- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
canım gözün aydın nasıl ikna ettin eşini kiraya çıkmaya nasıl oldu yani
aynı anlattığın durumlardayım bende çok neşeli biriydim sinir hastası oldum bikaç ayda ilaç kullanıyorm
bu üstteki yazıyı yazalı bikaç saat oldu ve eşim hala babasının yanında hiç yanıma gelmedi ben yatak odamdayım
vay bee insan bukadarmı düşkün olur dersi falan beni bıraktı gitti onların yanına yüz vermicem bi gelsinde saatlerdir onların yanında bikere gelip bakmıyor bana anca çay ver diye emrediyor çok sinirliyim lütfen biri bana bişe desin nasıl davranmalıyım
kızlar nerdesiniz yaaa hani dertleşen yok kaldım yalnız
zaten yine sinirliyim bugün kaynanam halı yıkayalım diye laf sokuyor
ben ona baştan demiştim benim ellerim deterjan alarjisi oluyor soğukta da hemen kasıklarımı üşütüyorum buyüzden hayatımda hiç halı yıkamadım dedim...ama kim anlar kim düşünür annemiz gibi..benden önce halı yıkamaya yolluyomuş ben geldim paradan tasarruf etcek nasıl olsa hizmetçi aldı boşa gitmesin dimi...
bugün de söledi yandaki halı yıkıyo bizde yıkasak dedi
bende ellerim alarejik yıkayamam dedim
bunun sonunu hiç ii grmüorum yine bi kavga çıkcak kesin
görümceme dio bugün kızım gel de halı yıkayalım ikimiz dio o da gelcek laf soka soka ölceler bana
geçende de ble olmuştu sinir krizi geirmitim bakalım bu sefer hayırlısı
kızlar nerdesiniz yaaa hani dertleşen yok kaldım yalnız
zaten yine sinirliyim bugün kaynanam halı yıkayalım diye laf sokuyor
ben ona baştan demiştim benim ellerim deterjan alarjisi oluyor soğukta da hemen kasıklarımı üşütüyorum buyüzden hayatımda hiç halı yıkamadım dedim...ama kim anlar kim düşünür annemiz gibi..benden önce halı yıkamaya yolluyomuş ben geldim paradan tasarruf etcek nasıl olsa hizmetçi aldı boşa gitmesin dimi...
bugün de söledi yandaki halı yıkıyo bizde yıkasak dedi
bende ellerim alarejik yıkayamam dedim
bunun sonunu hiç ii grmüorum yine bi kavga çıkcak kesin
görümceme dio bugün kızım gel de halı yıkayalım ikimiz dio o da gelcek laf soka soka ölceler bana
geçende de ble olmuştu sinir krizi geirmitim bakalım bu sefer hayırlısı
İnş kendimize ait bir evimiz ayrı bir yuvamız olur.Bnenim için imkansız gozukse de aynı dertten muzdarip herkes için dua ediyorum
ne derse desin canım yapma..bende öyle hemen kasıklarımı üşütüyorum.versin yıkamaya oda yani bu havada nasıl yıkıcak nerede kurutcak..yıkama booşverrrr anne hava soğuk kara kış bu havada yıkanırmı..verelim şimdilik yıkamacıya yaza doğru havalar düzlsin yıkarız de.
benimde ellerimde alerji oluyor.
Rabbim tez zamanda sizi kendi evinize çıkarsın.
istediğin kadar kayınvaldeye anne desinler
bir gelinin kendi öz annesi gibi olmuyor bir yerde gaddar oluyorlar ...
İnş kendimize ait bir evimiz ayrı bir yuvamız olur.Bnenim için imkansız gozukse de aynı dertten muzdarip herkes için dua ediyorum
Rabbim sizede kendi evinizi tez zamanda versin inşallah
aynen canım anne gibi düşünmüyor sevmiyor kimse
amin inşallah tez vakitte çıkarız
sendemi beraber oturuyon canım tanışalım dertleşelim kimler var evde neden imkansız
Merhaba ben 26 yasindayim kayinvalidemle oturmaktan kurtulali 6 sene oluyor.Ben kurtulduysam bir cogunuz inanin kurtulursunuz sizin elinizde hersey.
Benim esim annesine anneside esime asikti.Ben Türkiyeden Almanyaya gelin geldim.Kayinvalidem anneme kizimizin eli yüzü alissin evlerini öylelikle ayiricam demis.Böylelikle bana sorulmadan beraber oturma olayina adim atmis oldum.
Dügünümüz oldu ve o gece biz Almanyaya geldik ,yer bilmiyorum gök bilmiyorum..
