Eşinin annesine anne demeyen var mı?

Sen diyorum
Bi kere anne dedim dilim kopsaydı da demeseydim hayattaki tek pişmanlığım bu galiba.

Anne demekle annen olmuyor. Anne demekle agzin yamulmaz canim. Sende kayinvalide adayisin. Insanlari heledeki kayinvalideleri mutlu etmek cokda zor degil aslinda.. 26 yasindayim. Ama ilerde gelinim anne demeseydi gercekten bende cok uzulurdum. Saygisizlik umursamiyor gibi geliyor bana

Anne deme konusuna bu kadar mana yüklemezseniz sorun olmaz. Bu bi toplumsal alışkanlık ve biz evlendiğimiz insanın annesine anne, halasına hala, abisine abi deriz.
Annenizin yerine koymuş olmuyorsunuz ki. Anne diyenler de öz annesiyle aynı derecede sevdiği için anne demiyor. Aslında pek kıymeti yok. Bana göre yok yani. Anneme seslenirkenki anne kelimesinin ağırlığı başka bi anda olmuyor,sadece bi kelime oluyor. Bilmem yardımcı olur mu ama benim düşüncem bu

Sanırım konunun içeriğini okumadınız yada şöyle bir cevap vereyim çoğu yerde elden daha kötü muamele gördüm görüyorum onlardan bu malesef onları el gibi görmeme neden oluyor

Nişanlıyken, sevgiliyken de mi kötü muamele gördünüz? Bazı insanlar direkt evlenmeden anne diyor, anne demeye başlamışken mi kestiniz? Direkt teyze mi demeye başlamıştınız? Aranız bozuksa, siz haklıysanız tavır yapmak, mesafeli olmak hakkınızdır. Demek ondan sizi hiç uyarmama sebepleri bu, sizin tavır koymanıza laf edemiyorlar.

Ben de ilk başlarda zorlanıyordum ama kısa süre içinde alıştım. Bence insan eşine olan saygisindan ötürü bile annesine anne demeli. Sizin eşiniz dememiş olsaydı size katılabilirdim ama eşiniz sizin ailenize gönülden anne baba derken sizin dememeniz bence hos durmuyor.

Anne diyorum
Oda bir anne sonucta anne deyince kendi annenizin yerine koymus oluyorsunuzki esimi seviyorum kayinvelidemide gayette icimden gelerek soyliyorum sevmesemde derdim ne demisler kopegin hatiri yoksa sahibin hatiri var yani esimin hatirina derdim hic olmazsa adini ekleyip diyebilirsiniz ortaya konusmakta gercekten ayip olmus sokaktakj birine bile teyze amca deriz

Ben anne diyorum sahsen. Esimin annesi sonuçta. Hem bana karşı da anneliğini gösterir. Mesela evinde bana dolapta bir köşe ayırıp pijama, rahat kiyafet felan hazırlamış, gelirken boşuna yük etmiyim diye. :)
Kayinpederim Baba kelimesini kullanırken gözlerim doldu ama. Babam uzun seneler önce vefat etti. Baba dedikten sonra "baba" demeyi ne kadar özlediğimi fark ettim. Tabi kimse kendi annemizin veya babamızın yerini tutamaz. Ama eşim aileme sahip çıkar, bende onun ailesine sahip çıkarım. İçinizden gelmeyip söylemek istemiyorsaniz tamamda, ama bana göre bir insan ortaya konuşuyorsa sadece ve isim ile bile hitap etmiyorsa, açık açık o insanı sayamadığıni göstermiş olur. Bu kv de olsun başkası olsun fark etmez

Demeyi hak etseydi emin olun derdiniz ben basta soyledim cok pisman oldum kayinpederimi cok severim baba derim ama kaynanama anne derken kendimden tiksiniyorum cogu zaman kaynana diyorum zaten icinden geldigi gibi yap

Bende diyemiyorum çok mecbur kalırsam işte. Nefret ediyorum kendisinden. Annemin tırnağı olamaz. Ben hayatımda böyle bir anne görmedim bana karşı geçtik evlatlarına karşı da. Demiyorum yani sizin gibi ortaya çok mecbur kalınca ayda yılda bir diyorum

Anne demekle annen yerine koymuyorsun
Zaten ama bunu bir adet görenek olarak düşün
Kimse anne gibi gördüğü için anne demiyor zaten eşlerinin annelerine .. onlar da seni evlat görmüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…