Esinin ailesi yuzunden bosanma esigine gelenler

efuulimm

Dualarla gel bebeğim
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2019
1.925
3.383
133
27
Merhaba hanımlar. Eşim ve ailesi iyi insanlar yani gerçekten söylüyorum çok iyi insanlar. Ama sorun şu ki kayinvalidem tek oğluna değil bana da aşırı düşkün derdi iş yaptırmak değil ama hergun gideyim istiyor haftada 3 gün kesin gidiyoruz. Geri kalan 4 gün niye gelmediniz diye tavır yapıyor anneme gittgim zaman kıskanmaya başladı konuşması falan değişiyor. Evde ders çalışıyordum bu hafta sadece akşamları ama yine 3 sefer görüştük. Bu sefer derslerime taktı kafayı alim mi olacakmısım okuya okuya bi hal olmuşum pişman olmuşlar oku dediklerine çağırdığında gündüzleri hiç gitmiyormusum bilmem ne. Herseyime karışır oldu eşim bin defa konuştu anlamıyor ben bisey diyemiyorum üzmek istemiyorum çünkü gerçekten harici konularda iyi bi insan. Ama asla laftan anlamıyor ben artık dayanamıyorum içine atmaktan bıktım sırf bu konu yüzünden eşimle kavga ediyoruz ağlayıp duruyorum. Bu bende çok büyük baskı oldu ne kadar verirsem hep daha fazlasını istiyor ve bi laf çarpmalar göremeyince. Yapı olarak coook hassas bi insanım sırf laf edecek diye(çünkü kaldıramıyorum üzülüyorum takmamazlikyapamiyorum) gidiyorum ama bu sıklıktan da bıktım artık ben gerçekten işin içinden çıkamaz bi hale geldim boşanmayı bile düşünüyorum

Yok artık. Bu boşanma gerektirecek bir şey değil ki. Yavaş yavaş, kademeli olarak mesafe koy. Her gün arama mesela. Gidince çok şen şakrak olma. Yani arada bir mesafe olduğunu hissettir. Gitmek istemediginde topu eşine at. Madem sana tavır yapması zoruna gidiyor, ancak bunları yapabilirsin.

Hic bir soze kafaya takma.gitmeyide azalt. Sen yüz-göz olma esin versin cevapları haftada bir git . Ozaman 3 gittiğin günlere şükredecek haftada üç gelmen icin yalvaracak

Bu sebepten eşle boşanılmaz ki bunalmışsınız ama o da zaten size destek oluyormuş. Kendiniz de demissiniz kv iyi niyetli. Okumamışsa bunun önemini bilmediği için yapıyordur. Sağlıklı bir kıskançlık değil onunki buna katılıyorum. 3 gün gidin bi süre kısa durun sonra 2 ye düşürün 3 günü arar olsun

Kurs filan birşey bulun kendinize bahaneniz olsun. Madem kırmayayım istiyorsunuz.
Biz başka şehirdeyiz sık sık gelin neden gelmiyosunuz. Çok uzattınız demeleri bile beni geriyor sizin yerinizde olmayı düşünemiyorum.
Bahaneler üretmeyi öğrenmelisiniz çok sık gitmişsiniz alışmış. İnsan evladıyız hep daha fazlasını istemeye meyilliyiz. Kayınvalidenizin de yaptığı aynen bu.

Kademeli olarak azaltın gitmeyi. Başlarda biraz zorlanırsınız, laf söz söyler yine canınızı sıkar ama dayanın, zamanla alışır kv de.

İşim vardı, şuraya gideceğiz, yorgunum dinleneceğim gibi gibi bahanelerle gitme sıklığını azaltın önce. Yeni evliyseniz, beklentileri ve akabinde çeneleri hiç bitmez. Sizin üzerinizde baskı oluşturmasına izin vermeyin. Sizin ayrı bir birey ve aile olduğunuza, alışacak. Alışmalı.Canınızı sıkmadan, gereken tavrı koyup, tatlı tatlı gerçeklerle yüzleşmesini sağlamalısınız.

O mesafeyi sizin ayarlamaniz lazım ayarlayamiyosaniz sizin suçumuz kusura bakmayın ama. Bazen bazı durumlarda karakterimize ters olan şeyleri yapmak zorundayız maalesef, ya yapmanız gerekeni yapıp ufak ufak terslemeye basliycaksiniz ya da bunu cekiceksiniz

Ben olsam isim var gelmeyecegim derim konu kapanir. Üstüne birde karsi taraf kirildimi sesi mi degisti yüzü mü düstü diye hic dikkat etmem.

