Eşinin ailesi ile birlikte oturmakk

Bubirveda

Ben Hayatın Mağlubuyum..
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2009
314
37
98
merhaba kızlar sizlere danışmak istediğim bi konu var,

yaklaşık olarak 9 aydır nişanlıyım.geçtiğimiz aralık ayında düğünüm olacaktı ama olmadı malesef.
nişanlımın ailesi bizimle birlikte oturmak istediği için sorun oldu.ve bizde biraz daha bekleme kararı aldık.

nişanlımlar 6 kardeş ve nişanlımda tek erkek.ailesi tek erkek olduğu için illakide birlikte oturmak istiyor.
ama nişanlanmadan önce böyle bir şey söz konusu değildi.ne istemeye geldiklerinde nede sonrasında böyle bir konuşma olmadı.

5 kızkardeşden 4ü evli 1ide başka bi şehirde okuyor. uzak yerlerde hepsi ama uzak dediğimde arada gidip geliyorlar kalıyorlar.

nişanlımın babası ağır bi hastalık geçirdi.ama şimdi durumu kötü değil yani.özellikle babasının yoğun ısrarları var birlikte oturmak konusunda.

nişanlımla bu yüzden bayabir tartışıyoruz.gerek ailesi baskası gerekse eş dost akrabanın baskısı nedeni ile oda istemediği halde birlikte oturmayı şimdi kabul ediyor.
ama ben istemiyorum kesinlikle.

onu çok seviyorum ve ayrılmak kesinlikle istemiyorum.istemediğim bişeyide yapmak zorunda kalmak istemiyorum.

kızlar size soruyorum siz olsaydınız ne yapardınız ?

Beklemeye devam ederdim belki babası ikna olur diye...
Gene ikna olmuyorsa yoluma tek başıma devam ederdim...

Birlikte oturmanın sonu yok, sitede bununla ilgili açılmış onlarca konu var, herkes melek olsa bile olmuyor, birlikte yaşamak mümkün değil, razı olmayın buna

merhaba kızlar sizlere danışmak istediğim bi konu var,

yaklaşık olarak 9 aydır nişanlıyım.geçtiğimiz aralık ayında düğünüm olacaktı ama olmadı malesef.
nişanlımın ailesi bizimle birlikte oturmak istediği için sorun oldu.ve bizde biraz daha bekleme kararı aldık.

nişanlımlar 6 kardeş ve nişanlımda tek erkek.ailesi tek erkek olduğu için illakide birlikte oturmak istiyor.
ama nişanlanmadan önce böyle bir şey söz konusu değildi.ne istemeye geldiklerinde nede sonrasında böyle bir konuşma olmadı.

5 kızkardeşden 4ü evli 1ide başka bi şehirde okuyor. uzak yerlerde hepsi ama uzak dediğimde arada gidip geliyorlar kalıyorlar.

nişanlımın babası ağır bi hastalık geçirdi.ama şimdi durumu kötü değil yani.özellikle babasının yoğun ısrarları var birlikte oturmak konusunda.

nişanlımla bu yüzden bayabir tartışıyoruz.gerek ailesi baskası gerekse eş dost akrabanın baskısı nedeni ile oda istemediği halde birlikte oturmayı şimdi kabul ediyor.
ama ben istemiyorum kesinlikle.

onu çok seviyorum ve ayrılmak kesinlikle istemiyorum.istemediğim bişeyide yapmak zorunda kalmak istemiyorum.

kızlar size soruyorum siz olsaydınız ne yapardınız ?

sakın başını yakma!!!

2 sene kayınvalidesi ile oturmuş bir gelin olarak diyorum ki...

SAKIN AMA SAKIN BERABER OTURMAK GİBİ BİR HATA YAPMA...

sonra o nişanlına duyduğun aşkı da kaybedersin..sonuna kadar savaş ayrı ev için olmadı kendi yoluna devam et..

ilerde istesende ayrılamassın, kabul edip geldin olur.
evlenmeniz için senin kabul etmeni mi bekliyorlar peki?
sıkıntı yaşarsın

iki taraf çok iyi olsa bile başka sorunlar olabilir.Evde rahat hareket etmek,istediğin kıyafetle dolaşmak,istediğin zaman misafir ağırlamak,dışarı çıkmak sorun olur.

