- 17 Ocak 2020
- 28.138
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.881
- 598
- Konu Sahibi cilekanonim
-
Milyonlarca yürek tek soruHerkese iyi bayramlar hanımlar hemen konuya geçiyorum. Eşimin ailesi deprem zamanı yanlarına gittiğimizde saçma sapan sebepler sunup iftiralar atıp kavga çıkarıp bizi 2. Günü sabahı depremin olduğu şehre geri gitmek zorunda bıraktılar açıkça kovdular gidin dediler. Millet tanımadığına kol kanat gererken biz kovulduk günlerce farklı farklı yerlerde camilerde iş yerinde parkların içindeki kafelerde kış günü soğukta yattık (Eşimin ailesi deprem bölgesinde değil, biz ve benim ailem deprem bölgesinde farklı şehirlerde yaşıyoruz) Zaten bunların öncesi de hep böyle kavga gürültü çıkarıyorlar ve geriliyorum sürekli görüşmek istemiyorum korkuyorum dengesizliklerinden. Az etmediler bana. Şimdi depremden sonra yani kovulduktan sonra ben kv kişisini aradım eşimin hatırına ama sırf salaklığımdan arsızlığımdan ve olayları depremin verdiği duygusallıkla doğru değerlendiremeyişimden, 2 defa meşgule aldı 2 ay boyunca da o aramama dönmedi.düşünüyorum ve yaptığım hiçbi şey yok. 2 ay sonra baktım arıyor açmadım bende. Bu süreçte depremde benim ailemin de neredeyse tamamının evi yıkıldı. Başımıza bin türlü iş geldi. Olumlu olumsuz bi sürü büyük olay. Ha bi de hamile olduğumu öğrendim mesela hiçbi şekilde aramadılar sormadılar beni. Kendi oğullarıyla konuşuyorlar halen para falan bile istiyorlar gönderiyor enayi. Babası esnaf durumu bizim ikimiz memur olduğumuz halde bizden daha iyi. Neyse aramıyorlar beni Bende dedim zaten aramıyordum artık da hiç aramayacağım görüşmeyeceğim bunca zaman beni aramayan adamları, bayrama da gitmem zaten kovulmuşum net çizgi çektim. Dün biraz hüzünlü ve buruktu böyle memleketime gitmeden geçirdiğim ilk bayram, ailem halen ortalarda doğru düzgün düzen kuramadılar eşimin ailesi de bu şekil salaklar diye üzüldüm. Bayramlaşmaya bile aramadım. Akşama kadar hüzünlendim eşime anlattım bak hamile olduğumu duydular aramadılar ailemin evi yıkıldı insan bi kere arar nasılsın kızım üzüldün mü üzülme geçer bu günler, bunlar sadece yalanı dolanı para istemeyi işlerine gelmeyince de kavgayı biliyorlar bunu söyledim artık. 1-2 saat uyumuşum bi baktım kv beni arıyor. Eşime hangi konuda sitem ettiysem o konulara değindi samimiyetsiz ki konuşma yaptı ve kapattı. Şimdi adı aradım gelini oldu kalktı üstünden yükü. Ne diyim mallar. Gene de görüşmek istemiyorum. Bunlara çizgimi bi kere esnetirsem devamı gelir. Kaç kere kovuldum bi şey olmaz barışalım biz küçüğüz alttan alalım dedim yine kovdular. Bi kere iftira attılar sinirle söylemiştir bi şey olmaz dedim yine attılar. Böyle işte hanımlar. Neyse biraz içimi dökeyim dedim herkese hayırlı bayramlar olsun
