- 2 Kasım 2022
- 179
- 235
- 18
- Konu Sahibi cilekanonim
-
Ya çok şaşırdım nasıl bu kadar öfkeli olabiliyorsunuz mübarek günlerin hayrına kendinizi bu kadar sinirlendirmeyin yıpratmayın boşverin biz bakarız başımızın çaresine valla üzüldüm yaBende çok şey isterim
Mesela insanlar değmeyecek şeyler için mübarek günlerin hayrını kaybetmesin isterim. Konu sahibi o insanlara mal dedi de ne oldu?onlardan birşey eksildi mi? Kaybeden konu sahibi oldu. “Mal”insanlar için değer mi?
Depremzede evlatlarını kovdular, karşılığında para aldılar. Gelinlerine iftira attılar karşılığında telefonla arandılar. Bu mantıklı mı? Gururlu insanın yapacağı kendini bilen kendine eşine değer veren bir duruşu doğruları olan insanın vereceği karşılıklar mı bunlar? Bunca şey olmuş gebeyim diye duydular aramadılar diye incinmek nedir? Herşey süt liman da bir buna mı darıldın? Madem mallar ne diye arıyorsun ne diye darılıyorsun?
Yoooo mutsuz değilim umarım mutsuz olmamam sizi mutsuz etmez
Bana niye dokunsun bu yazı ne hayal ettiniz acaba? Bende oğlumu gelinimi iftira atıp evden kovdum filan mı zannettiniz? Yada bana iftira atıp evinden kovan kaynanayı ödüllendirmek için aradım açmadı diye üzüldüm mü zannettiniz?
Bana dokunan hiçbirşey yok, sandığınızın aksine konu sahibine de dokunan birşey yok, olsaydı karı-koca böyle saçmasapan davranmak sonra da mübarek gün ağızlarını bozmak yerine olması gereken duruşu sergilerdi
Bu bayrama kısmet olmamış kurban bayramına el öpmeye para vermeye giderler kovulup dönüp mallar diye kaldıkları yerden devam ederler
Ya işte aynı fikirdeyim bunu konuştum o da hak verdi bana. Normalde olsa karışmam ses etmem bozulurum ama ses etmem ama Hem yanımızda değiller Hem para beklentileri oluyor bunu kabul etmek zorunda değiliz. İhtiyaçları olsa yine neyse bak kendim bile gönderirim ama yok ki ihtiyaç.İnsallah esinizde akillanirxa para gondermeyi birakir sizde gozunuzu iyice acin zor zamaninizda yaninizda olmayana bir kurus yedirmeyin hele cocugunuz olacakmis esinizle konusun helal etmiyorum o cocugumuzun rizki falan diyin
Aaa ben de çok şaşırdım şimdi.Ya çok şaşırdım nasıl bu kadar öfkeli olabiliyorsunuz mübarek günlerin hayrına kendinizi bu kadar sinirlendirmeyin yıpratmayın boşverin biz bakarız başımızın çaresine valla üzüldüm ya
Hala mübarek günlerin hayrına diyorsunuz ya diyorum ki sen kaybetme o hayrı, değmeyecek insanlar için sen kaybeden olma. Bunu anlamak bu kadar mı zorYa çok şaşırdım nasıl bu kadar öfkeli olabiliyorsunuz mübarek günlerin hayrına kendinizi bu kadar sinirlendirmeyin yıpratmayın boşverin biz bakarız başımızın çaresine valla üzüldüm ya
Eşin seninle ve senin ailenle iyi mi?Bizim eşimle yaşadığımız evimiz yıkılmadı yıkılan ailemin eviydi. Biz depremden korkup kaçtık hasarlı da olsa döndük geri bi süre sonra eve. Bide çalışmaya devam ediyorduk mecburduk. Kovulduktan sonra Aramamın sebebi dediğim gibi doğru değerlendiremiyordum deprem tüm dengemi bozmuştu o an sağlıklı durumda değildim hiç mental olarak boşluğuma geldi. Zaten açmayınca anladım ben salakmışım safmışım diye. İnanın kovduklarında bile ayıkmadı kafam yolda fark ettim kovulduğumuzu. Yani tabii ki dışarda yatınca kocam sinirlendi üzüldü kırıldı tepki de gösterdi ama boş nihayetinde bi daha gitmem oraya dese de telefonla görüştü konuştu. Gider de yani. İyilik tek taraflı olmaz olanların bende farkındayım istemiyor sevmiyor yani ben ne yapabilirim ki biliyorum bunu şimdi eşime dün şikayet edince muhtemelen aradı arayın artık bu kızı filan konuşması yaptı zorla arattı. Yükü kalktı kadının ilerde ben aradım deyip çekilir kenara beni suçlar. Ben açıkçası görüşmek istemiyorum böyle çok mutluyum.
