Eşin ailesine yardım etmesi

sadece ilk mesajı okuyarak yazıyorum. bu evlilikte bu kadın gebe olacak maaşı kesilecek o yüzden hiç kendi maaşını hesaba katmasın. adama da bunu böyle anlatsın. evlilikte ben maddi sıkıntı çekerim hadi diyelim desin çoluk çocuğum da çeksin istemiyorum 3000 zaten bize zor yeter evlenmek isteyen bir erkeğin önceliği eşi, doğacak çocuğu olmalı bence deyin. olmuyorsa olmaz zaten. çünkü kadının gelirine güvenerek evlilik bence boşanma getirir. ha siz ben çok tutumluyumdur 2000 tl ye de geçinirimi kabul ediyorsanız bu evlilik olur

Böyle bir niyeti varsa evlenmesin beyefendi.Ben de dahil çoğu kadın bunu kabul etmez.Baştan söylemesi dürüst davrandığını gösteriyor bu iyi .Ama ilerde çok sorun olur.

Biz maddi farklılığı pek önemsemiyoruz. Kadın iyi maaş alıyorsa bugün alıyor. Yarın işten çıkartılacağı ve yeni iş bulabileceği ne malum? İşinden sınanmayanlar yok mu? Maddi olarak çok iyi durumdayken batanlar yok mu. O duruma gelip, adamın maaşı yükselip bize “sen bu eve destek olamıyorsun tüm yükün üzerimde” derse ne kadar kötü oluruz. O yüzden böyle düşünmemek gerektiğini düşünmekteyiz :)
Tamda böyle düşünerek evlendim.Mealesef gün gelecek kendinizden yaptiginiz fedakarliklarin degeri olmayacak.Herkes ustune duseni yapmali acik ve net konusun.Yaptiklariniz goreviniz olacak ..

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam
7000 lira alan bir kadın düşünelim.

Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.

Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?

Sana ornek olsun buda benim konum ayni durum roller degisik uzak dur

Sana ornek olsun buda benim konum ayni durum roller degisik uzak dur

Sizde durum ne ? Eşinizle toparladınız mı?

Nişanlıma senin evin ayrı artık harcamalar ayrı olacak, herkes kendi yuvasını düşünüyor bizde kendi yuvamız için çabalıcaz ( hastalık olur o zaman amenna) dedim. Onayladı o sorumluluğu görebiliyor, bu tarz bir konuşma yapabilirsin.

Not : aranızda maaş farkı çok fazla bu biraz düşündürücü.

Anne babaya yardim edilebilir ama kizlar evli degilse o evde yasiyorlarsa kesinlikle ellerini ceplerine atmalilar.

Ben evlendigim halde annemin tum faturalarini oduyorum. Annemin babamdan kalan maasi var ama bazen yetmiyor ve ben takviye yapiyorum. Internetten birsey alinacaksa ben aliyorum. Diger erkek kardesim kirasini veriyor.
Herseyi sadece bir kisinin omuzlarina yuklemek dogru degil.Bir zahmet kizlar da ellerini ceplerine atsinlar.

Ayrica emin olun bu yardim sadece 1000 TL ile kalmaz. Virus yuzunden isleri bozuldu, onceden esit kazaniyordu demissiniz. Ama birikmisi de yok demissiniz. Bu bile sadece 1000 TL. Ile kalmayacaginin kaniti. 7 bin geliri olan adam bugune kadar mutlaka birikim yapardi. Demek ki ailesine daha fazla harciyor. Aile buna alistiysa kolay kolay bu rahatliktan vazgececeklerini sanmiyorum.

Ne masrafi olursa olsun masraflar 3 kardes arasinda paylasilmali. Baska turlu olmaz.

Bu konuda benden daha fazla çeken yoktur herhalde.Kucuk mesele gibi görünüyor yaşamayan bilmez bu kendini evin kahramanı sanan erkeklerle evlenilmez.6 yılda her sene bir karin ağrıları çıkar önce kuck bir bulaşık makinesi ile başladılar bize ev alına kadar geldi iş.Elini verirsin kolunu kaptirirsinbir süre sonra da vermek zorundaymışsın da vermiyormuşsun gibi senden suçlusu senden kötüsü olmaz.Deli gibi aşık olarak evledigim adamdan sirf bu yuzden sogudum.Aklin varsa kaç diyorum böyle fikirleri olan adamlar evlenmesin hayatının sonuna kadar ailelerine baksın.Plani ne biliyor musun? Bu kadın iyonlara kazanıyor bana bakar evi gecindirir ben de aileme daha çok verebilirim inan kara kaşına kara gözüne gelmiyorlar.Kac kurtar bacım bana dua edersin

valla topa tutulucam da 7000 lira alan kadınken 3000 lira alan adamla evlenmezdim.
erkeğin 2.5 katı fazla kazanıyorsam evin babası ben olmuş olurum.
sevgi+mantığı aynı anda işletirim.
adam kendi 3000 inden ailesine o kadar yardım edip hem de ev geçindiremez.
hayat muşterek dedik ama o kadar da değil.
benim gözume batar benim paramı eşimin yemesi.
açtım bağrımı linç bekliyorum.
Ben de aynı fikirdeyim. Zaten borca harca ve ev geçimine yardımcı olamayacak fazla. Bir de ailesine bakacak. Acaba çalışmayan biri ile evleneydi yine böyle sahip çıkabilecek miydi ailesine? Sana mi güveniyor?

