Erkek İnfertilitesi Eşinin Değerlerinde Sorun Olanlar ve Çözüm Üretebilenler ( morfoloji ve hız)

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
değerleriniz gayet iyi olmuş sonuç olumlu olur inşallah

Bu sayıyla neden tüp bebek demişler ki? Bizde sayı daha az, doktor tüp bebeğe gerek yok dedi + varikosel var. Hiç olmazsa bence önce bir aşılama deneyin
Merhaba eşinizdeki varikosel ne derecede acaba bizde de aynı sorun olduğunu öğrendik bu ay aşılama yapcağız tutma ihtimali nedir pek bilmiyorum.

Merhaba eşinizdeki varikosel ne derecede acaba bizde de aynı sorun olduğunu öğrendik bu ay aşılama yapcağız tutma ihtimali nedir pek bilmiyorum.
3.derece varikosel ama hormonlarda da sıkıntı vardı. Sayı hız ne kadar? Biz üç ay ilaç kullanacağız olmasa aşılama düşünüyorum. O da olmasa artık ameliyat.

Bizde de aynı sorun ileri hızlı %0 yavaş %10 yerinde% 10 morfoloji 2 varikosel varmış doğal yollardan zor dedi aşılama iğnelerine başladım bu durumda tutma ihtimali de zor gibi aşılamanın. Acaba ameliyat olsa mıydı çok kararsız kaldık ameliyat ile daha kötü olma ihtimaline karşı önce aşılama yapma kararı verdik iki aşılama yağacağız olmazsa ameliyat.

3.derece varikosel ama hormonlarda da sıkıntı vardı. Sayı hız ne kadar? Biz üç ay ilaç kullanacağız olmasa aşılama düşünüyorum. O da olmasa artık ameliyat.
Çift taraflı varkosel biri 3. Biri 2. Derece sayı 80 lerde iyi ama ileri hızlı 0 yavaş %10 yerinde %10 morfoloji 2 hareket olmayınca sayı bir işe yaramıyor ürolog direk ameliyat dedi ama kesin düzelir diyemedi. Kadın doğumcu ameliyatla daha kötü olabilir deyince önce aşılamaya başladık . Bir de art med diye bir vitamin kullanıyor eşim.

Bizde bir tek 3. Varikosel var ama sayı sizden daha az, hız bir az yüksek. Biz iki ürologa gittik direkt ameliyat dediler, ama pandemi, kilo bahane edip yapamayız diye gönderdiler. Övülen androlog bulduk ona gittik, o ilaç tedavisi yazdı. Üç ay sonra test yaparız artmazsa o zaman ameliyat düşünürüz dedi. Bence siz de androlog bulun, öyle gerek yoksa ameliyat neden yapılsın ki, sebebi bu değilse boşuna yapılmış olur. Bir de biz iki defa test verdik sonuçlar bir birinden farklıydı, bunu da göz önünde bulunduru

Ürologlar direk ameliyat diyor genelde aslında çözüm olacağını ve daha kötü olmayacağını bilsem ben de acele etmez ameliyat olmasından yana olurdum ama şansımızı denemek istedik. Gerçi varikosel dna hasarı yapıyor morfolojiyi bozuyor o yüzden aşılamanın da tutmama ihtimali yüksek diyorlar. Bu arada androlog demişsiniz ilk kez duydum?

Biz ameliyat yaptırmaya hazırdık, eşim kilolu olduğu için yapmamışlardı. Umuyorum ki ilaçlar işe yarar da ameliyata ihtiyaç kalmaz. Androlog direkt erkek infertilitesi işine bakıyor yani bu konuda deneyimleri daha fazla. DNA bazarına hiç baktırmadşk, doktor demedi biz de bilmiyorduk burda duydum ben. Bir aydır kullanıyor ilaçları eşim, kaldı iki ayı, bakalım. Aceleniz yoksa aşılamayı da erteleyin, ilaç kullanıyorsunuz etkisini gösterir belki

Sperm dna hasar testi yaptırdınız mi? Esim aşağıdaki takviyeler8 kullanarak sperm dna hasarini düşürdük. Morfoloji duzeldi. Ileri hiz artti.
1. Sabah aç karnına 1 proxeed plus.
2. Kahvaltidan sonra l glutatyon
3. Alpha lipoid acid
4. Imprly
5. Coenzim q10. ( bu dusuk doz da aldi cunku zaten imprly 8cinde mevcut)
6. D3 k2 vitamini

Ayni zamanda
-Her gun gunde 2 bardak isirgan cayi icti
- haftada bir nohut yemegi yaptik
- sigarayi birakti
- haftada 2 gun balik yemegi yaptik.
Her gun çekirdekli siyah uzum yedi.
Her gun cig havuç yedi.

Biraz uzun oldu kusuruma bakmayin. Aklıma gelenleri ekledim

Varikosel varken ilaçlar da pek etki etmiyor diye biliyorum o yüzden ilaçtan ümitli değilim aslında bakarsanız aşılamadan da ümitli değilim. Bugün ikinci iğnemi yaptım iğneli aşılamaya başladık. Doktorum ameliyat ile daha kötü olabilir en azından şimdi aşılama tüp bebek şansınız var sonra o da olmayabilir deyince biraz da korkudan giriştik aşılamaya. İki kere aşılama yaptırıp tutmazsa bir doktordan daha onay alarak ameliyat diye düşünüyoruz. Bunlar ve sonrası da uzun süreçler olduğu için ileriyi düşünerek beklemek istemedik.

Omega 3 u yazmayı unutmuşum

Dna hasarı yaptırmadık ama morfoloji kötü ise dna hasarı vardır diye biliyorum. Bizim ürolog sağolsun biz ameliyata yanaşmayınca yalnız art med yazıp gönderdi ekstra bi şey kullanmıyoruz. Ayrıca eşim sigara da içiyor

Benim eşim de 93-94 kilo zayıf sayılmaz ama hiç kilodan bahsetmedi bize ameliyat önerdi.

Hormona baktılar mı hiç? Benim eşimde hormonda da sorun var, ilacın biri hormonal yani o sorun ortadan kalkarsa değerler de yükselir, o yüzden umutluyum. İnşallah aşılamanız ilk seferde tutar, bunları düşünmek zorunda kalmazsınız. Ama hormonlara da baktırın, ameliyat olup bazı değerleri düzelmeyenler de var çünki sorunun kaynağı her zaman varikosel değil.

Hormonlara bakmadı. Ameliyata gerek kalmaz umarım eğer netleşirsek başka bir doktora gidip hormonlara da bakmasını isteyeceğim.

Bence varikosel ameliyatından sonra vitamin ilaç takviyesi kullanmak daha mantıklı. Boşuna vakit kaybı varikosel varken ve baya da masraflı vitamin ilaçları çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…