Valla mesajınızın tamamını bile okumadım en basiti bana ‘sen’ şeklinde hitap etmenizden de rahatsız oldum ben ısrarla ‘siz’ yazarken. Üslubunuz çok sert ve sizinle muhatap olmak zorunda değilim hanımefendi. Lütfen bana yorum yazmayın. İyi günlerHala mübarek günlerin hayrına diyorsunuz ya diyorum ki sen kaybetme o hayrı, değmeyecek insanlar için sen kaybeden olma. Bunu anlamak bu kadar mı zor
Ne mutsuzluğum kaldı ne sinirliliğim, hayal aleminden çık ben mutsuz da değilim öfkeli de değilim bunlar senin problemin de değil. Dön bir kendine bak dön bir kocana bak. Ne yapıyorsunuz? İnsanlara gereken tepkiyi vermeyip yanlışlarını ödüllendirip arkalarından sayıyorsunuz, bir kazancınız oluyor mu?hayır. Bak hala diyorsun ki eşim gider….eşinle sen de gideceksin, bebek doğacak onlar da gelecek, itile kakıla kovula kovula iftiralarla yaşayıp bugün arkasından mal dediğine yarın çok daha fazlasını yine arkasından saya saya sonra harçlık yollaya yollaya ömür tüketeceksin. Yine kaybeden sen olacaksın, ömrünün hayrını da kaybedeceksin. Yakıştırıyor musun kendine bunu? Hakediyor musun? Bumerang gibisiniz karı-koca fırlatıp atıyorlar sürekli geri dönüyorsunuz. Biraz aklını başına al, biraz gururlu ol arayacak başka insan mı kalmadı sana iftira atan evinden kovan kadını ısrarla arıyorsun?hayır yapacak ihtiyaçlı mı kalmadı para verip ödüllendiriyorsun?hiç mi bebeğine sana hayır dileyen olmadı öyle insanlardan umuyorsun? Onca şey yaşanmış kırılmadın da bir bu mu zoruna gitti?
Allah aşkına ne dediğimi anla artık ya
Sen çok naif ve minnoşusun minarecimBunlara gerek var mı? Bayramın hayrını kaybetmeye değer mi?
Gelini geç kendi evlatlarını kovmuşlar adam hala para yolluyor gelin iyi ki kovdunuz Yarabbi şükür diyip telefon ediyor kocilşine kalbimi kırdılar ühü ühü diyor. En büyük sorunlu kim sence? Kovanların zaten ne olduğu bariz de beri taraftakiler normal mi sence? Anlayamıyorum gerçekten bu kadar pasif bu kadar umursamaz nasıl olunuyor anlayamıyorum. E madem bu kadar minnoşsun niye mübarek günde mallar diye saydırıyorsun? Onlar mal da onlara bu fırsatı verenler çok mu şey
Mutsuzsun öfkelisin kuyruk acın var diye sallayan birine neden siz diyeyim?Valla mesajınızın tamamını bile okumadım en basiti bana ‘sen’ şeklinde hitap etmenizden de rahatsız oldum ben ısrarla ‘siz’ yazarken. Üslubunuz çok sert ve sizinle muhatap olmak zorunda değilim hanımefendi. Lütfen bana yorum yazmayın. İyi günler
Affetme zatenSen çok naif ve minnoşusun minarecim
Ben öyle olamıyorum
Bir insan kötüyse kötü, malsa maldır. Yılın 360 günü ağzıma tüküren insana bayram diye affedici olamıyorum