Bende sizin gibi hakedene zehirli konuşabiliyorum bu özellik sadece sizde bulunmuyor. Kendim dünyanın en iyi insanıyım demiyorum. Ben sizi neden kışkırtayım ya da saftirik gibi göreyim çok mu umrumdasınız? Ben bir haksızlık gördüm ve bununla ilgili düşüncemi dile getirdim. Ki ben size gayet normal bir şekilde fikrimi de ilk sayfalarda yazdım. Direkt buradan girmedim konuya. Neyse çok önemi yok, nasılsa bizden bir çıkarınız olmadığı için bizi tınlamazsınız.Canım ben iyiliğimi benden daha iyi kimsenin düşünebileceğini sanmıyorum. Kayınvalidemin evinden de bu yüzden kovulmuşum bak bak bak az önce diliniz çok zehirli diyen sizin yazdığınız mesajın zehrine bakın. İnsanı kışkırtmaya çalışıyorsunuz resmen yada beni saftrik bi şey sandınız. Az önce arka çıktığınkz bayan da öyle sandı büyük ihtimalle. Yoruma kapalı değilim, haddi aşan şahsiyetime laf edip ezmeye çalışan iyi niyet altında zehirli sözlerini esirgemeyen insanların yorumuna kapalıyım
Ya aslında eksik anlatmışım beni aramadı eşimi aramış uyku sersemi uyur uyanık koltukta yatarken al annem seni istiyor diye verdi kulağıma. Hepten katakulliye geldimMilyonlarca yürek tek soru
Neden açtınız o telefonu
İstemiyodurAcaba eş izin istiyor mu para gönderirken
Yalan dolan oyun barizYa aslında eksik anlatmışım beni aramadı eşimi aramış uyku sersemi uyur uyanık koltukta yatarken al annem seni istiyor diye verdi kulağıma. Hepten katakulliye geldim
Bazı post sahipleri bu yüzleşmeyi kaldiramiyorlar istedikleri kaynana sürat as minvali tavsiyelerHala mübarek günlerin hayrına diyorsunuz ya diyorum ki sen kaybetme o hayrı, değmeyecek insanlar için sen kaybeden olma. Bunu anlamak bu kadar mı zor
Ne mutsuzluğum kaldı ne sinirliliğim, hayal aleminden çık ben mutsuz da değilim öfkeli de değilim bunlar senin problemin de değil. Dön bir kendine bak dön bir kocana bak. Ne yapıyorsunuz? İnsanlara gereken tepkiyi vermeyip yanlışlarını ödüllendirip arkalarından sayıyorsunuz, bir kazancınız oluyor mu?hayır. Bak hala diyorsun ki eşim gider….eşinle sen de gideceksin, bebek doğacak onlar da gelecek, itile kakıla kovula kovula iftiralarla yaşayıp bugün arkasından mal dediğine yarın çok daha fazlasını yine arkasından saya saya sonra harçlık yollaya yollaya ömür tüketeceksin. Yine kaybeden sen olacaksın, ömrünün hayrını da kaybedeceksin. Yakıştırıyor musun kendine bunu? Hakediyor musun? Bumerang gibisiniz karı-koca fırlatıp atıyorlar sürekli geri dönüyorsunuz. Biraz aklını başına al, biraz gururlu ol arayacak başka insan mı kalmadı sana iftira atan evinden kovan kadını ısrarla arıyorsun?hayır yapacak ihtiyaçlı mı kalmadı para verip ödüllendiriyorsun?hiç mi bebeğine sana hayır dileyen olmadı öyle insanlardan umuyorsun? Onca şey yaşanmış kırılmadın da bir bu mu zoruna gitti?
