Eşinin ailesiyle yaşayanlar, buyrun dertleşelim

Niye anormal olasin canim sevmesekte baslarina birsey gelmesini istemeyiz. Bende bugun zorla hastaneye yolladim kaynanami inat etti gitmiyordu benden fircayi yiyince gitti :)

biz aynı evde yaşamıyoruz ama yeme içme bir gibiyiz akşam yemek yiyip çay içtikten sonra ayrılıyoruz bu şekilde bile çekilmez oluyo evimde işlerim bitmiyo kendime göre yaşantım olmuyo bu şekilde bile çekilmez oluyo Allah hepinizin yardımcısı olsun

ben eşimn ailesiyle oturmuyorum ama şu durumu yaşayanlara allah yardım etsin. evlilkten bişey anlamazki insan. gerçi bizim başımızada ilk evlendiğimiz zamanlar babam tarafından geldi böyle bi olay kapı çalıyo hafta sonu delikten bi baktım babam. kapıyı nasıl açıcam kem küm derken babam bekledi bekledi gitti. kendimide kötü hissettim anlamış evde olduğumuzu onu istemiyoz sanmış nasıl anlatıcaksınki.

bide komşumuz var. ya kaç kere oldu sayısını bilmem bide bi dönem çocuk için uğraşıyoruz ya her seferindemi kadının bize gelesi tutar. kapıyı çalar ev telini arar cebimi arar.

bikeresindede eltimler geldiler bize 2 saatlik yoldan geldiler. 2 çocuk kendi eşi normalde kp evinde kalıyolar. birbuçuk hafta oldu gitmediler. yatak odasında banyomuz var

gece sessizce banyoya girdik buda mutfakta oturuyomuş kombi çalışınca anlamış. sabah kalktım diyo ooo akşam hallettiniz işinizi yuh anladıysan da çaktırma geri zekalı. dedm nerden çıkarın kombi çalışıyodu dedi. dedim sabahtan akşama kadar kaynım evde (çalışmıyoda kendisi avare bakılacakta yer bulmuştu kalıyodu ailece.) banyo yapmadım geldiğinizden beri ayıp olur diye dün gece girdim yıkandı artık diye. ama gerçektende öyle banyo yapamıyodum utancımdan.

yani ben bile yaşadıysam ayrı olmama rağmen allah beraber oturanlara sabır versin.

bide bi tanıdığımız var. kv ile oturuyo kadın ikidebir diyomuş oğluyla gelininin yanında bizim banyo niiye hep kuru diye. takvimmmi tutuyo ne :))

Bizde altlı üstlüyüz ilk zamanlar yeme içme birdi ev otel gibiydi kayınvalideme kalsa onlarda kalsakta olurdu gece 11 olur biz gidlyoruz artık deriz nereye gidiyonuz zaten kalabalıklar 7 kişi tek onlar torun tombalak derken 20 de oluyo kabile gibi küçücük evde tamam aile toplantısı güzel ama herhafta çekilmiyor

Niye anormal olasin canim sevmesekte baslarina birsey gelmesini istemeyiz. Bende bugun zorla hastaneye yolladim kaynanami inat etti gitmiyordu benden fircayi yiyince gitti :)

Bazen bana yaşattıklarını anımsayınca kızıyorum kendime ne zaman iyilik yapsam , onun için üzülsem sonra sağlam bir darbe yiyorum..Benim ki kıskanç bir de herşeyi kendi ile mukayese ediyor..Bilmiyorum ya zor..Dün akşam eşim geldi sonra ben çıktım kötü oldu mutfağını toplayayım dedim..Sonra kayınbirader telefon ile yatınca yastıktan uzak tut dedim..Kayınvalide siz daha beterdiniz telefon kulağınızda uyuyordunuz şöyle yaptınız siz bunlar yine iyi söylemeye başladı..Bende ihale bana döndü iniyorum iyi akşamlar dedim indim..Ne gerek var laf sokmaya..Sanane hem ne yaptıysam yaptım derdi ona kaldı..

amiinnn yeni mi evlesin..Çocuk var mı bilmiyorum çocuktan sonra biraz bu konuda rahatlıyorsun..Ben sürekli çıkmıyordum..Hoş onlar geliyordu ama olsun en azından evimde oluyordum biz 11 e kadar orada isek onlar bir saat 2 saat durup gidiyorlar..