Ben Istanbulda 140 metrekare evde yasiyorken gelin geldigim eve girince evrim gecirdim.58 metrekare ve sok oldum.
Iki yatak odasi yanyana bir oturma odasi var icinde mutfak tam bir kabus.Gece yatmayan tv seyreden kayinpeder,sabah takir tukur soba yakan kayinvalide yaktigi sobanin sicakligiyla isinan banyo suyu ,saril saril akan suyu oturma odasindan dinleyen aile halki ve ilk gecemiz! Evden gidelim gencleri birakalim diyen yok vs vs uzar gider.
Bu yüzden cunüp gezdigim günleri bilirim,kokmiyim diye islak mendille silip her yerime bi dünya parfüm deo siktigimi bilirim,gece oturan kaynpeder yüzünden mutfaga utandigimdan gitmedigimi bilirim.
Sabah kalk ev isleri,bulasik vs ve saatin onunda gelen görümce,cocuklar,elti,kayin ve aksamin 11inde evlerine yatmaya giden yine ayni ailenin ayrilmis bireyleri.Görümcem zikkimlanir bir bardagini bile yikamaz lavaboya koyardi,cocuklarin üst bas bezi bile esimdendi.Cunku esimin maasi eve giriyordu cokta güzel para aliyordu.
Sözde elim yüzüm alistiktan sonra benim evimi ayiracak kayinvalide kaynim ve esimle büyük ev arayislarina girmis bile,randevular aliniyor ev bakmalara gidiliyor,ayni koloniler gibi eltim ben kaynanam ayni evde yasayacakmisiz ! Mektup gelirdi kayinpeder postadan alir yüzüme firlatir cikar giderdi ben tabi bön bön olaylarin sokunda..Bayram geldi evi temizlemisim tek basima cam ,dip köse hersey,yemekleri yapmisiz kaynanayla,az odama cekileyim dedim ve evi ayri olan eltim gelmisti.Ben odamdayken kayinpederim konusmadigi kardesleri gelmisti ,eltimde yeni gelmesine ragmen basini odama sokmustu ve misafirler gidince kayinppeder bir cemkirdi bende eeee yeter artik be diye cemkirdim.Kendimi o sogukta bahceye attim ,uzerimde ince bir kazak aglamaktan helak oldum,bir Allahin kuluda yok ki iceri gel desin.Esim iste bu arada,o isten geliyor beni soruyor nasilda kizistirmislar beni cekistire cekistire iceri soktu esim.
Sizmisiniz bunu bana yapan ulan dedim.
Türkiyeye nasil giderim planlarim basladi,burada evler birbirine benziyor ve daha 2 aylik evliyim disari ciksam evin kapisini zor buluyorum.Görümcemle carsiya ciktik bayramdan sonraki hafta ,görümcem bana sen bekle bisey alip geliyorum dedi,karsimda bir dükkan reise büro(biletci) yaziyor camdada türkei(Türkiye) biseyler biseyler yaziyor anlamiyorum ama Turkei yazisini ve dükkanin ismini okuyunca numarasini kaydettim.Eve gittim ve az ötede farkli model bir evde oturan eltime gidecegimi söyledim ciktim o sira aradim biletciyi,Allahtan Türkmüs.Buradan kacmak istedigimi söyledim,altinlarimi verdim ve bilet aldim.
Tam gidecekken onlarin plani degisti ve cikamadim biletim yandi,yeniden ayarladim bilet..Kesindi bu sefer gidiyordum.Esimle sabah tartistik ve kafaya koydum gidicektim.Biletciyi aradim mektuptan evin adresini verdim yakin bir yere beni almaya geldiler,ev birinci kat oldugundan valizi camdan attim ,kendimde eltime gidiyorum deyip kapidan ciktim.
Ucaga binene kadar aklim cikti terslik cikacak diye,esim isten gelmis eltimi aramislar beni artik eve gelsin diye ,gelsinlerde bulsunlar bakalim.
Kactigimi dolabima baktiginda anlamislar.Türkiyeye ayak bastim bile coktan,telefonlar susmuyor kavga cirkeflik o bicim,küfürler..Akillari bana takilan onlarca bilezikte.Ki bana takilan takilar babam ve cevresine ait onlarin taktigi sadece 5 bilezik hos onuda esim kredi cekiyor öyle aliniyor.:)
3 ay ailemle kaldim ,devamli aradi esim ve ailesi ama kavga etmek icin.Esimi ailemin beni yoldan cikardigiyla doldurmuslar halbuki aileme ben ucaga binmeden 15 dakika önce haber vermistim.
