kayınvaldem ve kayınpederım tıpkı vahsı bır hayvan kolonısı gıbı toplu yasama o kdr alısık ve yatkınlarkı bızı cok bayıyorlar tamamen ıyı nıyetlıler onlarda yenılsın ıcılsın orda yatılsın kalkılsın ıstıolar ben sesımı cıkarmıyorum sonucta o ınce cızgıyı ayarlaması gereken eşim(eşim çogu zaman gıtmeyı redettıgı ıcın kayınvaldem keşfetti beni arayıp çagırıo cahıl ama çakallll:)ama ınanın cok bunaltıcı oluolar eşim ciyak ciyak bagırıo BİZ EVLİYİZ BİZİMDE KENDİMİZE AİT BİR EVİMİZ VAR NEDEN EVLENDİGİMİ ANLAMAK İSTEMİORSUNUZ?sonuçta degişen birşey yok yine haftada 3-4gün yemege çagrılıoruz ve her seferındede yatıya kalmamız ıcın ısrar edıolar(bu arada eşimin işinden dolayı bız 6ay görüşemiyoruz 6ay sonunda sadece 1-2 ay yanımda kalabilio o 30 günn15-20 gununude kayınvaldemle sohbet ederek gecırıorum mutfakda leş gıbı sogan kokarak)
canim bak sen de firsat bulunca onun bilemeyecegi cok super bir yemek yap ve susleyip gotur anne beyendin mi falan de bunu arada yap. sizin eve de gelince ayarla cok guzel yemekler yap kendisinden guzel yaptigini gorunce vaz gececektir. ama madem calisiyorsun arada versin bosver... hepten kotuye yorma.
o dengesz komsularina da deki biz her gun annemdeyz nerdeyse ona firsat kalmiyor falan agizlarina yapistir lafi..
Bir buçuk yıldır evliyim kayınvalidemle çok yakın oturuyoruz şimdiye kadar bir kere bile beni yemeğe çağırmadı
Yemek saatlerrinde orada bulunmuşsak yemişizdir o kadar hiç yemeğe çağırmadığı için ben de çekiniyorum yemekte
Benim derdim de bu bizde de çok mesafe var galiba
k.validen iyi niyetlidir yada kötü onu bilemem ama ben bu tarz vıcık vıcık olaylara karşıyım(benim k.validem de her bi haltı bizimle yapmak ister:))bırak iki ocak yansın iki tencere kaynasın ama herkes şunu kafasına soksun artık siz de bi ailesiniz ve eviniz de yolunuz da ayrı bence haftada 1 yada 2 gün git ama hergün gitme hem eşinle başbaşa kalma imkanın azalır hemde bugün yapılan bu niyet gösterileri yarın dedikoduya dönüşebilir herşeyi tadında bırakmak en güzeli...
kızlar ne kadr kayınvalidlerimiz birbirine benziyor bizde 1.5 yıllık evliyiz altlı üstlü oturuyoruz ilk zamanlar bize gelin yemeğe yemek olmadı çaya gelin çaya gelmezsek meyve yemeye gelin ama ben ilk başından beri eşime ben sürekli orda yiyip içceksek niye evlendik dedim ve çıkmadım tabikide haftanın 3 akşamı ordayız ama en azından yemeği kendi evimizde yiyiyoruz
geleceğin k.valide aday adayı olarak onları da anlıyorum aslında:) düşünsenize sevgili oğluşlarımız,yavru kuşlarımız büyüyor evleniyor ve bizden uzağa uçuyorlar..bir anne için ne büyük olay. İnşallah bende o.oğluşçu k.validelerden biri olmam,korkuyorum kendimden..
mesafeli olmak her zaman iyidir.sadece eşin aliesine karşı değil hayatın her alanında mesafe güzeldir.insanın sınırları olmalı bence.k.valideniz iyi niyetli gibi ama artık sizde bir aile oldunuz.hergün başka yerde yemenizin anlamı yok.2 gün gidersiniz onlara diğer günler evinizde yer içersiniz.bence bunu baştan sağlayın.
ben bir art niyet göremedim nedense...
aynı kayınwalıdeye bende sahıbım...
hastayken yemegımmı yapar eve getırır...
bide yemekle ugrasma der...
hee çalıştıgım için çagırıyor akşam yemege..
bende eger kocamla beraber yalnız yemek ıstıyorsam...
annem bugun eşimle beraber yalnız yiyelim dedik kırılmazsan bız bgn gelmeyelım derım....
madem cok anlayıslı bır kayınwalıden var..
evlı bır cıftın ozel zamanları olması gerektıgını anlatabıırsın..
yada burda dediğin gibi anne yemek yapmayı ogrenmem lazım iyice o yuzden ugrasmak ıstıyorum bgn diyebilirsin..
bence tert tepkı vermez...
ama soyle bırseyde var..
senın ıcınde kendım içinde çok şanslı oldugumuza inanıyorum...
benm kayınvalıdem sehır dısına gıtse ben onu özluyorum.. dön diye arıyorum...
hiçbir zaman arama mesafe koymadım..
yapmacık olmadım..
ve düşüncem neyse söyledim...
mesafe yerine daha acık omayı deneyebılırsın bence..
bence hiç gerek yok yemek dediğin nedir ki yaaa, ne yesen doyuyorsun sonuçta,o sana şimdi yapar yapar yapar iyi niyetle de olsa yapar yapar yapar, ama emin ol ki günü gelir senden bekler, beklediğini yapmazsan da dedikodu gır laaa, ne fazla al ne fazla beklentiye sebep ol, biz de ilk aylarda öyleydk, şunu yaptm geln bunu yaptım gelin, ya bana ne senn yaptıından sana ne bizim yiyeceğimzden, biz müsait olduumuzda gelriiz sen yemek yaptıında değil, çalışıyoruz zaten, evmde peynr ekmek bile yeter bana ama evime atmak isityorm kendimi....tepkini koymazsan sürerrr gider bu olay,eşler zaten hayr gelemeyiz diyemez, dese de 1 der 2 der onlara bırakmamak lazım, annesi sonuçta reddetmek koyar.
geleceğin k.valide aday adayı olarak onları da anlıyorum aslında:) düşünsenize sevgili oğluşlarımız,yavru kuşlarımız büyüyor evleniyor ve bizden uzağa uçuyorlar..bir anne için ne büyük olay. İnşallah bende o.oğluşçu k.validelerden biri olmam,korkuyorum kendimden..
mesafeli olmak her zaman iyidir.sadece eşin aliesine karşı değil hayatın her alanında mesafe güzeldir.insanın sınırları olmalı bence.k.valideniz iyi niyetli gibi ama artık sizde bir aile oldunuz.hergün başka yerde yemenizin anlamı yok.2 gün gidersiniz onlara diğer günler evinizde yer içersiniz.bence bunu baştan sağlayın.
bunu drama çevirmeye gerek yok kız anneleri niye girişmiyo bu tarz işlere, ben annemin kıymetli çocuğu değilmiyim, oğluş kıymetlide kızçe değilmi, herkes için yeni bi durum ve buna alışılacak başka bi yolu yok bunun, aksi halde açıkçası ben kendimi kötü hissederim, oğlumuzun evlenme çağı geldi yatağı dolsun ama geri kalan hayatı değişmesin, ben ne yapıyosam onu yicek bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?