Eşinin ailesi ile birlikte yaşamak..

sayfaların hepsini okumadım ama madem monotonluktan sıkıldın baska eve çıkın madem tmm aılesı iyi insanlar olabilir ama onların yanında rahat olamazsın kı..ee hep odanızda da ne kadar ozgur ve rahat olabılırsınız..sıkılması gereken monoton demesı gereken bırı varsa o da sensın cnm bencee

yani evde ben de sıkılıyorum.Zaten büyüklerle birlikte oturunca farklı olarak ne yapılabilir ki:26: ev dışında ki planlarımızı da genelde eşim organize ediyor.Hep onun bişiler yapması artık eşimi rahatsız etti ve sorunlar benden kaynaklı açıkçası.geçmiş sayfalarda detaylı bahsetmiştim zaten canım..

Son düzenleme:
aslında onun ailesiyle yaşamayı kabul etmekle veren taraf sen olmuşsunn.uzaktan bakınca öyle görünüyo.madem o rahat davranabiliyo ailesinin yanında öpüyo v.s sende karşılık ver bırak onlar rahatsız olsun erkenden geçsinler odalarına :)

bu arada k.v ve k.p ile yaşamak zordur bilirim.allah tez zamanda kurtarsın...

yaşadığın durum çok zor ama arkadasın dedıği gibi kapıyı kapat gıyın kusan tmm ses cıkar o olur bu olur dıye ınsan utanır haklısın cekıngen olmanı alıyorum ama odanızda olma bence onlarda sızı hıcmı yanlız bırakmıyolar cnm bı tuaflar yanıı kaç yıllık olursan olll

Amin canım sağol..Yaa o dediğini bir yapabilsem öyle rahat olabilsem hiç sorun kalmayacak zaten :)) ama bu ara daha iyiyiz.Bende çabalıyorum en azından..Bakalım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

Aynı evde 3 yıl olmuş yaşamaya başlayalı, bir takım şeyleri aşsanız da hiç bir zaman ,
sadece ikinizin yaşadıgı ev gibi olmaz malesef

Bence ne yapıp edip eşinizi ayrı ev için ikna edin.
Emin olun ilişkiniz çok farklı olacaktır...

Eşiniz sosyal bir insan anladıgım kadarıyla ,
arkadaşlar akla gelebilecek her türlü önerileriyi vermişler.
Adımlar sizden de olmalı. :)

Bunda utanacak sıkılacak bir şey yok :)

haklısınız :)) Konuyu açtığım günden bu yana epey değişiklik oldu benden yana.Umarım herşey daha güzel olur.Teşekkür ediyorum yorumunuz için :))

aynı evde olunca gercekten zor oluyor bende beraber oturuyorum esimin ailesiyle esimde aynen benden sikayetci aileme karsı cok soguk davranıyorsun diye ama bende yapamıyorum kendimi kasıyorum evliligimi bile anyalamadım insallah tez zamanda kendi evimolur o zamn cogu sey degisecegine inanıyorum

ben bu ara biraz daha iyi hissediyorum kendimi canım,daha rahatım eşimin ailesinin yanında..Ama aynı evde oturmak gerçekten çok zor.Rabbim size de sıcacık ayrı bir yuva verir inşaAllah tez zamanda..

ozelden msj gonderecektım ama msj sayım dolmamıs inan ben hic bir cozum bulamadım daha dun bunun tartısmasını yasadık esimle ama bazı seyler olmayınca olmuyor acaba sorun bendemi diye dusunuyorum ne biliyim canım sıkkın bu aralar en iyi cozum ayrı eve cıkıp sadece dısardan mutlu olmak ama oda su an imkansız allah yardımcımız olsun bende 15 aylık evlitim

bende kv. kp. kaynım ve kp.in babasını içeren toplam 6 kişilik MUTLU! aile hayatının tadına 1,5 sene baktım canım öğrendiğim şeylerin başında

1 ev ev üstüne olmaz
2 bir mutfağa 2 kadın sığmaz
3 ayıdan post kaynanadan/kayınpederden dost olmaz
4 kayından da abi falan olmaz...
5 böyle bir durumda cinsel hayat olmaz (rahatça yaşayıp banyoya girebileni alnından öperim)
6 bütün bu koşullar altında evlilik yorulur ve zarar görür

en önemli madde;

7 herkes kendi evine çıkınca balayı modu, yeni evli modu yaşamayı hayal eder ama o kadar yıpranmadan sonra hayal kırıklığı kaçınılmazdırrrrr.... o zamana kadar evliliğiniz hersene 10ar 10ar yaşlanmış olmuştur bile ve siz bunu kendi evinize çıkıca anlarsınız...

ayrı eve çıkma hayali ile yaşayanların bittiği an.

ayrı eve çıkma hayali ile yaşayanların bittiği an.

bittiği demeyelimde eğer ayrı eve çıkılmazsa evlilik uzun ömürlü olmaz bence evliliği HERŞEYE RAĞMEN kurtarmak için deneyim diyebiliriz

günümüz koşulları, yaşam tarzı, hatta ev mimarisi bile geniş aileye göre değil...

muhafazakar(dini açıyı karıştırmayalım onu kastetmiyorum) ve çağdaş yaşam arasında geçiş dönemi yaşıyoruz, toplum olarak hayat tarzımızın değiştiği bir dönem; günümüz kadını gerek iş gerek ev hayatı içinde annelerimize göre çok farklı yerlerde ve görevlerde yaşıyor haliyle beklenti ve ihtiyaçlar değişiyor. bu durum zaten yaşanan kuşak çatışmasını (gelin kaynana savaşı tarzı en kanlı olanı) iyice körüklerken çekirdek aile yapısına göre dizayn edilmiş, ses yalıtımından bile yoksun günümüz mimariside de değil eşler arası iletişim afedersiniz kv. kp.inin gaz çıkarması bile duyulurken zaten aynı aileden gelmeyen kişiler arası ortak yaşam için gerekli olan saygı ortamı bile kalmıyor yani... birde kültür çatışması yaşanınca benim yaşadığım gibi (kp.iniz bazen bir slip donla öğlen vakti siz bulaşık yıkarken mutfağa falan dalıyorsa mesela) o hayat olmuyor işte işkence oluyor bu da evliliği bitiriyor bu hayata devam etmekte ısrar edilirse...

hayal yıkmak değil gerçekçilik yapmak istedim özetle...

Amin canım,gerçekten zor birlikte yaşamak..Eşinle aranı iyi tutmaya çalış ama arkadaşım.Düşünseni kv.ve ky.pederle aynı evde yaşıyorsun,eşinle aran iyi değil ayy o evde yaşamak hepten çekilmez oluyor haksız mıyım:26:

Bütün maddelerine katılıyorum arkadaşım.Evde misafir ağırlamak bile dert oluyor birlikte yaşayınca..ailem bile kızlarının evine gelemiyor rahatça.Off herşey ayrı dert oluyor kısacası:26:

Merhaba arkadaşlar ben kayınvalidemlerle birlik değildim ancak bebeğimiz oldu eşimin ısraralarıyla ve belki idare ederim düşüncesiyle valideleri bize taşıdık ama şuan durumdan çok rahatsızım üstelik kayınvalidemin çocuk bakışından da hiç memnun değilim üstelik boyun fıtığı var fizik tedavi görüyor eşimi ikna edip bakıcı bulmam ve onları biran önce göndemem lazım ama nasıl???????????????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…