evet yeni evliyim benim evim altlı üstlü değil ama ben hergün gidiyorum eşim işten geliyo oraya ye iç eve git....çat kapı meselesi olmuyo sadece bizde ama birbirimize vakit ayıramıyoruz.birde aile yapılarımız farklı ne biliyim onlarda herkesin ağzında küfür var bagırma çagırma eksik olmuyor yeni evlendiğim için çok zor geliyo yanlarındayken çok tedirgin oluyorum her an azar işitebiliyorum ve en ufak şeyden...birde eski kafalar bir yere giderken hemen kayınpederim ben götüreyim seni diyor hep bi yere giderken izin almamı istiyolar vs vs..bunlarda benim zoruma gidiyo çünkü ben üni mezunuyum yani kendimi yüksek gördüğümden degil sadece 4sene zaten en tek başıma yaşadım yani bi yere giderken kendim gittim geldim.... ne biliyim işte alışık olmadığım durumlar o yüüzden baya zor oluyo..

pufff işte o çok çok kötü var ya çocuğun olduğunda onları öğrenmesin diye göbeğini çatlatacaksın (( Valla benimkiler de biz götürelim derler uzak ise işime gelir İzin olayı kadar iğrenç bir şey yok..BEN ilk zamanlar atıyorum kuaföre gideceğim diye haber veriyordum kayınvalide hemen ne yapacaksın diye soruyordu sinir oluyordum..Eşime dedim her defasında yalan mı söyleyeyim ağdaya mı gidiyorum diyeyim dedim dk dk rapor vermek zorunda değilim diye diye diye şükürler o bitti gitti..

Valla güzelim ben lise mezunuyum ama bana da koyuyordu..İnsanın alışık olduğu bir hayat var nihayeti bu yaşa gelene kadar seninde sana ait bir hayatın vardı..Benimkilerde şöyle yapcaksın böyle giyeceksin çok üzerime geldiler bir gün dayanamadım açtım ağzımı kayınvalideye neyi sorun yapıyorsun sen dedim , yeter ya ben sokakda büyümedim nerede ne yapılması gerektiğini biliyorum benimde annem babam var şükür olması gerekeni biliyorum..Ben ne kadar emek veriyorum size uymak için ama yok anlayış yok şunu çıkart bunu giy yeter ya dedim bende insanım..Benimde bir hayatım vardı dedim e o hayat bitti şimdi buraya uymak zorundasın valla sağım solum açık gezmiyorum mini giymiyorum yeter dedim patladım..

yok canım zaten sorun üni veya lise mezunluğu degil benim dedigim zaten 4 sene tek yaşamışım bişeyleri halletmişim şimdi de rahat bırakın ama olmuyor.zzaten başka sorunlarımızda var onla ugraşıyouz eşimle beraber bi de bunların gelenek görenekleri bitmiyo benim ailem de de saygı ön plandadır ama bunlar başka illaki poh pohlayacaksın izin alacaksın Allahtan eşim iyi o pek taviz vermiyor ama ben herşeyi mahvediyorum çok taviiz veriyorum kimse kırılmasın diye ama bu seferde ben rahat degilim bi yere gitsem sylemeden huzursuz oluyorum..zormuş evlilik bide benim yapımdakiler için çok zor çünkü o kırılmasın bu kırılmasın diye cevap vermem kimseye herşeye evet derim hayır demeyi öğrenmem lazım..bagırsalar da ağzımı açmam malesef

Doğrusun..

İlk zamanlar bende öyleydim..Ve en büyük yanlış oarada başlıyor ki eşin taviz vermiyor ise yaşadın sen..Bak güzelim onlar kırılmasın dersin herşeyi yaparsın senden daima 1 fazlasını isterler..1 sene sonra çocuğun olur her şeye karışırlar verilmemesi gerekenleri verirler işte o zaman benim gibi senin de kayış kopar..O zaman da eşinle yüz göz olursun..Onlar sürekli şikayet moduna geçerler..İşte asıl o zaman sıkıntılar büyür büyür kocaman olur altında ezilirsin..Ama yine de evladını korursun eşinle kötü duruma da gelsen yine korursun..Hele eski usul iseler yesin onu da yesin bunu da yesin derler çıldırırsın ben bu konuda çooooooooooooooook sıkıntılar çektim çekiyorum..

Dün kayınpeder pingui almış 2 tane tutturdu ikisini de yesin ne var demeye..Dokunur mu dedi dokunmaz ama gerek yok alışmasın gerek yok dedim yesin o zaman dedi..Ya baba Allah aşkına ayaklarınıza mı kapanayım artık ne yapayım ki anlatayım dedim kzıdım tamam al o zaman dedi e mübarek konuşturma beni..

