hep dengede tutarsam fazla zarar görmem değil mi :)
inaşşalh gönlüne göre verir Allah..o evden huzurla taşınmanz dileğyle

valla sizin k.valideleriniz sizi yemeğe çağırıyorlar birde istediğin yemeği söyle ben yaparım...benim durum ise bambaşka genelde ben çalışırkende çalışmıyorkende k.validem bana tlf açar benim yemek yapmamı ister..çalışıyorken işten çıkar birde oraya gidip yemekleri hazırlardım hep beraber yerdik.şuan evdeyim halen zaman zaman çağırıp şunu yap bunu yap der..bende kıramıyorum gidiyorum genelde..yada onlar bana gelir..bizde durum böyle ben ne yapmalıyım mesafe konusunda?

aaahh aahh..biraz önyargıda var diyorum ya..belkide sadece iyi niyet ama çok ince bir çizgi var arada işte..
ama evet açık olmalıyım öğrenmeye hevesli olduğummu belirtmemde faydalı olacaktır haklısın :)

ooov evet birde bu var değil mi..
seninki de kötü
sanırım benim için düşünülen şeyler sizin içinde geçerli..
haftada iki gün kabul etmek gibi

yemege gıdıyorsunuz sonra cay fasla meyve faslı baslıyor ee evınızde ne zaman oturacaksınız ?

aynen işte..
genel olarak düşünürsek insanlar doyumsuzdur hep fazlasını bekler..
bu durumların olacağını bildiğim için bende daha az gidiyorum..
şimdiye kadar haftada iki günü geçmedi görüşmememiz..

çok güzel söylemişssin arkadaşım..
ben değil eşim iletmeli herşeyi evet..
zaten laf arasında kendi ailemden örnek verip "amannn gidesim yok eve gidip yatmak istiyorum" şeklinde iki cilveyle söylüyorum
aynen çok iyi biri ama nasıl inat biri kesnlkle öyle konuşmamam gerek mazallah beter olur durumlar..
naza cilveye çabuk düşüyor Allahtan

bazı kaynanaların hiç aklının olmadığına inanmaya başladım.hadi yaransa arkasında art niyet aranmasa neyse.ne uğraşırsın be kadın.yap yemeğini otur kocanla 2-3 gün ye.sanane milletin yemeğinden:44:

Benim kv böyle derdi ve bende sinin gibi düşünürdüm annem kızardi sonra pişman olursun zaten çocuklu olduğun zaman evinde oturursun gerçekten de öyle oldu şimdi 11 aylık kızım var ve biz pazartesi ve cumartesi günleri evde oturuyoruz en korkutuğm günler diye bilirim çünkü yemek pişirmek çok güzel bir şey eline sağlık sözünü duymak:)ama gel gelelim ne pişiricem ben sürekli bunu düşünüyorum yemek bulamıyorum internette ki yemekler bize uygun değil o günler mecbur evde oturuyorum ki eşim geldiğinde herşey hazır olsun şikayetçi değilim ama işte....:)yani anlayacağın çocuklu oldun mu herkezın düzeni yerine oturur.

kayınvaldem ve kayınpederım tıpkı vahsı bır hayvan kolonısı gıbı toplu yasama o kdr alısık ve yatkınlarkı bızı cok bayıyorlar tamamen ıyı nıyetlıler onlarda yenılsın ıcılsın orda yatılsın kalkılsın ıstıolar ben sesımı cıkarmıyorum sonucta o ınce cızgıyı ayarlaması gereken eşim(eşim çogu zaman gıtmeyı redettıgı ıcın kayınvaldem keşfetti beni arayıp çagırıo cahıl ama çakallll:)ama ınanın cok bunaltıcı oluolar eşim ciyak ciyak bagırıo BİZ EVLİYİZ BİZİMDE KENDİMİZE AİT BİR EVİMİZ VAR NEDEN EVLENDİGİMİ ANLAMAK İSTEMİORSUNUZ?sonuçta degişen birşey yok yine haftada 3-4gün yemege çagrılıoruz ve her seferındede yatıya kalmamız ıcın ısrar edıolar (bu arada eşimin işinden dolayı bız 6ay görüşemiyoruz 6ay sonunda sadece 1-2 ay yanımda kalabilio o 30 günn15-20 gununude kayınvaldemle sohbet ederek gecırıorum mutfakda leş gıbı sogan kokarak)

Bir buçuk yıldır evliyim kayınvalidemle çok yakın oturuyoruz şimdiye kadar bir kere bile beni yemeğe çağırmadı
Yemek saatlerrinde orada bulunmuşsak yemişizdir o kadar hiç yemeğe çağırmadığı için ben de çekiniyorum yemekte
Benim derdim de bu bizde de çok mesafe var galiba

Bir buçuk yıldır evliyim kayınvalidemle çok yakın oturuyoruz şimdiye kadar bir kere bile beni yemeğe çağırmadı
Yemek saatlerrinde orada bulunmuşsak yemişizdir o kadar hiç yemeğe çağırmadığı için ben de çekiniyorum yemekte

darısı bizlerin başına tadını çıkart ve ilk gidişinde bzler için bir demet çiçek götür kvne:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…