- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
sende mi birlikte ya da altlı üstlü oturuyordun :s ve şu an ayrı mısınız yoksa aynı düzenin içinde misin.
benimki de ya sürekli ağlıyor ya bayılıyor. ya da hastalanıyor. bir keresinde de zehirlendi ilaçtan yakınlarının dediğine göre o ilacın ondan alerji yaptığını biliyormuş bile bile yapmış
Allah daha nice yıllar yaşatsın size huzur ve mutluluk sağlık içinde
peki eşin sana hep mi destekti yoksa arada bir seni de suçladığı oluyormuydu. benimki onları 3 suçluyorsa beni 1 suçluyorda bu kadar şey yaşadım gene de sende yaptın diyebliyor.hani onlar bana yaptı da ben savunmaya geçtim bunu kabul etmiyor.
zaten konum var belki okumuşsundur ama gene de söyleyeyim eşimle ailesinin etkisi ile ettiğimiz kavga sonucu 12 gündür konuşmuyoruz mesela mecburiyetler harç ve adamın umrunda değil bu kadar uzun soluklu küslükler yaşadınız mı ?
hlya1987 send hoşgeldn cnm baya şeyler yaşamışın .teldn yazıorum ya yoksa çok şeyler yazcamda teldn zor oluo..o hömkürmenimerak ettım kız banada öğretsene
kızlar bu ayrı düzen isteği beni öldurecek.kendi mutfağım kendibanyom kendi koltuklarım olsun istiyorum..özellikle kayınpederle ortak kullanmadığm sadece eşimle bana ait bi banyo istiyrm..kaynanamın egemenliği altındaki mutfak eşyalarını istemiorum.herşeY yepyeni olsa benim olsa öper koklardım eşyalarimı
Tüm bunları bende yaşadım zamanında.Boşanarak kurtuldum.Ne yaparsanız yapın bir kere eşinizin ailesiyle ters düşmüş ve yüz göz olmuşsanız ( sebep ne olursa olsun) daha toparlanmıyor.Tecrübeyle sabittir.Çocuk varsa iş daha da zor.Siz mi büyüteceksiniz onlar mı ? Ne derseniz deyin arkadaşlar oluru yok.Sonuç belli.Allah yardımcınız olsun.
boşanmanıza çok üzüldüm sema73 keşke eşin sana destek olsaydı sanırım olmadığı için ayırdınız yolları benimde eşim destek olmasaydı ne kadar seversem seveyim bizde ayrılırdık ama hep benim tarafımda oldu o yüzden şimdi daha çok seviyorum her şey eşte bitiyor bence.. bencede toparlanmıyor ama şu an rahatlarmıdır sizin ayrılmanıza sebep oldukları için nasıl rahat koyuyorlar yastığa başlarını yuva yıkanın yuvasıda olmaz şayet benim eşimin teyzesi kaynanamdan çok kaynanalık yaptı bize hep fitnelik düşündü ama şimdi noldu bizi ayırmaya çalışırken kendi kızları yuvalarından oldu keşke olmasalardı ama insan biraz düşünmesi lazım Allah bu dünyada gösteriyor sen içini rahat tut umarım bundan sonra mutluluk peşini bırakmaz
bunun en büyük örneği benidir heralde allahım evlenim die etmediğim dua kalmamıştı artık evdekiler benle dalga geçiodu uçucan die...okadar istiyodumki hergün saçımı başımı yoluyodum niye evlenemioz die...okadar aptaldımki..bu istek yüzünden işte beraber oturmanın nasıl kötü bişe olabilceğini düşünemedim..b.....k var sanki noluyosa evlenince....aşk mı kalıyo sevgi bile tükenio bazen soğuyorsun eşinden.......o kitabı okuma isterdim ama 10 tl benim için büyük bi mebla ne yalan sölim):yazılanları okuyunca ve kendi hayatımıda göz önünde bulundurunca bir tek şey çıkıyor ortaya
evlenmeden önce aptal aşıklar gibi seninle herseye varım tarzında biz beraber olalımda samanlık seyran olur şeklinde olmuyor malesef..