Kayınbirader cep telefonun oğlumun cebine koydu hadi dedi sus kendi içimden bakayım eşim bir şey diyecek mi fark etmemiş bile uyuz oldum..Kayınbiraderin gözüne bakıyorum sus dedi bana deli oldum atlayasım geldi üzerine boğasım geldi..Ya yapma işte konuşturma beni dedim eşime söyledim al bir zahmet dedim zorla aldık..Gelde çıldırma ya ben korumaya çalıştıkça onlar inatlaşıyor benimle..

herşeyin fakındayım ama bir türlü icraata geçemiyorum..bir iki tane degil ki sülale boy karışıyolar hayatımıza hatta regl dönemlerimi bile takip eden var hamile miyim degilmiyim diye..çok az olmasına ragmen evleneli beni çk yordular nasıl bir ömür geçer belli degil her an tetikteyim arayacaklar çagıracaklar diye gelmiyorum desen yarın tekrar arıyolar teli açana kadar arıyolar rahat yok..beraber olunca yaptıgımız bişeyde yok tek yaptıgımız oturup yiyip içip dedikodu etmek ve hizmet etmek hizmet etmek sorun degil ama her an saygı bekliyolar onların saygı anlayışı da farklı bagırıp çagırıp korkutup saygı bekliyolar.yemek dediginde yemek saniyede ayagında olacak ve en sinir oldugum kayınpederin yanımda başkalarına küfür etmesi bunu hiç çekemiyorum.

sanki benim yaşadıklarımı başkasından dinliyorum gibi..

ne çok kişi varmış meger aydı şeyleri yaşayan

bunların hepsimi böyle anlamıyorum..

ne hayallerle ne ümitlerle evleniyosun ve neler yaşıyosun

hep diyorum böyle olacagını bilseydim ömrümün sonuna kadar bekar kalırdım annemin babamın yanında yaşardım ..

4 senelik evliyim.istanbulda oturuyoruz.oturduğumuz ev eşimin babasının evi.kp emekli olmadan önce köyüne ev yaptırmış emekli olunca orda yaşarız diye.köyleri orta karadenizin dağ köylerinden en uç noktada ve kışın soğuk oluyor.evlenmeden önce kp kışın köy soğuk olduğu için 3 ay sizin yanınıza geliriz (aralıktan marta kadar)sonra gider 9 ay köyde yaşarız dedi.ben istemedim ilk önce.baya konuştuk eşimle.9 ay ev boş duracağına biz oturalım kira da vermeyiz.çocuklarımız olunca rahat ederiz.sen öğretmenliğe atanınca istersen kredi çekip kendimize ev alır çıkarız dedi.kabul ettim.evlendikten 2 ay sonra kışın geldiler 3 ay durdular ama ben daha ilk haftada kabul ettiğime pişman oldum.onlarla aynı evde yapamadım,alışamadım.içlerine girdikçe kv ve kp'le aynı evde yaşanamayacağını daha iyi anladım.hiç de uzaktan göründükleri gibi değillerdi.çok farklı insanlarmış meğerse.eşime söyledim olmuyor diye.napalım katlanacağız,sen çalışmıyorsun kiraya çıkamayız,geçinemeyiz dedi.mecbur katlandım,sustum,alttan aldım.3 senedir her kış bizde kalıyorlar.atanamadım tabi hala kpssye çalışıyorum.inşallah bu sene atanırım da ayrı eve çıkarız...

Taçsız prenses ; benimde en muzdarip oldğum konulardan biriydi bu çocuğun ağzına sürekli bişeyler tıkıştırmak ..
Ama ben bu konuda çok sert oldum , daha 1,5 aylıkken mevlüdünde kavurma yedirilmeye çalışılınca ben bu işin sonunun kötüye gittiğini o anda fark ettim , hala vermeye çalışıyolar ama ben uzanıp ellerinden kapıyorum ve yasak , çok istiyorsanız kendiniz yiğin diyorum ..
Oğlum ile ilgili herşeye ben karışırım tek başıma büyütüyorum , sevin öpün ama hiçbişeyine karışmayın ..

Mantık dışı hareketler yapıyorlar ya beni deliye çeviriyorlar arkadaş...İnsanlığımdan çıkasım geliyor..

Ben daha kızarken eşimin gözleri ayrılıyor valla ellerinden alsam oylum oylum selvi boylum yapar gibime geliyor valla Ama yine de lafımı esirgemiyorum..

Fazla aileci olmaktan sanırım , hiç kusura bakmasınlar ..
Benim eşim bişey diyemez derse nasibini alır çünkü ..
Başkasının çocuğu olsa ben kesinlikle böyle bişey yapmam çekinirim annesi ne der diye düşünürüm ..
Ablamın 5 yaşında kızı var asla ondan habersiz yada yemeğeceği bişey vermedim ..
Abla yedireyi mi yada sen bunu veriyor musun diye sromuşumdur , kendi ablamdan bile çekinirim sonuçta annesi herşeyin en iyisini o bilir ..

Bende 10 aylık evlıyım kacma evlendık esımın ılk basta ısı olmadıgı ıcın bırlıkte yasamaya basladık ama olmuyor 15 gun sonra dogum yapacam sımdıden cocugumun herseyıne karısmaya basladılar dayanamıyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…