Evlenmeye karar verdiğimizde birlikte yaşıyorduk eşimle. O işsizdi ben çalışıyordum. Sabah kalkıp kahvaltımı hazırlar beni yolcu eder, evi toplar varsa iş görüşmelerine giderdi. Elinden her iş gelir ama yemek yapamaz, akşam gelince yemeği ben hazırlardım. Bu adam çalışmıyor, sırtıma yük diye düşünmedim hiç, bizim aramızda böyle mevzular 1 gün bile konuşulmadı. Hep ikimizin parası oldu.
Evlendikten sonra eşim y.dışında iş buldu (Türkiyede işe benim için bakıyordu zaten). Ben işi bıraktım gittik. Şimdi ben çalışsam alacağım maaşın 5 katından fazla kazanıyor. Para yine bizim paramız. Evliliğimizin başında eşimin ailesinede çok yardımda bulunduk, evlenmeden önce eşim tüm birikimini ailesine kullandı. Ben çok takılmam böyle şeylere. Bu adam/kadın bana yük olur mu diye düşünüyorsanız zaten o evlilik için acele etmeye gerek yok bence.
İstanbulda kalan parayla geçinmek çok kolay değil. Kuzeniniz imkanları kısıtlandığında mutsuz olacaksa acele etmesin, adamın iş durumu nasıl gidicek bi baksın. Zaten az kazanırken ailesine yardım etmesi sorunsa bunu açıkça konuşsun. böyle şeyleri konuşamayan insanlar evliliğe hazır değillerdir bana göre, beklesinler birsüre. Pandemi var zaten, bahanede hazır.
Bu konuyu ikinci kez açıyorsunuz kendi merakınızdan mı kuzeniniz mi istiyor açmanızı? Kafasında netleştiremediği bu kadar soru varken niye evlenmeyi ertelemezki insan?