önce kendimi tanımalıyız ne istediğimizi bilmeliyiz bizi nasıl bir hayat mutlu eder diye düşünmeli ona göre karar vermeliyiz..
duygusallıgı pembe gözlükleri bi kenara bırakıp gercekçi olmalıyız..
aşkla bu iş yürümüyor.. ve kaybeden zarar hüsrana ugrayan kadınlar oluyor..
en azından bundan sonra evlenecek olanlar bunları göz önünde bulundururlarsa iyi olur..
arkadaslar geçenlerde bir kitap okudum mutlaka tavsiye ederim 10 tl falan sanırım
Nevzat tarhan / evlilik psikolojisi
keşke daha önce okusaydım dedirtti bana :)
çok sinir bozuc yaa keşke en başından kilidi değiştirtseydin cnm neyseki şimdi kurtulmuşundur değiştirmişinidr yagülermisin ağlarmısın durumu :))
hemen hemen aynı şeyleri ben de yaşadm
kaynanam alt katta oturuyordu ben evlenince karşı daireme geçti ben saf hiiiç olumsuz bişey düşünmüyorum ne aptalmışım
meger kadın beni rahat rahat gözetlemek kontrol etmek için geçmiş karşıma
neyse kapının beş tane anahtarı varmış biz de bitane var
ilk zamanlarda hiç aklıma bişey gelmedi
balayından geldik evime girilmiş belli neyse dedim..
sonra eşimle dışarı çıkıyoruz yarım saatliğinede biyere gitsek kapıyı kapattıgım gibi açamıyorumheralde bana öyle geliyor diye düşündüm
bu böyle bir süre devam etti kapının üst kilidi iki kez alt kilidi üç kez kilitleniyordu ben üstü bir altı iki kez kilitleyip gidiyordum geldiğimde bu şekilde bulamıyordum yaklaşık iki yıl boyunca böyle devam etti tam emin olmadan eşime söylemedim ne zaman emin oldum eşime bahsettim o inanmadı niye gelsinki gizli saklı vs
bütün kapıları kapatıp çıkıyorum hepsi açılmış oluyordu ..
bi gün eşime metre lazım oldu ben de annende vardı dedim bu gitti anasının zilini çaldı anne metre var mı diye sordu kadın demez mi senin tv ünitesinin çekmecesinde metre :S
eşim neye ugradıgını şaşırdı bz bilmiyruz o biliyor çekmecede ne var ne yok
neyse artık takıntı olmaya paronaya yapmaya başladım çıkarken kendimizin girebileceği gibi ayarlıyordum kapıyı kapının arkasına terlik bırakıyordum kaynanam baya şişman ne bilsin tani kapıyı ardına kadar açınca terlikler duvara yapışıyor eşimide nihaayet inandırdım o da emin oldu bi gün kaynanm bize geldi konu açıldı sen ben yokken evime neden giriyorsun ne arıyorsun dedim kıpkırmızı çıktı kekelemeye başladı ve tabi inkar etti .. kapıyı yaptırdıgımız yeri aradım arıza var diye çağırdım adamları sonra kilidini değiştrittim adamlar kapıyla uğraşırken gördü bu açmış kendi kapısını fısıl fısıl ustalara kilidimi değiştiriyorsunuz diye soruyor neye ugradıgını şaşırdı yüzsüz kadın
valla dinsizin hakkından imansız gelir benim gibi sakin sessiz kızı bile çıldırttılar ya
kaynana lafını duyunca bile tüylerim diken diken oluyor :S
aynı apartmandayız.üstümde elti karşısında kayınvalideler.elti hep bzi dinler ve kayınvalidelere yetiştirir en basiti dün gece tarıştık ama kısa bi tartışmaydı gitmiş akşam çok kavga ettiler diye anlatmış ortalığı karıştırdı.evimde ne rahat konuşabiliyorum ne tartışabiliyorum ya vallahi taşınma durumumuz olsa 1 dakika bile durmam bu şehirde benden uzak olsunlar ama mecbur bu işkenceyi çekiyoruz
hoşbulduk canım :) ya aslında o kadar içine kapanık sessiz sakin bir insanım pöff deseler çekilir ağlarım ama 5 sene sonunda sinirlerim o kadar yıpranmışki o anı hatırlayamıyorum bile ne yaptığımı.. eşim anlatıyor sonradan ilk defa seni böyle gördüm bu kadar seni üzdüklerini nasıl anlamadım diye kendini suçlar hala halbuki suç bende baştan beri sessiz kalmasaydım bunların hiçbiri olmazdı belki çünkü ne kadar sessiz kalırsan o kadar tepene çıkıyolar canım her hakkı buluyolar kendinde en güzeli baştan mesafeyi korumaktı ama yaşanması gerekmiş yaşadık.. o sinir kriziyle elime ne geçtiyse fırlatmışım kayınvalidemin göğsüne kitap gelmiş felan hiç hatırlamıyorum nasıl kaybetmişim kendimi ki hangi ara toparlanıp gittiler hayal meyal hatırlayabiliyorum kendime geldiğimde eşim kolonyayla yükümü yıkıyodubazen aklıma geldikçe bile çıldırcak gibi oluyorum