Benim gibi mal bir kocan var tek anladığım bu. Sen uyurken de ailesine konuştuklarınızi yetiştirmiş.Herkese iyi bayramlar hanımlar hemen konuya geçiyorum. Eşimin ailesi deprem zamanı yanlarına gittiğimizde saçma sapan sebepler sunup iftiralar atıp kavga çıkarıp bizi 2. Günü sabahı depremin olduğu şehre geri gitmek zorunda bıraktılar açıkça kovdular gidin dediler. Millet tanımadığına kol kanat gererken biz kovulduk günlerce farklı farklı yerlerde camilerde iş yerinde parkların içindeki kafelerde kış günü soğukta yattık (Eşimin ailesi deprem bölgesinde değil, biz ve benim ailem deprem bölgesinde farklı şehirlerde yaşıyoruz) Zaten bunların öncesi de hep böyle kavga gürültü çıkarıyorlar ve geriliyorum sürekli görüşmek istemiyorum korkuyorum dengesizliklerinden. Az etmediler bana. Şimdi depremden sonra yani kovulduktan sonra ben kv kişisini aradım eşimin hatırına ama sırf salaklığımdan arsızlığımdan ve olayları depremin verdiği duygusallıkla doğru değerlendiremeyişimden, 2 defa meşgule aldı 2 ay boyunca da o aramama dönmedi.düşünüyorum ve yaptığım hiçbi şey yok. 2 ay sonra baktım arıyor açmadım bende. Bu süreçte depremde benim ailemin de neredeyse tamamının evi yıkıldı. Başımıza bin türlü iş geldi. Olumlu olumsuz bi sürü büyük olay. Ha bi de hamile olduğumu öğrendim mesela hiçbi şekilde aramadılar sormadılar beni. Kendi oğullarıyla konuşuyorlar halen para falan bile istiyorlar gönderiyor enayi. Babası esnaf durumu bizim ikimiz memur olduğumuz halde bizden daha iyi. Neyse aramıyorlar beni Bende dedim zaten aramıyordum artık da hiç aramayacağım görüşmeyeceğim bunca zaman beni aramayan adamları, bayrama da gitmem zaten kovulmuşum net çizgi çektim. Dün biraz hüzünlü ve buruktu böyle memleketime gitmeden geçirdiğim ilk bayram, ailem halen ortalarda doğru düzgün düzen kuramadılar eşimin ailesi de bu şekil salaklar diye üzüldüm. Bayramlaşmaya bile aramadım. Akşama kadar hüzünlendim eşime anlattım bak hamile olduğumu duydular aramadılar ailemin evi yıkıldı insan bi kere arar nasılsın kızım üzüldün mü üzülme geçer bu günler, bunlar sadece yalanı dolanı para istemeyi işlerine gelmeyince de kavgayı biliyorlar bunu söyledim artık. 1-2 saat uyumuşum bi baktım kv beni arıyor. Eşime hangi konuda sitem ettiysem o konulara değindi samimiyetsiz ki konuşma yaptı ve kapattı. Şimdi adı aradım gelini oldu kalktı üstünden yükü. Ne diyim mallar. Gene de görüşmek istemiyorum. Bunlara çizgimi bi kere esnetirsem devamı gelir. Kaç kere kovuldum bi şey olmaz barışalım biz küçüğüz alttan alalım dedim yine kovdular. Bi kere iftira attılar sinirle söylemiştir bi şey olmaz dedim yine attılar. Böyle işte hanımlar. Neyse biraz içimi dökeyim dedim herkese hayırlı bayramlar olsun
Naif minnoşu sana dedim ama benAffetme zaten
Ama değmeyecek insan içinde mübarek gün ağzını kalbini kirletme. Değer mi? Onlar için değil tamamen kendi hayrın için diyorum
Konu sahibi ağzına geleni saydı sen ise naif minnoş diyorsun, işte anlayış farkı, insan illaki karşısındakinde kendinden birşey arıyor
Ya sabır ya Allah. Sana ne bacım? Sen niye bu kadar içselleştirdin bunu? Bayramın hayrı bereketi diye diye kaynanamdan beter hadsizliğinle kaçırdın bayramın hayrını bereketini. Allah eşine dostuna yardım etsin pek bi hadsizsin. Seni engellerim biter benim için ama sen beni bırak kendin için üzül böyle bi kafayla ömür boyu yaşamak zorundasın. Bak işineMutsuzsun öfkelisin kuyruk acın var diye sallayan birine neden siz diyeyim?
