Eşin mi var derdin var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2024 yılında kaç kadın öldürüldü haberin var mı, gündemi takip ediyor musun ? Ne demek 2025 yılında kadınların korunmaya ihtiyacı yok . Tr deki imkanlar erkekler ve zenginler için mükemmel bir yer . Adalet sistemimizin hepsinin koruyuculugunu üstleniyor da , kadınlar için çaresiz kalıyorlar. Ben size katılmıyorum. Siz de bana katılmak zorunda değilsiniz katılmayın da . Sizin böyle bir durum başınıza geldiginde siz elinizdeki bol olan imkanlarla daha objektif kararlar verirsiniz , konu sahibinin böyle bir lüksü yok çünkü

E ben de 2024 yılında öldürülen kadınları düşünüp diyorum evde huzur verme ağzınz et diyen de ben değildim sanki??

Boşanmak en iyi fikir inanın diğer çözümler geçici. Nasıl düzelecek bu adam hiçbir umut ışığı yok
Şuanda boşanamam dedim ya zaten düzeltemedim Allah düzeltsin ama ben düzelince fırsat bulunca arkama bakmıycam onu iyi biliyorum.

Sana bu muameleyi gösteren şiddetten mi uzak duracak prki arkada ailem yok işim yok diyen sensin illa fiziksel şiddet mi gerek? Sen evde huzursuzluk çıkarınca bir yerde bunun yaşanmayacwğının garantisi var mı

Biz kocana sövelim de ekranı kapatınca evdeki gene aynı herif. Senin harekete geçmen lazım yol cizmen lazım.

Evet onu diyen benim , siz hakaretler asagilanmalar karsisinda kendsini korumasin sussun diyensiniz
Ben direkt sus dedim sanki. Evet bir yerde hayatını kuramıyorsan boşanmak istemiyorsan adamla muhattabı kesip yoluna bakacaksın bağırıp çağırınca bir şey değişmeyecek. Adama muhtaç adam biliyor. Ben çalış ya da oku durumu varsa okula başla yoluna girene kadar muhattap olma aynı odada bile olma dedim. Çok farklı şeyler

Ev ve ev sahibi ile olanları yazdığınız yerler kemal sunalım karabela karakterini hatırlattı bana
İlişki terapisti ile sorunlarınız çözülür gibi geldi bana

Çok teşekkür ederim içime su serptin anlamayan ve empati yapmayıp diklenenlerde yaşayınca anlar ne diyelim hem ısırıyım hem ses çıkarmasın diyorlar :) şaka gibi hayatımdaki haksızlıklara susup otursam zaten buraya yazmazdım demekki bişeyler yapıyorum bir kaç yeni fikir duymak istiyorum ama herkeste empati yeteneği yok bir fikir verince hayatında her müdahele yoluna açık sanıyorlar :) Allah yolumuzu iyilere çıkarsın.

O yaşta çocuğa ne bakıcısı yav kreşe vereceksin işte
bu kadın nerede yaşıyor bilemiyorum -hoş çalışmaya da gönlü yok gibi o ayrı da

ben en batı uçta yaşıyorum
burada 2 tane devlet anaokulu var ilçede- evet "2" tane bir tane de özel gereksinimli öğrenciler için merkez var.
1 tanesinin 3 yaş sınıfı zaten hiç yok sadece 1 tane 4 yaş sınıfı var, 6 tane de 5 yaş sınıfı var
diğerinin var 3 yaş sınıfı o da 8.15-13.15 çalışıyor, 13.15'te birisi gidip o çocuğu okuldan alacak sonra da anne gelene kadar yani 6ya kadar filan bakacak. ancak öyle mümkün. yani kreşe her ay birkaç bin vereceksin (sürekli malzeme etkinlik, bişey parası topluyorlar) bir de bakıcıya vereceksin bir de getirip götürmeye uygun yer olacak.

hadi uygun fiyatlı alternatif bakalım desek mesela belediye kreşi olan tek bir ilçe var burada (büyükşehir burası) bize 200 km. fabrika kreşi filan yok. üniversitenin var bakımevi ama sadece çalışanların çocuklarına bakıyormuş.

yani kısacası 3 yaş için türkiyede kaç yerde devlette alternatif var bilmiyorum. burada çalışan herkes özele veriyor 8 tane özel anaokulu var. ya da evden filan çalışıp, eve ayrıca bakıcı/abla bulup, anne-baba, kardeş vs. çağırıp uğraşa ede okul çağına getiriyor.