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam

Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.

Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
Bırak ablacım o adam ne ev alır be yuvva kurar ailesine bakmaktan. Tamam zor günlerinde ailme yardım edersin ama yaşını başını almış kızlara senn kocan mı bakıcak? Salla.

Ben taa ünide biriyle flörtleşitken farkedip yol vermiştim bir çocuğa. Çocuk öğrenciydi çaşışıyordu çok normal ama ailesi çocuğa o zaman bile maddi destek çıkmıyordu mesela. Şimdiden böyleyse ilerde önğne geçilemez diye istemedim. Seninki deaunı hesap

Biz maddi farklılığı pek önemsemiyoruz. Kadın iyi maaş alıyorsa bugün alıyor. Yarın işten çıkartılacağı ve yeni iş bulabileceği ne malum? İşinden sınanmayanlar yok mu? Maddi olarak çok iyi durumdayken batanlar yok mu. O duruma gelip, adamın maaşı yükselip bize “sen bu eve destek olamıyorsun tüm yükün üzerimde” derse ne kadar kötü oluruz. O yüzden böyle düşünmemek gerektiğini düşünmekteyiz :)

İşte tam bu sebeplerden ötürü ayda 3.000 TL kazanan bir adam her ay 1.000 TL ailesine yardımda bulunamaz. Gönlünden geçer verir alır gezdirir, diğer kardeşleriyle ortak bir planla her ay verilmesi gereken para toplanır. Eve giren 10.000 TL gözünüze şimdi çok gibi gelebilir ama o evin içine iki kişi girince anlamayacaksınız bile para ne zaman geliyor nasıl nerede harcanıyor. İlk başlarda borç olacak zaten o ekstra bir stres sebebi ve en sonunda gün gelecek o 1.000 TL verilmezse rahata erecekmişsiniz gibi düşünmeye başlayıp huzursuzluk çıkacak.

ve yine belirttiğiniz gibi kadının da işinin ve maaşının garantisi yok, en kötü senaryoyu gözünüzün önüne getirin kadın işsiz eve 3.000 TL giriyor 1.000 direkt gidiyor evde kiraysa bir de daha ayın başında elde var 0.

Benim bir tanıdığımın geliri olmayan annesi ile yaşayan asgari ücretli sevgilisi vardı. Kız kayınvalide ile yaşamam deyince adam ben hem anneme hem sana bakarım demiş. Kız da bana akıl sormaya gelmişti. 😀😃 hatirladim birden.

İşte tam bu sebeplerden ötürü ayda 3.000 TL kazanan bir adam her ay 1.000 TL ailesine yardımda bulunamaz. Gönlünden geçer verir alır gezdirir, diğer kardeşleriyle ortak bir planla her ay verilmesi gereken para toplanır. Eve giren 10.000 TL gözünüze şimdi çok gibi gelebilir ama o evin içine iki kişi girince anlamayacaksınız bile para ne zaman geliyor nasıl nerede harcanıyor. İlk başlarda borç olacak zaten o ekstra bir stres sebebi ve en sonunda gün gelecek o 1.000 TL verilmezse rahata erecekmişsiniz gibi düşünmeye başlayıp huzursuzluk çıkacak.

ve yine belirttiğiniz gibi kadının da işinin ve maaşının garantisi yok, en kötü senaryoyu gözünüzün önüne getirin kadın işsiz eve 3.000 TL giriyor 1.000 direkt gidiyor evde kiraysa bir de daha ayın başında elde var 0.
Sizd katılıyorum. Fazla frdakarlık yaramaz erkek tarafına.

Ben evlenmezdim şimdiden para konusunu açan şart koşan insanla olmaz. Sanırım kendine sponsor arıyor ben maası şuralara verecem senin maaşınla geçiniriz gibi.

Ben aile evinin masrafları ille kardeşler arasında bölüşülür diyenlerden değilim. İsteyen istediğini yapar ailesine. Bu konuda diğerlerini zorlamak ya da diğerlerinin bir kardeşi zorlaması doğru değil bence. Bu tip yardımlar gönüllülük esasına dayanır çünkü.

Kadın bu konudan rahatsızsa evlenmesin. Belli ki adam içinden geleni yapacak, baştan da söylemiş zaten. Huzursuz bir evlilik olur.
Aynen oyle. Ana baba denıldımı akan sular durur benım ıcınde... aile cok baska.. ha baskası olsa kardes vs sıkıntı... ama onu doguran buyuten ınsanlara ömrunu bıle adasa ne dıyebılırımkı ona..bende hıc seslenmezdm galıba.yanı belkı evlenmezdım ama evlıyken bu durumu ogrenseydım de seslenmezdm sanırım.

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam

Yani bu durumda adam kadina guvenio.Her ay zaten 1000 verecekse 2000 kalio ve ekstra bisey cikmazsa ev gecirdirip borc odeyecek oyle mi?😳

Back
X