Esim babasiyla annesiyle kavga etmis ,sizin yuzunuzden yuvam yikiliyor diye bunlari eltim anlatiyor bana sonradan.Neyse esim beni aradi ben seni almaya geliyorum suanda ev sahibiyle anlasma yapiyorum dedi.Tuttugu ev kaynanama 4-5 km uzak yani arabayla gelir ancak.Tam carsida tuttugu ev ve kabul ettim.
Esim beni aldi böylelikle ayri eve cikmis oldum.Oldum ama evinin rizki kesilen kaynanamin cirkeflikleri yeni baslamisti..Evime gelip gelip neler etmedi yazsam roman olur.Bana fayans pis gorunuyor sil bile dedi esimin yaninda sirf ayaginda cöküp orayi sileyim diye:)
Kaynanam cok sinsi ve kurnazdir,bir insana cok feci sinir olsada ,alttan alttan sinsice alt eder o kisiyi,sanki güzellikle iyilikle söylüyormus gibi yapip insani krize sokar ve siz haliyle patlar hatali siz olursunuz.Yani tahrik gücü cok fazla ,hee bir de aglamalariyla kendini acindirma yönüde yok mu 3 senemi yedi
Ve bende artik kararimi verdim onun silahiyla onu vurmayi ögrenmistim.Sanmayin ki evi ayirdiktan sonra hemen mutlu olucaksiniz,basiniza kakilacak yapilanlar,aglicaksiniz ama unutmayin direnirseniz mutlu siz olacaksiniz.
Simdi olaylarin uzerinden koskoca alti sene gecti bu sürecte esim kanser oldu,tedavi gördü,bebeginiz olmicak dediler,hamile kaldim,bebek kimden ki bile denmis arkamdan,esimi ben kanser etmisim vs vs
sonuc olarak dil ögrendim,ehliyet aldim,arabami aldim,Allah sapasaglam bir ogul verdi,calisiyorum,her sene Türkiyeme gidiyorum amaaa sonunda büyük bi hata yaptim kayinvalideme 150 metre yakinda ev satin aldim.Can arkadasim bu tarafa tasindi bir anlik aska gelip bahceli ev istegim uzerine bu hataya düstüm.
her gün ama her gün bizdeler su siralar ayaklari kesildi ama habersiz gelmeleri cildirtiyor beni..Simdilik ise buna planim kapimin önünü komple demir citlerle cevirip sadece zille calisir ve otomatik acilir bir kapi ekletmek olucak.
Baktim ki care bulamiyorum evi yakacam sigortadan parayi alacam burdanda otomatikmen tasinmis olacagimmmmmmmmmmmmmm
Arkadaşım neler neler yaşamışsın böyle..Senin böyle yazınca sus diyesim geldi kendime..Hoş herkesin kendine göre sıkıntısı var..
Yalnız yuhhhh çüşşşşşşşşşş ya ne demek kimden ya kursaksızlar ahlaksızlar..Küfürleri içimden sayıyorum..!!!
Rabbim bu mübarek günde duysun bizleri..Yanlarına kar kalmasın..Mevlam sana haval ediyoruz bizden uzak eşimizden çocuğumuzdan uzak kar koyma yanlarına..
İnsanlık arkadaş başka bir şey ya insan 1 akşam gider dışarıda kalır ya kolu komşu da kalır gene o gece evde olmaz..Beyler zaten geniş oluyorlar aileleri konusunda..Rabbim bizlere sabır versin İnşallah..
canim benim zaten kayinvalidem suan cildirma derecesinde, cunku esimin onlardan ve abisinden ayri nasil ev aldiginin sokundalar suan :)
Ben evi ayirdiktan sonra bile beraber ev bakmaya devam ettiler ama olmadi iste bi sekilde..Bu aldigimiz evide babamin yardimi ve altinlarimi satmamla ön parayi tamamladigimizdan esim onlara teklif bile edemedi,eltim bu arada ortaligi karistirmisti bu benim isime yaradi .
Yoksa bunca olaya ragmen benimle oturmayi planliyorlardi ya :))
Hatta ev buldum ben randevu aldim,esimle su odaya bunu yapariz buraya sunu diye konusmusuz bunlar bizde bakicaz dediler bir kerede onlar icin randevu aldik ve demesinler mi biz suraya sigariz biz buraya sigariz demeye...Ben hemen iptal ettim o evi suanda satin aldigim evi buldum.Esimde begendi almaya karar verdik.Kaynanam esime ne dese begenirsin : sizin tek yatak odali aldiginiz evi napayim ben neresine geleyim ,sanki gel diyen oldu :)) kaldi ki aldigim ev 190 metrekare ama iki yatak odasi var gerisi oturma odalari,oyun odalari olarak yapilmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?