Allah aşkına ne dediğimi anla artık ya
Ben olsam esime de ailesine de ağzıma geleni sayarım. Cok istiyirsan sen de git derim eşe de. Ekin resti. Kv arayinca azarlasaydiniz şimdi mi siruyirsun diye. Halen gec degil arayin sayin rahatlayin sizin içinizde kalip dert olacagina ona deyin o dert etsinHerkese iyi bayramlar hanımlar hemen konuya geçiyorum. Eşimin ailesi deprem zamanı yanlarına gittiğimizde saçma sapan sebepler sunup iftiralar atıp kavga çıkarıp bizi 2. Günü sabahı depremin olduğu şehre geri gitmek zorunda bıraktılar açıkça kovdular gidin dediler. Millet tanımadığına kol kanat gererken biz kovulduk günlerce farklı farklı yerlerde camilerde iş yerinde parkların içindeki kafelerde kış günü soğukta yattık (Eşimin ailesi deprem bölgesinde değil, biz ve benim ailem deprem bölgesinde farklı şehirlerde yaşıyoruz) Zaten bunların öncesi de hep böyle kavga gürültü çıkarıyorlar ve geriliyorum sürekli görüşmek istemiyorum korkuyorum dengesizliklerinden. Az etmediler bana. Şimdi depremden sonra yani kovulduktan sonra ben kv kişisini aradım eşimin hatırına ama sırf salaklığımdan arsızlığımdan ve olayları depremin verdiği duygusallıkla doğru değerlendiremeyişimden, 2 defa meşgule aldı 2 ay boyunca da o aramama dönmedi.düşünüyorum ve yaptığım hiçbi şey yok. 2 ay sonra baktım arıyor açmadım bende. Bu süreçte depremde benim ailemin de neredeyse tamamının evi yıkıldı. Başımıza bin türlü iş geldi. Olumlu olumsuz bi sürü büyük olay. Ha bi de hamile olduğumu öğrendim mesela hiçbi şekilde aramadılar sormadılar beni. Kendi oğullarıyla konuşuyorlar halen para falan bile istiyorlar gönderiyor enayi. Babası esnaf durumu bizim ikimiz memur olduğumuz halde bizden daha iyi. Neyse aramıyorlar beni Bende dedim zaten aramıyordum artık da hiç aramayacağım görüşmeyeceğim bunca zaman beni aramayan adamları, bayrama da gitmem zaten kovulmuşum net çizgi çektim. Dün biraz hüzünlü ve buruktu böyle memleketime gitmeden geçirdiğim ilk bayram, ailem halen ortalarda doğru düzgün düzen kuramadılar eşimin ailesi de bu şekil salaklar diye üzüldüm. Bayramlaşmaya bile aramadım. Akşama kadar hüzünlendim eşime anlattım bak hamile olduğumu duydular aramadılar ailemin evi yıkıldı insan bi kere arar nasılsın kızım üzüldün mü üzülme geçer bu günler, bunlar sadece yalanı dolanı para istemeyi işlerine gelmeyince de kavgayı biliyorlar bunu söyledim artık. 1-2 saat uyumuşum bi baktım kv beni arıyor. Eşime hangi konuda sitem ettiysem o konulara değindi samimiyetsiz ki konuşma yaptı ve kapattı. Şimdi adı aradım gelini oldu kalktı üstünden yükü. Ne diyim mallar. Gene de görüşmek istemiyorum. Bunlara çizgimi bi kere esnetirsem devamı gelir. Kaç kere kovuldum bi şey olmaz barışalım biz küçüğüz alttan alalım dedim yine kovdular. Bi kere iftira attılar sinirle söylemiştir bi şey olmaz dedim yine attılar. Böyle işte hanımlar. Neyse biraz içimi dökeyim dedim herkese hayırlı bayramlar olsun
Benim eşimde bana asla sormaz ve onlarda geri ödemez bilirim ama yapacak bişey yokİstemiyodur
Benimki de istemez yolluyor habire
Gerçi bı hafta geçmeden geri ödüyorlar bizde durumlar böyle ama sonuçta soruyor mu esim bana, hayır tabi ki
Haram olsun dicem de sizden çıktıktan sonra haram olsa nolurBenim eşimde bana asla sormaz ve onlarda geri ödemez bilirim ama yapacak bişey yok
Allah görüyor evladimizin rizkindan kesiliyor sonuçta babası durmadan çocukken ben size baktım şimdi evlat babaya bakmalı diye sürekli biseyler istiyor manipüle ediyorlar. Allah'a havale ediyorum açıkçası . Elbet bir yerden çıkarHaram olsun dicem de sizden çıktıktan sonra haram olsa nolur
Evet mallar hatta arsız, yüzsüz, nankör, fesatlar. Ayrıca bayramın hayrını kaybetmekle ne ilgisi var? Bayram dışında niye sevgi, saygı, aile bağı olmuyor. Sadece bayramdan bayrama mı ailelerin değer oluyor? Kalp kırmanın hayırlı günü, bayramı olmaz. Kalp hiçbir gün kırılmamalı. Evden kovulmuşlar üstüne arsızca para istiyorlar, çocuklarını zor durumda bıraktıkları gibi vicdan yaptırıp kullanmaya devam ediyorlar. Takıldığınız şey mal demesi mi gerçekten?Bunlara gerek var mı? Bayramın hayrını kaybetmeye değer mi?