Ev ve ev sahibi ile olanları yazdığınız yerler kemal sunalım karabela karakterini hatırlattı bana
İlişki terapisti ile sorunlarınız çözülür gibi geldi bana
Aynen karabela yaşadıklarım şaka gibi ya eşimde şaban'a benziyor karakter olarak o daha iyiydi hatta

Çalışmaya gönlü yok deyip altta çok güzel açıklamışsınız çalışamayacağımı bu şartlarda vallahi ben istesem şuan bu detayda yazamazdım kreşler hakkında bu kadar bilgi sahibi değilim çünkü

Biz kocana sövelim de ekranı kapatınca evdeki gene aynı herif. Senin harekete geçmen lazım yol cizmen lazım.
Aynen ekranı kapatmıyorum yine triplerde birde trip atıyor taşınmak için 6 ay bekledim şimdi vazgeçti biri bana anlatsın ya ya da ben bağırıp çağırmak istiyorum dengesiz insanla yaşamanın zorluğunu. Binada sürekli huzursuzum biliyor bebeğim arada koşuyor diye alttan üstten vuruyorlar tartışmaktan bıktım sabahtan evden çıkıyorum sorun çıkmasın diye ama benim dengesiz eşim bunları görmüyor oturduğumuz ev güzel diyor benim aklımla oynamaya çalışıyor bana sorun çıkarma diyor cidden cinnet geçiricek gibi hissediyorum bazen.

Aynen karabela yaşadıklarım şaka gibi ya elimde şaban'a benziyor karakter olarak o daha iyiydi hatta
Baştan çok güçlü durup tüm yükü almışsın eşinizin üstünden alışmış herşeyi senin yapmana aslında en büyük sorun ilgisiz oluşu bence
eşinizle konuşun rahatsız olduğunuz durumları söyleyin ve aile terapisti ne gitmeye ikna edin öncelikle

Söz anlayana anlatılırki bugün tmm haklısın deyip yarın aynı dengesizliğe devam ediyor. Terapsite kendisi gitti terapisti dediğinide yapmıyor kazkafa

Bence siz normal değilsiniz. Madem bu kadar kötü ayrılın. Bir de tutup çocuk yapmışsınız gerçekten tuhaf olan sizsiniz. Kavgalı olmadığınız birisi var mı?

Bence siz normal değilsiniz. Madem bu kadar kötü ayrılın. Bir de tutup çocuk yapmışsınız gerçekten tuhaf olan sizsiniz. Kavgalı olmadığınız birisi var mı?
Siz kalmıştınız siz de normal değilmişsiniz saldırmadığınız bir ben kalmıştım
Nerden nereye ben ne anlattım doğa sever fakat insan sevmez ne anladı.

Acaba bir psikiyatr ile mi görüşseniz. Eşiniz de siz de gidin. Belki terapinin yapamadığını ilaçlar yapar. Belki size de iyi gelir. İmkansız gördüğünüz şeyler için imkan bulursunuz. Mesela anne evine dönseniz, anneniz çocuğa baksa siz çalışsanız. Bilemiyorum belki aileniz de huzur bozucu tiplerdir ama aklıma bu geldi. Eşinizin, baba olup hala bu kadar pasif ve çekingen olması da garip. Erkekler genelde bir varlığın sorumluluğunu alınca pozitif anlamda değişiyorlar (en azından benim gözlemlediklerim). Belki de eşinizin bir kaygı bozukluğu vardır ve çözümü ilaçla tedavidir. Yine kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak diye söylüyorum. Kaygı bozukluğu yaşadığım dönemde ben de çok çekingen ve kararsızdım. Benim eşim de bu halimden çok rahatsızdı. Aynı şekilde ben de halimden memnun değildim ve bi şeylerin değişmesi gerektiğinin farkındaydım. Belki eşinizin de bir farkındalığa ihtiyacı vardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…