• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin ailesine yardım etmesi

Ben evlenmezdim şimdiden para konusunu açan şart koşan insanla olmaz. Sanırım kendine sponsor arıyor ben maası şuralara verecem senin maaşınla geçiniriz gibi.
Vallaha özet yapmışsın resmen.Ağzına sağlık.Çok yorulursun.Ben boşandım ole kan emıcılerden.Çok şükür.

bence adamın biraz plan program yapmaya ihtiyacı var. 1 kere markete giren bir kişi 2k ile ev geçindirilmeyeceğini, eve katkı eşit olacaksa bile 4k'nın bile koşulları zorlayacağını bilir. benim gelirim 2k ve eşimin 7k ise, otomatik olarak evi eşimin geçindirmesini beklemeye pek yüzüm olmaz açıkçası, koşulları geliştirene kadar evlenme fikrini ertelemeyi tercih ederim. tabii ki kriz, batma-çıkma, iş kurma gibi gelirin dengesiz olduğu dönemler olur ve bunlar tolere edilmeli, paranın lafı ettirilmemelidir. çalışma hırsını görmem yeterlidir benim için. ama akılda 'aman zaten kızın 7k'sı var işte her şeye yeter' gibi bir fikir varsa bence bu çok yanlış.

Burada gelir eşitsizliği değil ki sorun, adamın tutumu önemli olan; nişanlısının üçte biri maaş alan adam, kenarda beş kuruşu yok, aldığı para 3000 TL, maaşının 1/3 ü ailesine veriyor, daha lazım olursa veririm diyorsa zaten adam kuzeninizle değil onun maaş kartıyla evleniyordur, zira kuzeninizin maaşı olmasa onunla evlenmesi mümkün değil. Eşler arasında gelir farkı olabilir ama önemli olan tutumdur. Ben o adamda evlenecek olgunluk falan göremedim.

Bekarken maddi konular önemsiz gibi görünürdü ama oyle değil. Daha evlenecekler ev düzecekler düğün yapacaklar borç ödeyecekler. Her şey ateş pahası ıken bir de adam ailesine para göndereek çok maddi sorun yaşarlar.
bir de 7bin kazanıyorsam eşimin de baan yakın kazanmasını isterdim

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam
7000 lira alan bir kadın düşünelim.

Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.

Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
Nasıl geçineceğiz diye bir sorsana bi ne diyecek?? 😊 😁

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam

Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.

Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?

Bu baba vefat edince evin erkeği rolüne giren ve maddi yükü omuzlayan adamlar var ya.. işte bunlar evlendikten sonra asla değişmiyor Kadın da çalışıyor ve adam kadınla aynı veya daha az maaş alıyorsa bile yine de hem kardeşlere hem anneye habire maddi destek vermeye çalışıyor Bak bu asla bitmiyor Bir umursamazsin iki umursamazsin üçüncü de hop.dersin Ordan da olan evindeki huzura olur
Bak bu yazdıklarımı bire bir yaşadım Tecrübe ile.sabit

Ailesi ve yardım edecek, ne dersen de, sana tamam deyip belki bu kez senden gizli.
Bu aile babası psikolojisinden kurtulamıyorlar, bazıları evlendiklerinde sanki ailelerini aç açıkta ve sahipsiz bırakmış gibi hissediyorlar.

Boşandığım gerizekalı evin bir oğluydu .Anne baba hayatta

Survıvor 1.ekip = 1 emekli alkolik kayınbaba +1 ne koparsam kardır dıyen hain ard niyetli kaynana+ 3 çalışmayan görümce + 2 asla hayat boyu çalışmayan yatan enişte +5 yiğen

Survıvor 2.ekip = 4500 tl maaş almakla kendını bı bok sanan benım gerizekalı + gece gunduz çalışan enayi ben + 2 kreşlerde büyüyen çocuk

ne kredileri bitti ....ne borçları ....ne istekleri.... ne eksikleri ....yetemedim .... kan emiciler kurtuldum elhamdulıllah

Kendisine sponsor arıyor diyen arkadaşın yorumuna aynen katılıyorum.Kendine asla bu kötülüğü yapma

Evlendikten sonra ailesine yardim edecek biri bi zahmet evlenmesin hep bekar kalsin ve ailesiyle mutluesut gecinsin gitsin baskasinin kanina girmesin bu insanlardan ne es nede baska biaey olur bu yazdiginiz kimse arkasina bakmadan kacsin...