Sende etme. Kendin kafaya takiyorsun...
Neolacak laf carpsa? Klasik anne diye düsün gec.
Gelmenizi elbet hergün ister. Ama zorlayamaz sonucta. Sen kendin bu konuyu büyütüyorsun bence.. kendi kendini baskilama hayir dedikten sonra rahat ol.

Yapı olarak çoook hassas bir insan olmayı bırakıp, takmamayı öğrenemediğiniz sürece sağlıklı bir evliliğe devam etmeniz mümkün değil. O yüzden bence de boşanın böyle ömür geçmez çünkü. Kendimi eşinizin yerine koyuyorum annen arıyor, çok hassasım, ay ben dayanamıyorum diye her gün ağlayıp benimle kavga eden kadını bir yerden sonra çekmem

Bahanelere gerek yok. Benim başıma benzer durumlar gelecek gibi ve ben ilk eşime bırakırım. O çözmezse eğer kendim açık açık konuşurum. Herkes hayatını istediği şekilde yaşamaya özgür. Zamanında kendileri acaba Kayinvalidenin dizinin dibinde oturup durmuşlar mi acaba? Hiç de öyle değil. Duygusal santajdan ayrıca nefret ederim. O zaman oturup hepimizim ağlayalım sizlanalim birseyler için. Yeter ki istedigimiz olsun

Kötü değil belki ama düşüncesiz anlayissiz bir insan bu yuzden bana göre çok ıyide sayılmaz . Bi insan bu kadar darlanmaz hele öz annesine giderken kıskanılmaz . Seviye koyun saygınızı bozmadan zamanla yorulur susar

Mesafenizi korumaniz onemli siniri sizden once esiniz koymali. Eger siz terslemeye baslarsaniz bu sefer iyi kv kotu kaynanaya donusur. Benimde kv cok cok iyidir cokta severim baska sehirdeler oglunu hergun arar yada esim onlari arar ve telde benim icin esimde selam soyluyor der kapatir. 4 yil sonra aralik 15 gibi bize geldiler 3 gun kaldilar (4 kedimiz var kv astimli o yuzden mecbur kalmadikca bize gelmiyor)o gunden sonra daha konusmadim. Aklima gelirse arar konusurum yada o aklina gelirse arar. Bir ara buraya tasinmayi dusunduler esime dediler yakinda ev bakin. Esim acik acik dedi anne siz buraya gelirseniz 6 aya bizi bosatirsiniz gelmeyin diye. Kp 3 ayi bulmaz oglum dedi siz dusunun iyi kv yi. yada onlara gidiyoruz butun gun dizinin dibinde oturmayiz. Biz esimle cikariz gezicez deriz saatlerce gezeriz hee soylenmiyormu zaten 2 gun geldiniz nereye gidiyorsunuz diye soyleniyor ama esim gerekeni soyluyor yani is esinizde bitiyor.

Benimkide öyle.

Eve niye gitfejsiniz burda kalın bile derdi.
Düşün.

Babannemlere giderdim kıskanırdı.
Oy zudem bende bir yere gidince haber vermeyi kestim. Evime biri gelince haber vermeyi kestim.

Yavaş yavaş gitmeyii azalt

Aradığında açma
Duymamışım
Is yapıyordum diye sonradan don

Uyuyorum de ya da.

Her zaman gitmek zorunda değilsin.
Y

Yeni evliyken böyle sıkıntılar yaşamıştım bende

Ne derse desin bildiğinizi okuyun ve sınırlarınızı çizin daha da gecikmeden. Eşiniz durumun farkında ve size niye gitmedin diye dırlanmıycaksa işiniz çok kolay. Değilse de ben bi anneyle oturcak olsaydım kendi annem var benim, senle evlenmezdim deyiverin.

Kayınvalideniz hiç de iyi değil bence. Kadın sizi kukla gibi oynatmaya çalışıyor. "Oku dediğimize pişman olduk" da ayrı bir saygısızlık. Onlara mı soracaktınız acaba?
Elin kızı üzerinde hakimiyet kurup herkesin sadece onu düşünmesini isteyen bir kayınvalide modeli işte.

Evde ağlayıp eşinizle tartışıp duracağınıza "başka planım var, başka zaman" deyin geçin. 3-5 defa reddedin, gördüğünüz tavırdan sonra karar verin iyi olup olmadığına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…