• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin ailesine yardım etmesi

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam
7000 lira alan bir kadın düşünelim.

Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.

Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
adamın zaten bi karısı 3 tanede çocuğu varmış(!)... bu adamla evlenmek kuma olmak gibi bişi... önceliği hep o aile olacak bunu da baştan belli etmiş. başka söze gerek var mı?

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam
7000 lira alan bir kadın düşünelim.

Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.

Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
kadın ve adam evlenecek bir sürü bora girecek, adam huyundan vazgeçmeyip ailesine bakacak kadın düğün borçlarını ödeyip ev geçindirecek, evde hergün kavga gürültü gırla, bağırış çağırış olmadan bir gün yok, boşanma ve bitiş.

bu arada erkek olsam ya daha iyi bir maaşla iş bulur o saydıklarını yaparım
ya 3000 tl ile anne evime yardım ederim. evlenip kimseyi zora sokmam
yada evleneceksem ve 3000 tl maaşla yapacaksam öncelik eşim ve olacaksa ileride çocuklarım derim... bunun başka seçeneği yok. ailesi o adamın yükü, evleneceği kadının değil

[/QUOTE]
Adam zaten kadının yarısından az maaş alıyor, onun da üçte biri direk aileye gidecek. E ekstra çıkacak masrafları da karışlayacakmış ki mutlaka çıkar. Kadın adam çalışmıyor geliri yokmuş gibi düşünecek bu durumda. Kendine uyuyorsa evlenecek uymuyorsa evlenmeyecek

çalışmıyor farzedip bunu kabul edecekse evlenemli

Boşandığım gerizekalı evin bir oğluydu .Anne baba hayatta

Survıvor 1.ekip = 1 emekli alkolik kayınbaba +1 ne koparsam kardır dıyen hain ard niyetli kaynana+ 3 çalışmayan görümce + 2 asla hayat boyu çalışmayan yatan enişte +5 yiğen

Survıvor 2.ekip = 4500 tl maaş almakla kendını bı bok sanan benım gerizekalı + gece gunduz çalışan enayi ben + 2 kreşlerde büyüyen çocuk

ne kredileri bitti ....ne borçları ....ne istekleri.... ne eksikleri ....yetemedim .... kan emiciler kurtuldum elhamdulıllah

Kendisine sponsor arıyor diyen arkadaşın yorumuna aynen katılıyorum.Kendine asla bu kötülüğü yapma
Ayy kurtulmanıza çok sevindim gerçekten. Çekilir dert değil başkalarının beklentilerini karşılamak, onlar için borç harç ödemek.

Adam 3000 deniyor da.
Aileye yardım edecekse 2000 'de ona.
Hani 4000 5000 alır. 1000 tl yardim eder.
3000 aileye sürekli yardım için az para.
Adamın düşünmesi lazım.
Hem bu paraya evlenip hem aileme bakamam diye.
Ben ailesini sırtlamayı bitirmezse evlenmezdim.
Çok büyük risk.

Nerede yaşayacak kuzeniniz bogakizii bogakizii

Erkekler genelde kendinden daha iyi bir konumda ya da daha fazla maaş alan kadın karşısında kendini ezik hissediyor. Sonra strese giriyor, çevresi laf ediyor (karın senden çok alıyor diye dalga geçen olabilir) kadına kötü davranıyor. Adamın niyetini, ailenin niyetini iyi bilmek lazım. Siz zaten para kazanıyorsunuz durumunuz iyi diyip sürekli bir şeyler de isteyebilirler.

Evlenince bence aileler çok zor durumda kalmadığı sürece gelir gider ayrı olmalı sürekli para göndermesini kabul etmezdim

Back
X