Eşinin annesine anne demeyen var mı?

Sevgili olmadık görücü usulü evlendim nişanlıyken çoğu şeyi gördüm zaten.Sadece o zaman birkez anne demiştim.Annecim diye boynuna sarıldığım yoktu yani o zamanki mesafem neyse şimdikide o bir farkı yok.

Bizim aramız çok ıyidir ama asla anne diyemem çünkü annem var benim teyze diyorum babasına da isim ve amca yi ekleyip söylüyorum. Mesela murat amca.bana da kimse söylemedi bugüne kadar anne de filan eşimde benim aileme aynı sesleniyor

Ben x anne diyorum nişanlandıktan sonra anne demeye başladım fakat sanırım 3 yil sonra cok büyük bi olay oldu sonra uzun süre ortadan konuştum esimin zoruyla x anne diyorum şuan her cümlede söylemiyorum ayrıca. Için almayinca x anne demek bile zor

Gerçekten kendi öz kızı ile gelinini nasıl bir tutabileceğine inanıyorsunuz bir insanın anlam veremiyorum.
Benim annem ve ailemdeki kaynanaların hepsi gelinleri bizlerden yani kızlarından üstte tutarlar. Ben böyle gördüm böyle büyüdüm. Ben kaynana da bunların hiç birini görmedim kızı olmadığı halde bana soğuktu mesela. Farklı olaylarda oldu. Ben de o yüzden diyemiyorum. Demediğim için de memnunum valla

Kayınvalidemi seviyorum
Ona annede diyorum fakat içimden gelerek degil..
Şöyle harika böyle iyi bir annem var diyememde üstelik.. Ama herşeye ragmen anne karnında tasıyan,doguran buyuten kişi anne cok kutsal ve kayınvalıdeme her anne diyişimde sanki anneme haksızlık ediyormusum gibi geliyor.
Keşke kayınvalideye anne demeseydı kımse şimdi herkes diyince onlar duymayıncagarıplerıne gıdıp uzulıyorlar

Bence yuklenen anlama bagli. Yengem annemi sevmez. Ama anne der. İçinden gelerek degil tabiki. Yani o sevmez der. Ben bayilmiyorum ama severim anne derim. Bu demek degil ki annemle bir kefeye koyuyorum.. asla.

Anne dersiniz demezsiniz size kalmış ki bana göre denmeli evet kimse anne demekle anne olmuyor ama söylemekle de bir şey kaybetmiyorsunuz. Bu kadar anlam yüklememek lazım aslında. Kayınvalideme anne diyorum seviyorum da ama sevmesem yine derdim. Bu beni eksiltmez. Benim hoşlanmadığım nokta herkes için söylüyorum ortadan konuşmak. Bunu çok yakışıksız buluyorum. Karşınızdaki kişi bir birey bir insan teyze, anne, x anne, x hanım ne olursa olsun bir kişiliğe sahip ve bir ismi hak ediyor olmalı. Hitapsız ortadan konuşmayı kendi adıma hoş bulmuyorum.

Çünkü çocuk etraftan çok fazla görüyor duyuyor. En basiitnden size diyecektir, anne babam senin annnene anne diyor sen neden demiyorsun diye.
Ya iyi bir yanıt bulmanız lazım, ya da hiç oraya vardirmamaniz.. birde böyle bir duurmda zorunluluktan söyleyince de kayinvalideniz zafer kazanmis gibi görebilir kendini. O da insanı daha da sinir eder ( beni ederdi en azından)

Ohooo çocuk olacakta büyüyecekte onu sorgulayacak bu kadar ilerisini düşünüp sinir olamam

Bir de su var ki. Onlar ne kadar bizi kizi olarak görüyor. Göremezler biz de anne olarak goremeyiz.. bu işin kanunu bu.

Ben demiyorum demem gerektiğinde X anne diyorum. Hiç hoşuna gitmiyor sürekli şikayet ediyormuş mesafeli duruyor diye. Eşim ise anneme annecim der. Demekki bu insanın karşılaştığı tavırla ilgili

Anne der misiniz demez misiniz bilemem ama karşınızdakı kim olursa olsun , ortadan konuşmak hoş bir davranış değil .
Tek hitap şekli anne değildir . Anne demeseniz bile bir şekilde hitap etmelisiniz bana göre çok ayıp .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…