Gelini geç kendi evlatlarını kovmuşlar adam hala para yolluyor gelin iyi ki kovdunuz Yarabbi şükür diyip telefon ediyor kocilşine kalbimi kırdılar ühü ühü diyor. En büyük sorunlu kim sence? Kovanların zaten ne olduğu bariz de beri taraftakiler normal mi sence? Anlayamıyorum gerçekten bu kadar pasif bu kadar umursamaz nasıl olunuyor anlayamıyorum. E madem bu kadar minnoşsun niye mübarek günde mallar diye saydırıyorsun? Onlar mal da onlara bu fırsatı verenler çok mu şey
Canım ben kovulduğumu depremin 2. Günü halen şok ve korku içinde ağlarken üzülürken fark etmedim. Bunu nasıl anlatayım bilmiyorum deprem psikolojisi çok farklıydı. Gittiktem sonra anladım kovulduğumu.. depremden sonra annesini aradım aslında yine boşluğuma geldi düşünmeden bi konu üzerine Aradım, açmayınca dedim bunlar boş yere olay yapıyor belli ki. 2 ay dönmeyince de iyce soğudum. Eşime sitem ettim dün gece çünkü onlar doldurmadan ben aramama sebeplerimi anlatmak istedim bak beni hiç aramadılar bana dönmediler hamileyim tebrik etmediler ailemi sormadılar vs diye. Huysuz insanlar bizi niye bayramda aramadı diye başa kalkacaklar biliyorum. Durduk yere benimki de gaza gelecek içten içe ne kadar sen haklısın dese de bana. her insan farklıdır ben eşimi az çok tanıyorum yani. Bunun için. Eşimin para göndermesine engel olmadım hiç sadece böyle bir tavır yapıp paramızı da almalarından rahatsız oldum. Bende bi kadınım zeka düzeyim de normal, az çok aynı şekilde düşünüyoruz buradaki bi çok kadınla.a
İlginç. Burada birinin sen demesinden rahatsız oluyorsun, o kadar sınırlarını koruyorsun ama kv evden kovuyor yine sen arıyorsun, eşin para gönderiyor engel olamıyorsun, arayınca açıp konuşuyorsun gğzel güzel beni ne yüzle arıyorsun diyemiyorsun.
Kovulduğunuzu nasıl anlamadınız? Sonrasında ne oldu da anladınız? O anın şokuyla beklemediğiniz için yapılan davranışı konduramadığınız için mi yoksa gerçekten çok iyi rol mü yapıyorlar o nasıl olduCanım ben kovulduğumu depremin 2. Günü halen şok ve korku içinde ağlarken üzülürken fark etmedim. Bunu nasıl anlatayım bilmiyorum deprem psikolojisi çok farklıydı. Gittiktem sonra anladım kovulduğumu.. depremden sonra annesini aradım aslında yine boşluğuma geldi düşünmeden bi konu üzerine Aradım, açmayınca dedim bunlar boş yere olay yapıyor belli ki. 2 ay dönmeyince de iyce soğudum. Eşime sitem ettim dün gece çünkü onlar doldurmadan ben aramama sebeplerimi anlatmak istedim bak beni hiç aramadılar bana dönmediler hamileyim tebrik etmediler ailemi sormadılar vs diye. Huysuz insanlar bizi niye bayramda aramadı diye başa kalkacaklar biliyorum. Durduk yere benimki de gaza gelecek içten içe ne kadar sen haklısın dese de bana. her insan farklıdır ben eşimi az çok tanıyorum yani. Bunun için. Eşimin para göndermesine engel olmadım hiç sadece böyle bir tavır yapıp paramızı da almalarından rahatsız oldum. Bende bi kadınım zeka düzeyim de normal, az çok aynı şekilde düşünüyoruz buradaki bi çok kadınla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?