Okumadığın belli zaten okuduğunu da anlayamadın
İftira atıyorlar evden kovuyorlar Yarabbi şükür diyorsunuz iyiliğinizi isteyene senle muhatap olmak istemiyorum diyorsunuz
Olma benim için bir önemi yok da bir de şu tavrı hakedene yapabilseniz ödünüz kopuyor milletten
Siz buraya fikir almak için yazdınız. Hanımefendide gayet üslubunca fikirlerini dile getiriyor. Madem kaldıramayacaktınız ne diye açtınız? Başınıza gelen herşeyi hakettiğiniz şu üsluptan bile belli. Başta hak verir gibi olmuştum ama bu konuşma diliniz çok zehirli.Ya sabır ya Allah. Sana ne bacım? Sen niye bu kadar içselleştirdin bunu? Bayramın hayrı bereketi diye diye kaynanamdan beter hadsizliğinle kaçırdın bayramın hayrını bereketini. Allah eşine dostuna yardım etsin pek bi hadsizsin. Seni engellerim biter benim için ama sen beni bırak kendin için üzül böyle bi kafayla ömür boyu yaşamak zorundasın. Bak işine
Siz buraya fikir almak için yazdınız. Hanımefendide gayet üslubunca fikirlerini dile getiriyor. Madem kaldıramayacaktınız ne diye açtınız? Başınıza gelen herşeyi hakettiğiniz şu üsluptan bile belli. Başta hak verir gibi olmuştum ama bu konuşma diliniz çok zehirli.
Ben karar mercisiyim diye yazmıyorum, fikrimi söylüyorum ama siz çok kapalısınız. Kızınca ne dediğiniz belli olmuyor. Kayınvalidenize de bu şekilde yaklaşıp o evden kovulmuş olma ihtimaliniz çok yüksek. Ne olursa olur bunu yapmamalılardı ama siz eşinizin ailesi olunca iftiralara, kovulmalara rağmen bu kadar affedici davranıp, burada sizin iyiliğiniz için kendi fikrini beyan eden bir hanımefendiye saydırıyorsunuz.. Siz karar mercisi misiniz. Ben yorum yapılmasını istemesem yazmam. Ama hadsizlik yapıp gelip ısrarla sen hak ediyorsun siz diye hitap edilmesi bile çok sana gibi bi üslubu hak ettiğimi düşünmüyorum.
Sizce normal mi. Bu kadar uzun uzun gergin ve ısrarla yazılan mesajların altındaki motivasyona ben öfke dedim ama belki başka bir şeydir. Şaşırdığınıza göre siz söyleyin nedir.Aaa ben de çok şaşırdım şimdi.
Arkadaşın anlattıklarından öfkeli olduğunu mu düşündünüz gerçekten?
Canım ben iyiliğimi benden daha iyi kimsenin düşünebileceğini sanmıyorum. Kayınvalidemin evinden de bu yüzden kovulmuşum bak bak bak az önce diliniz çok zehirli diyen sizin yazdığınız mesajın zehrine bakın. İnsanı kışkırtmaya çalışıyorsunuz resmen yada beni saftrik bi şey sandınız. Az önce arka çıktığınkz bayan da öyle sandı büyük ihtimalle. Yoruma kapalı değilim, haddi aşan şahsiyetime laf edip ezmeye çalışan iyi niyet altında zehirli sözlerini esirgemeyen insanların yorumuna kapalıyımBen karar mercisiyim diye yazmıyorum, fikrimi söylüyorum ama siz çok kapalısınız. Kızınca ne dediğiniz belli olmuyor. Kayınvalidenize de bu şekilde yaklaşıp o evden kovulmuş olma ihtimaliniz çok yüksek. Ne olursa olur bunu yapmamalılardı ama siz eşinizin ailesi olunca iftiralara, kovulmalara rağmen bu kadar affedici davranıp, burada sizin iyiliğiniz için kendi fikrini beyan eden bir hanımefendiye saydırıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?