Bence ne olursa olsun empati yapmasını sağla nişanlının...
Beraber oturursanız rahat olamayacağınızdan filan gir konuya :26:
Eğer çokta diretiyorsa fazla uzatma derim :50:

ben ege rkv tek veya kayınpeder tek olsaydı tabıkı mecburıyetten aynı evı kabul ederdım

baska turlu kabul etmem ne ıstedıgın gıbı yatabılırsın ne kalkabılırsın ne yıyebılırsın
4 aydır evlıyım , butun bunların ısıgında bızım yanımızda aılelerımız( aynı sehırde ve yakın oturuyoruz) bıze yatıya geldıklerınde bıle 1 gunden fazlasına dayanamıyoruz

buarada basta beraber oturun sonra ayrılın gıbı bı durumda olusamaz bence yanı ıkı sene uc sene degıl omurluk gıdeceksınız onların yanına omrunuz yettıgı surece
ha buyuk kagvgalar olur rahatsızlıklar olur nısanlınız ayrı ev acarsada
yenı evlı gecırdıgınız mıasl 3 senenızı cope atmıs olursunuz

biliyorum çok zor olduğunu, tahmin edebiliyorum ne kadar zorluklarını

insan yeri geliyor kendi evinde kendi ailesiyle anlaşamıyor

biliyorum ne kadar iyi olsalarda anlaşılamıyacağını.

ama nişanlıma hekez bu kadar yüklenmişken herkez ona sorun çıkartırken ben onun yanında olmak istiyorum ama

bilmiyorum aklım çok karışık kızlar ya ailemde istemiyor birlikte oturmamızı

ne yapmam gerektiğini nasıl davranmam gerektiğimi bilmiyorumm ya offf mutlu olmamızı istemiyorlar mı anlamıyorum

ben olsam direk kabul etmezdim şimdide 5 yıl sonrada 15 yıl sonrada böyle bir durumu kabul etmiycemi belirtirdim, artık nişanlım ailesini mi ikna eder benden mi ayrılır orası ona kalmışş...

ilerde istesende ayrılamassın, kabul edip geldin olur.
evlenmeniz için senin kabul etmeni mi bekliyorlar peki?
sıkıntı yaşarsın

bilmiyorum belkide onu bekliyorlardır ama istemiyorum işte ya

Bence ne olursa olsun empati yapmasını sağla nişanlının...
Beraber oturursanız rahat olamayacağınızdan filan gir konuya :26:
Eğer çokta diretiyorsa fazla uzatma derim :50:

inannın benden çok empati yapan olmasın
onu anlatıyorum nasıl sorunlarla karşılaşacağımızı neler yaşayacağımızı
bende biliyorum bunları ama ne yapayım diyor

öyle diyincede benim içim burkuluyor :14:

onun üzülmesini istemiyorum çünkü :14:

kabul etmeyin bence diretin..nişanlınızda sizi seviyorsa bunun bi yolunu bulmalı bulamıyorsada size kalmış ya sevginiz için herşeyi göze alıp kabullenip gideceksiniz yada kendiniz için yolunuza yalnız devam etceksiniz..zor bir durum Allah hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin

bencede kesinlikle kabul etme çünkü bir kere tamam dersen ömürlük gider mesela ablam 19 yaşında evlendi kaynana kayınbaba 4 görümce bir kaynı vardı sadece biri evliydi hepsinin sıkıntısını çekmek zorunda kaldı kızlar büyük olmalarına rağmen evin çoğu işi gelin diye üstüne kalmıştı eridi gitti şimdi 18 yıllık evli sadece kaynı ve kayınbaba kaldı ama hala birlikte oturuyorlar. gerçi evli olanda gelip kalıyor o da büyük sııkıntı ben senin yerinde olsam kabul etmem nişanlın bu konuda ısrar ediyorsa da kabul etme

Şimdi için burkulur üzülürsün..
Sonra kahrolursun, elinden hiçbir şey gelmez...
Ay bilmiyorum yaa, annemle aynı evdeyiz ki her seferinde eşime sarılıp "noolur ev alalım" diyorum..
Sorunum mu var, hayır. Annemleyim, bir çok insanın hayali, çok mutluyum..
Ama olmuyor... Ev içinde ev olmuyor..
Annem de inanılmaz anlayışlıdır.. Akşam erkenden üst kata çıkar odasına..
Eşim seviyor diye sürekli çerez alır, fırınlar falan...
Ama ne olursa olsun...
Evinin ayrı olması için savaş.. bildiğin savaş yani...

Birinden biri olmaz, yanlız olurlar, amenna..
Ben bu yüzden anneme taşındım..
Ama ikisi de hayattayken ne gerek var yaa, anlayamıyorum...

Sana şu kadar net söyliyim;

Gerekirse ayrıl ama asla birlikte oturmayı kabul etme!
(bir hafta bile!)

hem ne kadar ayıp bana göre insan böyle bir düşüncesi var sa söz nişan olmadan önce söyler ki sende ona göre yolunu çizesin, bunlar nasılsa nişanı taktık ayrılamaz mantığındalar sanırım ,

güzelce anlat..
en azından yakın bir yerde oturalım de
ihtiyaçları oldugunda hemen gideriz de ikna etmeye çalış
aksi durumda ev ev ustune çok zor isterse dünyanın en iyisi olsunlar....allahım bu yolda yardımcın olsun

Back
X