- 27 Nisan 2015
- 1.293
- 1.911
- 133
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Gerçekten kendi öz kızı ile gelinini nasıl bir tutabileceğine inanıyorsunuz bir insanın anlam veremiyorum.Bende annemin bir kızıyım annem gördüğüm ayrımların hiçbirini yapmıyor yengeme çok şükür
Ben anne diyorum sahsen. Esimin annesi sonuçta. Hem bana karşı da anneliğini gösterir. Mesela evinde bana dolapta bir köşe ayırıp pijama, rahat kiyafet felan hazırlamış, gelirken boşuna yük etmiyim diye. :)
Kayinpederim Baba kelimesini kullanırken gözlerim doldu ama. Babam uzun seneler önce vefat etti. Baba dedikten sonra "baba" demeyi ne kadar özlediğimi fark ettim. Tabi kimse kendi annemizin veya babamızın yerini tutamaz. Ama eşim aileme sahip çıkar, bende onun ailesine sahip çıkarım. İçinizden gelmeyip söylemek istemiyorsaniz tamamda, ama bana göre bir insan ortaya konuşuyorsa sadece ve isim ile bile hitap etmiyorsa, açık açık o insanı sayamadığıni göstermiş olur. Bu kv de olsun başkası olsun fark etmez
Sevgili olmadık görücü usulü evlendim nişanlıyken çoğu şeyi gördüm zaten.Sadece o zaman birkez anne demiştim.Annecim diye boynuna sarıldığım yoktu yani o zamanki mesafem neyse şimdikide o bir farkı yok.Nişanlıyken, sevgiliyken de mi kötü muamele gördünüz? Bazı insanlar direkt evlenmeden anne diyor, anne demeye başlamışken mi kestiniz? Direkt teyze mi demeye başlamıştınız? Aranız bozuksa, siz haklıysanız tavır yapmak, mesafeli olmak hakkınızdır. Demek ondan sizi hiç uyarmama sebepleri bu, sizin tavır koymanıza laf edemiyorlar.
Tabiki duygu olarak bir olmaz ama gözle görülen şeylerde de ayrım yapılmaz göze soka şoka hiç yapılmazGerçekten kendi öz kızı ile gelinini nasıl bir tutabileceğine inanıyorsunuz bir insanın anlam veremiyorum.
Bizim aramız çok ıyidir ama asla anne diyemem çünkü annem var benim teyze diyorum babasına da isim ve amca yi ekleyip söylüyorum. Mesela murat amca.bana da kimse söylemedi bugüne kadar anne de filan eşimde benim aileme aynı sesleniyorAçıkçası demek içimden gelmiyor.Sadece birkez demiştim ondada "bana anne diyen dillerini yerim" demiştiBirçok şey oldu düğün zamanı onları çoktan geçtim zaten evlilikte dördüncü yıla girdim...Ama hala bir ayrım var eşimle kız kardeşi arasında doğal olarak bu ayrım banada yansıyor... Geçende eşimin annesi bana ne zaman anne diyeceksin söyle artık dedi başta duymadım sonra yine tekrar etti zor söyleyemem içimden gelmedikçe dedim en son içinden gelmiyorsa öylesine de ben bunu yapamam dedim.Annemle onu bir kefeye bile koyamıyorum annem anneyse gerçekten onun adı nedir bilemiyorum gerçekten ona anne demeyi kendime yediremem bence haketmiyor.Var mı benim gibi düşünen?Bu arada merak eden olur ne diyorsun teyze falan mı diyenler için belirteyim ortadan konuşuyorum.
Benim annem ve ailemdeki kaynanaların hepsi gelinleri bizlerden yani kızlarından üstte tutarlar. Ben böyle gördüm böyle büyüdüm. Ben kaynana da bunların hiç birini görmedim kızı olmadığı halde bana soğuktu mesela. Farklı olaylarda oldu. Ben de o yüzden diyemiyorum. Demediğim için de memnunum vallaGerçekten kendi öz kızı ile gelinini nasıl bir tutabileceğine inanıyorsunuz bir insanın anlam veremiyorum.
Neden?Kocanız sıkıntı yapmiosa önemli değil. Ama çocuk olduktan sonra değişir işler, benden soylemesi
Çünkü çocuk etraftan çok fazla görüyor duyuyor. En basiitnden size diyecektir, anne babam senin annnene anne diyor sen neden demiyorsun diye.Neden?
Ohooo çocuk olacakta büyüyecekte onu sorgulayacak bu kadar ilerisini düşünüp sinir olamamÇünkü çocuk etraftan çok fazla görüyor duyuyor. En basiitnden size diyecektir, anne babam senin annnene anne diyor sen neden demiyorsun diye.
Ya iyi bir yanıt bulmanız lazım, ya da hiç oraya vardirmamaniz.. birde böyle bir duurmda zorunluluktan söyleyince de kayinvalideniz zafer kazanmis gibi görebilir kendini. O da insanı daha da sinir eder ( beni ederdi en azından)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?