Survıvor 1.ekip = 1 emekli alkolik kayınbaba +1 ne koparsam kardır dıyen hain ard niyetli kaynana+ 3 çalışmayan görümce + 2 asla hayat boyu çalışmayan yatan enişte +5 yiğen

Survıvor 2.ekip = 4500 tl maaş almakla kendını bı bok sanan benım gerizekalı + gece gunduz çalışan enayi ben + 2 kreşlerde büyüyen çocuk

ne kredileri bitti ....ne borçları ....ne istekleri.... ne eksikleri ....yetemedim .... kan emiciler kurtuldum elhamdulıllah

Kendisine sponsor arıyor diyen arkadaşın yorumuna aynen katılıyorum.Kendine asla bu kötülüğü yapma
kurtuldugunuza sevindimmm boyle hayat gecmez cocugunun rizkini veren adamdan koca olmaz

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam

erkeğin maaşı sürekli ailesinin evine gidecek. kadın da tek başına evi geçindirmek zorunda kalacak. kadının yerinde olsam başka birini bulurum, çünkü evlendikten sonra erkek daha da rahat olacak bu konuda. yaptırım bile uygulayabilir kadına.

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam

yani adam diyor ki, benim maasim anama senin maasinda bize yeter, ama gerekirse senin maasinda anama. hmm tm ok cnm. adam mi yok baska?

Açık açık konuşmak gerekir bunları.ciddi konular bunlar

Kadının yari maaşını alıp üstelik sürekli aileye yardim edecek

Zamanında böyle biri çıktı karşıma cidden düşüncesi şu;evi ben gecindirecegim o da güzel güzel ailesine bakacak.

Daha neler.oldu canım herkes çalışsın banane

Vallaha onunla evlenecegıne 7 bin maasını çatır çatır ye .

Evlenmeye karar verdiğimizde birlikte yaşıyorduk eşimle. O işsizdi ben çalışıyordum. Sabah kalkıp kahvaltımı hazırlar beni yolcu eder, evi toplar varsa iş görüşmelerine giderdi. Elinden her iş gelir ama yemek yapamaz, akşam gelince yemeği ben hazırlardım. Bu adam çalışmıyor, sırtıma yük diye düşünmedim hiç, bizim aramızda böyle mevzular 1 gün bile konuşulmadı. Hep ikimizin parası oldu.

Evlendikten sonra eşim y.dışında iş buldu (Türkiyede işe benim için bakıyordu zaten). Ben işi bıraktım gittik. Şimdi ben çalışsam alacağım maaşın 5 katından fazla kazanıyor. Para yine bizim paramız. Evliliğimizin başında eşimin ailesinede çok yardımda bulunduk, evlenmeden önce eşim tüm birikimini ailesine kullandı. Ben çok takılmam böyle şeylere. Bu adam/kadın bana yük olur mu diye düşünüyorsanız zaten o evlilik için acele etmeye gerek yok bence.

İstanbulda kalan parayla geçinmek çok kolay değil. Kuzeniniz imkanları kısıtlandığında mutsuz olacaksa acele etmesin, adamın iş durumu nasıl gidicek bi baksın. Zaten az kazanırken ailesine yardım etmesi sorunsa bunu açıkça konuşsun. böyle şeyleri konuşamayan insanlar evliliğe hazır değillerdir bana göre, beklesinler birsüre. Pandemi var zaten, bahanede hazır.

Bu konuyu ikinci kez açıyorsunuz kendi merakınızdan mı kuzeniniz mi istiyor açmanızı? Kafasında netleştiremediği bu kadar soru varken niye evlenmeyi ertelemezki insan?

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam

Ben sadece HADSİZ demeye geldim!

Canım bunlar hassas mevzular zaten onun ailesi onlar yardımcı olabilir birşey o alır birşey diğer kardeşi alır zaten sana söylemiş çokbüyük bir ihtiyaç olursa yardımcı olurum diye kafana takma bunları kaynanan görümcen fesatsa eşin sana fiziksel ve psikolojik şiddet uyguluyor bunları sorun et ama ailesine yardımcı oluyor diye de sorun çıkarma en basiti ben çalışmıyorum eşim tek çalışan virüsten dolayı benim babam kirasını ödeyemedi istese yollamazdı yardım etmezdi ama etti babamın kirasını eşim ödedi birgün senin aileninde birşeye ihtiyacı olursa eşin sorun çıkarır o yüzden az anlayışlı olun bu konuda

Back
X