ayyy vallamı kızz kriz geçirmişsin ozaman ama iyi de olmuş aslında arada kriz geçirmek iyidir:) baksana çekip gitmişler..bikere bende geçirdim ama sesimin son avazına kadar kısılanaka kadar kaynanama bağırdım çok sinirimi bozmuştu sonrada kendimi yerden yere attım yine kolonyalar falan bayağa kötüdyü yaa sora ailelerin ortasındada aynı hareketi yaptım babamlar kaytanamlar vardı kriz geçirmişim ama bilmiorum ki
canım ayrı düzeni herkez ister seninde istemen en doğal hakkın tabi eşyayı felan düşünmeden atıcaksın kendini önce ayrı ev için plan yap kiralık uygun bir ev bulun çıkın bi an önce eşinide ikna et biz bütün eşyaları kaynanama yolldık yerde oturduk ama o kadar rahatladımki sonradan yavaş yavaş alırsınız ilk hedefin o kadından kurtulman canım keşke bizi buna mecbur bırakmasalardıda gül gibi oturup gitseler ama olmuyo iştebazen böyle düşününce kendimi canavar gibi hissediyorum kendimi suçluyorum ama aklıma geldikçe onların yaptıkları benim yaptığım hiç bişey yok ki ağzımdan tek kötü laf çıkmamış o anda bile gayet başımı rahat koyuyorum yastığa onlar düşünsün
benim eşimde aynı kafadan canım kiraya çıkmam diyorkiraya çıkmıyor canım eşim kesinlikle
ev alcak işte bakalım bekliom
benim eşimde aynı kafadan canım kiraya çıkmam diyor
salam benimde sorunum aynı 3 senelik evliyim ben düşüncelerine aynen katılıyorum aslında bizimkiler iyi insanlar ama karı koca olunca aynı evde evde olmuyor bu konunun açılmasına çok sevindim hiç değil dertleşiriz birazkaynana kayınpeder görümceyle yaşamak hiç kolay iş değil
varmı benim gibi olanlar eş ailesiyle anı evin içinde yaşayanlar?
hem birbirimize destek oluruz,hem ayrı eve çıkma için gün sayarız,ne yapmak gerekiyorsa beraber paylaşıp uygularız akıl akıldan üstündür,ayrı eve çıkmak için ne gerekiyosa onu yaparızfikir paylaşırız ,hem sorunlarımızı beraber aşarız en azından kendimiz gibi bu şartlar altında yaşayan birilerininde olduğunu bilmek güç verir..haydi kk hatunları bekliyorum hepinizi
Tam benim konum aslında ama okuyunca hepten sınırlenıyorum.Arkadasım sormuşsun cocuk olsa nolur.Bİr arkadasın yorumunu okudum sadece.Sunu soyleyeyim.Hadı emzırdın emzırmedın kalın gıydırdın ıncce ıydırdın.Yok hasta m yok usta mı oldu cocuk.Dısarı cıkardın hastalandı,cıkarmadın bunaldı.Bunları astım ben ama asamadığım sey su.Oğlum oldu 3 yasında.Eğitmek istiyorum olmuyor.Ben hayır dıyorum kayınvalıde evet.Kızılmaması gereken yerde gorumcemın 9 yasındakı oğlu bıle oğluma bağırıyor.Biri sus biri dur.Oğlumun kafası allk bullak.Yanı ıstedığın gıbı gıydırememek gezdırememek yedırememek bu dedıklerımın yanında basıt kalıyor.Su an oğlum oyle cok sınırlı,Ne doğru ne yanlış oğretmeye calışıyorum.Ama ben hayır dıyorum hopp banannenın kucagında.En basıtı oğluma oyuncak toplatmayı oğretıyorum.Bilerek toplamıyorum babanne yanında soyluyorum.Mutfaga bır gıdıyorum geldığımde k.valıde baslamış toplamaya.O daha küçük.Şİmd avaz avaz bağırmak istıyorum.Onun beynı senden benden daha kuvvetli her seyı beynıne kazıyor.
O yuzden derim tabıkı hakkın cocuk istemek ama cok zor.
Eşim hep benden yana oldu ama sanırım o da artık yoruldu bılmıyorum.Bu cocuk olaylarında annemı cok terlıyorsun dıyor.Ben de ona soyledım acı ve gercek oğlumuzu kaybedıyoruz.Çunku 3 yasa kadar ne verdın verdın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?